Home » , » Σαν σήμερα έγινε το στυγερό ναζιστικό έγκλημα στα Καλάβρυτα - Απόφαση του Π.Γ. του ΚΚΕ για την αιματηρή τρομοκρατία των Γερμανο-ράλληδων (Δεκέμβρης 1943)

Σαν σήμερα έγινε το στυγερό ναζιστικό έγκλημα στα Καλάβρυτα - Απόφαση του Π.Γ. του ΚΚΕ για την αιματηρή τρομοκρατία των Γερμανο-ράλληδων (Δεκέμβρης 1943)

Από giorgis , Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 | 8:14 μ.μ.

 Σαν σήμερα, στις 13 Δεκέμβρη του 1943, διεπράχθη μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες κατά αμάχων στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Tο στυγερό ναζιστικό έγκλημα στα Καλάβρυτα. Οι γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις μετά της τεράστιες απώλειες που είχε ένα επίλεκτο γερμανικό τάγμα σε μάχη που έδωσε με τους αντάρτες του ΕΛΑΣ στην Κερπινή, τον Οκτώβριο του 1943, προχώρησαν σε ομαδική εκτέλεση κατοίκων στην κοινότητα Ρόγων και λίγες μέρες αργότερα κατέστρεψαν εντελώς την πόλη των Καλαβρύτων προχωρώντας σε μαζική εκτέλεση όλου του ανδρικού πληθυσμού της πόλης.

Για να δώσουμε το κλίμα της εποχής δημοσιεύουμε την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε του ΚΚΕ -21 Δεκέμβρη 1943.


 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΡΑΛΛΗΔΩΝ (21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 1943)

Τους τελευταίους μήνες οι γερμανοί επιδρομείς εκτραχηλίζονται σε πρωτάκουστες θηριωδίες και βαρβαρότητες. Στους εμπρησμούς και εξανδραποδισμούς τις υπαίθρου προσθέτουν εκατόμβες σφαγών στις πόλεις.

Στη Σπάρτη, στην Τρίπολη, στην Καλαμάτα, στα Καλάβρυτα έσφαξαν χιλιάδες άοπλους Ελληνες πολίτες. Στην 'Αθήνα τις τελευταίες βδομάδες δολοφόνησαν πάνω από εκατό πατριώτες και ανάμεσα τους οι κομμουνιστές κατέχουν την πρώτη θέση. Δεκαεννέα κομμουνιστές τουφέκισαν από τις φυλακές Χατζηκώστα. Δέκα από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου. Αιχμαλώτισαν 1700 ανάπηρους του αλβανικού μετώπου και τους έριξαν σε τόσο απάνθρωπες συνθήκες που προκάλεσαν τη «φρίκη» ενός ξένου αντιπροσώπου του Ερυθρού Σταυρού.

Ενάντια στον ηρωικό λαό τις Αθήνας έριξαν τους ελληνόφωνους Ες-Ες των ευζωνικών ταγμάτων και της ειδικής Ασφάλειας που κάνουν επιδρομές στις συνοικίες, μπαίνουν στα σπίτια, ληστεύουν, αρπάζουν, δέρνουν, αιχμαλωτίζουν, βασανίζουν, σκοτώνουν.


ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ TOΝ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Οι γερμανοί μη διαθέτοντας δικές τους δυνάμεις για ν' αντιμετωπίσουν την ολοκληρωτική καταστροφή που τους περισφίγγει, ανίκανοι ν' αντιμετωπίσουν τον αντάρτικο στρατό του ΕΛΑΣ, επιζητούν να εξανδραποδίσουν τον ελληνικό λαό και να τον μεταβάλλουν σε μισθοφόρους δούλους τους. Να οργανώσουν τους μισούς Ελληνες σε στρατό από φουστανελοφόρους Ες-Ες και μ' αυτούς να χτυπήσουν τον ελληνικό λαϊκό στρατό και να αποκρούσουν την αναμενόμενη συμμαχική απόβαση. Να στείλουν τούς άλλους μισούς Ελληνες στα κάτεργα της Γερμανίας να δουλέψουν γι αυτούς τους εγκληματίες και να σκοτωθούν από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς.

Γι αυτό οι γερμανοί ξαπόλησαν αυτή τη θηριώδη τρομοκρατία. Γι αυτό δολοφονούν τους κομμουνιστές και τους οπαδούς του ΕΑΜ. Για ν΄ αποκεφαλίσουν και να γονατίσουν τον ελληνικό λαό. Γιατί οι κομμουνιστές είναι Αγωνιστές της ελληνικής λευτεριάς. Γιατί το ΚΚΕ και το ΕΑΜ είναι πρωτοπόρες οργανώσεις στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του έθνους, που καθοδηγούν τον ελληνικό λαό στην πάλη του για την επιβίωση, για την εθνική λευτεριά, για λαοκρατικές λύσεις στο εσωτερικό πρόβλημα.


ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ» ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

Oι γερμανοί ήταν και θα ήταν ανίκανοι να ξαπολύσουν και να εφαρμόσουν αυτές τις σφαγές άν δεν γίνονταν συνεργάτες τους κατάπτυστοι έλληνες. Μέχρι πριν τρείς-τέσσερις μήνες ο ελληνικός λαός οργανωμένος στο ΕΑΜ, στην πάλη του για το ψωμί και τη λευτεριά, έβρισκε αντιμέτωπους μονάχα τους κατακτητές και τους ανίσχυρους προδότες ράλληδες. Ανάξιοι ελληνόφωνοι ενίσχυσαν και ενισχύουν υλικά-ηθικά πολιτικά τούς γερμανό-ράλληδες για να σπάσουν την εθνική ενότητα, για να οργανώσουν τους Γερμανοτσολιάδες και τους χαφιέδες της ειδικής Ασφάλειας.

Είναι oι μεγαλομαυραγορίτες Μαρήδες που πεθαίνουν της πείνας το λαό και χρηματοδοτούν τις αντεθνικές οργανώσεις των δολοφόνων. Είναι oι πεμπτοφαλαγγίτες που καλλιεργούν τη χιτλερική πολιτική για «αναρχικά στοιχεία» και για τη «ρωσική βαρβαρότητα». Είναι oι κάθε λογής μαύροι άνθρωποι, σαν το Γονατά, που στην τωρινή φοβερή δοκιμασία του έθνους δε σκέφτονται παρά την εξουσία και συνεργάζονται με τους γερμανό - ράλληδες, για να πιάσουν τα πόστα στο κράτος του Ράλλη και να σκλαβώσουν το λαό μας με μια νεοφασιστική δικτατορία. Είναι όλοι oι εχθροί του λαού που για να εξοντώσουν το αδάμαστο κόμμα του, το ΚΚΕ, για να χτυπήσουν τον πανεθνικό συνασπισμό του ΕΑΜ, για να συντρίψουν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα κινητοποίησαν όλα τα καθάρματα σαν τους Ντερτιλή, Λάμπου, Παπαδόγκωνα, συντάσσουν και δίνουν καταλόγους κομμουνιστών και εαμιτών, στρατολογούν όλα τα κακοποιά στοιχεία, οργανώνουν ελληνόφωνο γερμανικό στρατό, τον πλαισιώνουν με στελέχη, τον έβαλαν κάτω από την «προστασία» του Σίμαναν και αιματοκυλούν τον ελληνικό λαό. Αυτούς όλους βαρύνει η τρομερή ευθύνη για το ελληνικό αίμα που χύνουν oι γερμανοί και oι ελληνόφωνοι Ες-Ες.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Oι γερμανοί δήμιοι, όπως και oι βούλγαροι δορυφόροι τους, έβαλαν τον εαυτό τους με τις θηριωδίες τους έξω από κάθε Ανθρώπινο νόμο και θα πληρώσουν γρήγορα με το κεφάλι τους τα εγκλήματά τους. Oι ελληνόφωνοι συνεργάτες τους αποκτηνωμένοι από το μίσος τους ενάντια στο λαό, αθλία θύματα της προπαγάνδας του χιτλερισμού και του πεμπτοφαλαγγιτισμού ότι δήθεν η Αγγλία θα τους προστατέψει αν εξοντώσουν τους κομμουνιστές, βάφουν τα χέρια τους στο αίμα του λαού.

Γίνονται προδότες του έθνους. Εχθροί των συμμάχων εθνών. Σπρώχνουν τον ελληνικό λαό στη φοβερή ανάγκη να αναλάβει ενάντια τους τον ίδιο αμείλικτο εξοντωτικό αγώνα που διεξάγει και ενάντια στους γερμανό - βουλγάρους επιδρομείς.
Καμιά δικαιολογία δε χωράει πια.
Καμιά πρόφαση δεν έχει πέραση.

Οι ίδιοι oι μεγάλοι σύμμαχοι διακήρυξαν από τη Μόσχα πως εγκληματίες πολέμου είναι όλοι oι «συνεργασθέντες» με τον κατακτητή. Οι ίδιοι oι αρχηγοί των συμμάχων δυνάμεων Τσώρτσιλ-Ρούζβελτ - Στάλιν διακήρυξαν από την Τεχεράνη την αδιάσπαστη ενότητα των συμμάχων. Βροντοφώνησαν ότι «θα επιδιώξουμε τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή όλων των εθνών μεγάλων και μικρών που οι λαοί τους, όπως και oι λαοί μας, αφοσιώθηκαν «ψυχή και σώματι» στο έργο της εκμηδένισης της τυραννίας, της δουλείας, της καταπίεσης και της μισαλλοδοξίας».

Και ο ελληνικός λαός παλεύει στην πρώτη γραμμή για να εκμηδενιστεί η τυραννία, η δουλεία, η καταπίεση, η μισαλλοδοξία. Τον ελληνικό λαό δε θα τον βασανίσουν ξανά οι διάφοροι δικτατορίσκοι και οι φασισμοί των Ζέρβηδων-Μεταξάδων. Ο ελληνικός λαός θα γίνει και θα μείνει ελεύθερος και κυρίαρχος στην Ελλάδα. Γι αυτό αγωνίζεται το ΚΚΕ και το ΕΑΜ.
Ο Γ. Γλύξμπουργκ, η πέτρα του σκανδάλου, παραιτήθηκε και ο ίδιος, αφήνει το λαό να κρίνει μετά την απελευθέρωση για το πολίτευμα που προτιμάει να εφαρμόσει στην Ελλάδα. Ελεύθερος και κυρίαρχος ο ελληνικός λαός θα καθορίσει με δημοψήφισμα και συντακτική συνέλευση τον τρόπο της διακυβέρνησής του.

‘Η ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΜΑΝΑ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Το ΚΚΕ πιστό σ' αυτή τη λαοκρατική αρχή καλεί όλες τις οργανώσεις και τα κόμματα να συνεργαστούν με το ΕΑΜ και να παλέψουν ενάντια στον κατακτητή.
Γελιούνται οικτρά εκείνοι που φαντάζονται ότι με τις δολοφονίες θα εξοντώσουν το Κομμουνιστικό κόμμα. Το ΚΚΕ έχει τις ρίζες του στην ψυχή του έθνους και τη θέση κάθε δολοφονημένου κομμουνιστή την παίρνουν δέκα άλλοι μαχητές. Οι συνεργοί του κατακτητή ας αποσυρθούν έστω και την τελευταία στιγμή. Πέρασε αγύριστα η εποχή που βασάνιζαν και δολοφονούσαν ασύδοτοι τους κομμουνιστές και τους άλλους αγωνιστές του λαού. Αν έχασαν κάθε ίχνος εθνικής και ηθικής συναίσθησης ας σκεφτούν ότι το έθνος θα τους χτυπήσει δίχως οίκτο. Οι υποκινητές, οι οργανωτές, οι συνεργοί και εκτελεστές των δολοφονιών, τα κτήνη που απορφανίζουν τις οικογένειες των αγωνιστών του λαού, θα πληρώσουν με το ίδιο άγριο μέτρο στο διπλό τα εγκλήματα τους.

Το ΚΚΕ καλεί τα κόμματα και τις αυτολεγόμενες «εθνικές» οργανώσεις να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι στην αιματηρή τρομοκρατία των γερμανο-ράλληδων ενάντια στο αγωνιζόμενο έθνος.

Καλεί ιδιαίτερα τους αξιωματικούς και κυρίως τους αξιωματικούς και οπλίτες της αστυνομίας και χωροφυλακής και των άλλων ένοπλων σωμάτων που οι προδότες τους έβαλαν στην «προστασία» του Σίμαναν, να χωρίσουν τις ευθύνες τους από τους σφαγείς του λαού. Ή με το Σίμανα ή με την Ελλάδα Οποιος συνεργάζεται με το Σίμανα είναι εχθρός του έθνους.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους βιοπαλαιστές, τους διανοούμενους, την αγροτιά να σφιχτούν σε γρανιτένιο εθνικό σύνολο. Να παλέψουν  ενάντια στους τρομοκράτες και σφαγείς γερμανο-ράλληδες. Να υπερασπίσουν τους ηρωικούς αγωνιστές του. Καλεί τους κομμουνιστές, τους ελδίτες, τους σοσιαλιστές, τους αγροτικούς, όλους τους δημοκράτες όλους τους πατριώτες, να ξεσηκώσουν το λαό στον ύστατο αγώνα ενάντια στους επιδρομείς και στους προδότες. Κανένας κομμουνιστής κανένας αγωνιστής του λαού να μη συλλαμβάνεται δίχως μάχη εξοντωτική για τους δολοφόνους.

Εμπρός όλοι ενωμένοι. Στο πλευρό των συμμάχων. Να συντρίψουμε τους γερμανο-προδότες. Να υπερασπίσουμε τη ζωή του λαού. Να διαλυθούν τα τάγματα των δολοφόνων.

—    Ζήτω η εθνική ενότητα στον αγώνα για ζωή και λευτεριά.
—    θάνατος στους ελληνόφωνους Ες-Ες.
—    θάνατος στους γερμανό ράλληδες δολοφόνους.
—    Τα πάντα για τη λευτεριά.

Δεκέμβρη 1943
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger