Home » , » Απαιτήσεις Καρχιμάκη

Απαιτήσεις Καρχιμάκη

Από giorgis , Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 | 6:18 μ.μ.

  "Μορφή θεσμικά αποδεκτής βίας αποτελεί η φτώχεια, η ανεργία, η απειλή της απόλυσης, μορφή βίας αποτελεί να ζεις με τον τρόμο της επιβίωσης. Μια βία όμως που τείνει να πάρει τις διαστάσεις ενός "φυσικοποιημένου" κακού, μια βία που δε θα ποινικοποιηθεί από κανένα δικαστήριο και οι δράστες της θα απολαύουν μια αδιατάρακτη ασυλία".

Φωτεινής Τσαλίκογλου - καθηγήτρια στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου.

Είναι απίστευτο το θράσος που έχουν κάποια κυβερνητικά πρεζόνια της εξουσίας –σαν τον δραχμοφονιά γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη (όπως γράφτηκε χρεώνει σαν «έξοδα κινήσεως» ακόμα και τους καφέδες που πίνει) – στοχεύοντας τον λαό που αποδοκιμάζει τους δωσίλογους βουλευτές.

Πήρε, λοιπόν, σβάρνα τα ΜΜΕ, ο Μ. Καρχιμάκης, βάζοντας στο στόχαστρο του τον Σύριζα χαρακτηρίζοντας τα στελέχη του «Γκοτζαμάνηδες χωρίς τρίκυκλα. Επιδιώκουν να χυθεί αίμα. Έχουν γίνει η χαρά των ασύδοτων», ενώ   αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α.Τσίπρα υποστήριξε ότι «η μοναδική του συμπεριφορά είναι να το παίζει αρχιστράτηγος του μπάχαλου και να δημιουργεί την ομπρέλα προστασίας σε όλους αυτούς τους ασύδοτους, που κινούνται εκτός ορίου και εκτός κανόνων».

Καλά ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν είχε ακούσει τον αρχηγό του που είχε προβλέψει ότι ο κόσμος «θα τους πάρει με τις πέτρες»; Και  τι απαίτηση έχει απ’ τα λαϊκά στρώματα όταν η κυβέρνησή του εξυπηρετώντας τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών τα οδηγεί στην εξαθλίωση, στον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα; Όταν συναντούν μπροστά τους δωσίλογους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να τους ραίνουν με ροδοπέταλα;

Και ακόμα τα ασπόνδυλα πρεζόνια της εξουσίας δεν είδαν τίποτα. Ειδήσεις όπως αυτή που διαβάζουμε σε ιστοσελίδα των Τρικάλων και λέει ότι: «Μπούκαραν σε στούντιο και έδιωξαν από αυτό την Βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη. Φυγαδεύτηκε η βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη από ισχυρότατη αστυνομική δύναμη έπειτα από "ντου"», θα είναι πταίσματα μπροστά σ’ αυτά που θα ακολουθήσουν.




Ούτε οι θωρακισμένες μερσεντές, ούτε τα μιλιούνια μπάτσων που φυλάνε τους κυβερνητικούς βουλευτές θα μπορέσουν να τους σώσουν από την λαϊκή οργή
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger