Home » , » "Ακούνε ΚΟΥΤΒης και τρέμουν οι αστοί..."

"Ακούνε ΚΟΥΤΒης και τρέμουν οι αστοί..."

Από giorgis , Τρίτη 2 Αυγούστου 2011 | 4:44 μ.μ.

 Του ΤRASH

Με μια μικρή καθυστέρηση λόγω προβλημάτων δυκτίου, ένα πολύ μικρό αφιέρωμα στον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ που σαν τέτοιες μέρες τον Αύγουστο του 1973, έφυγε από το «παγωμένο πηγάδι του Σουργκούτ» της Σιβηρίας με τον μόνο τρόπο που ήταν δυνατός. Νεκρός πλέον, είχε αποδράσει για μία ακόμη φορά από τους εξωτερικούς καταναγκασμούς, αλλά όχι και από τις καρδιές μιας μεγάλης μερίδας των ελλήνων κομμουνιστών που επί 25 ολόκληρα χρόνια καθοδήγησε.

Για τον θάνατο του, πολλά λέγονται ακόμη και σήμερα. Αυτοκτόνησε; Τον «αυτοκτόνησαν»; Μέχρι τώρα κανείς δεν μπόρεσε να αποδείξει θετικά καμμία από τις δύο εκδοχές.


Ο ΓΓ του ΚΚΕ μαζί με παρτιζάνους του ηρωικού ΔΣΕ στον Γράμμο


Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για την μεγαλύτερη ελληνική προσωπικότητα της εποχής του, και όχι μόνο όσον αφορά την αριστερά.
Καθοδήγησε το ΚΚΕ στις μεγαλύτερες στιγμές τις ιστορίας του, από τότε που φρόντισε για την ανασυγκρότηση του μετά την «δίχως αρχές φραξιονιστική πάλη» μέχρι το σάλπισμα της εθνικής αντίστασης από τα μπουντρούμια της Κέρκυρας, που δεν τον λύγισαν όπως λέει και το τραγούδι, μέχρι την έφοδο στους ουρανούς πάνω στα βουνά του Γράμμου το ’46-’49, αλλά και μετά την ήττα στην εκ νέου ανασυγκρότηση μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες που θα μπορούσαν να υπάρξουν, μέσα στο ελληνικό μετεμφυλιακό κράτος.

Η καθοδήγηση του, σε αυτούς τους ακραίους καιρούς έδωσε δείγματα πολιτικής ιδιοφυίας αλλά και κάποιες μελανές (αλλά πολύ μελανές) στιγμές, απότοκο της εποχής εκείνης που έδρασε.

Επι μέρους πολιτικός απολογισμός δεν θα μπορούσε να γίνει σε αυτόν τον περιορισμένο χώρο ενός άρθρου, αλλά πιστεύω πως στην  συγκεκριμένη περίπτωση, και βλέποντας από την ασφάλεια του χρόνου την πορεία του έλληνα κομμουνιστή ηγέτη, θα ταίριαζαν τα λόγια του Λένιν για την Ρόζα:

«Καμμιά φορά οι αετοί πετούν και χαμηλά», τα κοτόπουλα ποτέ δεν φτάνουν στα ουράνια.


Και ο Νίκος ήταν αετός!                                                             

 Βιογραφία


(με μικρές αλλαγές από wikipedia)

Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1903 στην Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης. Ο πατέρας του εργαζόταν στο Οθωμανικό Μονοπώλιο Καπνού κι έτσι αναγκαζόταν να μετακομίζει σε πολλές διαφορετικές πόλεις της Αυτοκρατορίας με την οικογένειά του. Πήγε Δημοτικό στα Σκόπια και το τέλειωσε στη Νικομήδεια, ενώ αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της Αδριανούπολης. Από τα 15 του χρόνια αναγκάστηκε να δουλέψει στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, όπου εντάχθηκε στη σοσιαλιστική Διεθνή Πανεργατική Ένωση, που αποτελούνταν κυρίως από Έλληνες, αν και η πρώτη επαφή του με τη σοσιαλιστική ιδεολογία έγινε στη Νικομήδεια.

Επηρεασμένος απ' την Οκτωβριανή Επανάσταση, ταξίδεψε στη Σοβιετική Ρωσία και το 1921 έγινε μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας, ενώ ένα χρόνο μετά, το 1922, γίνεται μέλος και του Κόμματος των Μπολσεβίκων. Το 1923-24 σπούδασε στο νεοϊδρυμένο τότε ΚΟΥΤΒ, το Κομμουνιστικό Πανεπιστήμιο Εργαζομένων της Ανατολής· στα ρωσικά Коммунистический университет трудящихся Востока ή КУТВ).

Το 1924 εγκαθίσταται στην Ελλάδα και αναλαμβάνει καθοδηγητική δουλειά στην Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας, την ΟΚΝΕ. Δουλεύει σε συνθήκες παρανομίας και διώξεων στο Βόλο, την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Συλλαμβάνεται και καταφέρνει να αποδράσει συνολικά έξι φορές. Το 1926 εντάσσεται στον καθοδηγητικό μηχανισμό του ΚΚΕ και καταδιωκόμενος και πάλι, φεύγει το 1929 στη Σοβιετική Ένωση, όπου σπουδάζει στην Ανώτατη Κομματική Σχολή της Μόσχας.

Από τη Μόσχα επιστρέφει το 1931, όταν μετά την καταστατικά νόμιμη Έκκληση της Κομμουνιστικής Διεθνούς, που δημοσιεύτηκε στο "Ριζοσπάστη" στις 2 και 3 Νοέμβρη 1931 εκλέγεται νέα ηγεσία, και ο ίδιος αναλαμβάνει την καθοδήγηση του ΚΚΕ. Το 1934 εκλέγεται γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Συνέβαλε στην αναδιοργάνωση του κόμματος και τη μαζικοποίησή του, σε μια περίοδο ανάπτυξης εργατικών και άλλων κοινωνικών αγώνων και κρίσης του καθεστώτος.

Το 1936, ένα μήνα μετά την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Μεταξά φυλακίστηκε και έμεινε στην απομόνωση μέχρι το 1941. Με την εισβολή των Ιταλών, το 1940, δημοσιεύεται γράμμα του προς τους Έλληνες κομμουνιστές, με το οποίο καλούνται να αντισταθούν, υπερασπιζόμενοι την εθνική ανεξαρτησία. Ακολούθησαν δυο ακόμη γράμματα, τους επόμενους μήνες, στα οποία εκφράζει την αντίθεσή του στη συνέχιση του πολέμου, μετά την εκδίωξη των εισβολέων. Η δικτατορία απέφυγε τη δημοσίευσή τους. Με την εισβολή των χιτλερικών στρατευμάτων, ο Ζαχαριάδης μεταφέρεται από τη Γκεστάπο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, όπου έμεινε κρατούμενος ως το 1945.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, στις 30 Μαΐου του 1945 ανέλαβε και πάλι την ηγεσία Γ.Γ. του ΚΚΕ, σε μια δύσκολη περίοδο παραμερίζοντας τον μέχρι τότε αντικαταστάτη του Σιάντο. Το κόμμα ήταν μια μεγάλη πολιτική δύναμη, ως αποτέλεσμα του ρόλου του στην Εθνική Αντίσταση, αλλά είχε προχωρήσει ήδη στην υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας, που εκτός από τη διάλυση του ΕΛΑΣ, έδινε τη δυνατότητα διώξεων σε βάρος του κόσμου της Αριστεράς.

Αποτέλεσμα της έντασης των διώξεων δημοκρατών πολιτών ήταν η έναρξη του δεύτερου εθνικοαπελευθρωτικού αγώνα το 1946. Μετά την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας, το 1949, ο Ζαχαριάδης εγκαθίσταται ως πολιτικός πρόσφυγας στο Βουκουρέστι, όπου μεταφέρθηκε η έδρα του παράνομου ΚΚΕ.

Το 1956, ως αποτέλεσμα της «αποσταλινοποίησης», μετά από αντικαταστατική παρέμβαση του Σοβιετικού και άλλων Κομμουνιστικών και Εργατικών κομμάτων της Ανατολικής Ευρώπης στην [[6η «Πλατιά» Ολομέλεια της ΚΕ και της ΚΕΕ του ΚΚΕ, καθαιρείται από την ηγεσία του ΚΚΕ ως "σεχταριστής" παρότι μόλις τρεις εβδομάδες προηγουμένως η Αριστερά είχε κοινή κάθοδο στις εκλογές του 1956 με το Κέντρο. Ακολουθούν οι διαγραφές της πλειοψηφίας των μελών του Κόμματος και του ίδιου του Ζαχαριάδη την επόμενη χρονιά, στην 7η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, με την προσθήκη της κατηγορίας του "υπόπτου προδοσίας".

Εξορίστηκε αρχικά στο στο Μποροβίτσι, της ΕΣΣΔ, κοντά στο Νόβγκοροντ όπου μέχρι το 1962 εργάστηκε σε δασική επιχείρηση, συνεχίζοντας την πολιτική του δραστηριότητα και τις επαφές με τα διαγραμμένα μέλη του ΚΚΕ. Τότε ζητάει από την Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα να γυρίσει στην Ελλάδα για να αναλάβει την ευθύνη της πολιτικής του ΚΚΕ κατά τον εμφύλιο πόλεμο, αλλά εκτοπίζεται στο Σουργκούτ. Ο Αχιλέας Παπαϊωάννου, σημαίνον στέλεχος τότε των διαγραμμένων Κομματικών Οργανώσεων που συλλήβδην διαγράφτηκαν με την 6η Ολομέλεια, αναφέρει ότι μεσολάβησε και εξορία του στη Γιακουτία, κοντά στο Βερίγγειο Πορθμό, δίπλα στο Βόρειο Πόλο.

Στο Σουργκούτ ο Ζαχαριάδης προβαίνει σε 3 απεργίες πείνας ζητώντας την αποκατάσταση της φήμης του και την απελευθέρωσή του. Η επικοινωνία του πλέον με τις διαγραμμένες Κομματικές Οργανώσεις γίνεται δυσκολότερη, σε βαθμό που διάφορα γράμματά του να θεωρούνται παραποιημένα από την KGB, καθώς διασπούσαν τους οπαδούς του για ιδεολογικά ζητήματα, όπως το ρόλο της Κίνας και του Μάο Τσετούνγκ.

Την 1η Αυγούστου του 1973 ανακοινώνεται από την ΚΕ του ΚΚΕ ότι ο Ζαχαριάδης πέθανε από καρδιολογικά αίτια. Το 1989 ανακοινώνεται νέα εκδοχή θανάτου του: η αυτοκτονία, ενώ δίνεται στη δημοσιότητα από τους δεσμώτες του επιστολή που αποδίδεται στο Ζαχαριάδη και με την οποία φέρεται να απειλεί να αυτοκτονήσει. Τα οστά του Νίκου Ζαχαριάδη μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα το 1991, με πρωτοβουλία της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 40 σχόλια

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2011 στις 5:26 μ.μ.

To ;aruro toy TRASH, συνενώνει όλα όσα ένας κομμουνιστής πρέπει να αποφεύγει σαν το διάολο το λιβάνι!!

Είναι μεταφυσικά/θρησκευτικά προσωπολατρικό. Ο TRASH δεν φτιάχνει ένα ιστορικό χρονικό/βιογραφία, φτιάχνει μια αγιογραφία που ταιριάζει σε εκκλησιαστική έκδοση.

Γιατί;;

Γιατί ατέχνως και τελείως άτσαλα, ο trash κρύβει και αποσιωπά μια σειρά γεγονότων που αποκαλύπτουν πως ο Ζαχαριάδης, είταν κάκιστος στρατιωτικός ηγέτης. Χωρίς ικανότητες:

Ο Ζαχαριάδης λοιπόν και η υπόλοιπη ηγεσία του ΚΚΕ:

α. Στήριξε πλήρως την εγκληματική συμφωνία της Βάρκιζας (και την παράδοση των όπλων του ΕΛΑΣ).

β. Υποτίμησε βαθιά τον ιμπεριαλιστικό ρόλο των Αγγλων.

γ. στο όνομα της υποστήριξης της προδοτικής συμφωνίας της Βάρκιζας διέγραψε -και συνέβαλε στην απομόνωση/εξόντωση του πιο ικανού στρατιωτικού στελέχους/ηγέτη του Αρη Βελουχιώτη και υποβάθμισε άλλα στελέχη επίσης ικανά.

δ. Οδήγησε το ΚΚΕ στη διάλυση της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας του ΕΑΜ τη στιγμή που την είχε ανάγκη όσο ποτέ.

ε. Οδήγησε το ΚΚΕ στην αποχή από τις εκλογές του '46, συμβάλλοντας περαιτέρω στην κοινωνική του απομόνωση.

στ. Ξεκίνησε κακήν κακώς το δεύτερο αντάρτικο με τον ΔΣΕ τον οποίο ο Ζαχαριάδης τον μετέτρεψε λίγο αργότερα σε τακτικό ....στρατό, με ολέθρια αποτελέσματα...

ζ. Οι κομμουνιστές φαντάροι της κλάσης του '46, '47 κλπ ενώ ήθελαν να ανέβουν στο βουνό, το ΚΚΕ τους έστειλε να παρουσιαστούν ΚΑΝΟΝΙΚΑ στον εθνικό στρατό, καταλήγοντας φυσικά στη Μακρόνησο !!!!!

η. Μετά την ήττα του ΔΣΕ ο Ζαχαριάδης πετά αυτό το...άθλιο σύνθημα "με το όπλο παραπόδα", που είταν ό,τι να ναι για να δικαιολογηθεί η ηγεσία του ΚΚΕ υποσχόμενη την μηδέποτε γινόμενη επιστροφή στο αντάρτικο στην Ελλάδα...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ο trash τα αποσιωπά, δεν τα αναφέρει κάν -είτε απο βλακεία είτε σκόπιμα το ίδιο κάνει- προσπαθώντας να χτίσει μια θεολογική βιογραφία...

Τέλος ο Ζαχαριάδης είναι ο βασικός υπευθυνος για το ανώμαλο εσωκομματικό καθεστώς στο ΚΚΕ, -πιστή αντιγραφή του ανώμαλου εσωκομματικού καθεστώτος στο ΚΚΣΕ- για το κυνήγι μαγισσών εντός και εκτός ΚΚΕ.. Πράγμα που το πλήρωσε -με το ίδιο νόμισμα- αργότερα και ο ο ίδιος.

Συνπεώς, ο Ζαχαριάδης είταν ο μοιραίος ηγέτης για το ΚΚΕ. Χωρίς ικανότητες ούτε πολιτκές ούτε στρατιωτικές, εμπαθής και εκδικητικός σε άλλους κομμουνιστές, συνέβαλλε στην ήττα του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος της περιόδου εκείνης.

Όχι, δεν έχουμε αναγκη από ηγέτες τύπου Ζαχαριάδη, Κολλιγιάννη, Στάλιν, Χρουστσώφ κλπ κλπ...

Εχουμε αναγκη από ένα κομμουνιστικό κόμμα με ταξική προοπτική, δημοκρατικό και επαναστατικό ταυτόχρονα. Και φυσικά από το αντίστοιχο μέτωπο κοινωνικών και πολιτκών δυνάμεων.

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2011 στις 11:04 μ.μ.

και γιατι κατηγορητε ο σταλιν παρακαλω¨¨?

3 Αυγούστου 2011 στις 1:06 π.μ.

Ο Νικος Ζαχαριάδης πήρε στα χέρια του το κκε (η αλήθεια ειναι οχι
με "δημοκρατικό" τρόπο στην ουσια διορίστηκε στην Κ.Ε απο την Κ.Δ)
παρόλα αυτα έστησε ενα επαναστατικό κόμμα και έλυσε τα προβλήματα
και τις αστοχίες των λικβινταριστων (πουλιοπουλος του όποιου χαρακτηριστική
ηταν η συνέχεια της δρασης του παρόλο που πρόκειται για σεβαστό πρόσωπο)
που το είχαν ομως καταντήσει περιθωριακό.με τους ανεδαφικούς "αριστερισμους"
για ανεξάρτητη Μακεδονία-θρακη αλλα και που έδωσε οσες αφορμές
χρειαζόταν για να το παρουσιάσουν στην καθυστερημένη ελληνική κοινωνία ως
"προδοτικό" παρόλο που ηταν θεσεις διεθνιστικές .
Οσο για τον Αρη οσο σπουδαίος ηταν ως ηγέτης του ΕΛΑΣ τοσο κακος ηταν στην
τακτική του κόμματος που σίγουρα εαν το καθοδηγούσε θα το είχε καταστρέψει.
(αλλο το ενα απο το αλλο και δεν ειναι υποτιμητικό για τον Αρη )
Ο ελας δεν ειχε καμια σχεση με επαναστατικό κομουνιστικό μηχανισμό ηταν
πλατεις εαμιτες που δεν ειχαν ιδεα απο μαρξισμο/λενινισμο στην πλειοψηφία τους.
Για την συμφωνία της βαρκιζας ήρθε απο το ΝΤΑΧΑΟΥ μετα απο 3.5μηνες ενα
λαθος ισως ηταν οτι 80000 αγωνιστές εγκλωβίστηκαν οσο περνούσε ο καιρος
Αυτο που δεν καταλαβαίνεις ειναι ότι πρώτα απο ολα ηταν κομουνιστής επαναστατης
και οχι κατσαπλιας.Επίσης για τους τροσκο/αναρχικους δεν πρεπει να
ξεχνάνε οτι ο Αρης για αυτους πριν έρθει η ρήξη με το κκε ηταν ενας
εγκληματίας Σταλινιστης ενταξει ???
Και η βαρκιζα ήρθε μετα απο μια ητα(στρατιωτική)άσε που και αν είχαν
διαλύσει τους Αγγλους και τσολιάδες παλι τιποτα δεν θα σήμαινε παρα για
κάποιους μηνες και με αφέλεια αν θελεις αφου ειχαν πολεμήσει μαζι τους
κατα του φασισμου δεν μπορούσαν να τους δουν ως απατεώνες
Τωρα για τους δυο πολους τι να σου λεμε χαμπάρι δεν θα πάρεις ,οσο για την
σταση του στην ΕΣΣΔ ηταν και εγωιστική αλλα και βαθιά αρχειακή διοτι εαν
ξέχναγε ποιος ηταν (μια και ηταν βαθιά Σοβιετικος) θα μπορούσε να καθετε
στην καρεκλα του γραμματέα για όσο ήθελε..

Ζαχαριάδη, Κολλιγιάννη, Στάλιν, Χρουστσώφ
Χαρακτηριστικό που βαζεις ολα τα αντίθετα μαζι.
Πες μας όμως για την σταση του πουλιοπουλου(πριν τον εκτελέσουν)
και του αναρχο/τροτσκιστη Στινα για τον ελας αλλα και για τα Δεκεμβριανα
που τα θεωρούσαν πραξικόπημα τις οπλα.(ξεχασάρη)
ΥΓ
Οσο για τον συναισθηματισμό που καταλογίζεις μάλλον δεν εχεις
δίκιο απο την άποψη οτι το δικο σου σχολιο ειναι οχι απλα συναισθηματικό
αλλα υβριστικό σε καποια σημεια,εχει και αυτο την σημασία του
Α"και ξεκινώντας για τον Ν.Ζ βάζεις καπάκι στα γρήγορα και την
ηγεσία ,έχεις και εσυ τον καημό σου.Κουράγιο!!!

3 Αυγούστου 2011 στις 8:10 π.μ.

http://www.xekinima.org/arthra/view/article/dikes-tis-mosxas-o-stalinikos-mesaionas/



Γι'αυτό κατηγορούμε το Στάλιν φίλε μου, πράγμα που το ΚΚΕ αρνήτε να δει!

3 Αυγούστου 2011 στις 1:25 μ.μ.

...την μεγαλύτερη ελληνική προσωπικότητα της εποχής του....
Αλλά ως γνωστόν τα σκάτωσε!
Λοιπόν παιδιά, πρέπει να σοβαρευτούμε.
Αυτή τη στιγμή έχει εξαπολυθεί ταξικός πόλεμος, πράγματι, είναι η απαρχή του.
Η επιλογή όλων πρέπει να είναι η ΕΙΡΗΝΗ.
Όποιος δεν το έχει καταλάβει αυτό ψεύδεται στον εαυτό του.

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2011 στις 3:52 μ.μ.

Είμαι ο ανώνυμος που απέρριψε ως μεταφυσικό το άρθρο του TRASH και παρέθεσε μερικά στοιχεία που αποδυκνύουν πόσο ανίκανος ηγέτης ήταν (μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία του ΚΚΕ).

1. Θεωρώ τους τροτκιστές της περιόδου εκίνης (Πουλιόπουλος, Στίνας κλπ) ακόμα πιο ανίκανους πολιτικά από το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ τουλάχιστον συνέβαλε στο μεγαλειώδες αντάρτικο του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ξέχωρα από την πλήρη ανικανότητα του ως κόμμα, να πάει τα πράγματα ως το τέλος.

2. Ο Ζαχαριάδης ήταν παιδί του ΚΚΣΕ. Με όλα τα στραβά της νοοτροπίας και της αντίληψης του ΚΚΣΕ και του Στάλιν:
Εμπέδωσε μέσα στο ΚΚΕ ένα ανώμαλο εσωκομματικό καθεστώς προσωπολατρέιας, διώξεων, χαμηλού πολιτικού επιπέδου. Το ίδιο που έκανε άλλωστε και η ηγεσία του ΚΚΣΕ μαζί με τον Στάλιν. Από αυτή τη σκοπιά τα ίδια έκανε και ο Κολιγιάννης αργότερα: Εσωκομματικές διώξεις -έναντι των ζαχαριαδικών αυτή τη φορά-, χαμηλό επίπεδο, υποταγή στο ΚΚΣΕ -ό,τι και ο Ζαχαριάδης δλδ.

Οι όποιες διαφορές μεταξύ Ζαχαριάδη και Κολιγιάννη είταν δευτερεύουσες μπροστά στις θλιβερές ομοιότητές τους...

Δεν είμαι τροτσκιστής και θεωρώ και αυτό το ρεύμα χρεοκοπημένο.

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2011 στις 6:58 μ.μ.

"ανώμαλο εσωκομματικό καθεστώς"
Τα περί ανώμαλου εσωκομματικού καθεστώτος στο ΚΚΕ την περίοδο που ΓΓ ήταν ο Ν. Ζαχαριάδης, "ανακαλύφθηκαν" μετά το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ, την δεξιά στροφή του (που οδήγησε στα γνωστά ολέθρια για την ανθρωπότητα αποτελέσματα στα τέλη της δεκαετίας του '80) και την προσπάθεια να "εφαρμοστεί" το πνεύμα των αποφάσεων και στην Ελλάδα και στο Ελληνικό Κόμμα.
Σήμερα, λοιπόν, γνωρίζουμε οτι οι στροφή που έκανε το ΚΚΣΕ ήταν καταστροφική για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα. Η προσωποποίηση στους εκάστοτε ηγέτες και μάλιστα αποσπασμένα απο τις ιστορικές συνθήκες που έδρασαν, μόνο αποπροσανατολιστικά μπορεί να λειτουργούν, ακόμα και αν προέρχονται απο αδαείς. Μπορεί λοιπόν να σε "τσούζει" ο Στάλιν και να έχεις δίκιο, αλλά, το να καταπίνης αμάσητη την αστική προπαγάνδα για τα περιβόητα εγκλήματά του, χωρις να στέκεσαι στην ουσία λες και ζούμε σε σπηλιές και δεν έχουμε πρόσβαση με άφθονες πληροφορίες που αναδεικνύουν την αλήθεια , δεν μπορεί να σε κολακεύει, ούτε να σε συγκαταλέγει στους αντικειμενικούς. Μάλλον για "κιτρινιάρη" και αργόσχολο μου κάνεις. Πάντως το πρόβλημα με το ΚΚΣΕ την περίοδο που ο Στάλιν ηγείτο, φαίνεται πως δεν ήταν η σκληρότητά του αλλά ότι τμήμα των μέτρων που υιοθετήθηκαν με το 20 Συνέδριο τα είχαν αποδεχτεί σαν σωστά. Αυτό τσούζει εμένα!

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2011 στις 10:51 μ.μ.

ΘΑΝΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΑΙΤ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ. ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΜΗΝ ΒΑΡΙΕΣΕ ΓΡΑΨΤΩ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΒΙΒΛΕΙΑ

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2011 στις 2:24 π.μ.

Ανώνυμε των 6:58:

Εχεις εμπεδώσει πολύ την πρωτόγονη λογική που για δεκαετίες σερβισίστηκε σαν κομμουνιστική με ευθύνη του ΚΚΣΕ ήδη από τα τέλη του '20!!

1. Βρισκεις βολικό να πετάς λασπη για "κιτρινιάρηδες" κλπ αφού δεν μπορείς να πεις τπτ επί της ουσίας..

Και νομίζεις πως έτσι θα πείσεις κιόλας!!

Αμ δε! Ο Ζαχαριάδης επέβαλλε -μαζί με άλλους άθλιους ΚΟΥΤβηδες- ένα ανώμαλο εσωκομματικό καθεστώς. Προδότης ο Βελουχιώτης, προδότης και χαφιές ο Πλουμπίδης, ο Καραγιώργης κλπ.

2. Εμένα με απασχολεί πως το ΚΚΣΕ με το 20ο συνέδριο επέλεξε ΚΑΙ την περαιτέρω δεξιά στροφή του βασει της πολιτκής που είχε χαραχτεί ήδη από τη δεκαετία του '40, ΚΑΙ τη συνέχιση -με μια πατίνα εκδημοκρατισμού- της άθλιας εσωκομματικής ζωής που είχε και επί Στάλιν. Δεν τα διαχωρίζω όπως κανεις εσύ στην αγωνιώδη προσπάθεια σου να υπερασπίσεις το ΚΚΣΕ πριν το 20ο συνέδριο.

4 Αυγούστου 2011 στις 8:36 π.μ.

Κανείς δε μπορεί να αποφύγει την πραγματικότητα.. τουλάχιστον όχι για πολύ, ούτε ο καπιταλισμός.

Αν νομίζετε ότι θα μπορέσετε να αποφύγετε όλα αυτά που βγήκαν από τα πρακτικά του ΚΚΣΕ και όχι μόνο, έτσι απλά, κάνετε ΤΡΑΓΙΚΟ λάθος.

Απαιτείτε κριτική σκέψη και επανακαθορισμός πολλών σταθερών για το τι είδους κομμουνισμό θέλουμε και κυρίως ΠΩΣ θα τον αποκτήσουμε.

Άνθρωποι που αποφεύγουν να απαντήσουν σε όλα αυτά κατ' εμένα είναι ΑΚΡΩΣ επικίνδυνοι και όμοιοι των διαφόρων οργάνων της αστικής προπαγάνδας που ψεύδονται ασύστολα!

Λυπάμαι γιατί το ΚΚΕ με τη στάση του κρατά το εργατικό κίνημα ΑΚΙΝΗΤΟ για χάρη μιας ελίτ κομματικής.

Όπως έγραφε και η Έλλη, "για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Αλέκα".

Και να ΒΡΕΙΣ το χρόνο, να μπεις σε πολλά σαιτ που λένε για το Στάλιν και να κάνεις και αφιέρωμα με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και όχι μόνο, γιατί εκεί ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ κάθε μέρα ιδεολογικά μπροστά σε χιλιάδες κόσμο, που τα λένε σε άλλους τόσους και πάει λέγοντας και ας μην το έχεις καταλάβει!

Αυτά με πολλή αγάπη και αγωνία, όσο απίστευτο και αν σου φαίνεται σύντροφε!

Διάβασε και αυτό αν δε σου κάνει κόπο.
http://www.prin.gr/2011/07/blog-post_7334.html

4 Αυγούστου 2011 στις 2:28 μ.μ.

@ Ανώνυμος 2 Αυγούστου 2011 5:26 μ.μ. :

-Ο Ζαχαριάδης ουδέποτε διοίκησε κάποιον στρατό, άρα δεν είναι δυνατόν να ήταν «κάκιστος στρατιωτικός ηγέτης», αφού στρατιωτικός ηγέτης ουδέποτε ύπηρξε!
-«Στήριξε την συμφωνία της Βάρκιζας». Τι ήθελες δηλαδή να κάνει; Να πει στους Εγγλέζους κάνετε ζαβολιά, δεν πάει, δώστε τα όπλα μας πίσω; Βέβαια σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο ξανάρχισε αντάρτικο, που ήταν η αμφισβήτηση στην πράξη της Βάρκιζας. Αλλά εσύ είσαι ενάντια και σε αυτό! Αποφάσισε λοιπόν: Επρεπε να γίνει ένοπλο ή δεν έπρεπε; Και αν δεν έπρεπε, πως δηλαδή ήθελες εσύ να την αμφισβητήσει; Και ποιός είναι εν τέλη ο μεταφυσικός εδώ;
-Με τον Κλάρα δηλαδή τι έπρεπε να γίνει; Να μπει το κόμμα σε ενοπλη σύγκρουση εντελώς απροετοίμαστο (εσύ μιλάς για «κακήν-κακώς» ενάμιση χρόνο μετα, με όλη την ενδιάμεση προετοιμασία!), και με στρατό, τους δέκα σωματοφύλακες του Κλάρα;
Ή μήπως έπρεπε να του πούνε και μπράβο για την παραβίαση του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού; Μήπως να τον παρασημοφορήσουνε κιόλας που αφού πρώτα φρόντισε να γίνει κανονικότατα η αποστράτευση του ΕΛΑΣ, αποφάσισε να ξαναρχίσει αντάρτικο μόνος με τους κολητούς του (αλλά στο όνομα του κόμματος και χωρίς να ρωτήσει κανέναν);
-Η «κοινωνικοπολιτική συμμαχία του ΕΑΜ», και όχι οι «Σταλινικοί γραφειοκράτες» του Ζαχαριάδη είναι, αν έχεις διαβάσει καθόλου ιστορία (που από τα λεγόμενα σου, αμφιβάλω) είναι που υπέγραψε τις συμφωνίες του Λιβάνου και της Γκαζέρτας που μοιραία οδήγησαν στην Βάρκιζα. Αλλά εκεί ήτανε και οι φίλοι σου οι κεντρώοι, δεν ήτανε «σταλινικοί» για να τους πούμε ανίκανους,εγκληματίες και προδότες. Ετσι δεν είναι;
-Για το «όπλο παρα πόδα» η βασική κατηγορία από όλους μέχρι και σήμερα είναι ακριβώς η αντίθετη από την δική σου. Δηλαδή πως έπρεπε να συνθηκολογήσει δημόσια προκειμένου να μην έχει η αντίδραση πάτημα (σιγά που τους χρειαζότανε) για να συνεχίσει το σφαγείο.
-Θεολογική βιογραφία στην οποία αναφέρεται πως ο αγιογραφούμενος κατ’εσέ, είχε και «πολύ μελανές σελίδες»; Αλλο άρθρο διάβασες;
-Μετά από όλα αυτά πετάς και ένα «περί ανώμαλου εσωκομματικού καθεστώτος», κατηγορία που στηρίχτηκε κατά κύριο λόγο από τον μετέπειτα βουλευτή του ...ΠΑΣΟΚ (για να μην ξεχνιώμαστε) Βαφειάδη, και τους Ευρωκομμουνιστές του εσωτερικού που έφυγαν το ’68 (και που φρόντισαν από το ’56 μέχρι και το ’68 να γίνουν λιγότερες ολομέλειες από όσες είχαν γίνει κατά την διάρκεια της κατοχής και του εμφύλιου!).
-Ναι ο Κολιγιάννης με τον Ζαχαριάδη είχαν πολλά κοινά: Ηταν και οι δύο στελέχη του ΚΚΕ, αλλά κάπου εδώ οι ομοιότητες σταματάνε.
-Το κερασάκι στην πραγματικά άνοστη τούρτα που πας να σερβίρεις είναι το τελικό τσουβάλιασμα στο οποίο όμως ξεχνάς να αναφέρεις τους ΜΑΟ, Τρότσκι και Ντουρούτι. Θα μου πεις, τι σχέση έχουν αυτοί; Γιατί οι άλλοι που ανάφερες, ποια μεταξύ τους σχέση έχουν;

4 Αυγούστου 2011 στις 2:36 μ.μ.

Κατά τα λοιπά:
Διακρίνω στους διάφορους τροτσκιστές που κάνανε ντου την τάση να μιλάνε περί ανώμαλων εσωκομματικών καθεστώτων, όχι όταν παραβιάζεται το καταστατικό, αλλά συλλήβδην από την καθιέρωση του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Μπορεί να μην συμφωνούν με αυτήν την μορφή οργάνωσης, αλλά ανώμαλη εσωκομματική λειτουργεία είναι όταν παραβιάζεται το καταστατικό, και όχι όταν δεν συμφωνούμε με αυτό.
THANO:
Παρότι είσαι εκτός θέματος, τα πρακτικά από τις δίκες της Μόσχας τα έχουν δώσει στην δημοσιότητα οι Σταλινικοί της ΣΑΚΕ εδώ και καμμία εικοσαριά και, χρόνια, και μόνον αυτοί. Στα γραφεία της «Κόντρας» υπάρχουν ακόμη αντίτυπα. Από ότι φένεται όλοι οι άλλοι θέλουν να σπεκουλάρουν πάνω σε κάτι το οποίο κανεί ακριβώς δεν γνωρίζει, παρά μέσω τρίτων περιγραφών. Ρίξε μια ματιά, είναι διδακτικότατα....

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2011 στις 4:09 μ.μ.

προσ θανο και διαφορουσ αντισταλινικουσ.στοιχεια στοιχεια και πρασινα αλογα. ασ παρουμε μια υποθεση για να δουμε πωσ κατασκευεζοντε τα στοιχεια. την υποθεση για το Κατιν. ειναι λοιπον φανερο για οποιον δεν θελει να κρυβετε οτι στο κατιν τουσ πολωνουσ τουσ μακελεψαν οι ναζι κατι που και ο ιδιοσ ο Γκεμπελσ το ειχε παραδεχθει.ειναι γνωστο οτι οι ΕΣΣΔ ειχε ζητησει το εγκλημα να συμπεριληφθυ στη δηκογραφια τησ δικησ τησ νυρεμβεργησ κατι που ομωσ δεν εγεινε και πολλα ακομα. σημερα ομωσ με τον αντικομουνισμο στο φορτε του το μονο που δεν χρεωσαν στον ΣΤΑΛΙΝ ειναι η καταστροφη τησ... κωνσταντινουπολησ. για ποια πρακτικα του ΚΚΣΕ αναφερεσε?ωσο για το ΚΚΕπου κραταει το εργατικο κινημα ακινητο θα πρεπει καποιοσ να ειναι τυφλοσ για να ασκει κριτικη στο ΚΚΕ οταν μονο αυτο κοινητοποιησε το λαο εναντια στην πολιτικη τησ αθλιοτητασ εχοντασ σαν στοχο οχι μπαλωματα στο πλαισιο του συστηματοσ αλλα το ξεπερασμα αυτου του συστυματοσ και την λογικη που το διακατεχη .οταν μονο αυτο σταθηκε πιστο στα πιτευω του ειτε μιλαμε για το Μααστριχ το σχεδειο Αναν την εοκ κλπ.αναφερησ οτι .πρεπει να ξεκαθαρισουμε τι ειδουσ κουμουνισμο θελουμε. συγνωμη αλλα ποσα ειδη υπαρχουν ?

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2011 στις 10:23 μ.μ.

Ο trash επιστρέφει με την άγνοια παρά πόδα!!

1. Ο ζαχαριάδης ήταν ο ΓΓ του ΚΚΕ. Συνεπώς χρεώνετε όλα όσα εσύ trash πιστός στην μεταφυσική αντίληψη σου που καλλιεργεί δεκαετίες τώρα το ΚΚΕ ΔΕΝ θες να τα δεις!

- Την συνέχιση και εφαρμογή στην πράξη της συμφωνίας της Βαρκιζας που υπέταξε το λαϊκό κίνημα στους αγγλους, τον γερο Παπανδρέου, κλπ κλπ με ολέθριες συνέπειες!! Μην κάνεις trash πως δεν καταλαβαίνεις! Γραμματέας του ΚΚΕ ήτο ο.... αητός σου! Με απεριόριστες αρμοδιότητες και εξουσίες!

- Ηταν ο εισηγητής της ...καταστροφικής απόφασης για διάλυση του ΕΑΜ από το ΚΚΕ, την αποχή από τις εκλογές του '46, την αποκοπή του ΚΚΕ απο οποιαδήποτε κοινωνικό/πολιτική συμμαχία και την έναρξη τσάτρα πάτρα χωρίς καμμία θετική προϋπόθεση του δεύτερου αντάρτικου!

- Ήταν ο εισηγητής της απόφασης του ΚΚΕ για μετατροπή του ΔΣΕ από αντάρτικο σε τακτικό στρατό με επίσης ολέθριες συνέπεις!!

- Συμπασα η ηγεσία του ΚΚΕ στήριξε και εφάρμοσε τις αλλοπρόσαλλες, υστερικά σεχταριστικές και καταστροφικές αυτές αποφάσεις! Σύμπασα η ηγεσία του ΚΚΕ απαγόρευε στους αγωνιστές/αριστερούς φαντάρους της κλάσης '46, ,47 κλπ να ανεβουν στο βουνό, και τους έστελνε να παρουσιαστούν κανονικά στον εθνικό στρατό με αποτέλεσμα να καταλήγουν να υπηρετούν την θητεία τους στη ΜΑκρόνησο....

Για αυτά trash θα πεις κάτι;; Ή θα συνεχίζεις την πάγια παράσταση του ΚΚΕ η οποία είναι γεμάτη μεταφυσική/θεολογική πίστη;;

Από την άλλη οι τροτσκιστές είχαν ακόμα πιο κοντόφθαλμη τακτική αντίληψη από το ΚΚΕ γεγονός που εξηγεί το γιατί απορρίφτηκαν ως πολιτικό ρεύμα από τον ελληνικό λαό! Απέρριψαν την αναγκη εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα καταγγελοντάς τον κιόλας κάποιες ομάδες του (Στίνας κλπ), ενώ και ο Πουλιόπουλος (η ΟΚΔΕ) ταλαντέυονταν και κάποιοι μπήκαν στο ΕΑΜ για να τους καθαρίσει αργότερα το ΚΚΕ...

Ε, όλα αυτά τα άθλια αντικομμουνιστικά ως πολιτκή αντίληψη τα δίδαξε πρώτο το ΚΚΣΕ και η ηγεσία του επί Στάλιν. Με μια πατίνα "δημοκρατιμσού" τα συνέχισε ο Χρουστσώφ και ο ιθαγενής ο Κολιγιάννης....

Και πλήρωσε ο Ζαχαριάδης που από θύτης ήρθε η ώρα να γίνει και αυτός θύμα...

Οχι σύντροφοι, τέτιους κομμουνιστές και τέτιο κόμμα δεν τους χρειαζόμαστε. Να φύγουν και να μην ξαναρθουν.

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2011 στις 11:01 μ.μ.

Και κάτι ακόμα για την μεταφυσική αντίληψη με την οποία ο trash και το ΚΚΕ διαβάζουν την πραγματικότητα: Μας λέει ο trash "...Με τομ Κλάρα δλδ τι έπρεπε να γίνει; Να μπει το κόμμα σε ένοπλη αναμέτρηση χωρίς να είναι έτοιμο...".

Να η διαστροφή της πραγματικόητας από το ΚΚΕ: Οταν το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ είχε 100.000 αντάρτικο στρατό, είχε ελαφρύ και βαρύ οπλισμό, είχε και 1.500.000 μέλη το ΕΑΜ, είχε απελευθερώσει σχεδόν όλη την Ελλάδα και έχαιρε τεράστιας κοινωνικής/λαϊκής υποστήριξης, ΔΕΝ είταν έτοιμο -κατά τον trash και το ΚΚΕ- να πάρει την εξουσία...

Δλδ trash πότε κατ εσέ πρέπει να πάρεις την εξουσία;;

Και δεν είταν λοιπόν έτοιμο το ΕΑΜ με όλα τα συντριπτικά στοιχεία υπέρ του το '44 να πάρει την εξουσία, ενώ έγινε έτοιμο το ΚΚΕ χωρίς καμμία κοινωνική/πολιτική συμμαχία το '46, χωρίς στρατό, χωρίς όπλα, χωρίς ευρεία λαϊκή υποστήριξη, να πάρει τότε την εξουσία...

Ε, λοιπόν τέτιο κόμμα και τέτιους ηγέτες, από μακριά και αλαργα...

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2011 στις 11:27 μ.μ.

Ο Ζαχαριάδης, ο Σιάντος , ο Αρης κλπ μπήκαν στην φωτιά του αγώνα και δεν μπορείς σε καμία περίπτωση μονοσήμαντα να τους αποδεχτείς ή να τους απορρίψεις.
Μ ε την ασφάλεια της γνώσης της εξέλιξης της ιστορίας κάποιοι τώρα ¨τραγουδάνε".
Τότε όμως ούτε οι ιδιαιτερότητες και τα όρια του Εαμικού κινήματος ήταν σαφή μπροστά στον πάνδημο χαρακτήρα του , ούτε την πολιτική εμπειρία του σήμερα ως προς την Διεθνή διάσταση του Ελληνικού ζητήματος είχε το ΚΚΕ.
Συμπέρασμα......μην υπερτιμάτε τις δυνατότητες του ΕΑΜ όταν και εάν έμπαινε επί τάπητος το ζήτημα της ταξικής σύγκρουσης αλλά και μην προσπερνάτε την εντυπωσιακά σαφή τοποθέτηση του δοκιμίου ιστορίας του ΚΚΕ για την διεθνή διάσταση του θέματος(Σ.Ε./ Τιτο κλπ)
Οι ηγέτες και τα μέλη του ΚΚΕ μόνο θυσίες , αίμα , ζωές κατεστραμένες δεν τσιγκουνεύτηκαν. Σε αντίθεση με άλλους -Γιωτόπουλος(ο πατέρας), Σβώλος και άλλοι εαμογενείς- που επιλέξαν να μην συνδεθούν με την ολοκλήρωση του ονείρου για μιά άλλη κοινωνία.
Είναι βέβηλο με ζωντανούς ακόμα χιλιάδες αγωνιστές που για τίποτα δεν μετανιώσαν, να έχει τόσο βέβαιη θέση για όλα κάποιος που απλά έλλειπε από τα γεγονότα.
"Η ιστορία όταν εξελίσεται τρέχει και όταν ιστορείται ξεκουράζεται." Όποιος το καταλαβαίνει αυτό θα ξανασκεφτεί να κατηγορήσει γενικά τον Ζαχαριάδη ή τον Αρη ή τον Σιάντο ή τον Κολιγιάννη ή το ΚΚΕ .
Κάποιοι μπορεί να είναι "λίγοι" για την εποχή τους. Το να είναι συνειδητά "λίγοι" όμως είναι άλλο.
Ολοι τους ήταν "παιδιά του ΚΚΕ". Δώσαν ό,τι μπορούσαν και ό,τι πιστέψαν. Από όλους πρέπει το ΚΚΕ να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Μελετώντας την ιστορία του χωρίς προυποθέσεις. Και φαίνεται ότι αυτό κάνει.
chrisvet

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2011 στις 2:18 π.μ.

Συμφωνώ με τον τελευταίο σύντροφο - Ανώνυμο των 11.27. Ολοι υπήρξαν σύνθετες προσωπικότητες, που έζησαν και έδρασαν σε μια εξαιρετικά ελισσόμενη,σύνθετη και δύσκολη εποχή. Το κοινό νήμα που συνδέει όλους αυτούς είναι ότι υπήρξαν "παιδιά" του τιμημένου ΚΚΕ. Μαζί με τα "θετικά" είχαν και τα "αρνητικά" τους, άλλωστε σ'αυτό δεν συνίσταται η "διαλεκτική ενότητα των αντιθέτων", η περίφημη διαλεκτική, η υλιστική αντίληψη της ιστορίας,της εξέλιξης των κοινωνιών, του ρόλου των προσωπικοτήτων στην πάλη των τάξεων κλπ. ; Το "ουδέν καλόν αμιγές κακού" της πρωτοπόρας ελληνικής σκέψης, που τα είπε όλα...Και το σύγχρονο ΚΚΕ, με τη συγγραφή της Ιστορίας του, που επιχειρεί, ανατρέχοντας σε επίσημα κείμενα και τεκμήρια διαφόρων πηγών, αποδεικνύει, ότι σήμερα αναμετρά το μπόϊ του δίχως προκαταλήψεις, με μοναδικό στόχο να εξαγάγει χρήσιμα συμπεράσματα, κρατώντας τα θετικά και απορρίπτοντας τα αρνητικά, για ένα προετοιμάσει όσο γίνεται καλύτερα ένα ελπιδοφόρο Μέλλον που δεν μπορεί παρά να είναι Κόκκινο, όπως το άλικο αίμα των χιλιάδων εκτελεσμένων και δολοφονημένων παιδιών του. Ετούτη τη φορά, υπάρχει τεράστια συσσωρευμένη εμπειρία και έλλογη γνώση, ώστε να γίνεται όλο και πιό απόμακρη η περίπτωση μιας αποτυχίας της νέας κομμουνιστικής εφόδου προς τον Ουρανό, που έρχεται ολοταχώς.
Ζήτω ο Μαρξισμός-Λενινισμός και ο Προλεταριακός Διεθνισμός.Ζήτω το αθάνατο και τιμημένο ΚΚΕ.
Σπύρος

5 Αυγούστου 2011 στις 2:20 π.μ.

Κυρ thano
Για την ελλη δεν χρειάζεται να πει κάνεις πολλά γιατι δεν ειναι στην ζωη και επειδή
δεν πρόκειται για κάποιο ιστορικό πρόσωπο μεγέθους ,οσο τα διάφορα
που έλεγε για τον πλουμπιδη (μετα) ηταν η πρώτη που τον είχε κατηγορήσει
(σημ ο πλουμπιδης δεν πρόσεχε τους συν.κανόνες)
όπως και άλλους γιατί μίλαγε πολύ. Οσο για τον Νικο Μπελογιανη οι κρίσεις
της ηταν συναισθηματικές και συγκρουόταν με την λογική αλλα η ιστορια
δεν γράφετε ετσι.,απο αυτες τις θεσεις μιλάς οπως ο αλλος που ηταν δίπλα
και έγραψε το ευτυχώς χάσαμε και πάνε στα μνημόσυνα
Εσύ απο την μεριά σου έχεις δικαίωμα να εισαι όσο πασοκ
θελεις

5 Αυγούστου 2011 στις 2:31 π.μ.

ρε ανώνυμε - θανο κάνετε κριτική με χαρακτηρισμούς και ανάγωγες
απανωτά ξαναδιάβασε τι εχεις γράψει και προσπάθησε να μιλάς
πολίτικα
Και δεν εχεις αντίλογο μιλας μονο για οτι έκαναν αλλοι

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2011 στις 11:07 π.μ.

RED- ωραια η συζητηση για το παρελθον του ΚΚΕ και το συμπερασμα που καταληγω ειναι οτι το ΚΚΕ παρα τα λαθοι του παντα σταθηκε μπροστα στον αγωνα για το φτιαξιμο μιασ νεασ κοινωνιασ. το ερωτημα που μπαινει στο τραπεζι ειναι, το πωσ και που βαδιζουμε τωρα και ποιεσ οι προτασεισ για εξοδο απο την κριση. το ΚΚΕ εχει κανει τησ προτασεισ του και εχει πει ανοιχτα το τι πρεπει να γινει κατι με το οποιο συμφωνο απολυτοσ . ποιεσ ειναι οι προτασεισ τον αλλων / αριστερων/ κοματων ?

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2011 στις 12:57 μ.μ.

Ένα βασικό στοιχείο της θεολογικής/μεταφυσικής σκέψης του ΚΚΕ ειδικά όσον αφορά την ιστορία του, είναι και η καραμέλα που λένε διάφοροι συναγωνιστές από το ΚΚΕ πως "είταν σύνθετες προσωπικόητες, και δεν μπορείς να κρίνεις μονοσήμαντα" κλπ κλπ κλπ.

Αυτές τις ωραίες φράσεις μας τις λέει το ΚΚΕ μόνο όταν είναι να κρίνουθμε ως κομμουνιστές -ή αριστεροί- την δική του ιστορία!!

Αυτές οι σωστες κατα τα άλλα φράσεις, έχουν νόημα μόνο όταν θέλεις να φτάσεις την ιστορική σου αναλυση ίσαμε το τέλος μη χαριζόμενος στα λάθη, τις ανεπάρκειες, τις στρεβλώσεις κλπ των προηγούμενων! Αλλιώς, αν θες απλά να αγιοποιήσεις την ιστορία σου-όπως κάνει το ΚΚΕ- για να μπορείς και σήμερα να φτιάχνεις πιστούς και όχι διαλεκτικούς κομμουνιστές/μέλη σου, τότε οι παραπάνω φρασεις δεν έχουν κανένα νόημα.

Ναι, λοιπόν όταν απορρίπτουμε ως πολιτκά και στρατιωτικα ανίκανους ηγέτες όπως ο Ζαχαριάδης, όταν απορρίπτουμε τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα της ΕΣΣΔ και ονομάζουμε αυτό το καθεστώς "ιδιόμορφο ταξικό εκμεταλλευτικό καθεστώς" το κόανουμε με συνείδηση της ιστορικής περιόδου εκείνης!

Ο κομμουνιστής δεν βαφτίζει ποτέ το κρέας ψάρι προκειμένου να βγάλει το συμπέρασμα που τον βολεύει! Τι βα κάνουμε, ο Ζαχαριάδης προώθησε την καταστροφική συμφωνία της Βάρκιζας, συνέβαλε στην εξόντωση του Αρη, κλπ κλπ κλπ.

Αυτός είταν ανίκανος και άχρηστος ηγέτης και δεν φταίει η διαλεκτική εάν ιστορικά αυτό αποδέιχθηκε!

ΜΑκριά και αλάργα από τέτιους ηγέτες και τέτια κόμματα σύντροφοι λοιπόν!

Τώρα για το σήμερα, στον αποπάνω ανώνυμο: Είμαι στο ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Εκτιμω πως η τακτική της περιόδου χρειάζεται να περιλαμβάνει στόζχους πάλης οι οποίοι να έιναι κατανοητοί ως αναγκαίοι από τον λαό και να τον συσπειρώνουν συνδέοντας αυτήν την πάλη με την αντικαπιταλιστική ανατροπή στην προοπτική της εργατικής εξουσίας/δημοκρατίας.

Τετιοι στόχοι είναι η παύση πληρωμών/άρνηση χρέους, η ανατροπή της κυβέρνησης, η ρήξη με την ΕΕ και έξοδος από ΟΝΕ/ΕΥΡΩ, η εθνικοποίηση τραπεζών και βασικών τομέων της παραγωγής υπο εργατικό έλεγχο κλπ.

Λένε αρκετοί από το ΚΚΕ, την Κόντρα κλπ πως αυτόι οι στόχοι είνα ιρεφορμισμ΄΄ος γιατί μπορεί να τους υλοποίησει και το σύστημα, οπότε οδηγούν στην ενσωμάτωση κλπ κλπ.

Μέγα λάθος και κοντοφθαλμη λογική και της Κόντρα και το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2011 στις 1:05 μ.μ.

Συνέχεια...

Καθε στόχος πάλης που παλεύεται από το λαϊκό κίνημα εντός του καπιταλισμού, έχει 2 πλευρές:

- Είναι ενσωματώσιμος από το σύστημα κα ιμπορεί να οδηγήσει στο "βόλεμα" κα ιτην εργατική τάξη ακριβώς γιατί ικανποιεί και βελτιώνει την θέση της ΕΚΕΙΝΗ τη στιγμή.

Πχ το να αγωνίζεσαι για αποτροπή απολύσεων, για αυξηση μισθών, βελτιώση συνθηκών εργασίας, κοινωνική πρόνοια κλπ συμβάλλει στην καλυτέρευση της θέσης της ε.τ. και ταυτόχρονα -εάν επιτυγχάνουν βεβαια οι στόχοι- ένα κομματι της αντικειμενικά μπορείο να "βολευτεί" λέγοντας "καλά είμαι εδω". Ετσι έχει γίνει πλειστάκις στον ανεπτυγμένο καπιταλισμό.

Όμως κάθε τέτιος στόχος -και ειδικά στόχοι σαν και αυτοί του προγράμματος που παλευει το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ- έχουν και μια 2η πλευρά αυτή της συσπείρωσης δυνάμεων, της αύξησης της εργατολαϊκής αυτοπεποίθησης, και απόκτησης ταξικής συνείδησης και έγκειται στον συνολικό προσανατολισμό/δέσιμο με τον στόχο της εργατικής εξουσίας/δημοκρατίας για να μην εκφυλιστεί η πάλη σε ρεφορμισμό.

Αυτά το ΚΚΕ κα ιη Κόντρα ούτε που τα σκέφτονται: Μας λένε "ρεφορμισμός" κα ιπάει και τέλειωσε για αυτούς. Ιδέα απο τακτική δεν έχουν, θεωρώντας πως όποιος βερμπαλίζει θα κάνει και κατι...

Αμ δε!

Ετσι τα βλέπω ως μελος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2011 στις 11:19 μ.μ.

REDh η αρννηση του χρεουσ ειναι κατι το οποιο το παλευει το κκε απο την πρωτη στιγμη .οσω για την εθνικοποιηση των τραπεζων μην ξεχνασ οτι και στον καπιταλισμο υπηρχαν τραπεζεζ που ανοικαν στο κρατοσ οπωσ και συμαντικεσ μοναδεσ τησ βιομηχανιασ. ανερουσε αυτο τον χαρακτηρα του καπιταλισμου? οχι. αρα βασικο θεμα ειναι να πεισουμε την εργατικη ταξη τα λαικα στρωματα οτι ακομα και το προσιρινο ξεπερασμα τησ κρισεισ μεσα στα πλαισεια του συστυματοσ δεν σημαινει και πολλα πραγματα. αυτο δεν συμαινει οτι δεν θα αγωνιζομαστε για την βελτιωση των συνθηκων του λαου και για την χειραφετηση του . μεχρι εδω που διαφωνουμε κυριοι του ΝΑΡ ? διαφωνουμε κυριωσ στο θεμα τησ ΕΣΣΔ και το οτι αμεισ του ΚΚΕ δεν πετμε το μωρο μαζι με τα νερα και πιστευουμε οτι η επανασταση του 1917 και οτι ο χαρακτηρασ τησ ΕΣΣΔ ειταν σοσιαλιστικοσ οτι η ανατροπη αρχισε απο το 20 συνεδριο και την αποσταλινοποιηση με τα γνωστα αποτελεσματα. οι περισοτεροι του ΝΑΡ και τησ ανταρσυα που παλια βρισκονταν στησ γραμεσ του ΚΚΕ εχουν ιοθετηση οποιδηποτε συκοφαντια εναντια στην ΕΣΣΔ και ειδικα εναντια στον σταλιν προσφεροντασ την μεγιστη υπηρεσια στην αστικη ταξη και τα τσιρακια τησ . συνεχισται. RED

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2011 στις 11:32 μ.μ.

RED2 ειστε τοσο αριστεροι που στο πολεμο τησ γιουγκοσλαβιασ διαμαρτηροσασταν γιατι ειχε αργησει η επεμβασει του ΝΑΤΟ εναντια στην γειτονα χωρα .ειστε τοσο αριστεροι που ζητουσατε ενασ ιμπεριαλιστικοσ συνασπισμοσ να επεμβει για να σωσει δηθεν τουσ αλβανουσ απο τον μιλοσεβιτσ.

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2011 στις 12:47 μ.μ.

ρεντ:

1. Χειρότερη συκοφαντία ενάντια στον σοσιαλισμό/κομμουνισμό από τα ίδια τα καθεστώτα του ανύπαρκτου, δεν μπορούσε να υπάρξει!!

2. Τα καυεστώτα αυτά καταπίεζαν της εργατική τάξη και εξυπηρετούσαν κυρίως την αναπαραγωγή της νέας κομματικής/κρατικής άρχουσας τάξης που σταδιακά εκκολαφθηκε στο εσωτερικό των κυβερνώντων ΚΚ.

3. Οι πολιτικές συνθήκες εκκόλαψης της νέας κρατικής/κομματικής άρχουσας τάξης είταν:

- Ο μονοκομματισμός και η ελέω τι;;; απόλυτη και νομικά απαραβίαστη κυβερνητική/κρατική ε4ξουσία των ΚΚ πάντα στ όνομα της εργατικής τάξης...

- Η απαγόρευση της ελευθερης διαπάλης ιδεών και ρευμάτων που νέκρωσε και ευνούχισε την εργατική τάξη και την κοινωνία, πάντα στο όνομα αυτής και ...του κομμουνισμού!

- Οι αντικειμενικές συνθήκες που διαμόρφωσαν το πλαίσιο ήττας του κομμουνισμού υποβοηθούμενες όμως τα μέγιστα από τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ αποφάσεις των ΚΚ υπέρ του μονοκομματισμού, της καταπνιξης της ελευθερίας λόγου και έκφρασης κλπ.

Ναι, ρεντ αυτή η πολιτική αντίληψη που προανέφερα και που δυστυχώς κυριάρχησε στο Κομμουνιστικό Κίνημα οδηγώντας το στην αποσύνθεση, την γραφειοκρατικοποίηση κα ιτην ήττα ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΟΥ! Και εσένα και τοπυ ΚΚΕ!!

Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βγάζοντας συμπεράσματα από την γιγαντια προσπάθεια για τον σοσιαλισμό και την τραγική αποτυχία αυτής, θεωρούν πως:

α. Στο πεδίο της παραγωγής η διαπάλη αναμεσα στα καπιταλιστικά στοιχεία αυτής και τις κομμουνιστικές τάσεις εντός της, ξεκινά με την επικράτηση της αντικαπιταλιστικής επαναστασης. ΔΕΝ νικούν αυτοματα οι κομμουνιστικές τάσεις! Η διαπάλη αυτή θα κρατήσει μια ολόκληρη ιστορική περίοδο.

β. Για να νικησουν οι κομμουνιστικές τάσεις στην παραγωγή πρέπει οι εργαζόμενοι να μορφώνονται αποκτώντας όλη την εικόνα αυτής, έτσι ώστε σταδιακά να εκλείπει η αναπόφευκτη γραφειοκρατία.

γ. Πρέπει όμως για να μορφώνονται οι εργαζόμενοι να υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΠΑΛΗ ΙΔΕΩΝ!! Με άλλα λόγια πρέπει να υπάρχει εργατική δημοκρατία εντός κα ιεκτός παραγωγής μαζί με την εργατική εξουσία! Εάν υπάρξει πάλι μονοκομματισμός και κυνήγι μαγισσών όπως στον ανύπαρκτο, ο κομμουνισμός τέλος!!

δ. Ολα αυτά βέβαια στο φόντο διεθνοποίησης της επαναστασης, διότι η επανάσταση μπορεί να νικήσει σε μια χώρα, ο σοσιαλισμός όμως ΔΕΝ μπορεί να οικοδομηθεί σε μια μόνο χώρα! Ακόμα μια διαπίστωση της διαστροφής που υπέστη ο μαρξισμός στην ΕΣΣΔ. Αλλο πράγμα να κρατήσεις την επανασταση λέγοντας την αλήθεια στο λαό, και άλλο πράγμα να λές ψέμματα στο λαό πως...οικοδομείς τάχα μου σοσιαλισμό σε μια χώρα και μάλιστα καθυστερημένη και κατεστραμμένη όπως η Ρωσία...

6 Αυγούστου 2011 στις 3:12 μ.μ.

Πρώτε ανώνυμε:
Ή δεν διαβάζεις τι σου γράφουν ή ...
Αντε από την αρχή λοιπόν: Η συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφεται (από την "μεγάλη κοινωνικοπολιτική συμμαχία του ΕΑΜ") στις 22/2/45, και 2 εβδομάδες αργότερα γίνεται η παράδοση των όπλων και η αποστράτευση του ΕΛΑΣ. Οταν ο Ν.Ζαχαριάδης έρχεται από το Νταχάου ένα μήνα μετά αυτά είναι ήδη συντελεσμένα γεγονότα. Πως δηλαδή ακριβώς ήθελες να τα αμφισβητήσει; -Λες "Να η διαστροφή της πραγματικόητας από το ΚΚΕ: Οταν το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ είχε 100.000 αντάρτικο στρατό, είχε ελαφρύ και βαρύ οπλισμό, είχε και 1.500.000 μέλη το ΕΑΜ, είχε απελευθερώσει σχεδόν όλη την Ελλάδα και έχαιρε τεράστιας κοινωνικής/λαϊκής υποστήριξης, ΔΕΝ είταν έτοιμο -κατά τον trash και το ΚΚΕ- να πάρει την εξουσία..."
Για μετά την Βάρκιζα σου μιλάνε, τι δεν καταλαβαίνεις; Ελληνικά είναι. Οταν διαγράφτηκε ο Κλάρας (γιατί πήγε να κάνει πόλεμο μόνος του) ο στρατός ήταν ο ίδιος και η προσωπική του σωματοφυλακή. Ο ΕΛΑΣ τα είχε δώσει τα όπλα! Δεν διαγράφτηκε όταν ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ είχε 100.000 στρατό!
Ακούω προτάσεις, αλλά επί των γεγονότων, γιατί δείχνεις να χάνεις (ή να αγνοείς συνειδητά) το χωροχρονικό συνεχές. Και σε αυτό το συνεχές που καθόλου δεν σου αρέσει, τις συφωνίες Γκαζέρτας, Λιβάνου και Βάρκιζας τις υπέγραψε και τις υλόποίησε το ΕΑΜ υπό την πίεση των κεντρώων και "κεντροαριστερών" δυνάμεων που υπήρχαν μέσα σε αυτό, και όχι το μονολιθικό ΚΚ του "σταλινικού" Ζαχαριάδη. Αυτά είναι τα γεγονότα.
Σε αυτό το συνεχές λοιπόν η αμφισβήτηση της Βάρκιζας ήταν το δεύτερο αντάρτικο. Για την αποχή από τις εκλογές του '46 ρίξε μια ματιά στο βιβλίο του Ραφαηλίδη, που ούτε "σταλινικός", ούτε καν ΚΚΕ δεν ήταν.
-Ο ανταρτοπόλεμος, σαν πόλεμος φθοράς,έχει το νόημα πως με την πάροδο του χρόνου εσύ δυναμώνεις ενώ ο αντίπαλος αποδυναμώνεται. Οταν πάρθηκαν οι αποφάσεις περί τακτικού στρατού η πορεία των πραγμάτων ήταν ακριβώς η αντίστροφη -άνοιξε και κανά βιβλίο-. Επρεπε να κόψουν ένα κομμάτι στο βορρά όσο ήταν ακόμη δυνατοί, κατά το παράδειγμα της Κορέας και του Βιετνάμ. Αλωστε υπέρ αυτής της άποψης ήταν και ο στρατιωτικός αρχιτέκτονας του "φρούριου Γράμμος" Γ.Γιαννούλης ο οποίος φαγώθηκε (και όχι πολιτικά μόνο, μιλώντας) από τον Βαφειάδη (βασικό υπέρμαχο της συνέχισης του ανταρτοπόλεμου) ο οποίος στην πορεία λιποτάκτησε κιόλας (από τον ΔΣΕ εννοώ, πριν λιποτακτίσει από το κίνημα για να μπει στο ΠΑΣΟΚ)! (για τον Γιαννούλη κοίτα το βιβλίο του Αχ.Παππαϊωάνου)
-Ναι το κράτημα εφεδρειών στις πόλεις ήταν λάθος, αλλά ο αγώνας δεν χάθηκε από αυτό. Χαρακτηριστικό είναι πως η κυβέρνηση των Αθηνών στις αρχές του '48 είχε κάνει κινήσεις προκειμένου να της δωθεί πολιτικό άσυλο στο ...Λονδίνο.
-Λες "Να η διαστροφή της πραγματικόητας από το ΚΚΕ: Οταν το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ είχε 100.000 αντάρτικο στρατό, είχε ελαφρύ και βαρύ οπλισμό, είχε και 1.500.000 μέλη το ΕΑΜ, είχε απελευθερώσει σχεδόν όλη την Ελλάδα και έχαιρε τεράστιας κοινωνικής/λαϊκής υποστήριξης, ΔΕΝ είταν έτοιμο -κατά τον trash και το ΚΚΕ- να πάρει την εξουσία..."
Για μετά την Βάρκιζα σου μιλάνε, τι δεν καταλαβαίνεις; Ελληνικά είναι. Οταν διαγράφτηκε ο Κλάρας (γιατί πήγε να κάνει πόλεμο μόνος του) ο στρατός ήταν ο ίδιος και η προσωπική του σωματοφυλακή. Ο ΕΛΑΣ τα είχε δώσει τα όπλα! Δεν διαγράφτηκε όταν ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ είχε 100000 στρατό! Ποιός διαστρέφει την πραγματικότητα;
συνεχίζεται...

6 Αυγούστου 2011 στις 3:13 μ.μ.

...συνέχεια:
-Το ΕΑΜ επειδή ακριβώς ήταν μια "ευρεία κοινωνικοπολιτική συμμαχία" δεν είχε στο πρόγραμμα του την ένοπλη (επαναστατική) κατάληψη της εξουσίας, και για αυτό δεν την κατέλαβε κιόλας! Το ΚΚΕ αντίθετα με τον δεύτερο ένοπλο αγώνα παρόλα τα στοιχεία (και τα στιχιά) ενάντια του, κάποια στιγμή κατάφερε να βρεθεί πολύ κοντά σε αυτό, παρότι ο δεύτερος ένοπλος ήταν αναγκαστική επιλογή φυσικής επιβίωσης για τους αριστερούς, και όχι συνειδητή επαναστατική επιλογή. Γιατί; Γιατί απλά είχε επαναστατικό πολιτικό πρόγραμμα! Αν πας να γυρίσεις παιχνίδι που χάνεις 4-0 στο α'ημίχρονο, δεν μπορεί να φταίει η απόδοση του β' ημιχρόνου που το έχασες τελικά 4-3....
-Τέλος, κουβέντα να συνεχιστεί με το λες ό,τι σου κατέβει και εγώ να επαναλβάνω την χρονική σειρά των γεγονότων, δεν γίνεται. Οπότε διατηρώ το δικαίωμα μου να σταματήσω τον όποιον διάλογο έκανα, στα κουφά αυτιά σου εδώ, μιας και δεν τίθεται θέμα πολιτικής διαφωνίας αλλά προκλητικής ιστορικής αγνοιας η οποία όταν παντρεύεται με τον βερμπαλισμό και τον φανφαρονισμό γίνεται εκνευριστική.
-Φιλική (ειλικρινά) συμβουλή: Οταν γράφεις με τέτοιο στόμφο (μια και τα γραπτά μένουν) μπες τουλάχιστον σε καμμία wikipedia αφού βιβλίο δεν ανοίγεις, για να μην εκτίθεσαι....-Το ΕΑΜ επειδή ακριβώς ήταν μια "ευρεία κοινωνικοπολιτική συμμαχία" δεν είχε στο πρόγραμμα του την ένοπλη (επαναστατική) κατάληψη της εξουσίας, και για αυτό δεν την κατέλαβε κιόλας! Το ΚΚΕ αντίθετα με τον δεύτερο ένοπλο αγώνα παρόλα τα στοιχεία (και τα στιχιά) ενάντια του, κάποια στιγμή κατάφερε να βρεθεί πολύ κοντά σε αυτό, παρότι ο δεύτερος ένοπλος ήταν αναγκαστική επιλογή φυσικής επιβίωσης για τους αριστερούς, και όχι συνειδητή επαναστατική επιλογή. Γιατί; Γιατί απλά είχε επαναστατικό πολιτικό πρόγραμμα! Αν πας να γυρίσεις παιχνίδι που χάνεις 4-0 στο α'ημίχρονο, δεν μπορεί να φταίει η απόδοση του β' ημιχρόνου που το έχασες τελικά 4-3....
-Τέλος, κουβέντα να συνεχιστεί με το λες ό,τι σου κατέβει και εγώ να επαναλβάνω την χρονική σειρά των γεγονότων, δεν γίνεται. Οπότε διατηρώ το δικαίωμα μου να σταματήσω τον όποιον διάλογο έκανα, στα κουφά αυτιά σου εδώ, μιας και δεν τίθεται θέμα πολιτικής διαφωνίας αλλά προκλητικής ιστορικής αγνοιας η οποία όταν παντρεύεται με τον βερμπαλισμό και τον φανφαρονισμό γίνεται εκνευριστική.
-Φιλική (ειλικρινά) συμβουλή: Οταν γράφεις με τέτοιο στόμφο (μια και τα γραπτά μένουν) μπες τουλάχιστον σε καμμία wikipedia αφού βιβλίο δεν ανοίγεις, για να μην εκτίθεσαι....

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2011 στις 9:22 μ.μ.

RED . ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΑΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΦΑΝΗΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ ΑΝ ΠΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ. ΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΛΗ ΤΑΞΗ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ/ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΕ ΤΗ ΣΥΝΗΣΤΑΤΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ. ΔΕΥΤΕΡΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΟΝΟΚΟΜΑΤΙΣΜΟ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΑΡΞ ΜΙΛΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΑΛΛΑ ΑΣΤΟΙ ΣΥΝΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΤΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ . ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΜΑΡΞ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΡ? Ο ΛΕΝΙΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ .. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΣΥΜΕΤΥΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ.Ο ΛΕΝΙΝ?¨ΤΙ ΞΕΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΑΡ ?

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2011 στις 9:57 μ.μ.

RED 2 ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΣΟΣΙΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΟΥΣ . ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΕΙΣ .ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟΤΥΧΑΝ ΟΙ ΑΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ. ΜΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ? ΑΦΟΥ ΕΚ ΠΡΩΙΜΙΟΥ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΤΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΡΕΝΣΚΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ.Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΝ ΣΥΝΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΛΠ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Η ΣΥΣΟΡΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΙΗΣΕ Η ΕΣΣΔ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΑΣΤΥΗΜΑ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ .Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΕΠΟΥΛΟΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΗ ΑΦΟΒΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ .ΗΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΗΣΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΗ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΥΡΟΠΗ. Η ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΩ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΔΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΓΛΕΖΟΙ? Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 29 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΑ ΟΙΚΟ0ΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΑΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟ 1950 ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΕ ΜΕ ΠΙΚΡΑ ΟΤΙ ΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ 5ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΒΙΒΛΕΙΑ.ΣΕ ΑΥΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΡ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΕΙΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΟΣΤΕΣ .Ε ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΒΑΨΑΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1989/ 1991 ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΥΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ /ΟΛΟΚΛΗΡΟΤΙΣΜΟ/ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΟΝ ΜΠΡΖΙΝΣΚΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΕΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΚΣΕ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΙΣ ΓΡΑΜΕΣ ΤΟΥ .ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΚΟΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 20 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΟΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΖΒΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ .ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝ ΣΤΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΦΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ 20 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΕΛΟΙ.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΙΝ

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2011 στις 10:06 μ.μ.

TRASH δυστυχώς έχεις δίκιο δεν μπορεί να γίνει πιά συζήτηση όταν γίνεται σε "ώτα μη ακουόντων".

Και μόνο η παρακάτω αναφορά σου θα έπρεπε να προσεχθεί και δεν έγινε..

...Το ΕΑΜ επειδή ακριβώς ήταν μια "ευρεία κοινωνικοπολιτική συμμαχία" δεν είχε στο πρόγραμμα του την ένοπλη (επαναστατική) κατάληψη της εξουσίας, και για αυτό δεν την κατέλαβε κιόλας!
Το ΚΚΕ αντίθετα με τον δεύτερο ένοπλο αγώνα παρόλα τα στοιχεία (και τα στιχιά) ενάντια του, κάποια στιγμή κατάφερε να βρεθεί πολύ κοντά σε αυτό, παρότι ο δεύτερος ένοπλος ήταν αναγκαστική επιλογή φυσικής επιβίωσης για τους αριστερούς, και όχι συνειδητή επαναστατική επιλογή.
Γιατί; Γιατί απλά είχε επαναστατικό πολιτικό πρόγραμμα!

Δεν ανήκω στο χώρο αυτό, και του ασκώ δριμεία κριτική που στις συγκλονιστικές μέρες που ζούμε δεν κάνει ότι μπορεί για να ενωθεί η αντίσταση της Αριστεράς,
αλλά το παραπάνω απόσπασμα σου με φώτισε όσο δεν μπορείς να φανταστείς.

Σ'ευχαριστώ πολύ.
Δημήτρης

Υ.Γ. Ο διάλογος ας συνεχισθεί με όσους σέβονται τους κανόνες του.

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2011 στις 10:07 μ.μ.

RED 3 ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ? ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ?ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ? KAMIA ΑΝΤΙΡΙΣΗ ΟΤΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ .ΑΛΩΣΤΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΝΟΥ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΠΡΩΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ .ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΛΒΑΒΗΤΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90 0/0ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ.

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2011 στις 1:01 μ.μ.

Ο TRASH επανέρχεται στο διάλογο, με την άγνοια παρά πόδας και νομίζει ο καϋμένος πως μπορεί να μας πει κάτι!

Τι μας λέει λοιπόν ο trash;;

1. "...: Η συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφεται (από την "μεγάλη κοινωνικοπολιτική συμμαχία του ΕΑΜ") στις 22/2/45, και 2 εβδομάδες αργότερα γίνεται η παράδοση των όπλων και η αποστράτευση του ΕΛΑΣ. Οταν ο Ν.Ζαχαριάδης έρχεται από το Νταχάου ένα μήνα μετά αυτά είναι ήδη συντελεσμένα γεγονότα. Πως δηλαδή ακριβώς ήθελες να τα αμφισβητήσει;...".

Ναι trash έπρεπε να την ακυρώσει! Εσύ trash ΔΕΝ προσέχεις ΠΟΥ βάζεις την υπογραφή σου;; Ολόκληρη ηγεσία του ΚΚΕ που ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΕ τη συμφωνία ΔΕΝ ήξερε;; (Αυτά τα περί ευρείας κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας του ΕΑΜ άστα γιατί δεν σε παίρνει! Το ΚΚΕ ήταν το βασικό κομματι των οργανωμένων δυνάμεων και είχε τον πρώτο λόγο).

Αντίς λοιπόν ο ...αητός σου trash να υπονομευσει μέχρι ακύρωσης τη συμφωνία όπως θακανε κάθε σοβαρός κομμουνιστής πολιτικός ηγέτης που το κόμμα στο οποίο ηγείται ΘΕΛΕΙ να πάρει την εξουσία, την ακολούθησε ίσαμε το τέλος! Ισαμε δλδ τη στιγμή που ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ τσάτρα-πάτρα -και λόγω της τρομοκρατίας στην ύπαιθρο- να βγει στο βουνό.

2. Τα περί μετατροπής του αντάρτικου σε τακτικό στρατό, που λες είναι και πάλι για τα πανυγήρια! Ο ΔΣΕ με 15-2ο.οοο κακά οπλισμένους στρατιώτες και χωρίς βαρύ οπλισμό και με τα 2/3 της επικρατειας να τα χει πάρει ο αντιπαλος μόνο αντάρτικος θα μπορούσε να παραμείνει.

Ομως αυτο το συγκεκριμένο θέμα δεν εχει σημασία, γιατι το πουλάκι είχε πια πετάξει. ΚΑι είχε πετάξει γιατί το ΚΚΕ ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΕ -με κύρια την ευθύνη του σαν τη μεγαλύτερη και με διαφορά οργανωμένη δύναμη στο ΕΑΜ- όλες τις άθλιες συμφωνίες που αναφέρεις!

Γιατί ο Ζαχαριάδης βαρύνεται με πολιτικοστρατιωτική ανικανότητα, αφού ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ την εφαρμογή των συμφωνιών αυτών, συμβάλλει στην εξόντωση του πιο ικανού στρατιωτικου στελέχους του ΚΚΕ κα ιτου ΕΑΜ/ΕΛΑΣ, στέλνει τους αριστερούς φαντάρους να υπηρετήσουν κανονικά τη θητεία τους στον εθνικό στρατό -και πήγαν στη Μακρόνησο βέβαια αλλα για αυτό δεν μας λές τπτ- και μετά από όλα αυτά, διαλύει το ΕΑΜ, απέχει απο τις κελογές, σέρνεται κυριολεκτικά στο β΄αντάρτικο, ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΣΕ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ τρομάρα του!

Με τέτιους ηγέτες κα ιτέτια κόμματα, ούτε μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα δεν πάς, πόσο μάλλον για ...σοσιαλισμό.

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2011 στις 1:14 μ.μ.

trash: Επειδή το ΕΑΜ ήταν μια ευρέια κοινωνικοπολιτκή συμμαχία δεν είχε στο πρόγραμμα του την κατάληψη της εξουσίας;;

Τι είνα ιαυτή η πατάτα;;

ΤΙ εμποδίζει μια ευρεία κοινωνικοπολιτκή συμμαχία να ...πάρει την εξουσία;; ΤΟ γεγονός ότι είναι ..ευρεία;;

Θα μας τρελάνεις; Δλδ ο ΕΛΑΣ απελευθερωσε σχεδόν όλη την Ελλάδα ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΑΜ ΩΣ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ;;

ΚΑ ιγιατί το ΚΚΕ ως τη συντριπτικά μεγαλύτερη οργανωμενη δυναμη εντός του ΕΑΜ δεν το έβαλε αυτό το ζήτημα;;

Ο Τιτο και το ΚΚΓ που είχε φτιάξει επίσης μια ακόμα πιο ευρεία συμμαχία από το ΕΑΜ ΓΙΑΤΙ την πήρε την ρημάδα την εξουσία;;

Μη διαστρέφεις την πραγματικότητα για να υπερασπίσεις με ζήλο ησουϊτη το ΚΚΕ.

Ημαρτον! Το ΕΑΜ και κάθε "ευρεία κοινωνικοπολιτική συμμαχία" μπορεί να πάρει την εξουσία ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ!

Εαν trash το ΚΚΕ ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΕ στον αντιφασιστικό ΚΑΙ ΜΟΝΟ ορίζοντα αυτών των μετώπων (αυτή ήταν η απόφαση της Κομιντερν δλδ της ΕΣΣΔ προτού διαλυθεί - η Κομιντερν- ξαφνικά το '43) δεν του φταίει κανείς άλλος!

Εάν το ΚΚΕ θέλησε να κάνει πράξη το '44-'45-'46 την κυβέρνηση εθνικής ενότητας και περιόρισε τον χαρακτήρα και την προοπτική του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ σε αντιφασιστικά/εθνικαπελευθερωτικά μόνο πλαίσια, ε, τότε εξηγούνται πολλά trash για τις αποφάσεις του (και του Ζαχαριάδη σου)...

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2011 στις 1:21 μ.μ.

red:

1. Την ταξική πάλη λέει πως ΔΕΝ ανακάλυψε ο Μαρξ, όχι τον...μονοκομματισμό. Πρόσεχε τι γράφεις.

2. Σοσιαλισμός σε μια χώρα δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ούτε το κρατος μπορεί να μαραζώσει -αφού υπάρχει πίεση με όλα τα μέσα του καπιταλιστικού περίγυρου- ούτε οι τάξεις, ούτε μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω η υλική βάση για αυτόν.

Η επανάσταση μπορεί να πετύχει. ΤΟ καθεστώς που προκύπτει ΔΕΝ είναι σοσιαλιστικό κα ιΔΝΕ πρέπι να λέγεται κάτι τέτιο. Την εξουσία την κρατάς λέγοντα λοιπόν αλήθειες κα ιόχι ένα κάρο ψέμματα που φλομωσε το ΚΚΡ την εργατική τάξη της ΕΣΣΔ.

3. Η ελευθερία λόγου στην ΕΣΣΔ αφαιρέθηκε όχι μόνο από τους αστους μα και από όλη την κοινωνία. Και από την εργατική τάξη και από όλους. Εκτός κα ιαν για σένα, η καταπνιξη όλων των άλλων πολιτικών/ιδεολογικών ρευματων, ο μονοκομματισμός, και η διεύθυσνη συνακόλουθα της παραγωγής με γλαστρα τα σοβιέτ, είναι...σοσιαλισμός!!

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2011 στις 8:48 μ.μ.

RED Ο ΜΑΡΞ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ .ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ . ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΙΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ? ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΚΟΙΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΕΡΕΣΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΨΕΜΑΤΑ /ΤΥΠΟΣ/ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ /ΣΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ/ . ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΡΚΞΙΣΜΟΣ-ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΣ. ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ . ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΦΟΥ Ο ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΜΟΙΡΑΖΩΝΤΑΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΝΑΙ ΕΙΤΑΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ . Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΕΚΛΑΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 56 ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΔΙΟΠΟΙΗΤΕ ΤΟΝ ΠΕΡΑΓΩΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΗ ΣΟΣΙΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΥΣΤΕΨΕΙ ΩΣΑ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΤΟΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ? ΣΟΥ ΘΥΜΗΖΩ ΟΤΙ ΩΤΑΝ ΨΥΦΙΣΤΙΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΜΕΤΟΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΩΡΦΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΛΑΞΑΝ . ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ 90 ΕΓΕΙΝΕ ΔΙΜΟΨΙΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΗΜΕΙ ΕΝΟΙΑΙΑ Η ΕΣΣΔ ΤΟ 70 0/0 ΨΥΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΑΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ . ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ. ΩΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΡΕΠΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΝΑ ΚΚ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΑΙΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΝΕΚΡΟΝΕΤΕ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΚΟΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΟΕ ΥΠΟΚΟΙΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΕΣ . ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ? ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΚΑΠΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2011 στις 9:02 μ.μ.

RED2 ΩΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΝΑΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΩΣΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΝΤΑΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΟ ΓΡΑΝΑΖΙ .ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΜΩΡΦΩΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ ΝΑ ΑΘΛΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΙΖΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ . ΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΕΙΔΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΣΙΡΙΖΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ .Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΥΘΕΡΟΣ ΩΤΑΝ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΟΙΝΟΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΤΥΧΑΝ ΩΣΑ ΠΕΤΥΧΑΝ . ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2011 στις 3:15 π.μ.

red, η δικτατορία του προλεταριάτου δεν σημαίνει κατ αναγκη μονοκομματισμός.

Ισα-ίσα η ελευθερη διαπάλη των ιδεών που τόσο στενοκέφαλα ταυτίζεις με τις...τσιρίδες δείχνει την γραφειοκρατική σου αντίληψη για την σχέση κόμματος/τάξης.

Η ελευθερη διαπάλη των ιδεών και η ελευθερη συγκρότηση ΚΑΙ πολτικών συλλογικοτήτων σε συνδυασμό από την έλλειψη νομικής κατοχύρωσης του ρόλου του ΚΚ και οποιουδήποτε κόμματος, είναι όρος για την ωρίμανση της συνείδησης της ε.τ. και της κοινωνίας.

Και είναι όρος διότι μόνο μέσα από την ωρίμανση των συνειδήσεων και την περαιτέρω αναπτυξη των υλικών όρων σε συνδυασμό με την διεθνή βάση της νικηφόρας επανάστασης μπορεί να προχωρήσει η απονέκρωση του κράτους, των τάξεων, του νόμου της αξίας και τελικά να οδηγηθούμε στην κοινωνία των ελευθερα συναιτερισμένων παραγωγών.

Ολα αυτά στον ανύπαρκτο, πήγαιναν ακριβώς αντίθετα απ'ότι έπρεπε. Για αυτό κα ιτελικά όταν κατέρρευσε αυτό το πράμα, κανείς εργάτης δεν το υπερασπίστηκε.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2011 στις 11:37 π.μ.

RED . ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΣΤΙΓΜΑ. ΩΣΤΩΣΟ...ΗΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΠΑΛΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ..ΚΑΙ Η ΕΛΕΙΨΕΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΕΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ . ΕΓΡΑΨΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ,ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΟ ΒΙΒΛΕΙΟ ΤΟ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΤΟΥ ΓΚΑΡΟΝΤΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΝΟΜΙΖΩ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΜΑΡΚΞ ΚΑΙ Ο ΛΕΝΙΝ ΕΝΩΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ .ΣΤΗΝ ΣΥΝΧΡΩΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΩΤΑΝ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΦΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΑΣΤΙΚΕΣ -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ-ΔΙΑΔΙΚΑΣΕΙΕΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΧ ΧΙΛΗ.ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΦΤΙΑΞΙΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ .Ο ΛΕΝΙΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΟΨΗΦΙΑ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΜΑΖΕΣ.ΣΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚ ΡΑΤΗ ΛΕΝΙΝ. ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΕΙΤΑΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ.Ο ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ ΕΓΡΑΦΕ.. ΠΡΙΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΡΟΚΑΤΕΛΗΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΒΛΑΨΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΕΣΑΣ ΠΑΡΑ ΕΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ.. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΧΟΝΤΑΙ.. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΥΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΠΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΥΞΕΙΣ . ΦΙΛΙΚΑ.. RED

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2011 στις 11:57 π.μ.

RED 2 ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑΡ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΘΕΣΕΙΣ Η Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΩΣΤΟΣΟ ΩΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ..Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΘΑΣΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ.. ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΟΥΤΕ ΚΟΛΑΣΗ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ .. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ? ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟ 'ΔΟΥΛΟΚΤΙΤΙΚΟ ' ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ? ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΗΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΤΙΘΕΤΩ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΦΕΡΩΝΤΑ ΤΗΣ? ΕΛΛΕΟΣ.. ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ .. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΣΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙ?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger