Home » , » Ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος 21/10/2011

Ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος 21/10/2011

Από giorgis , Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 | 5:31 μ.μ.

 Μετά τη Βάρκιζα, το Πολυτεχνείο, το Χημείο (1979), τον Δεκέμβρη και αρκετές άλλες φορές, ήρθε και πάλι η πραγματικότητα να αναδείξει τον ρόλο του κόμματος που συστηματικά προδίδει τους λαϊκούς αγώνες. Αν έπνιγαν με τα πολιτικά τους γραφεία οποιαδήποτε γενική και αποφασιστική απεργία όλα αυτά τα χρόνια, αν στιγμάτιζαν κάθε εξέγερση ως "προβοκάτσια", πλέον η ιστορία δείχνει ότι δεν επρόκειτο για "απλά πολιτικά λάθη", αλλά για συντεταγμένη και συνειδητή στάση προάσπισης της κοινοβουλετικής δικτατορίας και των καπιταλιστικών οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων. Αυτό έκαναν και χθες (20/10) ενώ μέχρι τότε καλούσαν τον κόσμο σε διαδηλώσεις για την ανατροπή της κυβέρνησης. Περιφρούρησαν την ομαλή λειτουργία της βουλής αντί να την περικυκλώσουν, λειτούργησαν πιο βαρβαρα και από την αστυνομία, ανοίγοντας κεφάλια, και "έδωσαν" διαδηλωτές στις θεσμικές δυνάμεις καταστολής. Το χειρότερο από όσα έπραξαν ήταν ότι νομιμοποίησαν το κράτος που δολοφόνησε έναν από τους συντρόφους τους αποδίδοντας τον φόνο του σε παρακρατική βία.

Από χθες, οριστικά πια και αμετάκλητα, το λεγόμενο "ΚΚΕ" δεν είναι παρά ένα ανάχωμα στο εγχείρημα ενταφιασμού του κοινοβουλευτικού πτώματος και πρέπει να αποτελεί βασικό πολιτικό στόχο οποιουδήποτε ελεύθερου ανθρώπου παλεύει για την αξιοπρέπειά του σε αυτές τις κρίσιμες μέρες. Δεν πρέπει η πρόταση αυτή να εκλαμβάνεται ως διάσπαση στον χώρο του κινήματος. Μπορεί με τους απλούς ψηφοφόρους του "ΚΚΕ" να έχουμε κοινά προβλήματα και κοινούς στόχους, αλλά η πολιτική και η πρακτική της ηγεσίας στην οποία είναι προσκολλημένοι ταυτίζεται απόλυτα με τις επιταγές της κυβέρνησης και των τοποτηρητών των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ. Δεν συμπορευτήκαμε ποτέ ως τώρα, δεν πρόκειται ποτέ να είναι μαζί μας. Να έχουμε όλοι στον νου μας, ότι το "ΚΚΕ" θα ξαναλειτουργήσει ως πέμπτη φάλαγγα του δικτατορικού καθεστώτος, ελπίζοντας για άλλη μία φορά σε ψιχία από το κοινό κοινοβουλευτικό τραπέζι, όπως το 1990.

Το ίδιο κατακριτέα είναι και η στάση όσων πολιτικών φορέων, κοινοβουλετικών και μη, στήριξαν είτε έμμεσα με την σιωπή τους είτε άμεσα με τις ανακοινώσεις τους, την στάση του "ΚΚΕ". Από τη στιγμή που τα κόμματα αυτά παραμένουν σ' ένα κοινοβούλιο εντελοδόχων της ΤΡΟΙΚΑ και συνεχίζουν να εισπράττουν τους αδρούς μισθούς τους, είναι απολύτως συνυπεύθυνα για ό,τι συνέβη ως τώρα και για ό,τι επακολουθήσει. Οι αρνητικές τους ψήφοι στα μνημόνια και τα πολυνομοσχέδια, αποδεικνύουν ακριβώς τον ρόλο τους στη δικτατορία. Παρέχουν το άλλοθι της πολυφωνίας και της δημοκρατίας, στην καθ' όλα στημένη βουλή των αντιπροσώπων, ώστε ο εξαθλιωμένος λαός να συνεχίσει να μετρά τα κουκιά σε κάθε στημένη εκ των προτέρων ψήφιση νόμων που καταργούν το μέλλον του και ταυτόχρονα να τρέφεται από την αυταπάτη ότι κάποιος μιλά εξ ονόματός του για τα συμφέροντά του. Έτσι αφήνει την αντιπολίτευση στους επαγγελματίες της πολιτικής και δεν αισθάνεται ότι πρέπει να αντιδράσει άμεσα και αυτοπροσώπως. Οποιαδήποτε ψήφος, ακόμη και σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της "άκρας αριστεράς" στις τοπικές και εθνικές εκλογές δεν είναι παρά λάδι στο γρανάζι και νομιμοποίηση της "ορθότητας" της υπάρχουσας κοινοβουλευτικής δικτατορίας.

Από τις 25 Μαΐου που συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία αναδείξαμε την άμεση δημοκρατία ως την δυνατότητα του καθενός να συμμετέχει, να διαβουλεύεται και να συνδιαμορφώνει αυτόνομα, χωρίς ιδεολογικές ή κομματικές ταυτότητες. Θα παραμείνουμε εδώ ενάντια στον ξοφλημένο κοινοβουλευτισμό τους και την γραφειοκρατία τους.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ


Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος 21/10/2011
    
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 5:46 μ.μ.

Σοφές οι μαλακίες σας, κόσμο όμως γιατί δεν μαζεύετε; Ούτε ταξί δε γεμίζετε. Έχετε σκεφτεί μήπως είστε της πλάκας και μόνο για να σας κάνουν χαβαλέ;

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 5:50 μ.μ.

ποιοι ειναι αυτοι οι γελοιοι και ποτε κανανε συνελευση

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΩ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Ζητω το ΠΑΜΕ

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 6:24 μ.μ.

Επειδή σήμερα έκαναν και οι Χρυσαύγουλοι εξορμήσεις σε συνοικίες στην Αθήνα, μήπως είστε τίποτε τακίμια και προσυννενοημένοι; Σας ρωτάω "αγωνιστές" της συνέλευσης των 12-13 αργόσχολων αμπελοφιλόσοφων της πλατείας Συντάγματος. θΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ;

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 6:40 μ.μ.

oti na nai...

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 6:57 μ.μ.

παμιτεε δολοφονοι πεταγατε ανθρωπους απο τα 5 μετρα κατω και μιλατε ακομα.
φυλαγατε το μπουρδελο και κυνηγαγατε κοσμο λες και εισται οι χειροτερη μπατσοι,μεχρι και στους μπατσους δωσατε συγχαρητιρια που σκωτοσαν ενα δικο σας.Αντε τωρα που τα βρικατε με τον αδωνη ποιος τη χαρη σας θα σας δωσουν και το υπουργειο δημοσιας ταξης και θα στε κομπλε.
ΚΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΧΑΦΙΕ

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 7:04 μ.μ.

Στίς 21/10/2011 έγινε συνέλευση? Στίς 9 μμ ή νωρίτερα. Συμμετείχαν μόνο τα ΜΑΤ? Ή μήπως είναι καμιά πολιτική οντότητα που πρέπει να εκφράζεται επί της επικαιρότητας?

Ο άνεργος με την τραγιάσκα.

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 7:14 μ.μ.

Και ανώνυμοι και επώνυμοι να ξέρετε ότι γράφοντας σχόλια σε τέτοια ρεμάλια που τα χρηματοδοτεί το κράτος και το παρακράτος κινδυνεύουμε να μας "πάρουν" τα στοιχεία από τα αφεντικά τους, την ΕΥΠ, αφού αυτούς συναναστρέφονται. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 10:21 μ.μ.

Κι εσείς ρε στραβάδια πόσο κόσμο μαζεύετε? Το ίδιο με το ΛΑΟΣ; Άντε γεμίζετε πούλμαν

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 10:23 μ.μ.

Πιστεύω οτι και οι 7 χρειάζεστε απειγόντως ψυχίατρο. Ο εχθρόσ είναι οι πολιτικεσ των ξεσκισμένων απατεώνων που μασ "κυβέρνουν". Δεν βλέπετε οτι τρίβουν τα κολοχερά τους και πανιγυρίζουν στα σκατοκαναλά τους απο τον δικόμασ "εμφύλιο";

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 11:00 μ.μ.

Ποιά "συνέλευση" του συντάγματος;

Πόσοι μετείχαν;
10 - 20 άτομα;

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 11:47 μ.μ.

Αριστερά-Αριστερά//μία γριά απ'τα παλιά//θαρείς πως είσαι κούκλα//
Αριστερά-Αριστερά//σαπίζεις μέσα στη βαθιά//την αστική πανούκλα.

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2011 στις 1:49 π.μ.

Το Π.Α.Μ.Ε περιφρούρησε τον αστικό κοινοβουλευτισμό στην πιο αισχρή και εγκληματική πράξη ενάντια στον ελληνικό λαό. Στην προηγούμενη περικύκλωση με το Μεσοπρόθεσμο έκανε μια βολτούλα περνώντας από το Σύνταγμα και το έβαλε στα πόδια με το πρώτο μπαμ της αστυνομίας. Τώρα γιατί άραγε τόσος οίστρος για περικύκλωση; Δεν πρέπει να εκπλήττει ότι σταλινικοί μηχανισμοί περιφρονούν την αστική νομιμότητα. Υπάρχει πάντα το παράδειγμα της Ισπανικής Επανάστασης για να μας θυμίζει καλά πιος είναι ο ρόλος των σταλινικών σε στιγμές κορύφωσης των δρέσεων των κινημάτων. Ο Όργουελ μας έχει προειδοποιήσει. Αλλά κι αν δεν υπήρχε ο Όργουελ σίγουρα υπάρχει η Πανσπουδαστική ν8και το Χημείο του 79.
Σίγουρα δεν έχει κανένα νόημα η παραμονή στο κοινοβούλιο της ντροπής. Αποτελεί εξωραϊσμό του ρόλου του.
Αν και δεν συμφωνώ με τη διαπίστωση του κειμένου για το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αυτά οφείλουν να σκεφτούν σοβαρά σε τι χρησιμεύει κάτω από τις παρούσες συνθήκες η παρουσία σ' ένα τέτοιου είδους κοινοβούλιο. Όχι ότι συμφωνώ με τα προηγούμενα αλλά η σημερινή μνημονική κοινοβουλευτική παρωδία πρέπει να παραδοθεί ωμή στα μάτια του λαού και όχι να τη νομιμοποιούμε με την εικόνα της πολυφωνίας και της εκπροσώπησης της διαφορετικής άποψης.

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2011 στις 11:09 π.μ.

Ακου "λαϊκή συνέλευση"...
Μάλλον οι κουκουλοφόροι,
τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες
"συνήλθαν" μεταξύ τους μετά τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του αγωνιστή
και "εξέδωσαν" την ανακοίνωση...
Βρε ουουουστ....

24 Οκτωβρίου 2011 στις 3:15 π.μ.

Ειστε απαράδεκτοι εσείς οι και καλά αγανακτισμένοι κατα αρχάς η λαική συνέλευση του συντάγματος δεν είναι νόμιμη γιατί μια συνέλευση πρέπει να έχει προεδρείο και να λειτουργεί με βάση ένα καταστατικό.
Επίσης ποιους εκφράζει αυτή η λαική συνέλευση?
Έχουν όνομα και επώνυμο η απλά ειναι ανύνυμοι πολίτες?
Επίσης λένε για κομματοκρατία και τα χώνυον στα κόμματα για να μας πουν οι αγανακτισμένοι απο ποιους πολιτικούς χώρους προέρχονται?
Γιατί δεν γουστάρουν διάλογο με τις υγιές δυνάμεις της χώρας όπως η Αριστερά και αποζητάνε το μπάχαλο?
Δυστυχώς το κίνημα της πλατείας καπελώθηκε απο γρουπόσκυλα της ΑΚ και πολύ φοβάμαι αυτό είναι ο δούρειος ίππος για την παρακμή της προσπάθειας που έκανε ο κόσμος τον Μάιο στις πλατείες

Ανώνυμος
24 Οκτωβρίου 2011 στις 5:37 μ.μ.

"Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος"

Μουαχαχαχαχαχαχα!!!!

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2011 στις 10:57 π.μ.

Γνωρίζουμε ποιοι έμμισθοι του κράτους και της ΕΕ και ποιες επιδοτούμενες από συγκεκριμένους χρηματοπιστωτικούς κύκλους ΜΚΟ βρίσκονται πίσω από αυτούς που κάνουν ομαδική ψυχοθεραπεία στον κοσμάκη στην κάτω πλατεία και το ονομάζουν "Λαική Συνέλευση" στην οποία προωθούν συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις. Τυχαίο είναι πως αυτό το "ψήφισμα" (;) έχει τόσο ακραία αντι-ΚΚΕ θέση, ίδια με εκείνης της Α/Κ και παρόμοια στον τρόπο γραφής; Το λαικό κι εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα θα τσακίσει τα πρακτοράκια και τα ασφαλιτάκια! Σοράκια, η μικροφωνική της πλατείας, δεν θα σας σώσει! Εδώ δεν είναι Ουκρανία να μανιπουλάρετε τον κοσμάκη και να τη βγάζετε καθαρή, πάρτε το Γιωργάκη και δρόμο όσο προλαβαίνετε!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger