Home » » Συναυλία του ιατρείου κοινωνικής αλληλεγγύης Ρεθύμνου

Συναυλία του ιατρείου κοινωνικής αλληλεγγύης Ρεθύμνου

Από giorgis , Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 | 9:19 π.μ.


Συναυλία ενίσχυσης του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Παρασκευή 14.10.2011 στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Ερωφίλη στην Φορτέτζα, με τον Γιάννη Χαρούλη και τον Haig Yazdjian. Συμμετέχουν οι Γιάννης Ρομπογιαννάκης, Αντώνης Φραγκάκης, Δημήτρης Σιδέρης, Στέλιος Σηκάκης και ο Γιάννης Παπατζανής.''

Πώς θα ήταν εάν κάποιος όταν αρρωσταίνει μπορεί να βρίσκει συμβουλή και βοήθεια, φάρμακα και παρηγοριά χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει;

Πώς θα ήταν εάν τα παιδιά εμβολιάζονταν και φροντίζονταν τα δόντια τους πριν αρχίζουν να έχουν προβλήματα.

Πώς θα ήταν εάν οι γυναίκες δεν έπρεπε να πληρώνουν ακριβά την εγκυμοσύνη τους και να γεννούν δωρεάν;

Πώς θα ήταν εάν η πρόληψη με μαστογραφία και PAP τεστ ήταν αυτονόητο δικαίωμα όλων των γυναικών;

Αυτή η απορία μας οδήγησε σήμερα μετά από 3 χρόνια λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μετράμε πάνω από 2000 επισκέψεις ασθενών, να εμβολιάζουμε σταθερά πάνω από 200 ανασφάλιστα παιδιά, και πάνω από 30 ανασφάλιστες έγκυες να έχουν τη σωστή παρακολούθηση και βοήθεια. Γνωρίσαμε ανθρώπους παραμελημένους με τεράστια προβλήματα υγείας που είτε από φόβο, είτε από φτώχεια δεν προσέγγιζαν το σύστημα υγείας, γνωρίσαμε παιδιά πλήρως ανεμβολίαστα, είδαμε αρρώστιες που μόνο στα βιβλία είχαμε δει έως τώρα, είδαμε νέους ανθρώπους χωρίς δόντια, μάθαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τι είναι το AIDS και η ηπατίτιδα.

Σε μια εποχή που όλοι τείνουν να πιστέψουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ότι καλά αυτά που λέτε αλλά είναι ρομαντικά, γραφικά, έξω από την πραγματική ζωή και «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα». Ότι η υγεία και η παιδεία είναι αγαθά που μας ανταποδίδονται μετά από σκληρή δουλειά και που δεν ανήκουν δικαιωματικά σε κάθε ανθρώπινη ζωή. Που έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει να λειτουργούμε σαν ομάδα η οποία δουλεύει συλλογικά, για να μπορούμε όλοι να μορφωθούμε και να θεραπευτούμε. Που η έννοια της συντροφικότητας θεωρείται ξεπερασμένη,

θελήσαμε να δούμε πως θα ήταν εάν...

Πρέπει να πιστέψουμε ότι αυτός ο κόσμος που θέλουμε μπορεί να υπάρξει. Τον δημιουργήσαμε και τον ζούμε. Καιρός να τον διεκδικήσουμε!

http://www.ethiatreio.com/


Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ

Συγχρόνως όλη την εβδομάδα μαζί με τον Σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Ρεθύμνου κλείνει τα ταμεία είσπραξης του εισιτηρίου των 5 ευρώ.

Η Ενωση γιατρών ΕΣΥ

Δεν θα δεχτεί πώληση νοσοκομειακών κλινών, που ανήκουν στο Ρεθυμνιώτη, σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Δεν αποδέχεται την αρρώστια σαν καταναλωτικό αγαθό πολυτελείας. Γιατί η δωρεάν υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων. Γιατί τα δημόσια αγαθά δεν διατίθενται πρός πώληση. Γιατί η υγεία και η περίθαλψη στις δημόσιες δομές είναι ήδη πληρωμένη από τους δικαιούχους. Γιατί δεν αποδέχεται ως διαχειριστές τους εντεταλμένους αλλότριων με την υγεία και την χώρα, συμφερόντων. Καλεί όλους να συσπειρωθούν σε θέσεις αντίστασης, για να βγούμε από την κατάσταση της μίζερης, ραγιάδικης, απαξιωτικής, προδοτικής και κοινωνικά απρόσφορης πολιτικής της κυβέρνησης. Σηκώστε το κεφάλι. Αυτό που μας επιβάλλουν να ζούμε δεν μας αξίζει. Αναντρανιστά που λέγαν οι παλιοί μας, να εκτοπιστούν και θα βάλουμε εμείς τους κανόνες για τις ζωές μας.

Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην απεργία της 5ης Οκτωβρίου 2011
Το πανεργατικό-παλλαϊκό συλλαλητήριο της 5ης Οκτωβρίου σηματοδοτεί τη νέα περίοδο κοινωνικής και πολιτικής αντιπαράθεσης με το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και συνολικά με την κυβέρνηση που, παρά την κοινωνική κατακραυγή, εξακολουθεί να υπηρετεί με θράσος τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των χρηματαγορών.

Η ανατροπή όλου αυτού του συμπλέγματος οικονομικής και πολιτικής υποδούλωσης των εργαζομένων και της χώρας πρέπει ν΄ αποτελέσει μόνιμο στόχο συσπείρωσης και κοινής δράσης των υπαλλήλων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων, των νέων της ανεργίας και της επισφάλειας, των αγανακτισμένων πολιτών, των ανθρώπων που η κρίση περιθωριοποιεί και εξωθεί καθημερινά στη ζώνη της φτώχειας, της ανέχειας και της εξαθλίωσης.

Η πρόσφατη χυδαία επίθεση Λοβέρδου αρχικά εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων και στη συνέχεια εναντίον των γιατρών του ΕΣΥ προχωρά ένα ακόμη βήμα την θεωρία Πάγκαλου για κοινή υπαιτιότητα των πολιτών με το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Ο υπουργός Διάλυσης της Δημόσιας Υγείας προτίθεται σε λίγες εβδομάδες ν΄ ανοίξει δύο νέα ζητήματα που θα προκαλέσουν τεράστια αναστάτωση στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας.

1.- Εφημερία τομέα. Επικαλούμενος την (ανύπαρκτη) κοινωνική του ευαισθησία για τους ασθενείς που ταλαιπωρούνται όταν προσέρχονται στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία, θα θελήσει να περικόψει δραματικά τον αριθμό εφημερευόντων και κυρίως να καταργήσει κάθε έννοια ιατρικής ειδικότητας.
Μοναδικός του στόχος η συρρίκνωση στο μισό του κονδυλίου εφημεριών.

2.- Εξετάσεις ειδικότητας. Ενώ με τα νέα οργανογράμματα μειώνει κατά 30% τις θέσεις ειδικευομένων και εκτινάσσει τις αναμονές, θα ισχυριστεί πως είναι άδικο τα καλύτερα μυαλά να σκουριάζουν περιμένοντας την έναρξη ειδικότητας! Εάν ευοδωθεί το πείραμα των εικονικών εξετάσεων, τότε αναμφίβολα θα πρόκειται για την πιο κραυγαλέα εφαρμογή κοινωνικού δαρβινι-
σμού.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θεωρούν επιβεβλημένη τη συμμετοχή τους από κοινού με όλα τα κοινωνικά στρώματα στην απεργία της 5ης Οκτωβρίου με στόχους:

· Την προάσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας και των κοινωνικών αγαθών

· Δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και σωστές συνθήκες εργασίας στους γιατρούς.

· Βελτίωση των οργανογραμμάτων Νοσοκομείων και ΚΥ, ώστε σε συνθήκες αυξημένης ζήτησης υπηρεσιών υγείας να μπορούν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά.

· Κανένας εργαζόμενος στην υγεία και στις δημόσιες υπηρεσίες να μην τεθεί σε εφεδρεία.

· Άρνηση στα χαράτσια που επιβάλλει κατά ριπάς η κυβέρνηση και τα οποία οδεύουν κατευθείαν στα ταμεία των τοκογλύφων δανειστών.

Για την ΟΕΝΓΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger