Home » , » Το κρατικό παντεσπάνι-καναβούρι στα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια μέσα από αριθμούς

Το κρατικό παντεσπάνι-καναβούρι στα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια μέσα από αριθμούς

Από giorgis , Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 | 4:11 μ.μ.

Όταν ο υπουργός προπαγάνδας της κυβέρνησης Η. Μόσιαλος ανακοίνωνε ότι καταργούνται τα περίφημα «μυστικά κονδύλια» που μέσω των Γενικών Γραμματειών Ενημέρωσης και αρκετών υπουργείων καταλήγουν στις τσέπες των λαμογιών δημοσιοκάφρων κλπ γράφαμε:

Εκτός του «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» του κυβερνητικού εκπροσώπου προπαγάνδας θα θεωρούσαμε ασυγχώρητη αφέλεια σε όποιον/α πιστέψει τις κυβερνητικές εξαγγελίες για κατάργηση των μυστικών κονδυλίων που καταλήγουν στις τσέπες των δημοσιοκάφρων. Αυτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν για να λαδώνουν τους προπαγανδιστικούς –συκοφαντικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους. 

Ερχεται, λοιπόν σήμερα ο Α. Τσίπρας και παρουσιάζοντας στοιχεία ρωτάει τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη ραγδαία αύξηση των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών. Φυσικά απάντηση επί της ουσίας δεν θα πάρει. Αλλωστε το έχει δηλώσει ο Μόσιαλος. Οι παραλήπτες των μυστικών κονδυλίων είναι «άγνωστοι» και «παραστατικά» δεν κρατήθηκαν.

Εδώ δεν μάθαμε ποιοί έλαβαν μέρος στα «ιδιαίτερα σεμινάρια» που οργάνωσε σε δημοσιογράφους η εταιρεία Civitas με χρηματοδότηση από το ΔΝΤ και θα μάθουμε ποιοι είναι οι δημοσιοκάφροι που επιδίδονται σε εκείνο το είδος της δημοσιογραφίας που δεν είναι παρά «η τέχνη να κάνεις το λαό να πιστεύει αυτό που η κυβέρνηση θεωρεί σωστό», όπως έγραφε ο γερμανός ποιητής και συγγραφέας Χάινριχ Φον Κλάιστ; 

Ας ξεπεράσουμε τις παπαριές του προέδρου του Συν/Σύριζα που έκανε λόγο για μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα, αλλά και ζήτημα νομιμότητας και περιμένει απ’ την εξουσιαστική κάστα των δικαστών –στους οποίους έχει πλήρη εμπιστοσύνη, όπως είπε- να το διερευνήσει.

Να σταθούμε μόνο στα στοιχεία που προσκόμισε και στα οποία εμφανίζονται δεκάδες αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη για την εκταμίευση και μεταφορά εκατομμυρίων ευρώ στο υπουργείο Εξωτερικών, τα οποία, όπως είπε ο Τσίπρας, δίνονταν όχι μόνο καθ΄υπέρβαση του προϋπολογισμού, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν φαίνεται να υπάρχει το όνομα του αιτούντος την εκταμίευση.

Τα στοιχεία, με βάση τα έγγραφα του ΥΠΕΞ έχει στην διάθεση του και παρουσίασε ο Α. Τσίπρας, μας λένε ότι το 2009 τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών αυξήθηκαν κατά 210% και από 18,5 εκατομμύρια ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί εκταμιεύθηκαν περίπου 57 εκατομμύρια ευρώ. Το 2010, η αύξηση έφθασε το 270%, αφού από τα 18 εκατομμύρια ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί εκταμιεύθηκαν 68 εκατομμύρια ευρώ.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του Συν/Σύριζα αποκάλυψε, ότι το 2011 «έγινε το πρωτοφανές, οι απόρρητες αυξάνονται ήδη κατά 90% και από 18 εκατ. που είχαν προϋπολογιστεί εκταμιεύθηκαν ήδη τα 43 εκατομμύρια και αναμένεται να υπερβούν τα 60 εκατ. μέχρι το τέλος του έτους. Η κατάσταση αυτή δεν επηρεάσθηκε καν ούτε τις ημέρες που είχε κατατεθεί η σχετική ερώτηση στη Βουλή».

Ολοι γνωρίζουμε κάποιους καλαμαράδες και μαρκουτσοφούρους από τα καθεστωτικά ΜΜΕ που μας έλεγαν και μας λένε, ξεκάθαρα ψέματα. Δεν κάνουν απλώς κάποια διαστρέβλωση της αλήθειας. Επιλέγουν συνειδητά να προβάλλουν το ψέμα ή την απόκρυψη γεγονότων. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη στάση τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να σιτίζονται από τα μυστικά κονδύλια.
Πώς αλλιώς φαντάζεστε ότι έχουν κάνει την τεράστια περιουσία τους; Με τον .. ιδρώτα ..της πένας και του μαρκουτσιού τους;
______________

«Στον μπαξέ της δημοσιογραφίας υπάρχουν (κι όχι πάντοτε ευδιάκριτα) τα... εύοσμα άνθη: Προκλητικά νεόπλουτοι αυλητρίδες πάσης εξουσίας, "βαποράκια" της κατευθυνόμενης πληροφόρησης, "παπαγαλάκια" των κερδοσκόπων, τρωκτικά των μυστικών κονδυλίων, αργόμισθοι πολυθεσίτες, χυδαίοι εκβιαστές, ψυχογιοί των αφεντικών, θεραπαινίδες της πλουτοκρατίας, πράκτορες και χαφιέδες...».

Γ. Βότσης από τις στήλες της «Ελευθεροτυπίας» την εποχή που παρίστανε στον «αντιεξουσιαστή».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
13 Οκτωβρίου 2011 στις 12:12 π.μ.

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΕΠΕΙΓΟΝ - ΕΠΕΙΓΟΝ

http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/binteo-i-katalipsi-sta-ekdotiria-tis-dei.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger