Home » , » Ο δρόμος της αντίστασης

Ο δρόμος της αντίστασης

Από giorgis , Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 | 6:04 π.μ.

Του Θανάση Λεκάτη - "Ριζοσπάστης"

Απογειωμένη υποκρισία. Αυτό επικρατεί στα αστικά κανάλια με αφορμή και την απεργία των αυτοκινητιστών. Κάνουν ύμνους στον τουρισμό αυτοί που έχουν καταδικάσει μια ολόκληρη τάξη, την εργατική, να έχει ξεχάσει και τη λέξη διακοπές. Αυτοί που καταδικάζουν καθημερινά εκατομμύρια εργαζόμενους σε απέραντη φτώχεια. Αυτοί που έχουν κάνει επάγγελμα το να στρέφουν κάθε μέρα μια ομάδα εργαζομένων ενάντια σε άλλη. Αυτοί που εξαφάνισαν από τα δελτία τους την προχτεσινή συνέντευξη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ ενάντια στα νέα χαράτσια. Αυτοί που σβήνουν, πριν ακόμα γίνει, τη σημερινή μεγάλη κινητοποίηση για την Υγεία.

Τα αστικά κανάλια λειτουργούν αυτές τις μέρες σαν το βαρύ πυροβολικό της τάξης τους. Μιας τάξης που τα δικά της ζόρια - τον ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό - προσπαθεί να τα ξεπεράσει θάβοντας τους εργάτες.

Καμιά συμπάθεια για τους αστούς. Ολα για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Κάθε κινητοποίηση στον πυρήνα της, ακόμα κι όταν δεν έχει γίνει συνείδηση σ' αυτούς που παλεύουν, κουβαλά το πρόβλημα: Την καπιταλιστική κρίση και την προσπάθεια των καπιταλιστών να την ξεπεράσουν τσακίζοντας τους εργάτες. Γι' αυτό και κάθε κινητοποίηση οφείλει να προσανατολίζεται με μεγαλύτερη ένταση στο κύριο σήμερα: Αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2011 στις 3:54 μ.μ.

ΕΤΣΙ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
http://youtu.be/4SiA2vLn_Tw

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger