Home » , , » ΕΥΠ εναντίον "εχθρού λαού" (2 Βίντεο)

ΕΥΠ εναντίον "εχθρού λαού" (2 Βίντεο)

Από giorgis , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 | 10:00 μ.μ.

Η δράση κρατικών (ίσως και παρακρατικών μηχανισμών) έρχεται πάλι στην επιφάνεια (αυτή την φορά με αναμφισβήτητα ντοκουμέντα) από το σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πράκτορες της ΕΥΠ σε διατεταγμένη υπηρεσία παρεισφρέουν σε διαδηλώσεις και είτε καταγράφουν τους διαδηλωτές είτε δρουν προβοκατόρικα.

Το περιοδικό λοιπόν δημοσιεύει τηλεγράφημα των πρακτόρων της ΕΥΠ στην Κρήτη με το οποίο γίνετε λεπτομερείς καταγραφή των διαδηλώσεων του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Ηράκλειο τον Οκτώβρη του 2010.

Κι αυτή η είδηση που δείχνει ότι το κράτος θεωρεί εχθρό του τον αγωνιζόμενο λαό, και εκτός του να ανοίγει «διάλογο μαζί του» όπως ξέρουν να κάνουν οι πραίτορες του Παπουτσή τον φακελώνει κι όλας όταν κατεβαίνει στους δρόμους να αντισταθεί στην καπιταλιστική επέλαση που τον ισοπεδώνει, θεωρήθηκε ανάξια λόγου από όλα τα δελτία ειδήσεων. Εξαίρεση μόνο η τηλεόραση του «902» απ’ όπου είναι και το βίντεο που παραθέτουμε.


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

Πέτρος
1 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:57 μ.μ.

Νομίζω ότι ο σχολιασμός σας είναι αναντίστοιχος του βίντεο που παραθέτετε.Όλοι γνωρίζουμε πώς δρουν κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδηλώσεων.Το βίντεο όμως που παραθέτετε,θεωρώ πως καταλήγει να είναι μια διαφήμιση του ΠΑΜΕ.Είναι αδιαμφησβήτητο ότι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ δεν δρουν τέτοιοι μηχανισμοί(ή τουλάχιστον για να μην είμαι και απόλυτος,οι όποιοι τέτοιοι μηχανισμοί δρουν κατ' ελάχιστο στις συγκεντρώσεις του).
Παραδείγματα πολλά....Όσοι συμμετέχουν στο κίνημα,το γνωρίζουν αυτό.Ο λόγος δεν είναι η πολυδιαφημισμένη περιφρούρηση του ΚΚΕ.Αντίθετα,ο λόγος είναι ότι το ΠΑΜΕ(και κατ' επέκταση το ΚΚΕ) είναι το αριστερό άκρο του συστήματος.Δεν θεωρω τουλάχιστον για την ώρα πως θα έπρεπε να το αναλύσω αυτό.
Θεωρώ πως το βίντεο που παραθέτετε,αποτελεί διαφήμιση του ΚΚΕ και το περιεχόμενό του έχει σαν αφετηρία τα γεγονότα της 20ης Οκτώβρη και την "περικύκλωση" της βουλής από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ(αυτό όμως είναι από μόνο του πολύ μεγάλο ζήτημα για να εξαντληθεί υπό την μορφή σχολίου).
Επειδή εξ όσων είμαι σε θέση να καταλάβω με βάση τις αναρτήσεις που κάνετε στο blog,έχετε σχέση με οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς,θεωρώ πως το πολιτικό μήνυμα που δίνετε με αυτήν σας την ανάρτηση είναι λανθασμένο.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.Συγγνώμη αν κούρασα.
Φιλικά

Βαγγέλης
1 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:41 μ.μ.

@Πέτρος. Δηλαδή επειδή η είδηση ανατρέπει τα όσα πιστεύεις δεν πρέπει να προβάλλεται η είδηση; Μήπως, τελικά δεν είναι τα πράγματα όπως πιστεύεις; Αλήθεια σήμερα που το ΠΑΜΕ δεν "περιφρούρησε", όπως λες τη Βουλή, γιατί δεν μπουκάρατε; Από τις 20/10 έχουν περάσει 40 μέρες δεν μπορούσατε να μπουκάρετε; Δεν έχω διάθεση για στείρα αντιπαράθεση, μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, ωστόσο πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου και τις ειδήσεις. Και κάποιες από τις ειδήσεις των τελευταίων ημερών είναι η παραπάνω, η απεργία στη Χαλυβουργία και τα γεγονότα της ΑΓΝΟ. Νομίζω ότι η ειδησιογραφία θα πρέπει, όχι να σου αλλάξει γνώμη, αλλά να σε βάλει σε σκέψεις.

Ανώνυμος
2 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:20 π.μ.

Το ότι οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν κόσμο και κοσμάκι είναι γνωστό εδώ και δεκάδες χρόνια.
Και όπως είπε ο Πέτρος είναι μια διαφήμιση του ΚΚΕ το άρθρο και το video.
Mια απορία όμως υπάρχει στο όλο δημοσιεύμα. Πως και τα καθεστωτικά ΕΠΙΚΑΙΡΑ αλλά και το Kontra Chanel βγάζει τέτοια δημοσιεύματα. Φυσικά και τα δύο αυτά ΜΜΕ δεν είναι της εργατικής τάξης. Αυτό και αν είναι προβοκάτσια λοιπόν. Ακόμα και φασίστες μιλάνε για πράκτορες και παρακολουθήσεις.
Οσο για την Χαλυβουργία επιτέλους ας σταματήσει η καπηλεία από το ΠΑΜΕ γιατί όλοι οι αριστερά στηρίζει τους απεργούς και τους συμπαρίσταται εμπράκτως.
Τώρα αν το ΚΚΕ παίρνει επιδοκιμάζεται από καναλάρχες και μεγαλοεκδότες τι άλλο να πεις πέρα από ότι αποτελεί ένα δεκανίκι της αστικής τάξης, τουλάχιστων αυτό δείχνει.
Και επειδή ο Βαγγέλης κάνει και πλακίτσα για μπουκάρισμα στην βουλή ας θυμηθεί τι ψηφιζότανε πριν 40 ημέρες και αν σήμερα είχε κάμια ιδιαίτερη συνεδρίαση, για να συνεχίσω την πλακίτσα.

Αφήστε λοιπόν την κνίτικη προπαγάνδα που ούτε πρωτοετείς φοιτητές δεν τσιμπάνε.

Shayton
2 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:26 π.μ.

"Είναι αδιαμφησβήτητο ότι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ δεν δρουν τέτοιοι μηχανισμοί".

Πράγματι, οι ουκ ολίγες φορές που έχουν πιαστεί ασφαλίτες στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και που έχουν δημοσιευθεί οι ταυτότητές τους στη συνέχεια καθιστούν τον ισχυρισμό σου αδιαμφισβήτητο. Για να μην πω πανανθρώπινη και αδιασάλευτη αλήθεια.

"Παραδείγματα πολλά..."

Δηλαδή παραδείγματα τη ΜΗ δράσης πρακτόρων στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ; Θα ήθελες να αναφέρεις κάποια; Άσε που πρώτη φορά ακούω στη ζωή μου ότι υπάρχουν παραδείγματα για κάτι που ΔΕΝ υπάρχει.

Ξεκόλλα με τη μυθολογία που έχεις χτίσει στο κεφάλι σου για το ΚΚΕ. Αφού δεν τραβάει η πουτάνα η πραγματικότητα και δεν σου την επιβεβαιώνει. Τι να κάνουμε τώρα; Που θα πεις εσύ αριστερό άκρο το χώρο που έχει δώσει τις μεγαλύτερες ταξικές μάχες σε λιμάνια, εργοστάσια, Χαλυβουργία, ξενοδοχεία, πολυκαταστήματα. Ναι, εκεί είναι η ταξική πάλη, ούτε στη συνέλευση στη Φιλοσοφική σου ούτε στη θλιβερή γκρούπα σου.

Ανώνυμος
2 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:08 π.μ.

Άντε πάλι αυτή η φαγωμάρα κι η αποκλειστική διεκδίκηση των αγώνων.
Μια απορία όμως εδώ και αρκετά χρόνια δεν μπόρεσα να την απαντήσω.
Συμετείχα στις διαδηλώσεις του ΚΚΕ, πριν την εμφάνιση του ΠΑΜΕ.
Όλα τότε ήταν διαφορετικά.
Υπήρχε μαχητικότητα. Αψιμαχίες. Πάθος. Καδρόνια οικοδόμων και καπνογόνα.
Και το κυριότερο, έβλεπες το σφυροδρέπανο.
Τι άλλαξε; Ποιό είναι το σωστό; Το τότε, ή το τώρα;
Αν το ΠΑΜΕ αποτελεί κίνδυνο για το σύστημα, γιατί δεν το συνοδεύει ούτε τροχονόμος;

Πέτρος
2 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:46 μ.μ.

@Βαγγέλης
Η είδηση σαν τέτοια,είναι ένα πράγμα.Ο σχολιασμός της είδησης είναι τελείως διαφορετικό πράγμα.
Μάλλον δεν διάβασες καλά αυτά που έφραψα νωρίτερα:Είπα ότι το περιεχόμενό του βίντεο έχει σαν αφετηρία τα γεγονότα της 20ης Οκτώβρη και την "περικύκλωση" της βουλής από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ(αυτό όμως είναι από μόνο του πολύ μεγάλο ζήτημα για να εξαντληθεί υπό την μορφή σχολίου).
Επειδή όμως από ό,τι φαίνεται θες επεξήγηση,να σου πω ότι καμία περικύκλωση της βουλής δεν έγινε στις 20 Οκτώβρη.Αυτό που έγινε ήταν περιφρούρηση του σεχταρισμού του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.Μάλιστα,η περιφρούρηση αυτή,διαφημίστηκε στον Ριζοσπάστη λίγες μέρες νωρίτερα.Ψάξε να το δεις.
Εσύ κατέληξες στο γελοίο κατ' εμέ επιχείρημα,ότι επειδή ασκώ κριτική στο ΚΚΕ αυτόματα αυτό συνεπάγεται ότι θέλω να μπουκάρω στη βουλή!Το επιχείρημα αυτό άλλωστε,ήταν το κύριο αντεπιχείρημα του ΚΚΕ σε όσους του ασκούσαν κριτική για την στάση του εκείνη την μέρα.Θα έπρεπε τουλάχιστον να αισθάνεσαι ντροπή που το ΚΚΕ με επίσημη ανακοίνωσή του,απέδωσε τον θάνατο του αγωνιστή του ΠΑΜΕ στους μπαχαλάκηδες.Την στιγμή μάλιστα που το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν μιλούσε για δυσφορία που προήλθε από τα θανατηφόρα χημικά της κυβέρνησης.Αλλά αυτά μάλλον έχει συνηθίσει το ΚΚΕ να πέφτουν στις πορείες του.....Γιατί άραγε??
Δεν είμαι αντι-ΚΚΕ γενικά.Είμαι αντι-ΚΚΕ γιατί η ηγεσία του κόμματος έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια τον ρόλο της.Θες να μιλήσουμε για Βάρκιζα?Θες να μιλήσουμε για το βρώμικο '89?Θες να μιλήσουμε για πιο πρόσφατα?Από όπου και αν το πιάσουμε,θα επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός μου.
Σαν κομμουνιστής,θα ασκώ όση κριτική θέλω στην ηγεσία του ΚΚΕ,επειδή αποτελεί ανάχωμα στην δημιουργία επαναστατικής-κομμουνιστικής αριστεράς.Γι' αυτό και για άλλα πολλά,το ΚΚΕ αποτελεί το αριστερό άκρο του συστήματος.
Shayton είναι και για σένα η απάντηση

Shayton
2 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:32 μ.μ.

Πέτρο

την μπετοναρισμένη αποψάρα σου φαίνεται δεν μπορεί να στην αλλάξει ούτε η ίδια η πραγματικότητα. Όσο επίμονη κι αν είναι.

Διότι πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι μιλάς για τη Βάρκιζα και '89 και "ξεχνάς" τον ΔΣΕ που την ακολούθησε, τις μετεμφυλιακές διώξεις, τα βασανιστήρια, τις εκτελέσεις; Τα ξερονήσια, τα έκτακτα στρατοδικεία; Τον αντιδικτατορικό αγώνα;
Και πιο πρόσφατα: τα αγροτοδικεία, τα μαθητοδικεία; Τις συγκρούσεις σε μεγάλα και μικρά εργοστάσια; Τις μάχες (ξαναλέω, αν και έκανες ότι δεν το είδες) στα λιμάνια, τα εργοτάξια, τα ξενοδοχεία, τα πολυκαταστήματα; Τη Μανωλάδα; Τη Μηχανιώνα;

Βλέπεις λοιπόν ότι "από όπου κι αν το πιάσουμε" ο ισχυρισμός σου μπάζει από παντού. Αν δεν είσαι νεοφώτιστο πρωτοετό (στην περίπτωση αυτή δικαιολογείσαι), πραγματικά κρίμα.

Πέτρος
2 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:15 μ.μ.

@Shayton

Έχω προ πολλού ξεπεράσει την ηλικία ενός νεοφώτιστου πρωτοετού.
Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι οι αγωνιστές του ΚΚΕ είναι ξεπουλημένοι.Μακριά από εμένα τέτοιες αντιλήψεις.Σέβομαι τους αγώνες που έχει δώσει το ΚΚΕ.
Αυτό που λέω και προφανώς κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις,είναι ότι η ηγεσία του κόμματος στις κρίσιμες στιγμές για το κομμουνιστικό κίνημα στην ελλάδα(ανέφερα ενδεικτικά 2 παραδείγματα) επιλέγει ξεκάθαρα το δρόμο της αστικής ομαλότητας.Προφανώς αυτή είναι πάρα πολύ μεγάλη κουβέντα και δεν εξαντλείται εδώ.Δεν έχει κάποια σημασία τώρα,αλλά στο παραπάνω σχόλιό σου δεν αναφέρθηκες στο '89.
Πολλά θα μπορούσα να πω για το ΚΚΕ,για παράδειγμα για την θολή γραμμή της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας(προφανώς χωρίς ανατροπή του καπιταλισμού) και ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς.
Η επιλεκτική μνήμη και η παραχάραξη της αλήθειας είναι πολύ κακός σύμβουλος.Όσο για την αναφορά σου σε δήθεν μπετοναρισμένες αποψάρες,αυτές είναι ίδιον άλλων οπότε απευθύνεσαι σε λάθος άνθρωπο.
Σκέψου μόνο ένα πράγμα:Μόνο οι αγώνες που ανέφερες χρήζουν αναφοράς;Δεν έχουν πραγματοποιηθεί άλλοι αγώνες;Οι αγώνες αυτοί,που δεν ήταν υπό την κθοδήγηση του ΚΚΕ,είχαν τόσο λαναθασμένο προσανατολισμό;
Σε παραπέμπω να αναζητήσεις τις μπετοναρισμένες αποψάρες εκεί που υπάρχει ο ισχυρισμός "εμείς,εμείς,οι μόνοι συνεπείς".

Ανώνυμος
2 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:30 μ.μ.

Πολλοί εχουν καημό το ΚΚΕ αλλα επίσης όλοι αυτοι μόνιμος "ξεχνούν"

να βαλουν στο τραπέζι χειροπιαστά την δικη τους δράση και τα

αποτελέσματα της διαφορετικά ειναι λογια στον αερα που λεει

και το τραγούδι.

Τα πάθη για το κκε συχνά στραβώνουν οπως αντίστοιχα εφηβικές

συνήθειες κουφενουν

Βαγγέλης
2 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:48 μ.μ.

@Πέτρο Έχει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι δεν στέκεσαι στην είδηση, που ανατρέπει όσα πιστεύεις και συνεχίζει την αντι-ΚΚΕ ρητορεία σου.
Συγχώρεσέ με, αν σε ενέταξα σ΄ αυτούς που θέλουν να μπουκάρουν στη Βουλή δεν είχα πρόθεση να σε τσουβαλιάσω.
Απλά, θεωρώ ότι όποιος στα γεγονότα τις 20ης Οκτώβρη στέκεται στην περιφρούρηση του ΚΚΕ και όχι στην εγκληματική επίθεση που δέχτηκαν οι απεργοί από έναν ξεκάθαρα παρακρατικό μηχανισμό εθελοτυφλεί (ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός).
Επίσης, εθελοτυφλεί όποιος λέει ότι ο θάνατος του συναγωνιστή μας προήλθε από τα χημικά και βάζει τελεία. Για τους περίπου 20 συναγωνιστές που πήγαν στο νοσοκομείο δεν έχεις να πεις κάτι; Όπως δεν λες κάτι για το γεγονός ότι πολλοί θα μπορούσαν να πεθάνουν από τους πυροσβεστήρες που άδειαζαν στα πρόσωπά τους, από τις μολότοφ ή από τα μάρμαρα που έπεφταν στα κεφάλια τους.
Επίσης, για το κατά πόσο το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είναι το αριστερό χέρι του συστήματος, μπορείς να ρωτήσεις τους απεργούς στη Χαλυβουργία, στην ΑΓΝΟ, στα λιμάνια κα. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και άλλοι χώροι που συμπαρίστανται και στέκονται αλληλέγγυοι στους απεργούς, αλλά δυστυχώς για εσένα η δράση των εργαζόμενων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ το καθιστούν πρωτοπόρο ανατρέποντας πλήρως την εικόνα που έχεις διαμορφώσει για αυτούς.
Το να αμφισβητείς ιδέες, προτάσεις και λύσεις είναι υγιές, το αρνείσαι την πραγματικότητα είναι είτε βλακώδες είτε ύποπτο.

Βαγγέλης
2 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:06 μ.μ.

Συγνώμη για το 2ο συνεχόμενο σχόλιο, απλά θα ήθελα να παραθέσω ένα link που αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο σχετικά με το κατά πόσο ορισμένοι βιώνουν την αντι-ΚΚΕ προπαγάνδα τους ως πραγματικότητα ενώ τα γεγονότα τους την ανατρέπουν.
http://pitsirikos.net/2011/12/%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B2/

Πέτρος
2 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:33 μ.μ.

@Βαγγέλης

Δεν είπα ποτέ κάτι ενάντια στην απεργία της Χαλυβουργικής.Ίσα-ίσα.Όλη η αριστερά στηρίζει τον αγώνα των ηρωικών απεργών χαλυβουργών.Έχεις δίκιο,το ΠΑΜΕ έχει πρωτοπόρο ρόλο σε αυτόν τον ηρωικό αγώνα.
Την παραπομπή στα γεγονότα της 20ης Οκτώβρη δεν την έκανα για να στοχοποιήσω το ΚΚΕ.Αν θες την προσωπική μου άποψη,εκείνη την μέρα διεξήχθη μια σύγκρουση με όρους θεάματος,δύο στρατών.Αρνούμαι να μπω στη διαδικασία να αποδώσω ευθύνες για το ποιος το ξεκίνησε,ποιος έδειρε πρώτος,ποιος έστειλε τους περισσότερους στο νοσοκομείο και πάει λέγοντας.Όλοι μας γνωρίζαμε πως εκείνη την ημέρα θα κυκλοφορούσε κάθε καρυδιάς καρύδι στο δρόμο(με κουκούλες ή χωρίς).Πρώτα από όλα αυτό το γνώριζε η ηγεσία του ΚΚΕ.Δεν μιλάμε συναισθηματικά,μιλάμε πολιτικά.Νομίζω πως γίνεται σαφές αυτό.Πολλά γράφτηκαν για εκείνη την μέρα.Ενδεικτικά σου παραθέτω ένα κείμενο με βρίσκει σχεδόν εξ ολοκλήρου σύμφωνο:
http://kokkinostupos.blogspot.com/2011/10/blog-post_24.html

Για τα τελευταία που αναφέρεις,έκανα νωρίτερα κάποια σχόλια.Δε νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω.
Τελειώνοντας,εγώ μιλάω για την αναγκαιότητα συγκρότησης της επαναστατικής-κομμουνιστικής αριστεράς(με όρους κινήματος) και εσύ μου προσάπτεις αντι-ΚΚΕ ρητορεία.Μιλάω για την αναγκαιότητα εργατικής-επαναστατικής απάντησης στην κρίση και εσύ μου λες ότι αρνούμαι να δω την πραγματικότητα.
Δεκτές οι ενστάσεις σου,μάλλον όμως "εκπέμπουμε" σε διαφορετικά μήκη κύματος.
Καληνύχτα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger