Home » , » Το Λονδίνο στις φλόγες (Βίντεο)

Το Λονδίνο στις φλόγες (Βίντεο)

Από giorgis , Τρίτη 9 Αυγούστου 2011 | 7:55 μ.μ.

Για το τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις Βρετανίας έχουμε κάνει αναλυτική ανάρτηση. Αλλωστε δημοσιεύματα φυλλάδων και τηλεοπτικές εικόνες όσο και να προσπαθούν να παραπληροφορήσουν και να προβοκάρουν αναγκάζονται να ομολογήσουν την πραγματικότητα.

 «Οι ταραχές ήταν θέμα χρόνου να συμβούν. Η δολοφονία Ντάγκαν ήταν η σπίθα που άναψε την πυρκαγιά», δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στην εφημερίδα «Τelegraph». Η καπιταλιστική επέλαση και σ’ αυτή την χώρα που στο όνομα της οικονομικής κρίσης έχει ρίξει στα τάρταρα το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων –δεν είναι τυχαίο ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν από αμιγώς εργατικές συνοικίες που πρώτες πληρώνουν το τίμημα της κρίσης- πυροδότησε την εξέγερση που γρήγορα εξαπλώθηκε και μαζικοποιήθηκε. Η δολοφονία του 29χρονου Μάρκ Ντάγκαν από τους μπάτσους ήταν το φυτίλι που πυροδότησε την βόμβα της λαϊκής οργής.
"Οι ταραξίες πήραν τον έλεγχο, η αστυνομία τους παραδίδει τους δρόμους", γράφουν σήμερα οι Times του Λονδίνου, κάτω από τη συγκλονιστική φωτογραφία μιας γυναίκας που πηδάει από ένα κτίριο που φλέγεται.

Με μαζική καταστολή, γενικευμένες συλλήψεις η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στο Λονδίνο μας το δίνουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ότι η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την γενικευμένη εξέγερση δεν αποκλείεται να κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους.


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2011 στις 1:13 π.μ.

Κράτα μία πισινή. Οι υποκλοπές της εφημερίδας του Μέρντοχ από κοινού και σε προφανή συνεργασία με Αστυνομία και Μυστικές Υπηρεσίες για αμοιβαίο όφελος ήταν κάτι πολύ βαρύ ακόμη και για τη βρεττανική κοινωνία για να το ανεχθεί, ιδίως τα μεσαία στρώματα. Έπρεπε να αποπροσανατολιστεί άμεσα το πόπολο για να μην περάσει σε γενικευμένη αμφισβήτηση. Λάβε υπόψη σου ποιοί και πού εξεγείρονται στο Λονδίνο καθώς και το γεγονός ότι 1) έχει ήδη εξακριβωθεί ότι όχι μόνο ο 29χρονος δεν πυροβόλησε ποτέ αστυνομικό αλλά και ότι η σφαίρα που έφαγε ο αστυνομικός προερχόταν από άλλον αστυνομικό (!) και 2) οι δύο δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν το σκάνδαλο των υποκλοπών πέθαναν την ίδια εβδομάδα από καρδιαικό επεισόδιο (ήδη έχει γίνει ανέκδοτο αυτό στην Αγγλία) και ήδη έχει την απάντηση περί του εάν τα επεισόδια είναι καθοδηγούμενα με σκοπό τον αποπροσανατολισμό, την δικαιολόγηση της άγριας καταστολής με επιπλέον μέτρα και το "κλείσιμο" των φοβισμένων μικροαστών και μεσοαστών (που ήταν πράγματι έτοιμοι πριν τα επεισόδια να βγούν στους δρόμους) στο σπίτι τους. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι στην Αγγλία δεν υπάρχει ταξικό εργατικό κίνημα ούτε καν σοβαρά αντικαπιταλιστικά αριστερά αντισυστημικά κόμματα.

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2011 στις 7:28 π.μ.

Νομίζω ότι και το άρθρο και τα σχόλια είναι σωστά. Πράγματι με τις ταραχές "ξεχάστηκαν" οι υποκλοπές της εφημερίδας του Μέρντοχ. Και σίγουρα οι ταραχές τρομάζουν. Όμως τα προβλήματα που οδήγησαν τον κόσμο να βγει στους δρόμους, υπάρχουν. Είναι τα ίδια που μας οδήγησαν να αντιδράσουμε στην αποτρόπαιη δολοφονία ενός παιδιού. Η αλαζονεία της εξουσίας, η αδικία και η διαφθορά, αποτελούν τον πυρήνα του σάπιου συστήματος, είναι ακόμη, αυτά που εξοργίζουν τους πολίτες. Η καταπάτηση δικαιωμάτων, έκανε τον κόσμο να ταυτιστεί με το θύμα και να εξεγερθεί. Πιστεύω ότι τόσο στην Αγγλία όσο και εδώ, το σύστημα μπορούσε να "θάψει" τις ντροπές του πιο διακριτικά. Επίσης, όσο καλή πρόθεση και να έχεις να διαδηλώσεις ειρηνικά, τα ματ αν θέλουν να δείρουν, θα βρουν, ή θα δημιουργήσουν αφορμή όπως έγινε τόσες φορές. Οι μικροαστοί που φοβούνται λοιπόν, ούτε θα έβγαιναν, ούτε δε θα βγουν ποτέ στους δρόμους. Η εργατική τάξη χρειάζεται να αγωνιστεί για τα αυτονόητα. Πρέπει να φοβηθεί περισσότερο, αν θέλετε, για το τι θα ακολουθήσει αν δεν ξεσηκωθεί, παρά να προσπαθεί να κρατήσει μια ψεύτικη "ηρεμία, τάξη και ασφάλεια" που προπαγανδίζει το σύστημα. Οι αγώνες θέλουν κόπο, για να δώσουν αποτέλεσμα. Μην περιμένετε τα καπιταλιστικά γουρούνια να φύγουν από μόνα τους. Χαιρετίζω λοιπόν τον κόσμο στην Αγγλία που διαμαρτύρεται όχι μόνο για τη δολοφονία, αλλά και για τα αίτια αυτής της πράξης, γιατί τι πιο ακραίο από την αφαίρεση μιας ζωής αλλά και από τη δολοφονία της ελπίδας, και των ονείρων μας;

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2011 στις 1:59 μ.μ.

Γι' αυτό σου συνιστώ σύντροφε της καθεστωτικής/κοινοβουλευτικής αριστεράς να πας στην Μ. Βρετανία και να ιδρύσεις ένα κόμμα ανόλογο, που ξέρεις μπορεί να μαζέψετε πολλά ψηφαλάκια από απογοητευμένους μικροαστούς-μεσοαστούς.
Και έχει καταπληκτικά πάρκα όπου θα βρουν άριστη εφαρμογή τακτικές τύπου ΠΑΜΕ βόλτα. Ασε λοιπόν τις θεωρίες ΣΥΝΟΜΟΣΙΑΣ για τους φασίστες και ξεκίνα να φτιάξεις το κόμμα στην Μ.Βρετανία.
Λοιπόν πέρα από την πλάκα όπως μια ανάλογη εξέγερση δεν είναι επανάσταση και ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, άσχετο αν γεννηθούν συνειδήσεις στο δρόμο-θέλει και άλλα πράγματα, ΑΛΛΟ τόσο δεν βγαίνει στον ΔΡΟΜΟ Ο ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΜΕΣΟΑΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΌΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥ ΠΙΠΙΛΟΥΝ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ/ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑς.
Και όπως σου έγραψα άσε τις θεωρίες συνομοσίας που ΑΝΑΜΑΣΟΥΝ συνέχεια τα ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ SITE για να ρίξουν λάσπη στις αυθόρμητες λαϊκές εξεγέρσεις των καταπιεσμένων, δήθεν σαν αποτέλεσμα καθοδήγησης των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ,ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓΚ, ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ κλπ κλπ και προσπάθησε να κατανοήσεις γιατί συμβαίνει αυτό.
Γιατί σύντροφε το κόμμα μπορεί να "αγαπάει" τον λαό αλλά ο λαός πεινάει και η πείνα είναι περιέργος σύμβουλος.
Συντροφικά πάντα
Υ.Γ. ή μήπως έγινε μαζική εξαγωγή ¨"κουκουλοφόρων" από Ελλάδα (sic) στην Μ. Βρετανία και για αυτό συμβαίνουν όλα αυτά..

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2011 στις 6:28 μ.μ.

Φίλε και σύντροφε 1:59, ανέβασα το σχόλιο 1:13. Προφανώς και ισχύουν οι αιτίες που αναφέρεις για την πρόκληση της εξέγερσης, δηλ. η προλεταριοποίηση της μεσαίας τάξης (διότι η εργατική τάξη έχει ήδη εξαθλιωθεί) και σε αυτό το έδαφος πράγματι πατάει και το σύστημα για να "προλάβει" τα χειρότερα. Τα περιστατικά που αναφέρω για τα όσαν συνέβησαν και συμβαίνουν στην Αγγλία τα αρνείσαι ή όχι δεν μας είπες τελικά. Όσο για τις νουθεσίες σου για ίδρυση κόμματος στη Βρεττανία είναι πρόχειρες, σκοπεύω να το κάνω με "αριστερούς" "αγωνιστές" στην Ελλάδα που συχνάζουν στο Σύνταγμα και από κοινού με χρυσαυγίτες και λοιπούς συγγενείς κράζουν το ΠΑΜΕ!

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2011 στις 6:42 μ.μ.

1:59 Επειδή το ξέχασα πιο πάνω, και επειδή έκανες τεράστια θεωρητική σύλληψη να δηλώσεις ως πατέντα την ανακάλυψή σου για το πώς γίνεται εξέγερση (και εδώ το Δεκέμβριο 2008 αλλά και στην Αγγλία) με αμέτοχη την εργατική τάξη, χωρίς οργανωμένη πάλη, και χωρίς καθόλου ταξικό εργατικό κίνημα καθώς και ανατρεπτική πολιτική εκπροσώπηση. Τί λέω τώρα ε;

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2011 στις 2:38 μ.μ.

Σύντροφε ευχαριστώ για τις νουθεσίες!Θα "προσευχηθώ" για να ζητήσω άφεση αμαρτιών από ΛΕΝΙΝ και ΜΑΡΞ και θα διαβάσω χίλιες φορές το "ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΥ" μπας και εξιλεωθώ.......
Μόνο που στην Μ. Βρετανία αυτή που εξεγέρθηκε είναι η εργατική τάξη, που φυτοζωή στα "γκέτο" των Βρετανικών Μεγαλουπόλεων. Αλλά τι γράφω για το ΚΟΜΜΑ είναι λούμπεν και ανάξια λόγου και αναφοράς, ενώ οι μικροαστοί και η ηθική τους είναι η πρωτοπορία του εργατικού κινήματος. Δυστυχώς για την ελιτίστικη γραφειοκρατεία ο Δεκέμβρης του 08 ήταν και μια εξέγερση τηε νεολαίας της εργατικής τάξης. Οπως ήταν ο Μάης του 1968, το Πολυτεχνείο, ο Νοέμβρης του 1985 κλπ.
Όσο για το κόμμα της πρωτοπορίας γιατί δεν ήρθε στο Σύνταγμα να το καθαρίσει από τους χρυσαυγίτες. Αλλά ξέχασα τους πρόλαβαν κάποιοι άλλοι.! Δεν είναι λοιπόν τίποτα προσωπικό και δεν σε μειώνω καθόλου, αφού σίγουρα σε κάνα δύο χρόνια θα είσαι στις τάξης της άλλης αριστεράς που τόσο αφορίζει η κομματική ελίτ του κόμματος σου! Οπως δεκάδες χιλιάδες πρώην σύντροφοι σου που διαγράφησαν γιατί αμφισβήτησαν το αλάθητο της κεντρικής επιτροπής και της κομματικής γραφειοκρατίας!
Ετσι λοιπόν όπως έγραψε και ο Οργουελ (αυτός ο πρακτορίσκος των Αγγλικών μυσιτικών υπηρεσίων. χα!χα!χα!) ΤΕΣΣΑΡΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΛΟ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΌΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΊΝΑΙ ΙΣΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΑ ΕΊΝΑΙ ΠΟΙΟ ΙΣΑ//(από την φόρμα των ζώων)

Υ.γ για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις που αναφέρεις να ξέρεις πόσος με ενδιαφέρει ότι ξαφνικά οι αστοί ανακάλυψαν ότι παρακολουθεί ο ένας τον άλλο και σκούζουν με αποτροπιασμό. Αλλωστε είναι κάτι που οι αριστεροί παππούδες μας, πατεράδες μας, εμείς, υφιστάμεθα εδώ και δεκαετίες (με την ανάλογη καταστολή)Σίγουρα θα έχεις ακούσει και διαβάσει.
Πάντα συντροφικά και ειλικρινά χωρίς να θέλω να μειώσω το άτομο σου, βλέπεις για εμας μετράει και το άτομο.

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2011 στις 4:49 μ.μ.

Συνεχίζω από τα σχόλια 6:28 και 6:42. Για το αντιΚΚΕ μένος παραπέμπω σε πρόσφατο άρθρο του Γ. Ρούσση στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ. Δεν υπάρχουν μόνοι οι διαγραμμένοι από το ΚΚΕ υπάρχουν και οι αποχωρήσαντες για τους οποίους δεν λες τίποτε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα γίνω γενίτσαρος απέναντι στο ΚΚΕ, όπως συνηθίζουν να κάνουν πάρα πολλοί με συνέπεια να γίνονται από αλλοπρόσαλλοι έως γραφικοί. Όσο για την ταμπακιέρα πάλι δεν λες τίποτε. Στο Σύνταγμα στις 28/6/2011 το απόγευμα ήταν παρατεταγμένοι ακροδεξιοί, "αριστεροί" αγωνιστές, αγανακτισμένοι (δηλ. αδιόριστοι) φασιστοπασοκονεοδημοκράτες και λοιποί συγγενείς οι οποίοι γιουχάιζαν το ΠΑΜΕ που αποχώρησε επειδή οι μαϊμού αγανακτισμένοι τους έδιωχναν από την πλατεία; Αυτοί όλοι δεν ήταν που έλεγαν έξω το κόμματα, οι συνδικαλιστές, οι κομματικές παρατάξεις και σημαίες από την πλατεία "εμείς είμαστε ανεξάρτητοι"; Τί είναι το ΠΑΜΕ, ασφαλίτες για να καθαρίσουν την πλατεία, πού το ανακάλυψες αυτό, κάτι τέτοια λένε οι Λαζόπουλοι και τα γιουσουφάκια-δημοσιογράφοι του SKY. Ή μήπως θα έπρεπε να μην αποχωρήσει εκείνο το απόγευμα το ΠΑΜΕ αλλά να καθίσει στο Σύνταγμα για να κάνει επεισόδια με τους μαϊμού αγανακτισμένους και φυσικά να φορτωθεί εξ ολοκλήρου την πατεντάτη προβοκάτσια; Σε τί διαφωνείς από όλα αυτά δεν έχω καταλάβει. Τέλος να σου υπενθυμίσω το εξής: Ο κομμουνιστής, ο ριζοσπάστης και ο αριστερός/προοδευτικός άνθρωπος δεν φοράει κουκούλα ούτε σπάει βιτρίνες, αυτή η μεθοδολογία "εξέγερσης" αποτελούσε ανέκαθεν μέθοδο δράσης άλλου πολιτικού χώρου ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (κουκουλοφόροι καταδότες στην Κατοχή, ρουφιάνοι της Ασφάλειας στον Εμφύλιο και στην Χούντα κλπ, δολοφονίες και διώξεις αγωνιστών, βόμβες σε σινεμά τη δεκαετία του '70, προβοκάτσιες κλπ). Απ' όσο ξέρω ούτε ο Μπελογιάνης και οι σύντροφοί του φορούσαν κουκούλα τόσο στη δράση τους όσο και στο εκτελεστικό απόσπασμα, ούτε ο Πλουμπίδης, ούτε ο Γ. Τσαρουχάς, ούτε ο Ν. Μανδηλαράς, ούτε ο Κ. Κάππος, ούτε ο Α. Αμπατιέλος κλπ. Σήμερα στα έκτακτα εργατοδικεία, μαθητοδικεία, αγροτοδικεία κλπ που στήνει η κυβέρνηση την απόλυτη πλειοψηφία των διωκόμενων την έχει το ΠΑΜΕ, ή διαφωνείς; Πάντως φίλε μου σε κάθε περίπτωση φουλαράτος "αριστερός" των βορείων προαστίων, με πλούσιο μπαμπά που μου δίνει χαρτζηλίκι και εγώ για "επανάσταση" να σπάω βιτρίνες μαγαζιών, όχι, τέτοιος "αριστερός" δεν είμαι και δεν θα γίνω ποτέ.

13 Αυγούστου 2011 στις 2:22 μ.μ.

Φίλε ΚΚΕ, όσον αφορά την 28/06 όπως γνωρίζεις ήταν γενική απεργία, δεν ήταν μια κλειστή συγκέντρωση των "αγανακτισμένων". Αυτό σημαίνει πως κάλλιστα θα μπορούσατε να πάτε στο Σύνταγμα, να ενωθείτε με τον υπόλοιπο λαό. Αλλά προτιμήσατε να μη "λερωθείτε" από τις φασαρίες που γινόντουσταν εναντίον των ΜΑΤατζήδων και νεοναζί.
Και η γιούχα ήταν λόγω της γενικής συμπεριφοράς σας για ξεχωριστές πορείες και το αλάθητο του κόμματος που βγάζετε προς τα έξω.
Ο Μπελογιάννης και οι υπόλοιποι ένδοξοι αγωνιστές που αναφέρεις, δε φορούσαν κουκούλες γιατί τότε δεν υπήρχαν συστήματα παρακολούθησης, σε αντίθεση με τώρα που, πέραν των κρατικών καμερών, ακόμα κι ο κάθε τυχάρπαστος βάζει στο μαγαζάκι του κάμερα και μπορεί να αναγνωριστείς ανά πάσα στιγμή.
Και τέλος, για να σε κάνω να προβληματιστείς λίγο, αυτά για αριστερούς των βορείων προαστίων κλπ, τα λένε οι δεξιοί. Κι ο άδωνις έλεγε τα ίδια για τη συντρόφισσα Λιάνα.
Κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει για δεύτερη δεξιά παρέκκλιση του κόμματος μετά την πρώτη που ήδη έχει παραδεχτεί στο δοκίμιο ιστορίας του. Φιλικά και κομμουνιστικά.

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2011 στις 12:48 μ.μ.

Ελα τωρα ακις και οι "φιλοι σου" επανασταταραδες που όλο το κκε και

το παμε κριτικάρεται και για άλλους δεν έχετε κουβέντα μπουρδολογοι της

κακιας ωρας .

Τι έχετε κανει ορε παλικάρια της φακης και της καρπαζιάς πια ειναι η

πραμάτεια σας και τα κατορθώματα σας

πήγατε σε 5 πορείες κανατε οτι κάνατε στα όρια που σας αφήσανε οι

μπατσοι για να δείξουν ανοχή και να εκνευρίσtουν οι νοικοκυραίοι .

Ρε ξέρετε τι παει να πει ολική ρήξη με την καταστολή ? αυτο που βλέπεται/βλέπουμε

νομίζεται οτι ειναι ολο .

Παει καιρος απο τοτε που είχαμε νεκρους σε κινητοποιήσεις και ειχαι και παραπάνω

αν χρειαζόταν

Οποιος μιλάει για συγκρούσεις χωρίς μαζικό και οργισμένο κίνημα απο την ΑΝΑΓΚΗ της

ζωης καλύτερα να παει πενταημερη και να κανει 2 ντουζίνες επαναστάσεις ψηφιακές

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger