Home » , , » Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Ανακαλούν την νεολαία στη δωρεάν εργασία!

Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Ανακαλούν την νεολαία στη δωρεάν εργασία!

Από giorgis , Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011 | 2:27 μ.μ.

«Θα ξαναδούμε όλα τα κριτήρια, ώστε να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα παιδιά θα σπουδάσουν, αλλά θα τιμήσουν και την πατρίδα»

Δήλωση ΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτη στη ΝΕΤ


Δηλαδή κύριε Υπουργέ, ομολογείται ότι ο Γ. Παπανδρέου, ο Ευ. Βενιζέλος, ο Θ. Πάγκαλος, ο Α. Σαμαράς, ο Κ. Καραμανλής, ο Γ. Καρατζαφέρης που κάλεσαν και καλούν τον εργαζόμενολαό μας σε θυσίες, ΑΤΙΜΑΣΑΝ ΤΗΝ Πατρίδα αποφεύγοντας τα Δεινά της Στρατιωτικής Θητείας! 

Πρέπει να φύγουν.

Αυτή η κυβέρνηση, αυτός ο σύγχρονος ΠΑΣΟΚΙΚΟΣ Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός είναι απίστευτα επικίνδυνος για τους εργαζόμενους και την νεολαία. Οι απολύσεις, οι αυξήσεις, οι φόροι δεν έχουν τέλος, ενώ οι μόνες προσλήψεις που γίνονται είναι ΜΑΤατζήδων και φονιάδων της ΔΙΑΣ. Διέλυσαν την Υγεία, κλείσανε Παιδικούς Σταθμούς, αφήσανε τα Σχολεία χωρίς βιβλία και δασκάλους, εξαφάνισαν 40.000 θέσεις από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ που τα μετέτρεψαν σε παραμάγαζα των επιχειρήσεων χωρίς Πανεπιστημιακό Άσυλο, αλλά με μπάτσους και καθηγητές-τσιράκια των εταιρειών.

Τώρα έρχονται και απαιτούν αύξηση της στρατιωτικής θητείας για να εκμεταλλευτούν τη δωρεάν εργασία των φαντάρων και να στείλουν τα φτωχόπαιδα στην πρώτη γραμμή του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των εργολάβων. Όπως γινόταν πάντα…

Το αντιδραστικό τους σχέδιο έχει δύο προϋποθέσεις:

Πρώτον, την πορεία των φοιτητικών καταλήψεων, το αν θα βγουν οι μαθητές στους δρόμους του αγώνα και τις εργατικές αντιστάσεις.

Δεύτερον, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να ανεβάσει τους εθνικιστικούς τόνους και την πολεμοκάπηλη ρητορεία απαιτώντας από τον κόσμο της εργασίας που στενάζει από την αντεργατική πολιτική και τα Μνημόνια, «εθνική ενότητα». Ο Π. Μπεγλίτης καιροφυλακτεί και επιθυμεί να εκμεταλλευτεί το όποιο θερμό πολεμικό επεισόδιο ώστε να θέσει εκβιαστικά ζήτημα αύξησης τηςστρατιωτικής θητείας και αγοράς όπλων!

Από την Κυριακή το συγκρότημα του Αλαφούζου, αυτή η γιάφκα των πρακτόρων της αμερικανικής πρεσβείας και των γκεμπελίσκων της κυβερνητικής προπαγάνδας, έθεσε ξανά ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας.

Την συνέχεια έδωσε ο υπουργός Εθν. Άμυνας Π. Μπεγλίτης που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο χρόνοςτης στρατιωτικής θητείας και να επανεξεταστεί το καθεστώς των αναβολών. Πρόσθεσε πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με βάση το πόρισμα ειδικής επιτροπής που εξετάζει το θέμα. Από τις προτάσεις της επιτροπής θα εξαρτηθεί αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε αναθεώρηση του καθεστώτος για τις αναβολές στράτευσης, χωρίς να αποκλείεται η υποχρεωτική στράτευση με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας.

Από τις παραπάνω εξαγγελίες αποκαλύπτεται ότι το βασικό τρίπτυχο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι:

Αύξηση της Θητείας-Κόψιμο των Αναβολών-Στράτευση στα 18.

Αξίζει να διαπιστώσουμε ότι η σκληρή επίθεση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στα δικαιώματα της νεολαίας, που είχε ως αποτέλεσμα 50.000 μαθητές να μην τελειώνουν το Λύκειο και δεκάδες χιλιάδες φτωχόπαιδα να μένουν εκτός Πανεπιστημίων, οδήγησε πολλούς από αυτούς να καταταγούν στα 18 ή 19 τους χρόνια. Φυσικά δεν πρόκειται για τα βύσματα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΟΝΝΕΔ, ούτε για τα πλουσιόπαιδα. Αυτοί θα περάσουν στα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα και αν οι μπούληδες δεν τα καταφέρουν, θα πληρώσει ο μπαμπάκας τις σπουδές στο εξωτερικό! Και μετά θα έρθουν πατημένα τα 30 χρόνια να υπηρετήσουν για ελάχιστους μήνες! Όπως έκανε ο απατεώνας βουλευτήςτου ΛΑΟΣ Αιβαλιώτης, όταν αποκαλύφθηκε η κομπίνα να του με τα πλαστά έγγραφα,με τα οποία ο ακροδεξιός πολεμοκάπηλος εξασφάλιζε τη Φυγοστρατία του! Υπηρετώντας τελικά 30 μέρες….

Είπαμε όμως, από τους βίαιους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, που απογειώνονται με την πολιτική Διαμαντοπούλου, η συνέχεια βρίσκεται στον Στρατό που αποτελεί το βασίλειο των κοινωνικών ανισοτήτων.

Η Στράτευση επομένως στα 18, που στα λαϊκά στρώματα έχει επιβληθεί, βρίσκει την συνέχεια της στο κόψιμο των αναβολών, που εξάλλου επιβάλλει το νέο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο. Πρόκειται για αλλαγές που διαφοροποιούν όλο το μοντέλο ζωής της νεολαίας και διατρέχουν όλο το φάσμα της κοινωνικής δραστηριότητας και ωρίμανσης της νέας εργατικής τάξης.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι την ίδια περίοδο που εξαγγέλλονται εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο τομέα με τον εύγλωττο τίτλο Εργασιακή Εφεδρεία, που δια μέσου πλήθους Αξιολογήσεων επιχειρείται η εξατομίκευση της ευθύνης του απολυμένου, Ανακαλούνται στην Δωρεάν Εργασία του Στρατού δεκάδες χιλιάδες έφεδροι μέσω της αύξησης της στρατιωτικής θητείας.   Δηλαδή, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το σχέδιο της που προβλέπει την αντικατάσταση πλήθους χαμηλόβαθμων μονίμων υπαξιωματικών, που αποτελούσαν ένα προλεταριοποιημένο στρώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, με ένα πλήθος δωρεάν εργαζόμενων φαντάρων που θα αναλάβουν την συντήρηση-φρούρηση των μονάδων, καλύπτοντας με τις γνώσεις τους και την εργασιακή τους εμπειρία πλήθος αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με αυτό τον στόχο μειώνεται η ανεργία (στους νέους ήδη φτάνει το 50%), ικανοποιούνται οι δεσμεύσεις έναντι στην Τρόικα και περικόπτεται ακόμη περισσότερο το λειτουργικό κόστος του Στρατού, επιτρέποντας την εξοικονόμηση χρημάτων για πολεμικούς εξοπλισμούς και αποστολές εκτός συνόρων στα πλαίσια ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Ήδη, οι πολεμικές βιομηχανίες και οι Έλληνες εκπρόσωποι ξένων πολυεθνικών πιέζουν με πρόσχημα το ζήτημα των ΑΟΖ για την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της απαίτησης από τον αρμόδιο αντιπρόεδρο της LOCKHEED MARTIN, Ντένη Πλέσσα, για την αγορά τεσσάρων (4) αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας τύπου P3C, που τα θεωρεί απαραίτητα στην σύγκρουση της Μεσογείου και στον ανταγωνισμό Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Τουρκίας για τα ενεργειακά κοιτάσματα.Όπως εξάλλου και η αγορά ισραηλινών πυραύλων αξίας 200 εκατ. ευρώ, την ώρα πουο ένας κεφαλικός φόρος διαδέχεται τον άλλο και οι έκτακτες εισφορές δεν έχουν τελειωμό!

Από αυτή την σκοπιά έχουμε θίξει επανειλημμένα το μύχιο στόχο της κυβέρνησης να προχωρήσει το σχέδιο απόλυσης χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ., ενώ αποκαλύπτεται ότι ο αντιδραστικός μηχανισμός της εργασιακής εφεδρείας θα χρησιμοποιηθεί και εναντίον τους. Χαρακτηριστική η σχετική φημολογία από μονάδες της ΠΑ και πιο συγκεκριμένα  από την 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα που ζητήθηκε από το ΓΕΑ  “απογραφή” μη μονιμοποιηθέντων ΕΠΟΠ σπέρνοντας το φόβο επιβολής  ενός είδους “εφεδρείας”  για μημόνιμους ΕΠΟΠ, αλλά και άλλες κατηγορίες μόνιμου προσωπικού με υπηρεσία άνω των25 χρόνων. Φυσικά, τα μέτρα αυτά αν ισχύσουν θα επεκταθούν σε Στρατό Ξηράς και Πολεμικό Ναυτικό.

Το ξαναλέμε: η εφαρμογή όλων αυτών των αντιδραστικών αλλαγών που θέλουν την νεολαία δωρεάν χακί αγγαρειομάχο και αναλώσιμο της Πρώτης Γραμμής εξαρτώνται  από τις κοινωνικές αντιστάσεις που θα αναπτυχθούν και ιδιαίτερα από τη δυναμική του φοιτητικού κινήματος, που ήδη έχει οδηγήσει την κυβέρνηση και τον ΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτη σε υποχώρηση και επανεξέταση του ζητήματος της θητείας, η αύξηση της οποίας θεωρούνταν δεδομένη πριν την έκρηξη των φοιτητικών καταλήψεων.

Στο πεδίο αυτό, ο φοιτητικός αγώνας είχε την πρώτη νίκη.



ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437      Diktiospartakos.blogspot.com

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger