Home » , » Πέντε μήνες φυλακή για το ... αυγό του Οθωνα

Πέντε μήνες φυλακή για το ... αυγό του Οθωνα

Από giorgis , Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 | 10:31 μ.μ.

Πέντε μήνες φυλακή με τριετή αναστολή ήταν η ποινή που επιβλήθηκε στην Μαρίνα Δημητριάδου που κατηγορούταν για λόγω και έργω εξύβριση, για την επίθεση με αυγό σε βάρος του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα.

Το κυβερνητικό στέλεχος και μηνυτής δεν ήταν στην δίκη και με έγγραφο του προς τον εισαγγελέα δήλωσε ότι ανακαλεί την παράσταση πολιτικής αγωγής (αυτό σημαίνει κατά την ποινική δικονομία ότι ο μηνυτής ζητούσε χρηματική αποζημίωση) ζήτησε όμως την ποινική δίωξη της Δημητριάδου. Είχε προηγηθεί τέτοια γενική κατακραυγή όταν ο Πασόκος υφυπουργός ζητούσε χρήματα «για να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη» που ισχυριζόταν ότι υπέστη ώστε δεν τόλμησε να βρεθεί στο δικαστήριο κάτι που έδωσε τα περιθώρια στους δικηγόρους της Μ.Δ να ζητήσουν την αναβολή της δίκης με το αίτημα να είναι παρών ο υφυπουργός, κάτι όμως που το δικαστήριο απέρριψε και η υπόθεση εκδικάστηκε.

Στο δικαστήριο έδωσαν το παρόν δεκάδες πολίτες για συμπαράσταση στην κατηγορούμενη και οι οποίοι αντέδρασαν έντονα όταν άκουσαν την εισαγγελική πρόταση να τιμωρηθεί η κατηγορουμένη με έξι μήνες φυλακή χωρίς αναστολή.

Το ενδιαφέρον της δίκης –οι συνήγοροι της κατηγορουμένης κατέθεσαν έφεση- είναι ότι το σκεπτικό της απόφασης έκρινε πως η επίθεση δεν ήταν απρόκλητη κάτι που σχολίασε η Μαρίνα Δημητριάδου, λέγοντας ότι: «το δικαστήριο δεν υπέκυψε στο κλίμα τρομοκρατίας που επιδιώκει η κυβέρνηση. Έκρινε ότι η ενέργεια μου δεν ήταν απρόκλητη, με προκαλούν οι πολιτικοί και δικαιούμαι να αγανακτώ, με όποιο τρόπο. Θεωρώ απαράδεκτο όμως ότι δεν ήρθε ο κ. Όθωνας παρά τις δεσμεύσεις του ότι θα ήταν παρών λόγω του σεβασμού προς την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι ανακόλουθος των λόγων και των πράξεών του».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2011 στις 1:20 π.μ.

Οι δικαστές καταδικάζουν μια γυναίκα που έχει θάρρος, εντιμότητα και αξιοπρέπεια, πράγματα που λείπουν από τους προδότες της Βουλής. Μπράβο σε όσους αντιστέκονται. Η κυρία Δημητριάδου έχει αθωωθεί παμψηφεί στην κοινή γνώμη, ενώ οι Όθωνες, οι λοιποί γαλαζοαίματοι και πρασινοαίματοι, έχουν τη χλεύη μας και την καταδίκη. Κυρία Δημητριάδου, σας ευχαριστούμε για τη χαρά που μας δώσατε με την πράξη αντίστασης. Φυσικά κάθε δικτατορική κυβέρνηση τιμωρεί όσους αντιστέκονται, όπως πχ στην κατοχή, τη χούντα κλπ. Όμως οι πράξεις αυτές δείχνουν για τους δοσίλογους, ότι δε μας φοβίζουν, ούτε μας παραπλανούν πλέον και γι' αυτό τρέμουν. mitsos175.

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2011 στις 10:55 π.μ.

Το πρώτο δικαστήριο, την 26/09, αναβλήθηκε επειδή ο Όθωνας δεν ήταν παρών, ενώ το χθεσινό, παρότι και πάλι δεν ήταν παρών, έγινε!!! Άντε εξήγησέ το τώρα αυτό.
Βέβαια, ο Όθωνας ήταν στο Ρέθυμνο όπως είπε κόσμος που τον είδε και όπως αποδεικνύεται από το γεγονός πως, ενώ το πρωί που ήταν προγραμματισμένη η δίκη έκαναν έλεγχο ταυτοτήτων σε όλους στην είσοδο των δικαστηρίων και σωματικό έλεγχο με το μηχάνημα που σε ψάχνουν στα αεροδρόμια στην είσοδο της αίθουσας, το μεσημέρι που έγινε τελικά η δίκη δεν έκαναν κανένα έλεγχο. Ο Όθωνας δηλαδή το σκεφτόταν να έρθει στο δικαστήριο το πρωί, καθυστερούσε τη διαδικασία και τελικά αποφάσισε να μην έρθει, πληροφόρησε την αστυνομία και αυτή σταμάτησε τους ελέγχους.
Επίσης αξιοσημείωτη ήταν η στάση του εισαγγελέα, ο οποίος ανακοίνωσε την πρότασή του δυνατά και με εμφανή εκδικητικότητα. Αποτέλεσμα ήταν η έντονη αντίδραση των αλληλέγγυων με φωνές, αποδοκιμασίες και συνθήματα που ανάγκασαν την έδρα να αποχωρήσει και να επιστρέψει μετά από δέκα λεπτά για να ανακοινώσει την απόφαση.
Είναι μεγάλο κέρδος, όπως αναφέρει και η Μαρίνα, ότι δεν κρίθηκε απρόκλητη η λόγω και έργω εξύβριση του υφυπουργού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger