Home » , » Το γέλιο κάνει καλό: Μη χάσετε τη σάτυρα του Jon Stewart για τη φορολογία της άρχουσας τάξης και τα κυρίαρχα ΜΜΕ

Το γέλιο κάνει καλό: Μη χάσετε τη σάτυρα του Jon Stewart για τη φορολογία της άρχουσας τάξης και τα κυρίαρχα ΜΜΕ

Από ciaoant1 , Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011 | 11:03 μ.μ.


Πριν λίγες μέρες είχαμε δει τις δηλώσεις του μεγαλοεπενδυτή Γουόρετ Μπάφετ, o οποίος καλούσε την κυβέρνηση να αυξήσει τους φόρους στους "έχοντες και κατέχοντες", όπως ο ίδιος, καθώς, όπως με αφοπλιστική ειλικρίνεια παραδεχόταν, πληρώνει μικρότερο ποσοστό του εισοδήματος του σε φόρους...ακόμα και από την υπηρέτρια του!

Εδώ και ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των όσων είπε:
«Ενώ οι φτωχοί και η μεσαία τάξη πολεμούν στο Αφγανιστάν, κι ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα, εμείς οι πολυεκατομμυριούχοι εξακολουθούμε να έχουμε υπερβολικές φοροαπαλλαγές», έγραψε ο 80χρονος επενδυτής, που η προσωπική του περιουσία υπολογίστηκε φέτος από το «Forbes» σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια. «Οι βουλευτές στην Ουάσιγκτον αισθάνονται υποχρεωμένοι να μας προστατεύουν, λες και είμαστε είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση». 
Όπως είχαμε σχολιάσει στην προηγούμενη ανάρτηση:
Ο γνωστός πολυεκατομμυριούχος Μπάφετ προτείνει να αυξηθεί η φορολογία για την άρχουσα τάξη, ώστε να "ηρεμήσει τα πλήθη" όσο μπορεί, τώρα που είναι ακόμα νωρίς. Γιατί μετά θα τους πάρουν -στην κυριολεξία- με τις πέτρες.

Εξάλλου, πάντα θα υπάρχουν τρόποι για όσους έχουν πολλά λεφτά να γλιτώνουν (πχ μέσω offshoring, μέσω επιστροφής χρημάτων από την εφορία, όπως πχ γίνεται με τις φιλανθρωπίες, κτλ)
Επίσης, θυμίζουμε και ένα άρθρο του CNN που είχαμε δει, και παρουσιάζει μια επίσημη μελέτη του Κονγκρέσου, σύμφωνα με την οποία σχεδόν τα 2/3 των αμερικανικών επιχειρήσεων δεν πληρώνουν καθόλου φόρους, ενώ το ίδιο ισχύει και για το 68% των ξένων επιχειρήσεων που λειτουργούν στις ΗΠΑ. Μιλάμε για περίπου 1.300.000 εγχώριες και 39.000 ξένες επιχειρήσεις, που έχουν συνολικό τζίρο ύψους 2.5 τρισεκατομμύρια δολάρια, και παρόλα αυτά δεν πληρώνουν καθόλου φόρους!



Μάλιστα, όπως προχωρούν τα χρόνια, τα στατιστικά γίνονται ολοένα και πιο άνισα, καθώς η άρχουσα τάξη πιέζει μέσω των λόμπι και άλλων παραγόντων για φοροαπαλλαγές. Και αν δεν τις πάρουν, απλά παίρνουν τα κέρδη τους και τα μεταφέρουν σε μία άλλη χώρα, με ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς.

Έτσι, ολοένα και περισσότερα βάρη πέφτουν στα "κορόιδα", δηλαδή κυρίως στους εργάτες. Και αν ζητάς να φορολογηθούν έστω στα επίπεδα που φορολογούνταν πριν λίγα χρόνια, σε κατηγορούν, και αν τυχόν πετύχεις στο να τους φορολογήσεις, μπορούν να σηκωθούν και να φύγουν για αλλού.

Ουσιαστικά η άρχουσα τάξη έχει κάνει αδύνατη τη φορολόγηση της δηλαδή - αλλά αν δε δέχονται "με το καλό" να δείξουν την παραμικρή "κοινωνική αλληλεγγύη" και να "μοιραστούν στοιχειωδώς τα βάρη", τότε θα πρέπει ΕΜΕΙΣ να τους ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ "με το άγριο". Αλλιώς, απλά θα συνεχίσουν να τα ρημάζουν μέχρι να μην έχει μείνει τίποτα (ναι, είναι τόσο άπληστοι, και δε δείχνουν διατεθειμένοι να σταματήσουν)

Παρακολουθήστε στη συνέχεια δύο αποσπάσματα (διάρκειας 4 και 6 λεπτών αντίστοιχα) από την τελευταία εκπομπή The Daily Show με τον Jon Stewart, που σατυρίζει με φοβερό χιούμορ τις δηλώσεις του Μπάφετ και -κυρίως- την αντίδραση των κυρίαρχων ΜΜΕ στην Αμερική (ειδικά των εντελώς συντηρητικών, όπως το FOX).

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ένας παρουσιαστής του FOX έφτασε στο σημείο να "κατηγορήσει" τον δισεκατομμυριούχο Μπάφετ ότι τάχα είναι...σοσιαλιστής (!!!), ενώ πολλά άλλα άρχισαν, ακόμα πιο έντονα από πριν να κατηγορούν τις κατώτερες τάξεις που "κακώς" έχουν τόσα πολλά, την ίδια ώρα που τα ίδια αυτά ΜΜΕ θεωρούν ότι το να φορολογηθούν οι ανώτερες τάξεις είναι "ανούσιο" (αντίθετα, όπως θα δείτε, θεωρούν πολύ σημαντικό και αναγκαίο να κόψουν..τα πάντα από τους εργάτες).

Αν ξέρετε αγγλικά, μη χάσετε τα βιντεάκια - "το γέλιο κάνει καλό":

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

20 Αυγούστου 2011 στις 1:41 π.μ.

Μιλάμε για απροκάλυπτα σιχάματα στις ΗΠΑ.
Μακάρι να έλεγαν και τέτοια στην Ελλάδα. Θα ήταν πιο εύκολη η αφύπνιση της εργατικής τάξης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger