Home » » Εντείνονται οι πολεμικές προετοιμασίες ΗΠΑ-Ισραήλ για επίθεση στο Ιράν

Εντείνονται οι πολεμικές προετοιμασίες ΗΠΑ-Ισραήλ για επίθεση στο Ιράν

Από giorgis , Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 | 11:42 π.μ.

Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ: "Είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε το Ιράν"!

Αυτό είναι το τρομοκρατικό μήνυμα των ΗΠΑ όχι μόνο προς το Ιράν, αλλά και προς όλη την παγκόσμια κοινότητα, που με τρομερή ανησυχία παρακολουθεί τις πολεμικές προετοιμασίες, αλλά και τις πολεμικές ενέργειες των διεθνών τρομοκρατών ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του ιρανικού λαού. Ένας λαός που απειλείται ακόμη και με επίθεση πυρηνικών όπλων.

Το δείκτη της ανησυχίας εκτίναξε δήλωση του Αμερικανού Αρχηγού του μικτού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Martin Dempsey κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε αμερικανικά μέσα από το Αφγανιστάν όπου βρίσκεται, όπου ξεκαθάρισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν φτάσει σε ένα σημείο από άποψη προετοιμασίας ώστε είναι έτοιμες να διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, εάν απαιτηθεί. Συμπληρώνοντας:  «Εξετάζουμε μια δέσμη επιλογών που έχουμε στη διάθεσή μας. Είμαι ικανοποιημένος ότι με τις εναλλακτικές επιλογές που έχουμε αναπτύξει έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που είναι άμεσα εκτελέσιμες εάν υπάρξει ανάγκη».

Ο στρατηγός Dempsey είπε ακόμη πως αθόρυβα όλο το προηγούμενο διάστημα ηγείται των πολεμικών προετοιμασιών για μια επίθεση εναντίον της Τεχεράνης πρόσθεσε όμως ότι ένας πόλεμος με το Ιράν μπορεί να αποβεί σε μια «τραγωδία». «Η μεγαλύτερή μου ανησυχία είναι ότι μπορεί να παρερμηνεύσουν οι Ιρανοί την αποφασιστικότητά μας. Μια τέτοια στάση εκ μέρους τους μπορεί να μας παρασύρει σε μια πολεμική αναμέτρηση που μπορεί να καταλήξει σε μια τραγωδία για την περιοχή αλλά και όλο τον κόσμο»! Αποκαλύπτοντας ότι βία αποτελεί και η απειλή άσκησης βίας!

Μετά το στραπάτσο των αμερικανών με την αρπαγή του πρωτοποριακού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τους από τον ιρανικό στρατό, που χρησιμοποίησε ρωσικής τεχνολογίας τεχνολογικά μέσα, η ερώτηση δημοσιογράφου εάν οι ΗΠΑ συλλέγουν πληροφορίες για το Ιράν μέσω πτήσεων UAV ήταν αναμενόμενη και ο Αμερικανός στρατηγός απάντησε: «Εάν με ρωτάτε εάν συλλέγουμε πληροφορίες για το Ιράν με μια σειρά μέσων η απάντηση είναι ναι φυσικά. Θα ήταν απερισκεψία εκ μέρους μας να μην προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς κάνει ένα έθνος που έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι είναι εχθρός των ΗΠΑ».

Αποκαλυπτικός όμως ήταν ο στρατηγός και για την συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ-Ισραήλ, αλλά και για την αυτοτέλεια στην άσκηση δολοφονικών ενεργειών που αναγνωρίζουν οι Αμερικανοί στο κράτος Εφιάλτη της παγκόσμιας κοινότητας. Ο στρατηγός Dempsey δήλωσε πως οι ΗΠΑ συνεργάζονται μαζί με το συγκεκριμένο κράτος στην ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά απάντησε πως δεν έχουν εγγυήσεις ότι το Τελ Αβίβ θα τους προειδοποιήσει στην περίπτωση που εξαπολύσει κάποια επίθεση εναντίον του Ιράν!

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Leon Panetta έκανε σαφές πως η κόκκινη γραμμή είναι μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα το Ιράν: «Οι ΗΠΑ δεν θέλουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή για εμάς αλλά και για το Ισραήλ. Εάν πρέπει αυτό να το αποτρέψουμε θα το αποτρέψουμε. Εάν προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο και πάρουμε πληροφορίες ότι ετοιμάζουν ένα πυρηνικό όπλο θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να τους σταματήσουμε. Δεν έχουν μείνει άλλες επιλογές στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός.

ΗΠΑ και Ισραήλ, αναγνωρίζοντας τις πολεμικές δυνατότητες του Ιράν, φυλάνε τα «νώτα» τους. Σύμφωνα με την Jerusalem Post πρόκειται να διεξαχθεί κοινή αμερικανο-ισραηλινή αντιπυραυλική άσκηση με την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων. Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν τα συστήματα Terminal High Altitude Defense (THAAD) και AEGIS για ασκήσεις προσομοίωσης αντιμετώπισης πυραυλικής επίθεσης από το Ιράν. Τα αμερικανικά συστήματα των ΗΠΑ θα λειτουργούν σε συνδυασμό με τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, Arrow, Patriot και Iron Dome.

Οι παραπάνω πολεμικές ενέργειες αποτελούν μια ακόμη ένδειξη ότι ο πόλεμος, η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και η μαζική δολοφονία κυρίως αμάχων,  παραμένουν από τις βασικές διεξόδους του καπιταλισμού από την κρίση του. Ο καλλιεργούμενος μουσουλμανικός κίνδυνος πυροδότησε «τους πολέμους κατά της τρομοκρατίας» των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, απαιτώντας στις καπιταλιστικές μητροπόλεις «εθνική ενότητα» και την αποδοχή τρομοκρατικών και πατριωτικών νόμων με οδυνηρές συνέπειες για τις λαϊκές ελευθερίες, με αστυνομικά σώματα που στρατιωτικοποιούνταν και στρατούς - εθνικούς και υπερεθνικούς-  που αναλάμβαναν κατασταλτικά καθήκοντα, λειτουργώντας ως σιδερένια φτέρνα της επιβολής σε πλανητικό επίπεδο της Δικτατορίας της Αγοράς και του ξαναμοιράσματος πηγών-δρόμων ενέργειας και της υπεραξίας του σκληρά εκμεταλλευόμενου κόσμου της εργασίας.

Τώρα, σε περιβάλλον καπιταλιστικής κρίσης ετοιμάζονται οι νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, απογειώνονται ξανά οι πολεμικοί εξοπλισμοί, απαιτείται εκ νέου η εθνική συναίνεση και η πανστρατιά του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού κόσμου που με πρόσχημα τη διάσωση του πυρηνικού μονοπωλίου, εποφθαλμιά τις πηγές ενέργειας και τον γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής. Μια σύγκρουση που θα απογειώσει την τιμή του πετρελαίου και τα κέρδη, επιφέροντας δραματικές συνέπειες στα λαϊκά εισοδήματα, θα δικαιολογήσει τις κοινωνικές περικοπές και θα δώσει την ευκαιρία να απαιτήσουν οι αστικές κυβερνήσεις «νέες θυσίες» του κόσμου της εργασίας. Νέα τείχη για μετανάστες θα χτιστούν, νέοι φόβοι αντεκδίκησης θα πυροδοτηθούν, νέα δεσμά ασφάλειας θα δέσουν πρώτα από όλα το προλεταριάτο των καπιταλιστικών μητροπόλεων.

Λέμε ένα καθολικό όχι στα πυρηνικά όπλα που πρέπει να καταστραφούν άμεσα και την πυρηνική ενέργεια.

Λέμε όχι στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες-προετοιμασίες και στην απειλή επεμβάσεων. Καμιά Συμμετοχή-Καμιά Συνενοχή. Να ανατραπεί τώρα η στρατιωτική συμμαχία στρατηγικού χαρακτήρα μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ

Να φύγει τώρα η Ελλάδα από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Να επιστρέψουν όλα τα μισθοφορικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, καθώς η Κρήτη και η Σούδα έχουν μετατραπεί σε φονικό-ιμπεριαλιστικό προπύργιο.

Ούτε ένα ευρώ για πολεμικές δαπάνες και πολεμικούς εξοπλισμούς.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:04 μ.μ.

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να σταματήσουν τους πολέμους, όπως άλλωστε έκαναν πριν από αυτούς όλοι οι ιμπεριαλιστές με καλύτερους διδάξαντες τους Ρωμαίους. Μόνη ελπίδα των λαών είναι η στρατιωτική τους συντριβή και η σύναψη αμυντικών συμφωνιών μεταξύ των κρατών που απειλούνται (και είναι πάρα πολλά). Συμμετέχουμε ως υποτελείς σε μια "συμμαχία" που βλάπτει τα συμφέροντα της ανθρωπότητας. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger