Home » , » Μυρίζει μπαρούτι η Μεσόγειος (Βίντεο)

Μυρίζει μπαρούτι η Μεσόγειος (Βίντεο)

Από giorgis , Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 | 10:47 μ.μ.

Το έχουμε ξαναγράψει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η ένταση ανεβαίνει συνεχώς στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς Ελλάδα-Κύπρος-Τουρκία-Ισραήλ ανταγωνίζονται σκληρά για τον έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων.

Οι ειδήσεις που φτάνουν καθημερινά μας περιγράφουν όλο και πιο ανησυχητική την κατάσταση. Σε επανειλημμένες αναρτήσεις μας τις τελευταίες μέρες έχουμε αναφέρει κάποιες εκτιμήσεις.
Στο βίντεο που παραθέτουμε από την τηλεόραση του Αντένα βλέπουμε ότι δεν περνάει μέρα που ο Ερντογκάν να μην κάνει μια επιθετική δήλωση απευθυνόμενος στο Ισραήλ. Είναι φανερό ότι όσο πλησιάζουν οι μέρες για να αρχίσουν οι γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου η Άγκυρα θα κλιμακώνει την ένταση με το Ισραήλ και αν θυμηθούμε ανάλογες δηλώσεις που έγιναν στην ελληνική βουλή από τον Βενιζέλο καταλαβαίνουμε ότι όλη η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, μυρίζει μπαρούτι.

Αν υλοποιήσει τις απειλές της η Τουρκία είναι δεδομένο ότι θα απαντήσουν οι Ισραηλινοί –η Αγκυρα έχει κάνει λόγο ότι το ναυτικό της θα στοχοποιήσει Ισραηλινά πλοία- και τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Πιθανόν όμως όλες οι σχετικές δηλώσεις που ακούγονται είναι στα πλαίσια του διπλωματικού πολέμου. Χλωμό ακούγεται να ξεκινήσει θερμό επεισόδιο η Τουρκία έχοντας σαν δεδομένο την αντίρρηση της Αμερικής.




Σχετικές αναρτήσεις
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

13 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:02 μ.μ.

Αν ο Ερντογκάν το παίξει Σάχης, κλάψτε τον.

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:37 π.μ.

Ποσες δεκαετιες ειπαμε οτι τα εχουν βαλει με το PKK?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger