Γύψος

Από ciaoant1 , Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 | 11:20 μ.μ.


Οι βιομήχανοι θέλουν να "κινεζοποιήσουν" τους εργάτες όσο περισσότερο μπορούν, αλλιώς αρνούνται να επενδύσουν στη Δύση και πάνε στην Ασία. Οι τραπεζίτες, που ως τώρα κάλυπταν με τα δάνεια τη φυγή των βιομηχάνων, τώρα ζητούν τρισεκατομμύρια για να καλύψουν τις ζημιές τους από δάνεια που δε μπορούν να αποπληρωθούν μαζί με τους τόκους που ζητάνε..

Για να επιτευχθούν αυτοί οι οικονομικοί στόχοι, η "αστική δημοκρατία" θα πρέπει να θυσιαστεί, και να αλλάξει η μορφή πολιτικής διακυβέρνησης, ώστε η άρχουσα τάξη να τσακίσει τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Στην Ελλάδα, το κράτος έφτασε στο σημείο να κυβερνοποιήσει τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ, και προφανώς τώρα "σηκώνουν κεφάλι". Πρέπει να τους το κόψουμε όσο είναι ακόμα καιρός.

Ο ύμνος της 21ης Απριλίου στη Σχολή Ευελπίδων ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου
Σοκ προκαλεί η πληροφορία που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ευελπίδων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, ορισμένοι ευέλπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά το επίσημο μέρος της εκδήλωσης ο αρχηγός των ευελπίδων (το όνομα του οποίου βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας) σηκώθηκε στο βήμα, ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες και άρχισε να εξηγεί στους συναδέλφους του ότι «η επανάσταση της 21ης Απριλίου» είχε διαστρεβλωθεί.

Στη συνέχεια, μαζί με άλλα πέντε άτομα τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου. Η πλειονότητα των ευελπίδων παρέμεινε στις θέσεις τους ζητωκραυγάζοντας σχετικά συνθήματα.

Ενέκρινε κονδύλι για μνημόσυνο ταγματασφαλιτών
Σε μια χυδαία παραχάραξη της Ιστορίας προχώρησε η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής Σπάρτης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), όταν, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψήφισε κατά πλειοψηφία την έγκριση κονδυλίου για «τέλεση μνημοσύνου πεσόντων Μυστρά».

Το εν λόγω μνημόσυνο αφορά τους ταγματασφαλίτες και Χίτες που αρνήθηκαν το 1944 να παραδώσουν τα όπλα στον ΕΛΑΣ και συνέχισαν, πιστοί στον όρκο που έδωσαν στο ...Θεό, «ότι θα υπακούω απολύτως ΕΙΣ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ», την προδοτική τους δράση. Συγκεκριμένα, την πρόταση καταψήφισαν, εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δύο δημοτικοί σύμβουλοι από την πλειοψηφία και άλλοι δύο από την αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ). 
 Την ίδια ώρα, η επιδρομή συνεχίζεται - και θα συνεχίζεται για πολύ ακόμα αν δε το πάρουμε απόφαση ότι πρέπει να ζήσουμε χωρίς αυτούς πάνω από το κεφάλι μας. Μπορούμε άραγε να το κάνουμε αυτό; Ή μήπως το μόνο που μπορούμε είναι να είμαστε εξαθλιωμένα σκλαβάκια τους;

ΛΕΙΠΕΙ Η ΣΕΛΙΔΑ 124 ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2012!!!
Αν δεν το πιστεύετε, δείτε το με τα μάτια σας.
Από εδώ( http://www.minfin.gr/content-api/f/b...HTIKH+2012.pdf ) κατεβάστε όλο το κείμενο του προϋπολογισμού και δείτε τη σελίδα 124…. Δεν υπάρχει.
Ξέρετε τι θα έπρεπε να έχει αυτή η σελίδα; Αναλυτικά τις εγγυήσεις που έλαβε ο κάθε τραπεζίτης. Ποιος πήρε πόσα…; !!!! 

Ζητούν κεφαλικό φόρο από ανέργους που έκαναν 1 μεροκάματο
Στο πυρ το εξώτερον βρίσκονται για άλλη μία φορά χιλιάδες άνεργοι που είχαν αιτηθεί την εξαίρεσή τους από τον κεφαλικό φόρο, καθώς καλούνται να τον πληρώσουν -και μάλιστα με προσαύξηση- αν έκαναν έστω κι ένα μεροκάματο το 2011.

Μπροστά σε αυτή την αρνητική εξέλιξη θα βρεθούν άμεσα οι άνεργοι που είχαν υποβάλει αίτηση εξαίρεσης από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, καθώς ο νόμος δεν τους αναγνωρίζει ως ανέργους αν πριν από την ένταξή τους στον ΟΑΕΔ είχαν έστω και ελάχιστο εισόδημα. Τα σχετικά απαντητικά σημειώματα με την απόρριψη της αίτησής τους για εξαίρεση από την εισφορά θα φτάσουν σωρηδόν στο προσεχές διάστημα κρύβοντας και την προσαύξηση που θα τους καταλογιστεί από τον Αύγουστο. 

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ
Μία πόλη κοιμάται στους δρόμους
Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο των αστέγων στην Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα. Σε 20.000 υπολογίζονται σήμερα οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε εγκαταλειμμένα σπίτια ή σε άδειες αποθήκες. Πολύ περισσότεροι βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν την τραγική αυτή κατάσταση. Νοικοκύρηδες, μόλις χτες, φτάνουν στην απόλυτη εξαθλίωση λόγω της κλιμακούμενης ανεργίας, των ανύπαρκτων ή συρρικνωμένων εισοδημάτων.

"Ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα καταντήσω έτσι. Εχω κλάψει πολύ. Ειδικά στην αρχή, όταν κοιμόμουν σε παγκάκι στο Σύνταγμα. Είδες πώς τα φέρνει η ζωή"; Συναντάμε τον 47χρονο Λεωνίδα στον ξενώνα αστέγων της ΜΚΟ "Κλίμακα". Πριν απολυθεί, δούλευε στην οικοδομή σε συνεργείο 60 ατόμων. "Μείναμε όλοι χωρίς δουλειά". Εφτασε να μην μπορεί να πληρώσει το νοίκι του, 280 ευρώ για ένα δυάρι στην Καλλιθέα. Οι γονείς του έχουν πεθάνει. Δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει κάνει οικογένεια.

ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
«Στείλτε φαγητό να ταΐσουμε τα παιδιά!»
Αιτήματα για μερίδες απευθύνουν οι δάσκαλοι, καθώς μαθητές τους έρχονται και φεύγουν από τις τάξεις νηστικοί

Κολωνός, Μεταξουργείο, Ακαδημία Πλάτωνα, Βοτανικός, Λόφος Στρέφη, Θησείο. Γειτονιές της Αθήνας όπου η λαϊκή οικογένεια υποφέρει, συνθλίβεται, πεινάει, στέλνει στο σχολείο τα παιδιά της νηστικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε παιδιά δημοτικού, δηλαδή ηλικίες έξι με δώδεκα χρόνων, που μένουν στα ολοήμερα τμήματα, μέχρι περίπου τις 4 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπαιδευτικοί παρατήρησαν πολλά παιδάκια, που έρχονταν κι έρχονται συνεχώς με την τσάντα τους άδεια από οτιδήποτε φαγώσιμο. Κι αν στην αρχή πλήρωναν από την τσέπη τους για να τους πάρουν μια τυρόπιτα από το κυλικείο και να ξεγελάσουν την πείνα των υποσιτισμένων μαθητών τους, το πρόβλημα σταδιακά λαμβάνει τέτοιες διαστάσεις που δεν αντιμετωπίζεται ούτε με φιλανθρωπία, ούτε από το συρρικνούμενο εισόδημα του εκπαιδευτικού.

Siemens
Ενα από τα ζητήματα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο ότι πρέπει να κλείσει άμεσα, είναι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens. Τους απαιτούμενους χειρισμούς και διαβουλεύσεις με τη μητρική εταιρεία -που είχε αρχίσει ο πρώην υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης- θα κάνει ο Ευάγγ. Βενιζέλος σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου
Χάρισαν 4 εκατ. ευρώ χρέος επιχειρηματία
Υπέρογκο χρέος προς το Δημόσιο που αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ, δεν πρόκειται να μπει ποτέ στα κρατικά ταμεία, ελέω παραγραφής.

Με μια ευνοϊκή απόφαση για μεγαλοοφειλέτη επιχειρηματία, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έβαλε τέλος σε μια υπόθεση φοροδιαφυγής που ξεκίνησε το 2003 και ολοκληρώθηκε 8 χρόνια αργότερα. Είναι εντυπωσιακό πώς ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας γλίτωσε την τσιμπίδα του νόμου και πώς οι αρμόδιες δημόσιες αρχές δεν κατάφεραν πέντε ολόκληρα χρόνια να του στείλουν εγκαίρως την κλήση για να δικαστεί, με αποτέλεσμα τα 4 εκατομμύρια να τα «ρουφήξει» η παραγραφή.

Μπορεί οι Γερμανοί να είναι χίλια-δυο, αλλά δεν έχουν και τη νοοτροπία του σουλτάνο που επιβάλλει χαράτσια ανάλογα με το πόσα λεφτά του λείπουν και χωρίς να λογαριάζει κανέναν και τίποτα. Στην Ελλάδα αντίθετα υπάρχει ακόμα η νοοτροπία της Τουρκοκρατίας, με χαράτσια και ρουσφέτια ως μέθοδος διακυβέρνησης

Παραβιάζει την ευρωπαϊκή οδηγία το κόψιμο του ρεύματος λέει ο Γερμανός επίτροπος
Η απάντηση του Γερμανού επιτρόπου της ΕΕ σε θέματα ενέργειας Έτινγκερ, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή ήταν ότι ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε κανέναν πολίτη που πληρώνει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αλλά δεν πληρώνει τους φόρους, ειδικά όταν αυτός ανήκει σε ευπαθή κοινωνική ομάδα.

Αχ, θυμάσαι τότε που σπουδάζαμε μηχανικοί στο πολυτεχνείο, και ως "ανώτερο κοινωνικό στρώμα" νομίζαμε ότι τάχα θα παίρναμε και καλύτερες συντάξεις; Ε λοιπόν όχι μόνο μας ανάγκασαν να πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές ακόμα και αν ήμασταν άνεργοι, αλλά μας πετσόκοψαν και τις συντάξεις και άντε να τα φέρουμε βόλτα. Όσο για τις ασφαλιστικές εισφορές, άντε να δίνεις 600 ευρώ/μήνα στο ταμείο σου μπας και βγάλεις σύνταξη (που σιγά μη βγάλεις)

Νέες "ΚΑΥΤΕΣ" οι "Μεσοπρόθεσμες" εισφορές ΤΣΜΕΔΕ (ΕΤΑΑ)
εχθές συνάδελφος μου έστειλε με email τον παρακάτω πίνακα με τις νέες "αναπροσαρμοσμένες" εισφορές που θα κληθούμε να καταβάλουμε από το νέο έτος ......
Εμένα προσωπικώς με έπιασε η καρδιά μου και ανέβασα πίεση (χωρίς πλάκα), καθώς τις διάβαζα........
Οι εισφορές είναι θεσμοθετημένες από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που η "καλή" κυβέρνησή μας, επέβαλε τον Ιούλιο!!!!
Αυτό που ΔΕΝ μας είπε είναι ΠΟΥ θα τα βρούμε και από ΠΟΙΕΣ εργασίες θα τα βρούμε αυτά τα ποσά που θα ζητήσουν!!!!!
Θυμίζω πως με τον Ν.3919/11 έχουν ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ......, ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ..... ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ... ΕΩΣ ΚΑΙ 93,31%.

Και ΡΩΤΩ.... : ο άνω της δεκαπενταετίας μηχανικός.... ΠΩΣ θα είναι ανταγωνιστικός στις τιμές του πλέον όταν κάθε εξάμηνο θα πρέπει να βρίσκει να πληρώσει 6 Χ 649,37€=3896,22€!!!!! τουτ' έστιν ...7792,44€ το χρόνο??? Τη στιγμή που με το νέο φορολογικό πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί όπως φαίνεται τη Πέμπτη 20/10 ... θα απαλλάσσεται ΜΟΝΟ το 20% του ανωτέρω ποσού από το φόρο????? 
Το ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) ήταν ένα από τα πιο υγιή στην Ευρώπη, αλλά είχε επενδύσει τα αποθεματικά του (δηλαδή των λεφτά των ασφαλισμένων) σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, που τώρα "κουρεύονται". Οπότε "άντε γεια" αγαπητοί ασφαλισμένοι, ξεχάστε τις συντάξεις σας. Αναγκαία θυσία "για να σωθούμε":

Προσφυγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδος για τα χρήματα των Ταμείων
Την επείγουσα ποινική διερεύνηση του τρόπου διαχείρισης από την Τράπεζα της Ελλάδος των αποθεματικών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) ζητά με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ι.Σακελλάκο ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χρήστος Σπιρτζής.

Αστυνομικοί ακατάλληλοι να οπλοφορούν
Ούτε οι μισοί από τους αστυνομικούς οι οποίοι κυκλοφορούν στους δρόμους δεν έχουν περάσει από τα απαραίτητα ψυχολογικά τεστ ώστε να γνωρίζει η Πολιτεία εάν είναι ικανοί να οπλοφορούν. Αυτό όχι μόνο είναι παράνομο, βάση νόμου, αλλά ίσως καταστεί και επικίνδυνο

Το 2008, όταν και δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, κάποια ΜΜΕ αναφέρθηκαν στο θέμα της ψυχολογικής εξέτασης μέσω τεστ των αστυνομικών.

Γρήγορα ξεχάστηκε όμως, για να φτάσουμε στο 2011 και να γνωρίζουμε, σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πως μόνο ένας ελάχιστος αριθμός αστυνομικών οπλοφορεί έχοντας περάσει τα απαραίτητα τεστ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger