Home » , » Συζήτηση με θέμα: Αριστερά και βία

Συζήτηση με θέμα: Αριστερά και βία

Από giorgis , Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 | 3:06 μ.μ.

 Η Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής διοργανώνει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου,7:30μμ
συζήτηση με θέμα: Αριστερά και βία

 Η σχέση της βίας με την επαναστατική στρατηγική είναι ερώτημα που έχει διαρκή επικαιρότητα στη συζήτηση της Αριστεράς: από τις τοποθετήσεις των κλασικών του μαρξισμού για τον βίαιο χαρακτήρα της επανάστασης στην κυρίαρχη κοινοβουλευτική αριστερή στρατηγική σήμερα αλλά και στα ερωτήματα που αναδύονται, ιδιαίτερα από τα νεολαιίστικα κινήματα στις σύγχρονες ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Άλλωστε, ο στοχασμός γύρω απότο ερώτημα της βίας βρέθηκε σε συζήτηση και με φιλελεύθερα ρεύματα ή με άλλα, εκτός του μαρξισμού, κριτικά ριζοσπαστικά ρεύματα και αποτέλεσε τόσο πολιτικό όσο και θεωρητικό πρόβλημα. Ποιες μπορεί να είναι σήμερα οι θεωρητικές και πολιτικές αφετηρίες για μια τοποθέτηση σχετικά το ρόλο της βίας σε μια αριστερή στρατηγική και ποιες οι πολιτικές πρακτικές που προσιδιάζουν σε αυτήν;

Ομιλητές:

Ειρήνη Γαϊτάνου,μεταπτυχιακή φοιτήτρια πολιτικών επιστημών

Σπύρος Μαρκέτος,ιστορικός

Τάσος Μπέτζελος,μεταφραστής

Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος, αρχισυντάκτης Red Notebook


Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη

Εκτός Γραμμής

Στρατηγοπούλου 7 και Μαυρικίου, Αθήνα (Χαρ.Τρικούπη, στάση Λασκάρεως
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
24 Νοεμβρίου 2011 στις 12:53 μ.μ.

Η βία είναι το κατεξοχήν, το μόνο ίσως πρόβλημα. Η βία φέρνει βία, τελεία και παύλα. Δεν έχει νόημα να είσαι υπέρ ή κατά της βίας. Είτε θα είσαι μέσα στη βία, είτε έξω από αυτήν.

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2011 στις 10:50 π.μ.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ.ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΕΙΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.ΠΟΥ ΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΔΟΞΟ ΒΙΑΣΤΗ ΣΟΥ ΕΙΤΕ ΘΑ ΑΝΑΜΕΝΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΣΟΥ - ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΡΕΟΥΣΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩΝΤΑΣ . . .

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger