Home » , » Κραυγές κολαούζων του συστήματος

Κραυγές κολαούζων του συστήματος

Από giorgis , Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 | 5:41 μ.μ.

Ορυμαγδός κραυγών γιατί «δεν υπάρχει κράτος» από όλο το μαύρο μέτωπο που βάλθηκε να εξαθλιώσει τα λαϊκά στρώματα για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας κλίκας πλουτοκρατών ντόπιων και ξένων.

«Η νομιμότητα καταλύεται αδαπάνως για τους παρανομούντες» μας γράφει σήμερα ο Πάσχος Μανδραβέλης, στην φυλλάδα του Αλαφούζου.
«Το κράτος είναι ανύπαρκτο και παρακολουθεί σαν απλώς θεατής» μας λέει απ’ το βοθροκάναλο του ο Καρατζαφύρερ.
«Η απεργία ως μέσο αντίδρασης είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα. Ομως πάνω απ' όλα τούτη την ώρα είναι η σωτηρία της ίδιας της χώρας από την επερχόμενη καταστροφή, τη χρεοκοπία ... Συντεχνίες και "ρετιρέ" σε μόνιμη βάση, ερχόμενα σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, εκβιάζουν ουσιαστικά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», ουρλιάζει η «Ημερησία» του Μπόμπολα.
«Οι καταλήψεις είναι παράνομες και οφείλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τον νόμο», ξελαρυγγιάζεται το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΕΒ, η «Καθημερινή».

Ολοι οι παραπάνω δεν είχαν κανένα πρόβλημα που η νομιμότητα –η αστική για να μην παρεξηγηθούμε- όπως και το Σύνταγμα τους έχουν γίνει ένα κουρέλι, για να περάσουν τα μέτρα που γυρνάνε το βιοτικό επίπεδο του λαού μας δεκαετίες αν όχι αιώνες πίσω.
Κι αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά το παρακολουθούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε να το εκφράζει ένα πρόσωπο «υπεράνω υποψίας». Το πρόβλημα τους είναι που το κράτος τους δεν είναι σε θέση –στον βαθμό που θα ήθελαν- να βάλει μπάτσους και δικαστές για να χτυπήσει τις λαϊκές αντιδράσεις που εκδηλώνονται με καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και διαδηλώσεις.

Βαθιά νυχτωμένοι είναι όμως οι κολαούζοι του συστήματος. Μια κυβέρνηση πλήρως απονομιμοποιημένη στην συνείδηση του κόσμου, ούτε με τις δυνάμεις καταστολής, ούτε με τους «θεσμικούς» της μηχανισμούς έχει την δυνατότητα να διαιωνίζει για πολύ την εξουσία της. Το τέλος της μνημονιακής κυβέρνησης πλησιάζει, Το ζητούμενο είναι τι θα την διαδεχθεί.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Μπακουνιν
13 Οκτωβρίου 2011 στις 4:39 π.μ.

Και όμως αγαπητέ γιώργη τα λαμογια του Σκάι και των άλλων ΜΜΕ κάνουν καλά την.δουλειά τους.και έχουν.καταφέρει να διχασουν τον κόσμο όπως έγινε και στις καταλήψεις των πανεπιστημίων, αλήθεια η Αριστερά?Η γαμημενη αριστερά αντί να ενώνει τον λαό.σε ένα.πραγματικό.αντικαπιταλιστικο.μετωπο.κοιτάει το μαγαζάκι.της.για αυτό.φοβάμαι.σύντροφοι ότι ο.αγώνας αυτός.με.τον.συνδικαλιστικό κινημα.καο με την.Αριστερά έτσι όπως είναι.δεν νικάει τα νεοφιλελεύθερα καθικια...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger