Home » , » Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στη ρήξη τώρα με το φαύλο κύκλο του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ με πρωτοβουλία του λαϊκού παράγοντα!

Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στη ρήξη τώρα με το φαύλο κύκλο του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ με πρωτοβουλία του λαϊκού παράγοντα!

Από giorgis , Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 | 10:53 π.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ

Τις τελευταίες μέρες έχει ενταθεί η συζήτηση σχετικά με το ελληνικό χρέος, τη δυνατότητα της διαχείρισής και τη βιωσιμότητά του. Από την πλευρά κύκλων του κεφαλαίου και της ΕΕ επανέρχεται το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε πέρσι ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Λένε ότι ή θα εφαρμοστούν πιστά Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο ή η Ελλάδα θα εξωθηθεί σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Στη βάση αυτή διαμορφώνεται ένα ασφυκτικά εκβιαστικό κλίμα προς τον ελληνικό λαό για να μην αντισταθεί στα αντιλαϊκά μέτρα γιατί κάτι τέτοιο θα φέρει την καταστροφή της εξόδου από το ευρώ.

Το δίλημμα αυτό είναι πλαστό! Οι υπαρκτές συζητήσεις στο εσωτερικό των μερίδων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου σχετικά με τη μοίρα της Ελλάδας στην ΟΝΕ και το ευρώ δεν αποτυπώνουν τίποτα άλλο από την αδυναμία του να διαχειριστεί τη σημερινή όξυνση της οικονομικής κρίσης και την ειδική έκφρασή της ως όξυνση των υπαρκτών αντιφάσεων και αντιθέσεων του οικοδομήματος της ΟΝΕ και της ΕΕ. Για να διασώσουν το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα του ευρώ και της ΕΕ δεν θα διστάσουν να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό ολόκληρων χωρών που δεν έχουν συμμορφωθεί
πλήρως με τις απαιτήσεις της «δημοσιονομικής πειθαρχίας» και της «ανταγωνιστικότητας».

Ακούγονται σενάρια για νέα σκληρότερα Μνημόνια και «οικονομική διακυβέρνηση» με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας εντός ευρώ, για προσωρινή αποπομπή από το ευρώ και επανείσοδο αφού παρθούν νέα μέτρα, για ΟΝΕ δύο ταχυτήτων (πιο αναπτυγμένου Βορρά και  δημοσιονομικά απείθαρχου Νότου),για μόνιμη αποπομπή από το ευρώ και χρεοκοπία με πρωτοβουλία των δανειστών. Σε όλα αυτά τα σενάρια, το μέλλον των εργαζόμενων και του ελληνικού λαού θα είναι χειρότερο. Είναι επιτακτική ανάγκη το εργατικό και λαϊκό κίνημα να δώσει τη μάχη ενάντια σε όλα αυτά τα σενάρια που επεξεργάζονται από τη σκοπιά των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας.

Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στη ρήξη με το φαύλο κύκλο του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ με πρωτοβουλία του λαϊκού παράγοντα. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει δυνατό ένα καλύτερο μέλλον για τους εργαζόμενους και το λαό της χώρας μας! Αυτά που θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι με την έξοδο από το ευρώ και τη συνολική ρήξη με την ΕΕ, με τη μη αποπληρωμή του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, με την ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των εργαζομένων είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ίσως χάσουν στιγμιαία και απ’ αυτά που σίγουρα χάνουν μέρα με τη μέρα και θα χάσουν προοπτικά εντός ευρώ και ΕΕ.


Πηγή: Stop Euro-EE
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger