Home » , » Και ο Αλαφούζος ... διέταξε ...

Και ο Αλαφούζος ... διέταξε ...

Από giorgis , Τρίτη 2 Αυγούστου 2011 | 5:23 μ.μ.

 «Διαδίκτυο με κανόνες
Το Διαδίκτυο έχει καταστεί παγκοσμίως σημαντικό μέσο έκφρασης των πολιτών και στοιχείο κάθε ώριμης δημοκρατίας. Στην Ελλάδα δυστυχώς εξετράφη τα τελευταία χρόνια ένα άρρωστο φαινόμενο ανώνυμων ιστοσελίδων, οι οποίες επιδίδονται σε προσωπικές επιθέσεις, απειλές, ακόμη και εκβιασμούς. Ο μέσος πολίτης δεν μπορεί όμως ποτέ να γνωρίζει ποιος, ή μάλλον ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από τις διάφορες ιστοσελίδες, σε αντίθεση με τις εφημερίδες και τα άλλα μέσα ενημέρωσης, που έχουν όνομα και διεύθυνση. Καιρός είναι, λοιπόν, να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα επιβάλει στο Διαδίκτυο τους κανόνες και τους νόμους που διέπουν την ενημέρωση σε όλα τα υπόλοιπα μέσα».

Καθημερινή 28/7

«Νέα νομοθετικά μέτρα όσον αφορά τη λειτουργία των blog εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου, κατά την εμφάνισή του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Τα μέτρα κινούνται προς την κατεύθυνση της ταυτοποίησης των διαχειριστών, αλλά και την άρση του απορρήτου για περισσότερα εγκλήματα απ' όσα επιτρέπει ο νόμος».

Καθεστωτικά ΜΜΕ 2/8


«Λέτε να δίνει ιδέες στην μνημονική μας κυβέρνηση η μεθόδευση που προχώρησε η Τουρκία για να φιμώσει το Ιντερνέτ;» γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας. Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν «πήρε ιδέα» η μνημονική κυβέρνηση του ΓΑΠ, αλλά εντολή από το συγκρότημα ΜΜΕ που ελέγχει ο Αλαφούζος. Φυσικά θα δούμε αναλυτικά τις προθέσεις του υπουργού δικαιοσύνης, Παπαϊωάννου και θα επανέλθουμε.

Επειδή όμως αυτό το θέμα δεν είναι η πρώτη φορά μου έρχεται στην δημοσιότητα ας παραθέσουμε μια προηγούμενη ανάρτησή μας:



Για μια νομοθετική ρύθμιση που «παρόμοια της δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο» και αφορά την μπλοκόσφαιρα, σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνηση σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του «Ποντικιού».

Ερέθισμα πήρε η κυβέρνηση, κατά τα γραφόμενα της εφημερίδας, απ’ αυτά που έχουν διαδραματιστεί μεταξύ του τηλεοπτικού καναλιού Μέγκα και του μπλογκ fimotro. (Εχουμε κάνει σχετικές αναρτήσεις εδώ και εδώ, παίρνοντας θέση στο συγκεκριμένο θέμα).

Η εφημερίδα του Α. Δελλατόλα αφού κάνει μια αναδρομή σε αγωγές και έρευνες που προηγήθηκαν σε βάρος μπλόγκερς κάνει λόγο ότι «είναι αντικειμενικό γεγονός ότι πολλές φορές και στον ελληνικό χώρο δημοσιεύτηκαν πρώτα στα μπλογκ πληροφορίες που στη συνέχεια έτυχαν αναπαραγωγής από τα επίσημα ΜΜΕ, ενώ είναι ένα θέμα το γεγονός ότι ορισμένα blogs έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από τα παραδοσιακά portals. Είναι επίσης γεγονός ότι η ενημέρωση για θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, όπως οι φυσικές καταστροφές ή οι πόλεμοι, διοχετεύτηκαν μέσα από τα μπλογκ και τα social network επειδή η εξουσία "φίμωσε" τις "κανονικές" πηγές πληροφόρησης».

Αναφερόμενη η εφημερίδα στην «πρωτοφανή ρύθμιση» όπως την χαρακτηρίζει, και σχεδιάζει η κυβέρνηση για την μπλοκόσφαιρα αναφέρει: «Το βασικό στοιχείο της ρύθμισης θα είναι η υποχρεωτική αναγραφή σε κάθε ιστολόγιο, του προσώπου που θα είναι υπεύθυνο σύμφωνα με τον νόμο. Η επιχειρηματολογία υπέρ αυτής της ρύθμισης στέκεται στο αναφαίρετο δικαίωμα του οποιοδήποτε θιγόμενου από αναρτήσεις να μπορεί να ζητήσει την τιμωρία του διαχειριστή, του μπλογκ, όπως γίνεται στα παραδοσιακά ΜΜΕ, που υποχρεούνται να απαντήσουν σε μηνύσεις, αγωγές κ.λ.π».

Καταλήγοντας στο άρθρο του το «Ποντίκι» για τις προθέσεις τις κυβέρνησης, σχετικά με την μπλοκόσφαιρα και τα όσα διέρρευσαν για τους σχεδιασμούς της που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο κράτος στον κόσμο γράφει: «Ελπίζουμε αυτές οι πληροφορίες να μην είναι ευσεβείς πόθοι ή προϊόν ασχετοσύνης κάποιων από την κυβέρνηση, που δεν έχουν λάβει καν υπόψη ότι οι δύο μεγαλύτερες (και απολύτως ιδιωτικές) πλατφόρμες στον κόσμο για μπλογκ (wordpress και blogspot) δεν έχουν κανένα λόγο να φτιάξουν ξεχωριστούς όρους για να καλύπτουν μόνο τη χώρα μας … Ελπίζουμε επίσης ότι δεν πρόκειται απλώς για διοχέτευση πληροφοριών με στόχο να δημιουργήσουν πολεμικό κλίμα και εντυπώσεις στο διαδίκτυο».

Είναι νωρίς να τοποθετηθούμε αφού δεν ξέρουμε τους ακριβείς όρους της επερχόμενης νομοθετικής ρύθμισης για την μπλοκόσφαιρα. Θα θελήσει να προσπαθήσει η «σοσιαλιστική» μας κυβέρνηση να προσπαθήσει να φιμώσει με «νόμους και διατάγματα» του μπλόγκερς;

Θα δούμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2011 στις 6:04 μ.μ.

Καλά ρε παιδιά, εδώ έχουν διαγράψει μονοκονδυλιά το Σύνταγμα, ξερίζωσαν ότι είχε πετύχει ο "σύγχρονος" κόσμος (μετά το 1900), παραδίδουν τη χώρα σε ξένους κατακτητές, μετατρέπουν τους κατοίκους τους σε "ενοικιαζόμενες" ψυχές (α! ρε Γκογκόλ, σα ναχες ζήσει στην Ελλάδα του 2010), σε μια χώρα που αν θες να δεις το πώς θα ζουν οι "πολίτες" της οσονούπω, θα πρέπει να μελετήσεις (ή να ξαναμελετήσεις) Ντοστογιέφσκι, Ζολά, Ουγκώ κλπ, κλπ.
Και συ διερωτάσαι αν θα μπλοκάρουν τη μπλοκόσφαιρα; Αστεία πράγματα και νυσάφι πια...

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2011 στις 8:02 μ.μ.

Διάβασα κάπου θα φέρουν νόμο το τέλος Σεπτέμβρη. Κάτω τα ξερά από τα blogs. Πανικοβλήθηκαν τα κανάλια γιατί δεν τους ακούει κανείς. Η ελευθερία όμως στο Internet δε μπορεί να φιμωθεί. Θα το δούνε και οι ίδιοι, όταν προσπαθήσουν να εφαρμόσουν το φακέλωμα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντίδρασης...

2 Αυγούστου 2011 στις 10:45 μ.μ.

Φασιστοειδή !!!

Εχθροί της Δημοκρατίας!!!


ΑΛΗΤΕΣ!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger