Home » , » Νέες αυξήσεις στο ρεύμα: ΚΙ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΗ;;;

Νέες αυξήσεις στο ρεύμα: ΚΙ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΗ;;;

Από giorgis , Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011 | 6:21 μ.μ.

ΕΣΕΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ – ΕΜΕΙΣ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!

Νέες αυξήσεις προαναγγέλει η ΔΕΗ απο 1/1/2012 που τις ονομάζει “αναπροσαρμογές” στα τιμολόγια. Οι τελευταίες αυξήσεις έφτασαν στο ύψος του 13% και μαζί με την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ οι νέες που έρχονται φιλοδοξούν να απομυζήσουν τα τελευταία λεπτά απο τις τσέπες των μισθοσυντήρητων, των συνταξιούχων, των ανέργων.

Οι μεγάλοι καταναλωτές με τις πρόσφατες ρυθμίσεις της κυβέρνησης απολαμβάνουν εκπτώσεων και οι περισσότεροι δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο όμιλος Μυτιληναίου (ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ) που εδώ και χρόνια αρνείτια να πληρώσει ΔΕΗ (90 εκ. ευρώ χρωστάει)αλλά πρόσφατα κατέληξε σε συμφωνία και το ρεύμα να προμηθεύεται σε χαμηλότερη τιμή απο αυτή που πληρώνουν τα νοικοκυριά και το χρέος να το εξοφλήσει σε …βάθος χρόνου. Ο όμιλος Μιτυληναίου δήλωσε χαρακτηριστικά: «πρόκειται σαφώς για μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς η εξεύρεση αμοιβαία επωφελούς λύσης κατόπιν ελεύθερων διαπραγματεύσεων εξομαλύνει οριστικά τις σχέσεις ανάμεσα στον μεγαλύτερο καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και τη ΔΕΗ, προωθεί την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και αποτελεί σημαντικό βήμα για την ουσιαστική απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς ενέργειας» http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=190372 . Ο νοών νοείτω.

Αυτή την περίοδο χιλιάδες νοικοκυριά στις μεγάλες πόλεις έχουν μείνει χωρίς ρεύμα αφού η αδυναμία πληρωμής των υπέρογκων λογαριασμών (παραφουσκωμένων με τα δημοτικά τέλη) οδήγησε την επιχείρηση που πλήρωσε και δυνάμωσε ο ελληνικός λαός με το αίμα και τον ιδρώτα του, να διακόψει την παροχή. (Εδώ δεν υπάρχουν ούτε ελεύθερες διαπραγματεύσεις, ούτε ρυθμίσεις σε …βάθος χρόνου, κανείς δεν νοιάζεται για ανθρώπους που ζούν μέσα στο κατακαλόκαιρο άνεργοι, ενδεχομένως ασθενείς, υπέργηροι χωρίς φώς, ψυγείο κ.λ.π.)

Μήπως ήρθε η ώρα για ένα κίνημα – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – “bank run” στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αντίστοιχο εκείνου που έριξε πριν μερικά χρόνια την κυβέρνηση της Βραζιλίας; Γιατί εάν αποφασίσει ένα έστω εκατομμύριο καταναλωτών ρεύματος να αρνηθεί την πληρωμή των ληστρικών λογαριασμών της “επιχείρησης”, η ΔΕΗ θα βυθίσει τη χώρα στο σκοτάδι;

Ο Σεπτέμβρης απέχει λίγες μέρες ακόμη… Δεν θα μας τρομάξουν άλλο, δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους.

Πηγή: Δεν Πληρώνω
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

βουρνούκιος
9 Αυγούστου 2011 στις 3:01 μ.μ.

Σωστό το άρθρο.

Η κουλτούρα του "δεν πληρώνω" έχει ήδη διαχυθεί στην κοινωνία κα ιαυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα. Αιτία για αυτό είναι η άνδρωση του κινήματος "δεν πληρώνουμε" στα διόδια, στις αστικές συγκοινωνίες κλπ το οποίο έλαβε μεγάλες διαστάσεις και αποτέλεσε αυθεντικο λαϊκό κίνημα μέχρι τα τώρα.

Εδώ όμως να τονίσω κάτι σημαντικό: Η Αριστερά που σνομπάρει και υποτιμά ελιτίστικα και κομματικοκεντρικά αυτά τα κκινήματα, όπως κάνει το ΚΚΕ, μιλώντας για "...μορφές πάλης που δεν αμφισβητούν κλπ, ενσωματόνωνται κλπ" προσφέρει τις χειρότερες υπηρεσίες στο κίνημα.

Αντιθέτως η Αριστερά (και κομμουνιστική και όχι), είτε στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είτε του ΕΕΚ που συμμετείχε οργανικά κα ιστήριξε αυτό το πολυμορφο κίνημα είχε δίκιο.

Δεν είναι δυνατόν για τους κομμουνιστές να περιφρονούν τα αυθεντικά αυτά λαϊκά κινήματα (είτε το δεν πληρώνω, είτε τοκίνημα των πλατειών) και μετά να βγαίνουν οι χειρότεροι αλαζόνες εγκαλώντας -αλλά και απαιτώντας ετσιθελικά- να τους αναγνωριστεί η ιδο΄τητα της πρωτοπορείας επειδή το λέει η όποια ιστορία τους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger