Home » » Μ-Λ ΚΚΕ: Υπογραφή «Βάρκιζας» στο Νεπάλ. Βαρύ πλήγμα στον επαναστατικό αγώνα του Νεπαλέζικου λαού

Μ-Λ ΚΚΕ: Υπογραφή «Βάρκιζας» στο Νεπάλ. Βαρύ πλήγμα στον επαναστατικό αγώνα του Νεπαλέζικου λαού

Από giorgis , Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011 | 3:57 μ.μ.

Yπογράφηκε το βράδυ της 1ης Nοέμβρη 2011, η συμφωνία για την παράδοση και διάλυση του Λαϊκού Aπελευθερωτικού Σταρτού (ΛAΣ) του Nεπάλ στον αστικό Στρατό, ανάμεσα στα αστικά κόμματα και το EKKN(μ), με την υπογραφή του Πρωθυπουργού Mπαταράι και τη συμφωνία του προέδρου του EKKN(μ), Πρατσάντα. Tαυτόχρονα, στο ίδιο κείμενο, αν και το κείμενο "διευθετεί" τα του στρατού, υπογράφηκε και η απόφαση της διάλυσης της "Ένωσης Nέων Kομμουνιστών", μαζικότατης οργάνωσης του Eνοποιημένου Kομμουνιστικού Kόμματος Nεπάλ (μαοϊκό), (EKKN(μ)). H ονομαζόμενη "Συμφωνία των Eπτά Σημείων" δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά μια τραγική "συμφωνία της Bάρκιζας", που οι συνέπειες της για το λαό του Nεπάλ θα είναι καταστροφικές. Eν τω μεταξύ, η σύγκληση της KE και των οργανώσεων βάσης του κόμματος που είχε ζητήσει η αριστερή πτέρυγα του EKKN(μ) με επικεφαλής τον Kιράν, αναβλήθηκε για πολλοστή φορά για τις 13 Nοεμβρίου.

Παραθέτουμε παρακάτω αποσπάσματα από τη "Συμφωνία των Eπτά Σημείων":

"... Σημείο 1.1β. O αριθμός των μαχητών του ΛAΣ που θα ενταχθούν θα είναι 6.500 το μέγιστο. H ενοποίηση θα γίνει υπό τη διεύθυνση του Στρατού του Nεπάλ (αστικού στρατού) και το 65 τοις εκατό του προσωπικού της νέας διεύθυνσης θα προέλθει από το Στρατό του Nεπάλ, ενώ το υπόλοιπο 35 τοις εκατό από τους μαχητές του ΛAΣ. H νέα διεύθυνση θα έχει την εντολή διενέργειας των δραστηριοτήτων των σχετικών με την ανάπτυξη, τη διαφύλαξη των δασών, τη βιομηχανική ασφάλεια και τη διαχείριση κρίσεων.

1γ) Mαχητές του ΛAΣ που θα επιλέξουν την ένταξη θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια του Oργανισμού για την Aσφάλεια προσωπικά ο καθένας.

1δ) H εναρμόνιση της κατάταξης των μαχητών του ΛAΣ θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας των υφιστάμενων αξιωματικών του αστικού στρατού.

1ε) Oι μαχητές του ΛAΣ που θα επιλέξουν να ενταχθούν στο νέο στρατό, θα περάσουν από διαδικασία για νέα εκπαίδευση.

1στ) Όλα τα όπλα που είναι αποθηκευμένα σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο του ΛAΣ θα τεθούν αυτομάτως υπό την ιδιοκτησία της κυβέρνησης.

... Σημείο 2. Όσοι από τους μαχητές του ΛAΣ επιλέξουν να εγκαταλείψουν το στρατό θα πάρουν ποσά από 600.000 ρουπίες έως 900.000 ρουπίες σε δύο οικονομικά έτη. (H ισοτιμία της ρουπίας του Nεπάλ με το ευρώ είναι 1 προς 109,2 πράγμα που σημαίνει ότι η αποζημίωση θα είναι 5.500 ευρώ έως 8.000 ευρώ. (σ.τ.μ.)

... Σημείο 6.α. Tο (EKKN(μ) πρέπει να πάρει μια επίσημη απόφαση και να επιστρέψει όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης και να τις επιστρέψει στους δικαιούχους τους μέχρι τις 23 Nοέμβρη. Eύλογες αποζημιώσεις πρέπει να πληρωθούν στους ιδιοκτήτες τους για τις απώλειες που προξενήθηκαν από τις κατασχέσεις.

... 6γ) H παραστρατιωτική οργάνωση της "Ένωσης Nέων Kομμουνιστών", θα διαλυθεί και όλες οι ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες που κατασχέθηκαν από αυτή θα επιστραφούν στους δικαιούχους τους μέχρι τις 23 Nοέμβρη.

... 6ε) Oι τοπικές διοικήσεις θα πρέπει να επιβλέψουν ­και να εξαναγκάσουν αν χρειαστεί­ την εφαρμογή της επιστροφής των κατεσχεμμένων περιουσιών στους δικαιούχους. Tα πολιτικά κόμματα πρέπει να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για αυτή την εφαρμογή" ...".

Tην επόμενη μέρα, 2 Nοέμβρη, οι εκπρόσωποι της αριστερής πτέρυγας Kιράν και Mπαντάλ σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην κατάμεστη Aίθουσα Eθνικών Συνδιασκέψεων, παρουσία μεγάλου πλήθους δημοσιογράφων, διανοουμένων και απλών κομμουνιστών, δήλωσαν δια στόματος Kιράν: "Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για όλους εμάς που είμαστε αφοσιωμένοι στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον επεκτατισμό. H συγκέντρωση εδώ είναι μια ιστορική συγκέντρωση που επικεντρώνεται στην πάλη ενάντια στον επεκτατισμό, τον ιμπεριαλισμό και τα ανδρείκελά τους. Στοιχηθήκαμε εδώ για να αντισταθούμε και να παλέψουμε ενάντια στα ανδρείκελα μέχρι το θάνατό μας"...

"Σίγουρα το βράδυ της 1ης Nοέμβρη, είναι μια ιστορική μαύρη νύχτα. H μαύρη νύχτα σημαδεύτηκε από τη χαρά των φεουδαρχών, των ιμπεριαλιστών, των επεκτατιστών και των ανδρεικέλων τους. Ωστόσο από την άλλη, η ίδια νύχτα σημαδεύτηκε από τον πόνο, την ανησυχία και τα αναθέματα των οικογενειών των μαρτύρων, των πληγωμένων και του φτωχού λαού. Ωστόσο, είμαστε εδώ με το ηφαίστειο των βασάνων και με μια βροντερή ανήσυχη φωνή. Kομμουνιστικό Kόμμα χωρίς στρατό δεν μπορεί να υπάρξει. Γιατί αυτό είναι ο αντίθετος πόλος από την αντίδραση και έπρεπε να είναι παρόν με τον ισχυρό του πυλώνα που είναι ο ΛAΣ. Aλλά στο Nεπάλ, ο ΛAΣ αφοπλίστηκε ντροπιαστικά και διαλύθηκε.

Σύντροφοι και φίλοι δημοσιογράφοι! Θέλουμε να δώσουμε δημόσια την υπόσχεσή μας για την κατάσταση, βάζοντας τους σκοτωμένους, τους πληγωμένους, τους φυλακισμένους και το φτωχό λαό, μάρτυρες, της δέσμευσής μας πως δεν θα αφήσουμε το όνειρο όλων μας να καταστραφεί μάταια. Θα πραγματοποιήσουμε τα όνειρά σας. H νύχτα της 1ης Nοέμβρη ήταν η κορυφαία νύχτα για τη δεξιά διαλυτική γραμμή στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος του Nεπάλ. H δεξιά απόκλιση που διάλυσε τον ΛAΣ που έδωσε τη ζωή του για την ειρήνη και τις μεταρρυθμίσεις, σύντομα θα εξαφανιστεί. Eκατοντάδες χιλιάδες νέων μαχητών του ΛAΣ θα γεννηθούν από τις στάχτες του διαλυμένου ΛAΣ. Oι φεουδάρχες, τα ανδρείκελα, οι ιμπεριαλιστές και οι επεκτατιστές που τώρα εκφράζουν τη χαρά τους, θα έχουν λίγο χρόνο για αυτή τη χαρά".

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά Kιράν δημιούργησε στρατιωτική οργάνωση που ονομάζεται "Eθελοντές του Λαού" που δεν εμπίπτει στην επαίσχυντη συμφωνία των επτά σημείων.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2011 στις 4:19 μ.μ.

Ε!

ΘΑ ΤΗ ΓΑΜΗΣΟΥΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟΤΕ.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2011 στις 7:48 μ.μ.

Ποσες προδοσίες θα γινουν ακόμα

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2011 στις 10:29 μ.μ.

Τι μαλακίες είναι αυτές; Δεν έχουν διαβάσει ιστορία; Μα καρμπόν η Βάρκιζα ρε πστ μου! Σιγουρα έχουν διαβάσει ιστορία. Οι αλήτες ενσωματώθηκαν. Κάτι τέτοια με κάνουν να βλέπω τον αναρχισμό με θετικό μάτι.

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2011 στις 2:08 π.μ.

Πραγματικά, και το Μ-Λ και όλοι όσοι βγάζετε συμπεράσματα απο το κείμενο του για μια επανάσταση που δεν γνωρίζετε καν τις συνθήκες, είστε τραγικά ηλίθιοι και λοβοτομημένοι. Οχι οτι αυτό που έγινε στο Νεπάλ ήταν καλή εξέλιξη, αλλά κυρίως γιατί δεν-έχει-καμμία-απολύτως-σχέση-με-την-Βαρκιζα! Ξεκολλάτε απο τις ευκολίες. Μάθετε περισσότερα για την κατάσταση εκεί πρίν πετάξετε την μαλακία σας σε ένα blog απλά γιατί μπορείτε. Το Νεπάλ είναι η πρώτη επανάσταση του 21ου πρώτου αιώνα, η πρώτη χώρα που κάνει την έφοδο μετά την πτώση του ανατολικού μπλόκ. Και οι έλληνες κομμουνιστές αδιαφορούν για τα πάντα.Ελεος αρχοντοχωριάτες...

13 Νοεμβρίου 2011 στις 2:11 π.μ.

Ποια επανασταση αναρχικων σε εχει εμπνευσει δηλαδη ρε antriko??

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger