Home » , , » Είναι πολλά τα λεφτά Λάκη ...

Είναι πολλά τα λεφτά Λάκη ...

Από giorgis , Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 | 12:20 π.μ.

Για τον ρόλο του Λάκη Λαζόπουλλος και για τις γενικότερες απόψεις που εκφράζει γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απορία αν οι παρεμβάσεις τηλεθεατών του που δέχτηκε, και οι οποίοι του ζητούσαν να κάνει αναφορά στην απεργία των χαλυβουργών που σήμερα κλείνουν ένα μήνα απεργιακού αγώνα θα είχαν αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα το διαπιστώσαμε παρακολουθώντας την εκπομπή του. Το συγκεκριμένο θέμα κάνει «τζιζ» γιατί πρόκειται για έναν ταξικό αγώνα που δίνουν εργάτες ενάντια στα αφεντικά τους γ’ αυτό πρέπει να ισχύσει η «ομερτά» που έχουν επιβάλλει όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και τα υπόλοιπα ΜΜΕ στον αγώνα αυτόν.

Και ενώ ο Λαζόπουλος δεν έχει κανένα πρόβλημα να προβάλλει –όπως βλέπουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε- κοινωνικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης «χριστιανικού τύπου» σε άστεγους και συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί καίρια από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, μένει εντελώς αδιάφορος για την ταξική αλληλεγγύη που εκδηλώνεται στους απεργούς χαλυβουργούς, ενώ δεν διστάζει να «θάψει» τελειωμένους πολιτικούς τύπου ΓΑΠ, δεν βρίσκει λέξη να πει για τα αφεντικά που με κυβερνητική κάλυψη θέλουν να κάνουν τα κάτεργα τους «Νταχάου», να επιβάλλουν εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα.

Εμείς φυσικά ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες για τον ρόλο του ακριβοπληρωμένου «εθνικού διασκεδαστή». Ας ελπίσουμε να τον κατάλαβαν και όσοι/ες του έστειλαν ηλεκτρονικά μηνύματα και είχαν την προσδοκία ότι θα πάρει υπ’ όψιν τους τις παρεμβάσεις τους.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2011 στις 9:45 π.μ.

Δεν περιμένω από κανέναν που εργάζεται σε κανάλι και ταυτόχρονα αμείβεται περισσότερο από τους άλλους να κάνει ταξικό αγώνα. Ούτε οι εργάτες χρειάζονται το αναμφισβήτητο ταλέντο υποκριτικής του κυρίου Λαζόπουλου. Τον σέβομαι ως καλλιτέχνη, έχει πει πράγματα σωστά αλλά και ορισμένα λάθη. Οι ταξικοί αγώνες είναι από τα κάτω, από το λαό. Αλλοίμονο αν περιμένουμε από πλουσίους να μας συμπαρασταθούν. Ο αγώνας των εργατών στη Χαλυβουργία είναι σύμβολο και έχει αιτία την πάλη των τάξεων. Και είναι υποχρέωση όλων των φτωχών εργαζομένων να είμαστε αλληλέγγυοι, όπως είπατε και εσείς. Είναι πραγματικά αφελής, όποιος πιστεύει ότι κάποιος πλούσιος θα πάει εναντίον των συμφερόντων της τάξης του. Έστω και αν δεν είναι σκληρός ή διεφθαρμένος. Δυστυχώς όμως πολλοί εργάτες περιμένουν "σωτήρες" όπως η σταχτοπούτα του παραμυθιού και έχουν εγκλωβιστεί σε αντιδραστικά αντιλαϊκά κόμματα. Εργάτη "αν ξυπνήσεις μονομιάς θα έρθει ανάποδα ο ντουνιάς". mitsos175.

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2011 στις 2:15 μ.μ.

Και τι θα γινόταν δηλαδή αν έκανε σχόλιο ο λαζόπουλος και ο κάθε λαζόπουλος? και γιατί δηλαδή έχει ανάγκη ο αγώνας από αναφορές σε σατιρικές εκπομπές που υπνωτίζουν ? κλείστε επιτέλους τις τηλεοράσεις και βγείτε στο δρόμο να ρίξουμε την χούντα των τραπεζών.

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2011 στις 2:30 μ.μ.

Δεν καταλαβαίνω καν γιατί περίμενει κανείς από τον Λαζόπουλο να θίξει θέμα ταξικής πάλης. Σάτιρα κάνει, και η αλήθεια είναι οτι έχει θίξει μερικά θέματα που ακόμα και δημοσιογράφοι (που είναι οι δουλειά τους) δεν τα θίγουν. Από εκεί και πέρα, παραμένει μια εκπομπή σάτιρας και όχι ενημέρωσης. Σίγουρα δεν είναι ο σωτήρας, και αυτό δεν έχει να κάνει με το πόσα λεφτά παίρνει, δεν είναι η θέση του, ούτε η δουλειά του και νομίζω οτι το ξέρει και ο ίδιος αυτό, ποτέ δεν αναφέρθηκε στον εαυτό του σαν τον σωτήρα. Γιατί να ασχολείστε με κάτι τόσο ασήμαντο, μέσα στα τόσα φοβερά που μας συμβαίνουν; Είναι ανόητο που αφιερώνετε χρόνο και χώρο για κάτι που δεν υπάρχει.

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2011 στις 9:15 μ.μ.

Δεν είναι ότι χρειαζόμαστε την ενασχόληση του κ.Λαζόπουλου με το θέμα για να αυτοεπιβεβαιωθούμε.Σκοπός είναι μπας και μάθαινε ο κόσμος σε μαζική κλίμακα τι ακριβώς συμβαίνει στη χαλυβουργική,μιας και όπως και να το κάνουμε μια τηλεθέαση την έχει

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2011 στις 9:58 μ.μ.

Σε αυτή την περίπτωση τότε, δεν καταγγέλεις τον αλήτη, παλιάνθρωπο με τον παχυλό μισθό, που δεν προβάλλει αυτό που θα έπρεπε, ακόμα και αν θα έπρεπε να το κάνει. Κρίμα που δεν το έκανε αλλά μέχρι εκεί. Καταγγέλεις τους δημοσιογράφους που είναι η δουλειά τους να παρουσιάζουν θέματα σαν και αυτό, όχι τον τύπο που κάνει σάτιρα.

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:49 μ.μ.

Από ό,τι διαβάζω εδώ, υπήρξε κόσμος που τού έστελνε mails ελπίζοντας ότι αυτός θα δημοσιοποιούσε το θέμα στην -υψηλής τηλεθέασης- εκπομπής του. Πολλοί περισσότεροι λογικά, πιστεύουνε κιόλας ότι αυτός τα λέει "έξω από τα δόντια κ.λπ..". Για αυτό είναι Θετικό να αποκαλύπτεται με κάθε αφορμή, ο ρόλος και η ουσία της σάτιράς του. Η "θεσμολαγνεία" της είναι πιασάρικη, πουλάει, αναπαράγεται εύκολα και συσκοτίζει τη φύση των προβλημάτων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger