Home » , » Προϋπολογισμός 2012: Αγρια ταξική επίθεση

Προϋπολογισμός 2012: Αγρια ταξική επίθεση

Από giorgis , Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 | 2:41 μ.μ.

 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012: ΑΓΡΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠ΄ΕΞΩ!

Σύμφωνα με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ με πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις για τους πολίτες και επιπλέον περικοπές δαπανών κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στην Βουλή, ο οποίος ούτε λίγο - ούτε πολύ θα μας «κοστίσει» 11 δις ευρώ! Στόχος του προϋπολογισμού για το 2012 είναι η μείωση του ελλείμματος στο 7% του ΑΕΠ από 9% που είναι τώρα. Βεβαίως, αν δεν συμβεί αυτό δεν αποκλείεται να μπουν στο τραπέζι και νέα μέτρα.

Αναλυτικά ο προϋπολογισμός προβλέπει: Έκτακτες εισφορές σε εισοδήματα, ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής. Μείωση του αφορολόγητου ορίου σε 5.000 ευρώ (!), που θα αυξήσει το φόρο εισοδήματος, ο οποίος θα καταβληθεί το 2012 με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης καθώς και κατάργηση ή δραστική μείωση των φοροαπαλλαγών. Αύξηση της παρακράτησης φόρου σε μισθούς και συντάξεις λόγω της νέας κλίμακας παρακράτησης με το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ, καθώς και αύξηση της φορολογίας ακινήτων. Μείωση του προσωπικού στο δημόσιο μέσω εργασιακής εφεδρείας και μείωση μισθολογικής δαπάνης στο δημόσιο κατά 25%. Περικοπές επιχορηγήσεων σε φορείς γενικής κυβέρνησης με στόχο την εξοικονόμηση 150 εκατ. ευρώ. Μείωση άνω των 300 εκατ. ευρώ στις αμυντικές δαπάνες, που φυσικά δε αναφέρονται στο περιορισμό των εκατοντάδων άχρηστων μονάδων που εξυπηρετούν το άθλιο πελατειακό σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη, ούτε στον περιορισμό των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που δρουν σε 15 χώρες στο πλαίσιο των δολοφονικών επεμβάσεων ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αλλά θα επικεντρώσει στη μείωση των λειτουργικών δαπανών, φέρνοντας πιο κοντά την απόλυση χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. και την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Περικοπές επιδομάτων από ΟΕΚ και ΟΑΕΔ: 120 εκατ. ευρώ. Περικοπές στο εφάπαξ αλλά και στα κοινωνικά επιδόματα.

Προϋπολογισμός 2012: Αιματηρή λιτότητα για όλους πλην βουλευτών!

Kαι ενώ η επίσημη ανεργία υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το 17%, υπερψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, από τους βουλευτές της πραξικοπηματικής κυβερνητικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-ΛΑΟΣ, ο προϋπολογισμός της Βουλής για το έτος 2012, που περιλαμβάνει συνολικές πιστώσεις 170,9 εκατ. ευρώ, οι οποίες είναι μειωμένες κατά 27 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Παρά το γεγονός ότι έγιναν περικοπές, αυτές αφορούν κυρίως τους μισθούς υπαλλήλων, καθώς και μισθώματα και άλλες δαπάνες, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι αποδοχές των βουλευτών έμειναν σχεδόν ανέγγιχτες! Συγκεκριμένα, για το 2012 προβλέπονται 35 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ., την ώρα που το ποσό το 2011 ήταν 36 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά:

- Για τους βουλευτές (αποζημίωση, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ.) προβλέπονται 35.016.200 ευρώ , δηλαδή 1.874.900 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2011

- Για βουλευτικές αποζημιώσεις δίνονται 21.226.400 ευρώ  (όσα και το 2011)

- Αποζημιώσεις βουλευτών για τη συμμετοχή στα τμήματα διακοπών και τις αντίστοιχες επιτροπές 2.875.000 ευρώ  (το 2011 ήταν 5 εκατ. ευρώ)

- Επίδομα οργάνωσης γραφείου 8.146.900 ευρώ (μόλις 39.400 ευρώ λιγότερα από πέρσι)

- Οικογενειακή παροχή βουλευτών 212.800 ευρώ (όσο και το 2011)

- Έξοδα κίνησης βουλευτών 1.705.100 ευρώ (μειωμένα μόλις κατά 10.500 ευρώ σε σχέση με το 2011)

- Εργοδοτική εισφορά βουλευτών υπέρ ΕΟΠΥΥ 850.000 ευρώ (αυξημένα κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με το 2011)

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη συζήτηση που διεξήχθη, πολλοί βουλευτές από τα κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κριτική, ιδιαίτερα από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, που δέχεται η Βουλή και οι βουλευτές, κάνοντας λόγο για σκόπιμη και άδικη στοχοποίηση που οδηγεί στην υποβάθμιση του «κορυφαίου αυτού θεσμού του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Η προπαγανδιστική αυτή επίθεση των βουλευτών των κομμάτων εξουσίας επιχειρεί να αποπροσανατολίσει και επί της ουσίας στοχοποιεί τις λαϊκές αντιδράσεις για τις πολιτικές αποφάσεις, το έργο των συγκεκριμένων βουλευτών που εξασφαλίζουν με ακραίο τρόπο τα συμφέροντα των πλουσίων και των τοκογλύφων, πλουτίζοντας ταυτόχρονα σε προσωπικό επίπεδο, μέσω του συστήματος Διαφθοράς και Διαπλοκής.

Μα αναίδεια και προκλητικό τρόπο, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του ΠΑΣΟΚ, παρ' ολίγο πρωθυπουργός του Πολιτικού Πραξικοπήματος των τραπεζιτών, της Ε.Ε και του ΔΝΤ, που στη θέση του τελικά έβαλαν τον Παπαδήμο,  ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση σε βάρος βουλευτών και υπαλλήλων της Βουλής», σημείωσε: «Αλίμονο αν με τη γενίκευση, αναίρεση και υποβάθμιση κάθε θεσμού, ιδιαίτερα του κορυφαίου θεσμού του Κοινοβουλίου, προχωρήσει έτσι αυτή η χώρα, αν στη κοινωνία δημιουργούνται συστηματικά τέτοιες εντυπώσεις.

«Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι ισχυρίζονται ότι οι βουλευτές εμπλέκονται στη πολιτική για να γίνουν πλούσιοι. Κανείς βουλευτής δεν γίνεται εύπορος. Το μεράκι της συμμετοχής είναι το έναυσμα τους. Η συμμετοχή είναι μια συναρπαστική πορεία, αρκεί να έχει αρχές, κανόνες, ηθική και σεβασμό στους πολίτες», συμπλήρωσε.

Φυσικά αυτά τα λόγια αποτελούν εύσημα για τον Τσοχατζόπουλο, τον Τσουκάτο, το Βουλγαράκη, τη Μπακογιάννη και τα άλλα παιδιά. Πώς να μην εκτιμήσεις το έργο των μιζαδόρων των εξοπλισμών και της SIEMENS, του Βατοπεδίου και του Χρηματιστηρίου; Όταν βεβαίως όλοι μαζί κάθισαν και διέγραψαν τα παραπάνω σκάνδαλα μέσω των «σκληρών» κοινοβουλευτικών επιτροπών του.

«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» ο εργαζόμενος λαός μας Πληρώνει!

Εμείς απλώς να επαναλάβουμε στο Φ.Πετσάλνικο ότι την ώρα που κόβουν τις πενιχρές συντάξεις από τους πάμφτωχους και περιθωριοποιημένους απόμαχους της ζωής, οι βουλευτές απολαμβάνουν το προνόμιο να έχουν δύο συντάξεις!

ΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Πλήρη Απαλλαγή από την υποχρέωση να πληρώνουν φόρο εισοδήματος έχουν:
Οι πλοιοκτήτες ή εταιρείες που αποκομίζουν κέρδη από την εκμετάλλευση πλοίων.
Οι ελληνικές ή ξένες εταιρείες που εκτός από την εκμετάλλευση πλοίων έχουν και άλλες εκμεταλλεύσεις.
Τα γραφεία ή υποκαταστήματα αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων που εγκαθίστανται στην Ελλάδα.
Όσοι αποκτούν κέρδη από την εκμετάλλευση πλοίου στο εξωτερικό.
Οι ελληνικές τεχνικές εταιρείες, το κέρδος των οποίων προέρχεται από εργασίες στο εξωτερικό.
Οι ξένες τεχνικές επιχειρήσεις που έχουν κέρδη στη χώρα.
Οι εταιρείες που αποκομίζουν κέρδη κατά την πώληση ακινήτου τους σε εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης.
Όσες εταιρείες ή μεγαλοεισοδηματίες αποκομίζουν κέρδη από την πώληση μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από συναλλαγές σε παράγωγα προϊόντα του Χρηματιστηρίου και από την πώληση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων.
Οι εταιρείες που αποκομίζουν κέρδη από την παροχή επιχειρηματικού κεφαλαίου από τη μερική ή ολική πώληση των μετοχών ή των εταιρικών μεριδίων επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχουν.
Οι εταιρείες διανομής αερίου.

Απαλλαγή από την πληρωμή Φόρου Εισοδήματος έχουν όλες οι ΜΚΟ, αλλά και φορείς όπως: Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο, Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, Ορχήστρα των Χρωμάτων, ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου, Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη, ίδρυμα Κωνσταντίνου Σημίτη, Μουσείο Μπενάκη, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Ίδρυμα Βαρόνου Μιχαήλ Τοσίτσα, ίδρυμα Ευάγγελου Αν. Αβέρωφ Τοσίτσα, ίδρυμα Μποδοσάκη.

Ποιος δεν πληρώνει όμως ΦΠΑ και ειδικούς φόρους;
Από το ΦΠΑ Απαλλάσσονται οι παραδόσεις και εισαγωγές πλοίων ή άλλων πλωτών μέσων για εμπορική ή άλλη χρήση.
Η παράδοση και η εισαγωγή καινούργιου μηχανολογικού εξοπλισμού, ο οποίος πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για πάγια εκμετάλλευση από βιομηχανικές, βιοτεχνικές, μεταλλευτικές, λατομικές, ξενοδοχειακές και αγροτικές επιχειρήσεις.
Η παράδοση, απόκτηση και εισαγωγή επενδυτικού χρυσού σε μορφή ράβδου ή νομισμάτων.
Δεν πληρώνουν ειδικούς φόρους για τα καύσιμα:
Οι προμηθευτές καυσίμων για τη ναυσιπλοΐα αλλά και της επαγγελματικής αλιείας.
Οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Οι βιομηχανίες που χρησιμοποιούν για πρώτη ύλη τον λιθάνθρακα, τον λιγνίτη και τον οπτάνθρακα.

ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger