Home » » Ενας χρόνος πέρασε από την έναρξη της μάχης της Κερατέα - Ο αγώνας συνεχίζεται

Ενας χρόνος πέρασε από την έναρξη της μάχης της Κερατέα - Ο αγώνας συνεχίζεται

Από giorgis , Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 | 4:01 μ.μ.

Ένας χρόνος πέρασε. Οι μάχες που δόθηκαν στο μέτωπο του Οβριοκάστρου της Κερατέας άφησαν τα σημάδια τους στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Απέδειξαν πρώτα από όλα, ότι όταν υπάρχει ένας ακηδεμόνευτος αγώνας από τα κάτω μπορεί να νικηθεί το αδηφάγο κράτος των μεγαλοεργολάβων.

Όχι με εύκολο αγώνα. Το όπλο της κριτικής χρειάστηκε να αντικατασταθεί από την κριτική των όπλων. Όταν οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν τους μισθοφόρους των ματ, τότε μίλησε το δίκιο. Όταν υπερασπίζεσαι τον τόπο σου ενάντια στον κατακτητή τότε δεν έχει σημασία αν αυτός είναι ξένος ή έλληνας. Ο αγώνας ήταν βαθειά ταξικός. Κάτοικοι, εργαζόμενοι, ενάντια σε μεγαλοεργολάβους και το κράτος τους.

Σήμερα ακούσαμε από μικρά παιδιά να μας λένε για τις μολότοφ που χρησιμοποιήθηκαν με την νέα σύνθεση (με μπαρούτι μέσα) σαν να μας μιλούσαν για το καινούργιο χριστουγεννιάτικο παιχνίδι τους. Μιλάμε για παιδιά 6-7 χρονών. Οι "Ειδικές Δυνάμεις Κερατέας" γύριζαν επιδεικτικά και περιπαικτικά επιδεικνύοντας το λάφυρο του αγώνα τους: Την ασπίδα ενός ματατζή, που σκεφτόμενος "τι δουλειά έχω εγώ εδώ πέρα;" την πέταξε για να τρέξει πιο γρήγορα στα λασπωμένα χωράφια του Οβριόκαστρου. Αμ τα κάλαντα των παιδιών; Εξέπεμπαν μια πρωτόγνωρη αφοβία. Να γιατί υποδέχτηκαν τους συναγωνιστές του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ με το ομαδικό σύνθημα : ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, μόλις φάνηκαν στην πλατεία της Κερατέας, οι δεκάδες κίτρινες σημαίες με τα ψαράκια τα μικρά που τρώνε το μεγάλο.

Οι κονκάρδες του κινήματος μας μέσα σε λίγα λεπτά ξεκαρφιτσώθηκαν από τα στήθη μας και κατέληξαν στα στήθη των νέων αγωνιστών. Των μαθητών του Γυμνάσιου και του Λυκείου της περιοχής. Οι σημαίες που είχαμε φέρει μαζί στάθηκαν λίγες, γιατί πολλοί ερχόντουσαν και τις κρατούσαν σαν λάβαρα αγώνα. Και αυτές οι σκηνές δεν έγιναν τυχαία. Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, εκτός των άλλων, έχει δώσει κοινούς αγώνες με τους κατοίκους της Κερατέας. Δεν ξέχασαν οι πολίτες της Κερατέας, ούτε την κοινή  συγκέντρωση της 1 Μάρτη 2011 στο Σύνταγμα. Ήταν η Πρωτώ συγκέντρωση 3 κινημάτων από τα κάτω: Των κάτοικων της Κερατέας, των κατοίκων του Γραμματικού και του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Αυτή η συγκέντρωση ήταν το πρελούδιο των μεγάλων συγκεντρώσεων των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατειές. Δεν ξέχασαν επίσης οι κάτοικοι της Κερατέας την άμεση ανταπόκριση του κινήματος μας, σε κάθε έκκληση για βοήθεια. Για αυτό όταν χαιρέτισε ο εκπρόσωπος του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ την σημερινή (11-12-11) συγκέντρωση τα χειροκροτήματα ήταν αυθόρμητα και συνεχή. Δεν ήταν τυχαίο ότι όταν τα παιδιά της Κερατέας έλεγαν τα "κάλαντα" τους, κρατούσαν τις κίτρινες σημαίες του κινήματος. Γιατί ξέρουν ότι το κίνημα μας είναι, όπως και ο δικός τους αγώνας, ακαπέλωτο, ακηδεμόνευτο, χωρίς  μικροπολιτικές σκοπιμότητες και από τα κάτω. 

Ξέρουν, επίσης, ότι τίποτε δεν έχεα τελειώσει. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι ότου, όπως είπε χαρακτηριστικά ένας ομιλητής, να θάψουμε στην χωματερή της ιστορίας, όλους τους μεγαλοεργολάβους, τα χαμόγια και τις πολιτικές τους ορντίναντσες.
www.oxidiodia.gr
www.denplironodenplirono.com
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ- ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ:
http://www.youtube.com/watch?v=LeZemD5rI0s&feature=player_detailpage
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ!
http://www.youtube.com/watch?v=tNc66ZEnonE&feature=player_detailpage
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger