Home » » Η πολιτική μυωπία του Δ. Καζάκη

Η πολιτική μυωπία του Δ. Καζάκη

Από giorgis , Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 | 6:58 μ.μ.

Τουλάχιστον ανεξήγητη είναι για μας η επίθεση που κάνει απ’ τον διαδικτυακό του τόπο ο οικονομολόγος –αναλυτής, Δ. Καζάκης, στο μπλοκ μας. Και την χαρακτηρίζουμε ανεξήγητη για να μην δώσουμε άλλες προεκτάσεις αφού οι τακτικοί αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι πάρα πολλές φορές έχουμε παραθέσει κείμενα του, όπως και βίντεο με τις τοποθετήσεις του.
Και ερχόμαστε στο κείμενο που έγραψε ο Δ.Κ. στον ιστότοπο του αναφερόμενος στο μπλοκ μας, με αφορμή μια ανάρτηση που είχαμε κάνει και τον αφορούσε. Διαβάζοντας τα γραφόμενα από τον Δ.Κ. μείναμε άναυδοι.

Γράφει, λοιπόν ο Δ. Καζάκης, απευθυνόμενος στο μπλοκ μας: « …μπήκαν στον αγώνα και οι εφεδρείες του "βαθέως κράτους" στην αριστερά. Έτσι κάθε τρεις και λίγο έχουμε επιθέσεις ότι είμαστε εθνικιστές, ακόμη και "εθνικοσοσιαλιστές" και μάλιστα από εκείνους που εκ πεποιθήσεως και εξ ιδεολογίας είναι πράκτορες του ιμπεριαλισμού και της Ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας. Τελευταίο κρούσμα υπήρξε στο ιστολόγιο με την επωνυμία "Βαθύ Κόκκινο" όπου στις 6/12 αναρτήθηκε ανώνυμο κείμενο το οποίο, επικαλούμενο ανώνυμες «έγκυρες» πηγές, διακινεί την εξής πληροφορία για το ΕΠΑΜ:
«Αυτό λοιπόν που μας μεταβίβασαν –και επαναλαμβάνουμε ότι είναι κάτι που κυκλοφορεί χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε αν ισχύει- είναι μια τουλάχιστον "περίεργη" προσέγγιση.
Συγκεκριμένα το ΕΠΑΜ –το πολιτικό μόρφωμα που ίδρυσε ο Δημήτρης Καζάκης- το οποίο έχει αναπτύξει μια σχετική δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό και όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πολλές επαρχιακές πόλεις θα ήθελε να κάνει την παρουσία του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές αλλά το βασικό του πρόβλημα είναι ότι δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να κάνει μια εκλογική καμπάνια.

Πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι ο διαγραμμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. –αλλά όχι και από το κόμμα- βουλευτής Πάνος Καμένος συζητάει να συστρατευτεί στο εγχείρημα του Δ. Καζάκη προσφέροντας εκτός των άλλων και οικονομική στήριξη. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι την ομιλία που έκανε πρόσφατα στην βουλή και στην οποία ο Π. Καμένος δήλωνε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2010 την είχε ετοιμάσει με συνεργάτη του Δ. Καζάκη.»

Δεν μας εκπλήσσει η εν λόγω "πληροφορία", ούτε το γεγονός ότι αναπαράγεται χωρίς "να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε αν ισχύει", όπως ο ομολογεί ο ανώνυμος συντάκτης του. Μας είναι γνωστό από καιρό το γεγονός ότι ορισμένοι που κυκλοφορούν στην αριστερά νιώθουν εξαιρετικά βολικά με το να διακινούν "πληροφορίες" που κατασκευάζονται από το "βαθύ κράτος". Επ’ αμοιβή, ή όχι, μας είναι αδιάφορο. Το γεγονός όμως ότι σχήματα, κόμματα, οργανώσεις και ιστοσελίδες της λεγόμενης αριστεράς ανέχονται αυτές τις διακριτές συγγένειες με την φαιά προπαγάνδα του "βαθέως κράτους", απλά αποδεικνύει τι στ’ αλήθεια κρύβεται πίσω από την δήθεν επαναστατική και ταξική ρητορεία ορισμένων.
Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιοι θα προσπαθήσουν να δώσουν μαθήματα στο ΕΠΑΜ από τα αριστερά, ή να ασκήσουν αφ’ υψηλού "ταξική" κριτική, ας φροντίσουν πρώτα να ξεκαθαρίσουν τις γραμμές τους από τους εκπροσώπους και τα βαποράκια του "βαθέως κράτους" και ύστερα τα λέμε…
Εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι και τους υποσχόμαστε ότι δεν θα χάσουν μόνο τον ύπνο τους».

Εντάξει. Δικό του πρόβλημα είναι αν θέλει να κατασκευάσει αντιπάλους. (Και φυσικά μόνο "ανώνυμοι" δεν είμαστε για την συλλογικότητα του Δ. Καζάκη. Στενός του συνεργάτης είναι γνωστός με συντελεστή του μπλοκ μας κι ο ίδιος μίλησε τηλεφωνικά με τον σύντροφο που έκανε την ανάρτηση). Από κει και πέρα είναι αισχρό και αλήτικο να ισχυρίζεται ότι διακινούμε πληροφορίες  που κατασκευάζονται από το «βαθύ κράτος» (!!!) ισχυριζόμενος μάλιστα ότι του είναι αδιάφορο αν αυτό γίνεται «Επ’ αμοιβή, ή όχι»!!!

Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον Δ.Κ. στο παραλήρημα του και δεν θα απαντήσουμε στις ηλιθιότητες που γράφει  για «Το γεγονός ότι σχήματα, κόμματα, οργανώσεις και ιστοσελίδες της λεγόμενης αριστεράς ανέχονται αυτές τις διακριτές συγγένειες με την φαιά προπαγάνδα του "βαθέως κράτους", απλά αποδεικνύει τι στ’ αλήθεια κρύβεται πίσω από την δήθεν επαναστατική και ταξική ρητορεία ορισμένων».

 Δυο πράγματα επί της ουσίας. Δημοσιεύσαμε μια πληροφορία που μας ήρθε δηλώνοντας επανειλημμένος ότι δεν γνωρίζαμε την βασιμότητά της, και φυσικά δεν την υιοθετήσαμε. Μάλιστα στην αρχή της ανάρτησή μας γράφαμε:  «Πάγια τακτική μας είναι να μην αναπαράγουμε φήμες, να μην δίνουμε καμιά βάση σε ότι πολιτικό σενάριο κυκλοφορεί. Αυτή την φορά θα κάνουμε μια εξαίρεση. Ο λόγος είναι ότι η πληροφορία μας έρχεται από μια πηγή που η καθεστωτικοί δημοσιοκάφροι θα την χαρακτήριζαν «αξιόπιστη» και δεύτερον είναι τόσο ρευστό το πολιτικό σκηνικό που τίποτα πια –όσον αφορά τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα προκύψουν- δεν θεωρείται απίθανο». Αυτό ακριβώς τονίσαμε και σε στενό συνεργάτη του Δ. Καζάκη που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μας. Τους εξηγήσαμε γιατί θεωρούσαμε αξιόπιστη την «πηγή» που μας έδωσε αυτή την πληροφορία και του είπαμε το αυτονόητο. Μπορούσαν απ’ την πρώτη στιγμή να μας έστελναν ένα κείμενο το οποίο θα απαντούσε στην επίμαχη ανάρτησή μας και το ζήτημα θα έληγε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 85 σχόλια

thitis
7 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:12 μ.μ.

Δυστυχώς,όπως βλέπω,εμείς της αριστεράς αντί να συγκλίνουμε, καθώς η κρίση βαθαίνει και τα πράγματα ζορίζουν,όλο και πιο κουλουβάχατα γινόμαστε...κακή η απάντηση του Καζάκη μάλλον κακή και η δική σας επιλογή της δημοσίευσης της συγκεκριμένης πληροφορίας... μήπως έπρεπε να επικοινωνήσετε με το ΕΠΑΜ πριν την ανάρτηση; Το κακό είναι οτι και οι δύο πιστεύω οτι έχετε καλές προθέσεις και αυτό είναι το τραγικό της όλης υπόθεσης...έτσι, ζητούν και οι δυο συγνώμη και συνεχίζουν πιο προσεκτικά...τα υπόλοιπα είναι πολυτέλεια σε καιρούς λιτότητας!!!

Ανώνυμος
7 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:54 μ.μ.

ο ανθρωπος ηταν με τον εφετζογλου στην σπιθα και τολμαει να κανει και μαθηματα,ελεος!

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:06 π.μ.

Μόνο και μόνο να αναπαράγετε τέτοια πράγματα είναι ντροπή για το μπλογκ σας που το διαβάζω καθημερινά.Εννοώ συνεργασία επαμ με τον πρώην της Ν.Δ.Από κει και πέρα τα συνομοσιωλογικά είναι απάραδεκτα από τον Καζάκη.

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:53 π.μ.

παιδια συγνωμη, αλλα το μπλογκ σας και οι ομιλιες του καζακη ειναι τα μονα "εξ αριστερων" πραγματα που παρακολουθω τον τελευταιο καιρο καθως ειναι τα μονα που διεπονται απο μια αγνη ανιδιοτελεια και διαθεση δρασης και συνευρεσης μπροστα στο επερχομενο ισοπεδωμα.
αν δω να τα σπατε κι εσεις σαν τα κοκορια, πραγματικα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας...

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:04 π.μ.

Καζακη τα τούρκικα f 16 παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο,όταν εκταμιευεται δόση του μνημονίου...έτσι μας είχες πει το καλοκαίρι στην πλατεία αγρινίου....μετανοειτε σύντροφοι!! Ήμαρτον

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:15 π.μ.

Σύντροφοι καλημέρα.

τα πράγματα με τον Δ.Κ. είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα.

αυτός λοιπόν ο "κομμουνιστής" κράτησε την πλούσια κομμουνιστική του διαπαιδαγώγηση και προσπάθησε να ψαρέψει αριστερά και δεξιά του.

πράξη πρώτη: φτιάχνει το blog oantaios.blogspot.com και λανσάρει το κομμουνιστικό του σχέδιο, το ενιαομετωπικό του σχέδιο

σ.σ. (πλέον δεν υπάρχει το blog γιατί το δεξιό σχέδιο ήταν καλύτερο)

πράξη δεύτερη: επειδή είναι και οικονομικός επιστήμονας και καταρτισμένος στο αντικείμενο παίζει και δεύτερο σχέδιο το "Σεισάχθεια" τέκνο του οποίου είναι το ΕΠΑΜ, το λαϊκομετωπικό σχέδιο με ηγεμονία των μικροαστών (άσχετα τι μπορεί να πιστεύει ο Δ.Κ. ή να μας λέει)

Το ΕΠΑΜ είναι ο Δ.Κ., χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε.

Το ΕΠΑΜ σύμφωνα με τον Δ.Κ. δεν φτιάχτηκε για να γίνει κόμμα και να κατεβαίνει στις εκλογές, ρωτήστε τον σήμερα αν υποστηρίζει το ίδιο που έλεγε πριν 6 μήνες.

Το αριστερό σχέδιο δεν πέτυχε γιατί άλλο να ψαρεύεις στο καθαρό νερό (στις αριστερές οργανώσεις που έχουν λίγο fixed κόσμο) και άλλο να ψαρεύεις στα θολά νερά, δηλ. τους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Γι αυτό με τα μπούνια έπαιξε τα ρέστα για το δεύτερο και επειδή όπως είπα αυτός είναι το ΕΠΑΜ, αν εμφανιστεί και καμιά αριστερή κριτική, μπαίνε μπροστά λέει δυο χαριτωμένα "κομμουνιστικά" λόγια και το προσπερνάει, δίνοντας και την εικόνα ότι υπάρχουν και "διαλακτικοί κομμουνιστές" (τύπου Δ.Κ.) όχι μόνο αυτοί οι "αδιάλλακτοι κομμουνιστές" που θέλουν δικτατορία του προλεταριάτου και απαλλοτρίωση των καπιταλιστών!!!!

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:04 μ.μ.

Αντί να κάνετε κριτική στις πολιτικές θέσεις και στις προτάσεις του ΕΠΑΜ λασπολογείτε και ειδικά ο 11.15 κάνει περισσότερο για ψηφοφοόρος του ΛΑ(γ)ΟΣ.Από που προκύπτει η ηγεμονία των μικροαστών στο ΕΠΑΜ;Ξέρεις τι λες;Μη φοβάστε ρε για τις εκλογές.Το Κόμμα θα πάρει πιο πολλές ψήφους και μεγαλύτερη κρατική επιχορήγηση.Μη φοβάστε τόσο πολύ το ΕΠΑΜ ελάτε μαζί να φοβήσουμε αυτούς που πργματικά πρέπει

NoMercy
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:11 μ.μ.

Και εγω οπως και καποιος αλλος παραπανω ενημερωνομαι και απο σας και απο Καζάκη.
Το πρωτο σφαλμα ειναι σαφεστατα δικό σας παλικάρια. Επιτειθεστε σε αριστερό χώρο που παιρνει τα πανω του με την κλασικη συνταγή του δήθεν ξεπουλημενου και μαλιστα χωρίς στοιχεια.
Τραβηγμενη φυσικά και η απαντηση του Καζακη αλλα εσεις στη θεση του τι θα λεγατε άραγες?

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:22 μ.μ.

Α ρε συντρόφια, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Πρώτα του τη πέφτετε με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που τάχα δεν υιοθετείτε, - άραγε πως κάνουν τη προπαγάνδα τους τα (MEGA)λα κανάλια και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις της plus αντικειμενικότητας - και όταν σας βάζει, έστω και με τσαντίλα (δικαιολογημένη κατ’ εμέ) τις φωνές, που δεν προσέχετε τους "συνεργάτες" και πληροφοριοδότες σας και τη σπουδή σας, ένεκα του άγχους να του βρείτε κουσούρια μπας και γλυτώσει η «λιμνούλα» του «καθαρού νερού» των αριστερών γκρουπούσκουλων που αναφέρει και ο παραπάνω «σύντροφος», έχων ως φαίνεται ιδιοκτησιακά δικαιώματα σ’ αυτή τη «λιμνούλα» και κάποιοι (πολλοί και πραγματικοί) κομμουνιστές, που έχουν μυαλό και δεν βαυκαλίζονται ότι είναι η μετενσάρκωση του Λένιν στην Ελλάδα, συσπειρωθούν γύρω από τους συγκεκριμένους στόχους που θέτει το Ε.Πα.Μ. και έτσι υποχρεωθούν και οι υπόλοιποι να κάνουν την ανάγκη φιλότιμο και να ακολουθήσουν, τον κατηγορείται για πολιτική μυωπία. Τουτέστιν η απάντησή σας μου θυμίζει το «έβρισε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα», πέρα από τη στρουθοκάμηλο που χώνει τη κεφάλα της στο χώμα!

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:29 μ.μ.

Συνιστώ ψυχραιμία προς όλους. Είμαστε πολλοί που ενημερωνόμαστε τόσο από εσάς όσο και από Καζάκη. Ίσως η κίνηση σας να ήταν λαθεμένη. Οπωσδήποτε, η απάντηση του Καζάκη ήταν υπερβολική και λαθεμένη ακόμα περισσότερο. Ας σταματήσουμε όμως εκεί. Αλλιώς ζήτω που καήκαμε. Τέλος θεωρώ πως πρέπει να μιλήσετε οι δύο πλευρές και να λύσετε το θέμα με μια κοινή ανακοίνωση. Άντε γιατί έχουμε πολύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Μην εξαντλούμαστε σε διχόνοιες και άλλες μαλακίες. Ας μην ξεχνάμε πως τα γουρούνια είναι συσπειρωμένα, ας συσπειρωθούμε κι εμείς.

8 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:53 μ.μ.

Νομίζω ότι ο thitis στην αρχή και ειδικά οι δύο Ανώνυμοι στις 1:22 και 1:29 τα είπαν όλα για το ζήτημα.
Ο Καζάκης μπορεί να αντέδρασε υπερβολικά και καθόλου ενωτικά, αλλά αυτός έχει το δίκιο σε αυτή την ιστορία.
Διαβάζοντας την ανάρτησή της ένιωσα λες και διάβαζα το Πρώτο Θέμα.
Οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη επισήμως και να παραδεχθείτε ότι σφάλατε. Αν αποκαλείτε τους άλλους, και με το δίκιο σας, δημοσιοκάφρους φροντίστε να εμπεδώσετε τις δημοσιογραφικές αρχές που σας κάνουν να διαφέρετε.

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:00 μ.μ.

Σύντροφοι, με όλο το σεβασό και την εκτίμηση που σας έχω, τραβηγμένη μεν και υστερική η αντίδραση του Καζάκη, αλλά και η δική σας κίνηση να δημοσιεύσετε αυτό το σχόλιο χωρίς να είστε σίγουροι για την εγκυρότητά του ήταν απαράδεκτη.
Τέλος πάντων, θα βρεθούνε όλα στους κοινούς αγώνες που μας περιμένουν, ψυχραιμία και συντροφικότητα. Ας θεωρηθεί το θέμα από όλους ως λήξαν...

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:30 μ.μ.

Αυτή η φημολογία ότι ο Καμένος φλερτάρει με τον Καζάκη κυκλοφορεί πλατιά τις τελευταίες μέρες. Και το πιο πιθανόν είναι αυτή την φημολογία να την διακινεί ο ίδιος ο Καμένος, για τους δικούς του λόγους. Αν ήταν αστοχία να την δημοσιεύσει το βαθύ κόκκινο είναι κάτι που μπορεί να συζητήσουμε. Όμως δεν υπάρχει καμιά βάση να συζητήσουμε την υστερική, παρανοϊκή θα έλεγα αντίδραση του Καζάκη. Αν δει κανείς την επιχειρηματολογία του γιατί δεν έστειλε μια απάντηση και το θέμα να είχε λήξει θα βάλει τα γέλια. Ο άνθρωπος έχει σαλτάρει εντελώς αν δει κανένας την σημερινή ανάρτηση που κάνει στο ιστολόγιο του. Εντελώς παραληρηματική, τσαρλατανίστικη που κινείται στην λογική καφετζούς: ράβδος εν γωνία άρα βρέχει.
Θα πρότεινα στους συντρόφους του βαθύ κόκκινο να μην συνεχίσουν αυτή την αντιπαράθεση. Ο Καζάκης την έχει δει «σωτήρας» και αφού έφυγε απ’ την «Σπίθα» καβάλησε το καλάμι της εγωπάθειας και ανακαλύπτει παντού εχθρούς που δεν τον αφήνουν να μας «σώσει».

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:06 μ.μ.

Ενισχυτικά σε αυτά που είπες ο 3:30,θα πρότεινα στους συντρόφους του ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ να μην ξανασχοληθούν με τον Καζάκη.Ασχολήθηκαν πάρα πολύ (κακώς κατά τη γνώμη μου).Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν Καζάκη,Θεοδωράκη και πάει λέγοντας...Οι εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας θα ξεδιαλύνουν και για τους πιο δύσπιστους το τοπίο και τότε θα κληθούν να κάνουν αυτό που έχουν καθυστερήσει εδώ και καιρό να κάνουν:EΠΙΛΟΓΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ!

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:32 μ.μ.

Ρε σεις οι δυο τελευταίοι του κυρίου Φώτη είστε;

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:03 μ.μ.

pios ton xezei ton anaferomeno. siga min mas piasoun kai kaoures gia to ama thixtike o agnostos pros tin ergatiki taxi kirios. Xidaki kai piso stis oportunistikes folies sas

antilogos
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:39 μ.μ.

Δεν νομίζει ο κ.Καζάκης ότι έχει υπερβεί προ πολλοὐ τα "εσκαμμένα" ;
Θεωρεί πως είναι εκφραστής της μοναδικής αλήθειας;
Φοβούμαι πως τείνει να καταλήξει ως ένας γραφικός αμετροεπής κυριούλης που μιλάει με "κύρος" που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση και "επί παντός του επιστητού".Έλεος πια. Μας κούρασαν οι εμβριθείς δήθεν αναλύσεις του και το άκρως επηρμένο υφάκι του.
Ο κύριος αυτός προ μηνών όταν βρισκόταν σε έξαρση το κίνημα των αγανακτισμένων εκφωνούσε στο Σύνταγμα δεκάρικους και "έδρεπε" το χειροκρότημα των συγκεντρωμένων ως άστεγος πολιτικά .
Σε δηλώσεις δε που υπάρχουν στο you tube(Καζάκης-δωσίλογος ο Γεωργιάδης,πυρά κατά Παπαρήγα και Τσίπρα) αποκαλεί "λαμόγια" την Παπαρήγα και τον Τσίπρα που δεν τολμούν να κατέβουν μαζί με τον λαό ,χωρίς την συνοδεία μπράβων.
Μήπως οι εκπρόσωποι των "αγανακτισμένων" είχαν "βγάλει" απαγορευτικό προς τα κόμματα με το σκεπτικό ότι δεν ήθελαν το κίνημά τους να καπελλωθεί από κανέναν. Και δεν ξέρω για την Παπαρήγα,για τον Τσίπρα δεν γνώριζε ότι τους είχε "αγκαλιάσει" με ιδιαίτερη θέρμη και όσο γινόταν πιο διακριτικά τους στήριζε;
Τι να μας πει τώρα ο Καζάκης που με το βιογραφικό που "έκτισε" μέσα στην Αριστερά συγκρότησε πολιτική κίνηση και προσπαθεί με έκδηλη αγωνία να της προσδώσει υπόσταση κόμματος και δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα προκειμένου να αλιεύσει ψήφους κρίσιμους για την εισαγωγή του στη Βουλή για να γίνει άραγε κι αυτός "γρανάζι του συστήματος" μαζί με εκείνους,τους κοινοβουλευτικούς της Αριστεράς,που σήμερα καταγγέλλει; Δοξάστε τον !

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:56 μ.μ.

Τι ασχολείστε ρε παιδιά με τον Καζάκη; Ολη του η διαδρομή έχει αποδείξει ότι είναι ένας γυρολόγος της πολιτιικής και τώρα το σύστημα του ανέθεσε να φτιάξει αυτόν τον σχημαρισμό του μήπως εγκλωνίσει κάποιο κόσμο και δεν ριζοστικοποιηθεί. Τον έβγαλαν απ' την αφάνεια και αυτός τους το ανταποδίδει. Η κύρια αποστολή που του έχει ανατεθεί είναι να ασκεί πολεμική στο ΚΚΕ, στην Ανταρσύα και σε κάθε ριζοσπαστική αριστερή δύναμη. Εχει κάνει την διεστραύλωση επάγγελμα. Αργήσατε να το διαπιστώσετε.

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:11 μ.μ.

Με τι ευκολία κάποιοι διακινούν προβοκατόρικες πληροφορίες και μετά έχουν το θράσος να το παίζουν και θιγμένοι!
ΥΓ Και φυσικά το θράσος του giorgis δεν έχει καμιά σχέση με την Τόλμη του Georges Danton.

ΑριστεραΓωνια
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:11 μ.μ.

Συμφωνω με τον Nomercy αλλα και αλλους προαναφερομενους.
Ειστε ενα απο τα πλεον αξιολογα blogs αλλα πιστευω οτι τωρα οφειλατε μια συγνωμη χωρις πολλα πολλα. Παραταυτα επανερχεστε με νεα αναρτηση. Τι αλλο μπορω να πω παρα οτι με κανετε να πιστευω οτι μιας και συντομα θα τελειωσει η ανιερη συμμαχια των 3 με τον τραπεζιτη ετοιμαζεστε να μετρησετε τα κουκια σας. Εκει πιστευω οτι θα βρειτε τους λογους γιατι γινονται τωρα ειδικα ολα αυτα. Βγαλτε με ψευτη και θα ειμαι χαρουμενος.
Αλλα και το ΕΠΑΜ τωρα που εχει τη δυνατοτητα θα πρεπει να παψει να ειναι τοσο Καζακοκεντρικο (οσο αυτο ειναι εφικτο) και να περασει στην επομενη λογικη φαση.

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:36 μ.μ.

Αν αυτός δεν είναι λόγος λογικής Καμένου τότε τί είναι:
"μας επιτιθεται η τουρκια και ο τακτικος στρατος μας προχωρει σε συμφωνια μαζι τους για να υποταξουνε απο κοινου τη χωρα.σηκωνεται ανταρτικο σε ολη τη χωρα απο ακρη σε ακρη αλλα αντι να ενωθουνε ολοι να πολεμησουνε τους εσω και τους επιδοξους αρχιζουνε να αλληλοβριζονται και τραβαει ο καθενας το δρομο του.ενα ερωτημα προκυπτει μονο για εμενα κι αυτο ειναι ποσα χροννια θα διαρκεσει η κατοχη."
8 Δεκεμβρίου 2011 3:43 μ.μ.
Σχόλιο αναγνώστη απο την σημερινή ανάρτηση του Δ.ΚΑΖΑΚΗ γιά το"Βαθύ Κόκκινο"
Την πολιτική συνεργασία του ΕΠΑΜ με τον Καμμένο ανεξάρτητα αν υπάρχει "συζήτηση κορυφής" ή όχι,όπως βλέπουμε την επιβάλει πάνω από όλα μια αναγκαιότητα "σύγχρονης ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΈΡΩΣΗΣ" σαν - επιστέγασμα της διεξόδου από την κρίση- όπως την προτείνει το ΕΠΑΜ,(καιπου το σύνολο της πατριωτικής αριστεράς θα έλεγα αποδεχέται) και συναντιέται και συντάσεται με τον ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΌ ΛΟΓΟ του λαικο-δεξιού Καμένου και όχι μόνο.
Ο ΚΑΖΑΚΗΣ δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να προικοδοτήται απο τιςς αμαρτίες της λληνικής Αριστεράς και με έναν μεσιανικό λόγο να προωθεί την καινούρια ΕΘΝΙΚΉ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" στα αποκαίδια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:51 μ.μ.

Φίλοι από το Βαθύ Κόκκινο , σας παρακολουθώ κι εκτιμώ την δουλειά σας. Η πατρίδα μας είναι σε έσχατη ανάγκη και δεν μας μένει ούτε χρόνος , ούτε δυνάμεις για ανούσιες κόντρες.

Κάνατε μια χοντράδα γράφοντας τα «επίδικα» για τον Δ.Καζάκη, έπρεπε να πείτε στα ίσα και ντόμπρα mea culpa , εφόσον δεν φροντίσατε να επιβεβαιώσετε τις πληροφορίες σας και μεταφέρατε ανακρίβειες.

Ο Καζάκης δεν προέκυψε από κανέναν κομματικό δοκιμαστικό σωλήνα, αναδείχθηκε μέσα από τις πλατείες της αγανάκτησης και τους λαϊκούς αγώνες.

Είναι πρωτοπόρος στον αγώνα που δίνεται ενάντια στη χούντα τής Γκολντμαν Σακς και καλό είναι να μη τρωγόμαστε μεταξύ μας και να μην υπονομέυουμε μονοι μας τον κοινό αγώνα..

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:31 μ.μ.

ειναι αραγε τυχαιο,που Καζακης καιΚαμενος ηταν στον αντεννα και ενας εκανε πασα στον αλλο?συγνωμη να ρωτησω,το αριστερος απο που προκυπτει?

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:39 μ.μ.

Ρε φιλε ο καζακης καλος ειναι αλλα εχει ξεφύγει σε χαρακτηρισμούς

εγω πιστεύω πως βιαστικέ να κανει επίθεση και μάλιστα χυδαία στην

αριστερά μόλις διαπίστωσε πως τον αγνοεί και τοτε άρχισε να κοιτα και

προς τα δεξια

Με αυτους που προσεγγίζει αργα η γρήγορα δεν θα εχουν κοινή πορεια

εκτος αν κανει το λαθος που δεν το νομίζω και τοτε θα αυτο-εξευτελιστεί

Το ποιο πιθανό ειναι να βρει καταφύγιο σε "υπερ αριστερες"απόψεις στην πορεία του

Αν ηταν πιο ψύχραιμος θα υπήρχε έδαφος για διακριτές πορείες μεν αλλα

και παράλληλες ταυτόχρονα γιατι όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί τόσο

συντομα να γίνει ο αρχιερέας της αντεπίθεσης

Τελικα η θα πρέπει να ξεκαβαλησει το καλάμι σύντομα η διαφορετικά θα το

καβαλήσει όρθιο...

8 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:24 μ.μ.

Είναι αναγκαίο να γράψουμε δυο πράγματα.

Αλλο πολιτική κριτική και άλλο υβρεολόγιο που απευθύνεται προσωπικά. Γ’ αυτό αναγκαστήκαμε να σβήσουμε κάποια σχόλια που περιείχαν απαράδεκτους, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του κ. Καζάκη.

Να προβούμε και σε μια διευκρίνιση. Η πληροφορία ότι υπήρχαν επαφές μεταξύ Καμένου-Καζάκη κυκλοφορεί πλατειά στα αστικά δημοσιογραφικά γραφεία. Πιθανόν να προέρχεται από το περιβάλλον ή από την ίδιο τον Π. Καμένο που την διέρρευσε για δικές του σκοπιμότητες όταν τον διέγραψαν από την Κ.Ο της Ν.Δ. Μας την μετέφεραν και την δημοσιεύσαμε διευκρινίζοντας ότι δεν την υιοθετούμε γιατί δεν γνωρίζουμε αν ισχύει ή όχι. Κι αυτό όμως πιθανόν να έπρεπε να το αποφύγουμε αφού είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε ένα δικό μας ρεπορτάζ και να μην αρκεστούμε στην ευκολία να μεταφέρουμε μια πληροφορία που πίσω της μπορεί να υπήρχαν σκοπιμότητες.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην αναγνωρίσουμε την συγκεκριμένη αστοχία μας.

Από κει και πέρα όμως εξακολουθούμε να επιμένουμε ότι η αντιμετώπιση που είχαμε από την πλευρά του Δ. Καζάκη ήταν αισχρή και αλήτική και υποδηλώνει το ποιόν του ανθρώπου.

Από την πλευρά μας πάντως δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε στο παραλήρημα του και ομολογούμε ότι στα 4 χρόνια που έχουμε παρουσία στην μπλοκόσφαιρα δεν έχουμε δεχτεί τόση λάσπη όση περιείχαν τα γραφόμενα του Δ.Κ. με στόχο το μπλοκ μας.

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:37 μ.μ.

ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ. ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΝΙΚΗ ΞΑΝΑΤΡΟΓΩΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΞΑΝΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ.
ΚΑΖΑΚΗΣ-ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ-ΤΡΙΠΡΑΣ-ΚΚΕ-ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (ΕΧΟΤΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ; ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ" ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:34 π.μ.

Η επίθεση του Καζάκη στο Βαθύ Κόκκινο ειναι απαράδεκτη. Στο κατω κάτω το πνευμα της δημοσίευσης ήταν ότι ενω η πηγή ήταν αξιόπιστη την πληροφορία την θεωρούσε απίστευτη ή απίθανη και γι αυτό έλεγε κιόλας "Αν το δούμε κι αυτό.." Στα περι δεοντολογίας οτι έπρεπε να επικοινωνησουν και να διασταυρωσουν τωρα τι να πω;Προτιμω την αγνη λογική που μπορεί να παραλείπει κάποτε και πράγματα από την δηθεν δεοντολογία του κώλου που φυλαει τα νωτα της. Το Βαθυ Κόκκινο πηρε μια πληροφορία και θεωρωντας την αξιόπιστη την έγραψε. Από τη σοβαρότητα που εχει αντιμετωπίσει τόσα δυσκολα θεματα πιστευω οτι για να το κανει κατι συμβαίνει. Καποιος που ηταν κοντα σε Καζακη-Καμμενο θα την εδωσε η κατι τετοιο.Δεν μπορει ξαφνικα το Β.Κ. να άρχισε τις φαντασιώσεις η τη δημοσιολαγνεία και το κυνηγι της επισκεψιμότητας χτυπώντας τον Καζάκη.Μην τρελαθούμε τωρα.Σιγα το Λενιν! Αλλα επι της ουσίας ο ΚΑΖΑΚΗς πόσο μακριά ειναι από τον Καμμενο; Γιατι δεν ξεκαθαρισε τι άποψη εχει για τη Λαική-Πατριωτική δεξιά; Πηγαίνετε στο μπλογκ του και ρωτηστε τον.Τι γνωμη έχεις για τον Καμμένο; Ποιον θεωρεί πιο χρησιμο και αξιόπιστο συζητητη; Τον Καμμενο ή την Αριστερά που την αποκαλεί "λεγόμενη" γιατι απλά την σιχαίνεται(όλες τις εκφάνσεις της)Εκτός από τον ίδιο και τον Λενιν ίσως υπάρχει ή υπήρξε άλλος κομμουνιστής; Εχετε ακούσει καλή κουβεντα για συγκεκριμενο άτομο ή σχημα κομμουνιστικό ή Αριστερό απο τον Καζάκη; Ο Καζακης απεχθανεται όλους τους Αριστερούς σχηματισμούς, κόμματα,παρατάξεις και το λέει ανοιχτά.Αν δεν το πιστευετε μπειτε στο μπλογκ του και ρωτηστε τον.Ζητηστε του να γραψει ενα αρθρο για το τι γνώμη έχει για οποιοδηποτε Αριστερο σχημα υπάρχει εξωκοινοβουλευτικό η κοινοβουλευτικό. Κι αν σας πει καλή κουβεντα εγω θα αυτοπυρποληθω στο Συνταγμα. Αντιθετα αναφερεται διαρκως στους Ελληνες πατριώτες όπως κάνουν ακριβως και άλλοι διαφορων πατριωτικών μετώπων. Ο Καζάκης έχει 3 υπερ μόνο. Ειναι υπερόπτης, υπερενεργητικός και δυστυχως για όσους τον πιστευουν υπερ-υπερεκτιμημένος σε όλα τα επίπεδα. (Ναι και στο οικονομολογικό όπου σας διαβεβαιώ μπάζει απ όλες τις μπάντες κυριολεκτικά)

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:47 π.μ.

ΑΝΤΕ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΤΑ ΒΡΙΚΑΝΕ? ΑΘΡΟΙΣΤΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΤΙ ΟΦΕΛΕΙ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ ΚΟΣΜΑΚΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΑ ΜΙΖΕΡΑ ΠΕΡΙ ΤΟ 8-9% ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΑΣ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Ή ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ? ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΧΡΥΣΟΣ. Χ.

περαστικός
9 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:29 π.μ.

Δεν ξέρω, είσαστε καταρχήν δημοσιογράφοι ή αριστεροί; Γιατί αν είστε καταρχήν δημοσιογράφοι θα έπρεπε να το δημοσιεύσετε από την στιγμή που το θεωρείτε αξιόπιστο. Αν είστε καταρχήν αριστεροί τότε θα έπρεπε να το 3πλοτσεκάρετε και να είστε απολύτως βέβαιοι πριν βγάλετε μια τέτοιου τύπου βρώμα που μόνο κακό κάνει στην αντίληψή σας.

Εκείνο όμως που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι μερικοί (ο Καζάκης αλλά και άλλοι π.χ. Αλαβάνος, κάποιοι ΣΥΡΙΖαίοι και άλλοι πολλοί...) δεν έχουν καταλάβει ότι πλέον γίνονται αστείοι με το να μιλάνε όλοι για ενότητα, ΕΑΜ, ΕΠΑΜ κοκ, κάνοντας ξεχωριστά σχήματα ο καθένας. Υπάρχουν 20 διαφορετικές προτάσεις να ενωθεί η αριστερά, έχετε καταλάβει το γελοίον του πράγματος; Η ενότητα κλίνεται σε όλες τις κλίσεις, από αυτούς που την ίδια στιγμή διασπώνται!

Σκεφτείτε το λίγο μερικοί, γιατί το πράγμα έχει γίνει κυριολεκτικά για γέλια.

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:44 π.μ.

{{Η πληροφορία ότι υπήρχαν επαφές μεταξύ Καμένου-Καζάκη κυκλοφορεί πλατειά στα αστικά δημοσιογραφικά γραφεία}}


Και αυτό σημαίνει πως ότι κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία,ισχύει κι όλας? Και πως είσασταν σίγουροι πριν γράψετε ό,τι γράψετε ότι αληθεύει.Αυτό το προσπερνάτε τεχνηέντως (έτσι νομίζετε) και αμολάτε την "πληροφορία" παρέα με ολίγη κριτική.

Στη γλώσσα την απλή,του λαού,αυτό λέγεται... και φυσικά αυτολογοκρίνομαι για ευνόητους λόγους.


Υστερα απ'όλα αυτά ζητάτε και τα ρέστα από τον Καζάκη επειδή έκανε τα αυτονόητα,ότι θα έκανε δηλαδή οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του.

Εντύπωση πάντως κάνει ότι συνεχίζεται να ποιείται την νήσσα (πάπια) και να σφυρίζεται σχεδόν αδιάφορα αντί να το κλείσεται και να ζητήσεται συγνώμη δημοσίως όπως επιβάλλει η στοιχειώδης ηθική.Η όποια ηθική κυκλοφορεί ακόμα στους δρόμους.

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:17 μ.μ.

Και γέέέέλια οι αστοί...

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:05 μ.μ.

Δημιούργημα των αστικών ΜΜΕ είναι το ΕΠΑΜ που ανέλαβε να παίξει τον ρόλο που απέτυχε η Σπίθα του Μίκυ. Μεγα, Αλτερ, κλπ πήραν τον Καζάκη από το πουθενά και τον πλασάρουν σαν νέο ηγέτη προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα ανάχωμα στην ριζοστικοποίηση του κόσμου. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο που κανένας σοβαρός αριστερός οικονομολόγος δεν παίρνει στα σοβαρά τα λεγόμενα του Καζάκη αφού όλοι έχουν αντιληφθεί τι ρόλο παίζει και τον έχουν απομονώσει.

Για τους αφελείς που τον υπερασπίζονται ας παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που υπάρχει στο ιντυμίντια. Ενα χαρακτηριστικό κείμενο από εκεί:

Από το μέτωπο του καζάκη διαγράφεται η οργάνωση Αθήνας και κάποιοι από το περιστέρι.Όλα αυτά γίνονται γιατί αντέδρασαν στην μαζική εισροή ακροδεξιών και άλλων φρούτων στο επαμ.Χαρακτηριστικό είναι οτι ο Ιφικράτης Αμυράς γνωστός ακροδεξιός και πρώην(;) γραμματέας τύπου του Βιτάλη καλείται να αναδιοργανώσει την οργάνωση αθήνας που διαλύθηκε.
Γράφω μόνο το καμπανιστό όνομα του ακροδεξιού που ανέλαβε θέση στο πραξικόπημα και όχι των υπολοίπων .Αν όμως ο Καζάκης συνεχίζει να καταγγέλει σαν ασφαλίτες και προβοκάτορες τα αριστερά παιδιά που έδιωξε ,θα γραφτούν όλα τα ονόματα των ακροδεξιών που μάζεψε και οι ιδιοτητές του καιο θα φρικάρει πολύς κόσμος....
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1307600

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:02 μ.μ.

Περί κ.Καζάκη
Στα οικονομικά του είναι αρκετά καλός. Στα πολιτικά , εκφράζει την αγωνία του μικρού κεφαλαίου που το καλύπτει με το όνομα "λαός". Μιας και για τον κ.Καζάκη μάλλον δεν υπάρχουν αντικρουόμενα ΤΑΞΙΚΑ συμφέροντα

Από την στιγμή που η αντιμετώπιση του χρέους θεωρείται από τον κ.Καζάκη εθνική και όχι ταξική, τότε ο κ.Καζάκης περνά στην υπηρεσία των αστών.

Προφανώς η Ελλάδα είναι μία αδύναμη χώρα,
που δεν συμμετέχει σε ΕΕ - ΟΝΕ - ΝΑΤΟ,
που από την ΕΕ και την ΟΝΕ δεν ωφελήθηκαν μεγάλα και μεσαία αστικά στρώματα(μάλλον αυτά δεν ανήκουν στον λαό κατά την λογική του κ.Καζάκη),
που αυτά δεν ωφελούνται από τα μνημόνια,
που το ελληνικό κράτος δεν στέλνει στρατούς σε Αφγανιστάν Κόσοβο ακόμα και σε Αφρική,
που δεν έχει ισχυρό εφοπλιστικό κεφάλαιο,
που δεν δημιούργησε "ζώνη δραχμής" πριν 12 χρόνια στα Βαλκάνια, που δεν εξαγόρασε τουρκική τράπεζα.
Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με αυτά που λέμε, τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα..

Να μην πούμε καλύτερα πως όσο ήταν στην Σπίθα φλέρταρε και την λύση για φτηνά δάνεια από Ρωσία. όμως οι εξελίξεις στην Λιβύη όπου η Ρωσία παρόλο που είχε ΥΛΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ στην ΛΙΒΥΗ και παρόλα αυτά δεν έβαλε βέτο στον ΟΗΕ,
κατέρριψε άλλη μία θεωρία του.

Επίσης έμμεσα ο "αντικαθεστωτικός"κ.Καζάκης(αντικαθεστωτικός όπου γράφει κάθε εβδομάδα στο "αντικαθεστωτικό" "Ποντίκι", μιλά στο "αντικαθεστωτικό" ALTER και έχει καθημερινή εκπομπή "αντικαθεστωτικό" κανάλι 9) έκλεισε το "ματάκι" του στην άκρα δεξιά επιχειρώντας να ξαναγράψει την ιστορία σε αυτό το άρθρο Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

"...Κι αυτοί δεν μπορούν να περιοριστούν στην καταγγελία του μνημονίου, όπως κάνουν όλα τα κόμματα και γκρουπούσκουλα της αριστεράς. Άλλωστε η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι στην κατοχή οι εθνικιστές ήταν εκείνοι που στρατεύθηκαν με τους κομμουνιστές και έχυσαν το αίμα τους για μια λαοκρατική Ελλάδα, όταν κάποιοι πούροι επαναστάτες είχαν διαλέξει την ασφάλεια του σπιτιού τους, ή την υπηρεσία της κομαντατούρ. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα απογίνει με τη Σπίθα, αλλά δεν δέχομαι κανενός είδους ασφαλίτικη λογική που ζητά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων προκειμένου να υπάρξει συμπαράταξη στον κοινό αγώνα. Δεν απαλλάχθηκε η ελληνική κοινωνία και πολιτική από τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, για να τα επαναφέρει η αριστερά και μάλιστα εκείνοι που ξέρουν μόνο από δημόσιες σχέσεις, εσωκομματικές ισορροπίες και συναλλαγές κορυφών..."

Ξέχασε ο κ.Καζάκης ότι αρκετοί εθνικιστές πολεμούσαν τον Κομμουνισμό με στράτευση στους γερμανοτσολλιάδες. στους χήτες αλλά μάλλον και αυτά φαίνεται να είναι μία απλή λεπτομέρεια.

Αν όμως αυτό δεν είναι "το τέλος των ιδεολογιών"(πέρα της δική του), που ως "βέρος επαναστάτης", "που δεν ζεσταίνει δρόμους" δεν τον έχουμε δει ούτε σε μία απεργία -έτσι για το θεαθήναι ρε αδελφέ-,
τότε ας του θυμίσουμε πως ο Φουκογιάμμα που λάνσαρε αυτό τον όρο, τον πήρε πίσω σε 18 χρόνια.

Την λογική τως "πιστοποιητικών φρονημάτων" από την αριστερά μάλλον την φλερτάρει ο κ.Καζάκης.
Έχει ακουστεί σε εκπομπή του από τα "αντικαθεστωτικά" μέσα που χρησιμοποιεί να ισχυρίζεται στο περίπου πως όποιος θεωρεί ότι το θέμα δεν είναι εθνικό είναι περίπου μειοδότης. Ποντάρει στον εθνικισμό δηλαδή στην αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας της αστικής τάξης. Καλό θα είναι να δημοσιεύσετε τον διάλογό του με τον κ.Σαρρή.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

9 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:05 μ.μ.

Από τη στιγμή που του την πέφτετε με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κλπ κλπ .. ΦΤΑΙΤΕ!
Τα «με κάθε επιφύλαξη», «ανεπιβεβαίωτες» και όλα τα συναφή, είναι δικαιολογίες για να μην πω τίποτε χειρότερο!

Δε μπορεί στα καλά καθούμενα να πετάς πληροφορίες για τις οποίες δεν έχεις κανένα στοιχείο και μετά να λες, ε να εγώ το είπα ότι μπορεί να είναι ψέματα.

Άστο σύντροφε, έφταιξες και πάρα πολύ μάλιστα. Από τον Καζάκη μαθαίνω ΚΑΘΕ μέρα πολλά καινούρια πράγματα από την εκπομπή του στο Radio-9 και όχι μόνο.

Όπως και από το μπλοκ σας επίσης. Μια συγνώμη δε βλάπτει, γιατί έκανες μαλακία.
Και η δική του όμως αντεπίθεση ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Ε όχι και βαθύ κράτος το εν λόγω μπλοκ! Το παρακολουθούμε καιρό και μόνο αυτό δεν είναι. Απλά τσαντίστηκε υποθέτω από τη χαζομάρα σας και αντεπιτέθηκε σφοδρότατα θεωρώντας ότι του δώσατε το δικαίωμα.

Κοινός, ανεύθυνη στάση και από τις δύο μεριές.. ευτυχώς εμείς που σας παρακολουθούμε, ξέρουμε καλύτερα προφανώς ποιοι είστε!

Υ: Ρε παιδιά, ο ορθογράφος του word δεν αναγνωρίζει τη λέξη μαλακία.. ΕΛΕΟΣ!!!

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:56 μ.μ.

Φίλοι του Κόκκινου,επαναλαμβάνω με πολύ καλή διάθεση:
Τυχαίο είναι πως τις τελευταίες μέρες επιτέθηκαν στον Καζάκη οι φασίστες του Καρατζαφύρερ κατηγορώντας τον σαν δήθεν μασώνο ;
Κι έπειτα κατηγορήσατε εσείς τον Καζάκη πως δήθεν χρηματίζεται από τον Καμμένο προκειμένου να κλπ κλπ
Όταν εκστομίζετε μια τέτοια μομφή εναντίον ενός από τους κορυφαίους συντελεστές της αποδόμησης της χουντικής μπαρουφολογίας περί τα οικονομικά, ΟΦΕΊΛΕΤΕ να έχετε διασταυρώσει πλήρως την πληροφόρηση σας και να ενημερώσετε σχετικά τον Δ.Καζάκη για να έχετε και την άποψη του.
Δεν κάνατε ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο. Και αντί να πείτε ένα παλληκαρίσιο mea culpa, προσπαθείτε να βγείτε από πάνω δυσχεραίνοντας περαιτέρω την θέση σας,με θεωρίες savoir vivre.
Πείτε πως κάνατε λάθος, ζητήστε την απαραίτητη συγγνώμη από τον θιγόμενο και «νερό κι αλάτι».

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:42 μ.μ.

να πω και εγώ την αποψ΄΄αρα μου αφου έκανα τον κόπο να διαβάσω όλα τα σχόλια. Συμφωνώ απόλυτα με τον ανώνυμο 9 Δεκεμβρίου 2011 1:34 π.μ.

Μην δίνεται σημασία σε κάτι χριστιανοβαρεμένους όπως ο/η Misha.
Με ανόητες συκοφαντίες του τύπου "Κι έπειτα κατηγορήσατε εσείς τον Καζάκη πως δήθεν χρηματίζεται από τον Καμμένο προκειμένου να κλπ κλπ" -που φυσικά δεν γίνονται πιστευτές ούτε από μικρό παιδί που έχει διαβάσει τα ποστ στα οποία είναι καθαρό ότι εσεις δεν υιοθετήσατε και πολύ περισσότερο δεν πήρατε σαν δεδομένο αυτά που ακούστηκαν για τις επαφές Καζάκη-Καμένου. Οι κλίκα του Καζάκη προσπαθεί να εφαρμόσει την τακτική 'εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι".

Και φυσικά δεν είναι καθόλου καλοπροαίρετα αυτά τα άτομα αφού δεν βρίσκουν λέξη να πουν για τις γελοιότητες που είπε ο Καζάκης για το μπλοκ σας που παρακολουθούμε χρόνια.
Δεν θέλω να ισχυριστώ αυτό που πιστεύω ότι ο Καζάκης είναι ψυχοπαθείς και παρανοϊκός γιατί θα κόψετε το σχόλιο μου όπως κάνατε και την προηγούμενη φορά.

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:46 μ.μ.

Βλέπω ότι για κάποιους από δω μέσα ο Καζάκης τους πέφτει βαρύς.Είναι οι ίδιοι που ήθελαν εκλογές πριν από λίγο καιρό για να αυξήσουν τα εκλογικά τους ποσοστά.Είναι αυτοί που μιλάνε για λαϊκή εξουσία σαν να μιλάνε για τη δευτέρα παρουσία.Είναι αυτοί που απαξίωσαν τους αγανακτισμένους αποκαλώντας τους μικροαστούς.Είναι οι ίδιοι που πηγαίνουν σε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό παρέχοντας πολιτική νομιμοποίηση ξεκαθαρίζοντας βεβαίως ότι διαφωνούν με αυτήν την πολιτική(τότε γιατί πάνε;)Είναι αυτοί που επιμένουν στις κομματικές παρελάσεις.Είναι αυτοί που στα γεγονότα του Πολυτεχνείου πριν από 38 χρόνια μας έλεγαν ότι πρόκειται για προβοκάτσια της CIA.Είναι αυτοί που το 86 με το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ μας έλεγαν ότι ήταν αστική προπαγάνδα που είχε στόχο να διαβάλει τη Σ.Ε.Είναι αυτοί που απαξιώνουν ό,τι καλύτερο έχει η μαρξιστική διανόηση στην Ελλάδα γιατί δεν την ελέγχουν.Είναι εκείνοι που δεν κάνουν κριτική στα επιχειρήματα αλλά στα πρόσωπα.Και όλοι αυτοί οι ''φωτισμένοι μαρξιστές'' κάνουν χυδαία κριτική σε κάποιον που αφυπνίζει τις συνειδήσεις του κόσμου.Αντε και συνεργασία με το ΛΑ(γ)ΟΣ στις εκλογές

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:59 μ.μ.

Αναμφισβήτητα ο Καζάκης είναι ένας πάρα πολύ καλός αναλυτής και πολύ ευφυής τύπος. Πάντως ο λόγος του είναι πολύ απόλυτος, με την έννοια ότι κράζει συνεχώς την Αριστερά, π.χ. Παπαρήγα, Τσίπρα. Η φρασεολογία που χρησιμοποιεί ψαρεύει όντως σε δύο βάρκες, με την έννοια ότι μαζί με την αριστερή ανάλυση περί κερδοσκόπων και τοκογλυφικού χρέους κ.λπ. κοτσάρει συνεχώς και το πατριωτικό του πράγματος, αποκτώντας έτσι μεγάλη απήχηση σε κόσμο που ψήνεται με αυτό. Όσο για το ΕΠΑΜ, νομίζω ότι είναι μάλλον προσωποκεντρικό μόρφωμα με την έννοια ότι δεν έχουμε ακούσει να μιλού εκ μέρους του άλλα άτομα και προφανώς όλα αποφασίζονται από τον ίδιο. Η όλη φάση μου φαίνεται λίγο θολή. Πάντως αναμφισβήτητα μπορούμε να μαθαίνουμε πολλά από τις οικονομικές του αναλύσεις.

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:20 π.μ.

Μπορεί να ήταν ατυχής η επίκληση ανεπιβεβαίωτων πηγών στο δημοσίευμα, αλλά νομίζω ότι γενικά σε ό,τι αφορά τον Καζάκη και το μόρφωμα του είναι παραπάνω από ύποπτη η δυνατότητα του να οργώνει όλη την Ελλάδα, ενώ ακόμα και ολόκληρα κόμματα δυσκολεύονται. Αυτό δεν εξηγείται επαρκώς ούτε από τη "ρητορική του δεινότητα", ούτε από τα έσοδα από φίλους του ΕΠΑΜ που επικαλείται, όταν για οποινδήποτε ξέρει τα έξοδα που χρειάζονται γι' αυτές τις περιοδείες, μιλάμε για σημαντικά χρηματικά ποσά. Σε αυτή την περίπτωση είναι και ευθύνη του κάθε Καζάκη να δείχνει από πού είναι έστω ένα σημαντικό μέρος των πηγών του. Το ίδιο δεν εξηγείται ακόμα περισσότερο η τεράστια προβολή που έχει πάρει από τα καθεστωτικά μέσα, πάλι αυτό δεν εξηγείται απλά από τη "ρητορική του δεινότητα", που μάγεψε τα ΜΜΕ, όταν ακόμα και πριν 1 χρόνο ήταν ΠΑΝΤΕΛΩΣ άγνωστος στην Αριστερά, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνικο-οικονομική ανάλυση. Εξ ου και οι αθλιότητες του ότι αυτός "δεν κάνει πολιτική", κάτι που πραγματικά υποδηλώνει ασχετοσύνη ή απατεωνιά...

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:52 π.μ.

Πρώτα ο εμφύλιος ΠΑΜΕ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ.
Τώρα ο εμφύλιος ΒΑΘΕΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ-ΚΑΖΑΚΗ

Φίλοι από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ μπορεί να μην έχετε ευθύνη για τις αναρτήσεις των σχολίων.
Οταν όμως αναρτάτε άρθρα στη κεντρική σελίδα και μάλιστα με κριτήρια τύπου ¨αξιόπιστες πηγές" τότε κρίνεστε για τις επιλογές σας.
Γνώμη μου είναι ότι το άρθρο δεν έπρεπε να δημοσιευθεί-υιοθετηθεί από το μπλογκ σας ,γιατί δυσφημεί μια πολιτική προσπάθεια με χτυπήματα κάτω από τη μέση.
Αλλο η πολιτική κριτική και άλλο το ¨κουτσομπολιό"
Τώρα για τις οικονομικές γνώσεις του Καζάκη,πιστεύω ότι είναι από τους ελάχιστους οικονομολογους που δεν κάνει απλά προπαγάνδα,αλλά τεκμηριώνει ό,τι λέει και αυτό γιατί φαίνεται να μη διακατέχεται από τη διανοητική οκνηρία ,που δυστυχώς χαρακτηρίζει ένα μεγάλο κομμάτι της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου,που ο λόγος τους έχει γίνει μια στείρα συνθηματολογία,απευθυνόμενη σε πεισμένους.
Αναφορικά με τις πολιτικές του θέσεις ,δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς σήμερα να μιλάει σοβαρά για "ελληνικό ιμπεριαλισμό" και άλλα τέτοια φαιδρά που ακουγόταν αβασάνιστα τα προηγούμενα χρόνια.
Το να είναι κάποιος αριστερός ή αντιεξουσιαστής και ταυτόχρονα να θεωρεί ότι αυτό που γίνεται στην ΕΕ είναι "νεο-αποικιοκρατικό πείραμα" δεν συνιστά πλέον αντι-νομία και κυρίως δεν συνιστά εθνικισμό.Ισως αυτοί που θα έπρεπε σήμερα να απολογηθούν είναι όλοι αυτοί που υποστήριζαν μέχρι σήμερα το ολοκληρωτικό μόρφωμα της ΕΕ και της Ευρωζώνης,από .......... διεθνιστική σκοπιά.
Οσο για το ψάρεμα ,του ΔΚ,σε ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ,νομίζω ότι το σωστό θα ήταν να πούμε σε ΠΡΩΗΝ ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και νυν ανένταχτους,εκεί που ψαρεύουν δηλ. όλοι, από το ΚΚΕ μέχρι τους αναρχικούς,περνώντας από ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λ.π.

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:37 π.μ.

Φυσικά με το προηγούμενο σχόλιο δεν εννοούσα να κατονομάσει πηγές όπως παπαγαλίζουν τα αστικά μέσα και διάφοροι "αριστεροί" π.χ. για το ΚΚΕ, αλλά να δώσει έναν στοιχειώδη προϋπολογισμό για όλη αυτή την εκστρατεία.

10 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:30 μ.μ.

Δεν ξέρω τι σημαίνει ακριβώς καλοπροαίρετος για τον Καζάκη και κάθε τύπου Καζάκη.Παντού υπάρχει κάποιος που εκφράζεται μέσω τέτοιων προσεγγίσεων γιατι και τα ξέρει και τα λέει καλά.Καλά σημαίνει ότι προσεγγίζει όλους όσους τσούζει ο κ..ος τους αλλά δεν έχουν και τίποτα ιδιαίτερα ανατρεπτικό στο νού τους.Δε θα σταθώ σε μια άλλη μια "ατυχή" συγκυρία που προκάλεσε τόση φασαρία για το ποιός είναι καλοπροαίρετος η όχι αλλά στο ότι μπάζουμε απο παντού και μείς και ο Καζάκης και οι αστοί παρακολουθούν έκπληκτοι το θέατρο του παραλόγου της Ααριστεράς.Ποιάς Αριστεράς?
Μετράμε τις αριστεροσύνες μας μέσα στο μυαλό μας και δε μπορούμε πάνω απο 2 να συμφωνήσουμε τι θα πούμε στον τρίτο.

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:30 μ.μ.

Περιμένω από το μπλογκ το οποίο επισκέπτομαι καθημερινά όπως και πολλοί άλλοι να ζητήσει έστω τώρα συγγνώμη από τον Καζάκη και το ΕΠΑΜ αν μη τι άλλο επειδή χωρίς να διασταυρώσει την πληροφορία(σηκώνοντας το ακουστικό)τη μετέδωσε ρίχνοντας έτσι νερό στο μύλο της αντίδρασης

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:24 μ.μ.

Τι ασχολήστε ρε παιδιά με τον Καζάκη και του δίνεται αξία; Ολοι έχουν καταλάβει τι υπηρεσία εκτελεί. Εχεται δει έστω και έναν αριστερό οικονομολόγο να ασπάζεται τις απόψεις του; Ολοι μιλούν ειρωνικά γ' αυτόν; Εχεται δει έστω και έναν συνδικαλιστή απ' τους ταξικούς εννοώ που έχουν δώσει μάζες σε εργατικούς και λαϊκούς αγώνες να είναι στο πολιτικό του σχήμα; Δεν υπάρχει ούτε ένας!!! Ολοι έχουν καταλάβει την διατεταγμένη από το σύστημα δουλειά που έχει αναλάβει.

Το πιο ωραίο είναι ότι στελεχόνεται από εντελώς πρόβατα αν κρίνω απ' τις παρεμβάσεις τους εδώ. Αλου του φταίει το ΚΚΕ για την κριτική που γίνεται στον Καζάκη, αλλος διεστραυλώνει εντελώς την αρχική ανάρτησή σας λέγοντας ότι υιοθετήσατε τις φήμες που κυκλοφορούν, άλλος μάλιστα αξιώνει και να του ζητήσετε συγνώμη για τον οχετό που εξαπέλυσε στο μπλοκ σας. Και όλοι τους δεν έχουν να πουν το παραμικρό για τον προβοκατόρικο οχετό που εξαπέλυσε ο "ηγέτης" τους απέναντι σε ένα μπλοκ που αν μην τι άλλο είναι απ' τα πιο μαχητικά και έγκυρα που υπάρχουν στο διαδίκτυο από αριστερή σκοπιά.

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:45 μ.μ.

Δηλαδή δεν φτάνει που διακινείται πληροφορίες χωρίς να τις έχετε διασταυρώσει πρώτα,έχετε και το θράσος,όταν ο άλλος διαμαρτύρεται γιάυτη την συμπεριφορά και υπερασπίζεται τον εαυτό του,να προσπαθείται να βγείτε και απο πάνω;!

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:30 μ.μ.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Οπως ο Μανιαδάκης βρήκε κάποιους μετανοημένους κομμουνιστές και έστησε την χαφιέδικη δεύτερη Κ.Ε του ΚΚΕ έτσι και σήμερα το σύστημα χρησιμοποιεί τον Καζάκη για να σπείρει σύγχιση στον αριστερό κόσμο. Ευτυχώς όμως αυτός τον έχει παρει χαμπάρι και όπως γράφει ο φίλος παραπάνω τον έχει απομονώσει γ' αυτό και μόνο κάποια ακροδεξιά και θρησκόληπτα στοιχεία τον πλαισιώνουν. Τζάμπα πάει η τόση προβολή που του κάνουν όλα τα ΜΜΕ του συστήματος.

Μην ασχολείστε μαζί του. Αξία του δίνεται. Οσο για τις ύβρεις που εξαπέλυσε εναντίον σας μόνο σαν εύσημα πρέπει να τα πάρετε. Οταν σας κατηγορεί δεκανίκι του συστήματος τότε πάει να πει ότι έχεται δίκιο.

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:29 π.μ.

Ρε μάγκες εξηγήστε μου πώς γίνεται ο Καζάκης να σας λέει ότι είστε το "βαθύ κράτος" και να εξαπολύει οχετό ύβρεων εναντίων σας και όμως το μπλοκ του ΕΠΑΜ να αναδημοσιεύει τρεις δικές σας αναρτήσεις στην πρώτη σελίδα του; Εδώ πια θα τρελαθούμε εντελώς. Και οι δικοί του λέτε να τον έφτιαξαν για τις παπαριές που έγραψε σε βάρος σας;


http://seisaxthia.blogspot.com/2011/12/blog-post_5257.html

http://seisaxthia.blogspot.com/2011/12/10121893.html

http://seisaxthia.blogspot.com/2011/12/blog-post_9824.html

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:29 π.μ.

Μπορεί να εξηγήσει κάποιος ποια είναι η διατεταγμένη υπηρεσία που εκτελεί ο Καζάκης υπερ του συστήματος;Ρωτάω καλοπροέραιτα(αν και με λίγη αφέλεια)

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:06 π.μ.

Το Βαθύ Κόκκινο είναι απ'τις πιο αξιόλογες αριστερές προσπάθειες που έχω δει στο ίντερνετ και το παρακολουθώ ανελλιπώς.
Εννοείται ότι δεν θα σταματήσω να το παρακολουθώ επειδή έκανε μια πατάτα,έστω χοντρή,και δημοσίευσε κάτι προφανώς αβάσιμο (εκτός αν ξαφνικά ο Καμμένος έγινε οπαδός της μη αναγνώρισης του χρέους,της στάσης πληρωμών,της εξόδου απ'το ευρώ,της κρατικοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδας και γενικά της λήψης μέτρων -περιορισμό κίνησης κεφαλαίων,κρατικοποιήσεις κλπ- που έρχονται σε ρήξη με τις 4 ελευθερίες του Μάαστριχτ).
Από την άλλη μεριά,ο Καζάκης είναι
από τους ελάχιστους που έχουν ξεστραβώσει τον κόσμο 2 χρόνια τώρα για το τι έρχεται,όταν οι άλλοι λέγανε μαλακίες περί δήθεν χρεωκοπίας και περί παραμυθιού χωρίς δράκο.Ούτε πούλησε παραμύθια περί ΕΛΕ που θα ελέγξει τάχα το χρέος.Φυσικά δεν θα σταματήσω να τον παρακολουθώ επειδή αντέδρασε υπερβολικά και ακραία στην πατάτα που έκανε το blog και επειδή του απέδωσε χαρακτηρισμούς που δεν στέκουν με τίποτα.Άλλωστε οι αναλύσεις του συχνά προβάλλονται εδώ.
Να μιλήσουμε όμως για την ουσία;
Η μόνη λύση είναι αποδέσμευση από την ΕΕ,λαϊκή εξουσία,μη αναγνώριση
-στάση πληρωμών-διαγραφή του χρέους.Ποιο από αυτά μπορεί να γίνει πρώτα δεν το ξέρω,νομίζω όμως πως αν κατακτηθεί το ένα,αν σπάσει δηλαδή ο ένας απ'αυτούς τους κρίκους της εξουσίας των μονοπωλίων (ΕΕ-κράτος-χρέος),
ανοίγει ο δρόμος.
Διευκρινίζω ότι για μένα ο κρίκος του χρέους δεν σπάει ούτε με παπαρίτσες περί μορατόριουμ ούτε με
επαναδιαπραγμάτευση ούτε με έλεγχο αλά ΕΛΕ (αυτά όλα είναι για τους κολλημένους με την ΕΕ και το ευρώ).
Σπάει μόνο με μη αναγνώριση του χρέους,με μονομερή στάση πληρωμών και με διαγραφή.
Όσους λοιπόν παλεύουν έστω και για ένα από αυτά τα τρία (έξω απ΄την ΕΕ-λαϊκή εξουσία-χρέος),τους ακούω και θεωρώ ότι είναι 'από εδώ'.

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:44 π.μ.

ΑΓΑΠΗΤΕ giorgis - ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΜΕΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑΡΧΗ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΟΣΟ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΔΕ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΣΑΦΩΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΛΛΟ ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΕΞΑΓΝΙΣΜΕΝΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ - ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΩΣ ΜΗ ΚΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΝΟΩ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΣΤΟΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΞΕΦΥΓΕΙ ΤΩΝ ΕΣΚΑΜΜΕΝΩΝ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΕ ΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΧΛΙΑΡΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΤΕΘΗ ΩΣ ΜΗ ΛΗΞΑΝ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΟΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΚΑΤ ΟΥΣΙΑΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ - ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΣ ΑΝΑΙΡΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ , ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΘΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ , ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΛΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΟΔΗΛΟΥΣΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΣΑ ΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ - ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ - ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΜΕΣΑ ΕΙΤΕ ΕΜΕΣΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΑΛΛΟΝ Η ΤΟ ΗΤΤΟΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥΣ-ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΥΣ.ΜΙΑ ΠΙΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΟΧΙΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ.ΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ -ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ- ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ . . .

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:13 π.μ.

Μια και το θέμα πήγε στην ΕΕ, μπορεί ο παραπάνω συναγωνιστής να μας δείξει σε ποια και πόσα από τα ατελείωτα κατεβατά τεχνοκρατικής ανάλυσης του Καζάκη, μιλάει με σαφήνεια και όχι με "ναι μεν αλλά" ή από σπόντα για την ανάγκη άμεσης εξόδου από την ΕΕ και όχι μόνο την ευρωζώνη (χωρίς να προηγηθεί η παγκόσμια ή ευρωπαϊκή αντικαπιταλιστική επανάσταση); Αλλιώς μάλλον θα παίζουμε την κολοκυθιά...

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:37 π.μ.

Καλημέρα.
6.13 κι εγώ θέλω τη γνώμη σου,αν θέλεις βέβαια,στο πώς βλέπεις να ξετυλίγεται το κουβάρι'αποδέσμευση από την ΕΕ-λαϊκή εξουσία-στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους',
γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι το κύριο ζήτημα.Γράφω πιο πάνω πώς το βλέπω εγώ και ότι βάσει αυτού του σκεπτικού ακούω όσους πολεμάνε έστω και για ένα από αυτά τα 3.
Εννοείται ότι θεωρώ απαραίτητα ΚΑΙ
τα 3 αλλιώς δεν σωζόμαστε,απλά δεν πιστεύω ότι ντε και καλά υπάρχει συγκεκριμένη χρονική σειρά με την οποία θα γίνουν ούτε πιστεύω ότι θα γίνουν και τα 3 ταυτόχρονα.
Ο αγώνας μπορεί να φέρει πρώτα τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους ή μπορεί να φέρει πρώτα τη λαϊκή εξουσία ή ακόμα-ακόμα και πρώτα την αποδέσμευση απ΄την ΕΕ.
Στο ερώτημά σου τώρα:απ'όσο τον έχω διαβάσει,ο Καζάκης δε βάζει τεχνοκρατικά αιτήματα αλλά πολιτικά.Να φύγεις απ'το ευρώ,να διώξεις την Τρόικα,να κάνεις στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους,
να κρατικοποιήσεις την Τράπεζα της Ελλάδας και τις μεγάλες τράπεζες της χώρας (καμία σχέση δηλαδή με τις παπαρίτσες του Τσίπρα περί δημόσιου πυλώνα που δεν τολμάει να ψελλίσει τις λέξεις Τράπεζα της Ελλάδας και ούτε που σκέφτεται τη ζωή μας έξω απ'το ευρώ),να απαγορεύσεις την κίνηση κεφαλαίων,
να κρατικοποιήσεις τους στρατηγικούς τομείς,να κάνεις κρατικές ενισχύσεις,όλα αυτά είναι πολιτικά αιτήματα.Κι αυτά έρχονται σε κάθετη ρήξη με την ΕΕ και το Μάαστριχτ.Ο Καζάκης τό'χει πει ότι πιστεύει στην έξοδο απ'την ΕΕ,
λογικό άλλωστε γιατί όλα αυτά που λέει είναι εντελώς αδύνατο να εφαρμοστούν διαφορετικά.
Και θα σου προσθέσω εδώ και κάτι τελευταίο (άσχετο με τα προηγούμενα),που είναι δική μου γνώμη (μπορεί να κάνω λάθος) και το σκεφτόμουνα χτες,βάσει των όσων συμβαίνουν με το χρέος.
Το ελληνικό χρέος όπως ξέρεις μεταφέρεται πλέον από τους ιδιώτες στα κράτη.Τα κράτη αυτά και τα μονοπώλιά τους,μαζί φυσικά με τα δικά μας μονοπώλια,έχουν ήδη αποφασίσει τη μοιρασιά της χώρας και του πλούτου της.Και με εργαλείο το χρέος,τα μονοπώλια σου έχουν βάλει τη μπότα για να πάνε τους μισθούς στα 400 ευρώ και για να ξεπουλήσεις τα πάντα,και με εργαλείο το χρέος σού'ρθε μόνιμη επιτροπεία στη χώρα κι έγινες και τυπικά προτεκτοράτο.Άρα χρειάζεται πολύ σκληρή μάχη για να διαγράψεις το χρέος και να τους διώξεις.
Νομίζω ότι και μόνο που θα τους πεις 'δεν αναγνωρίζω το χρέος,
αρνούμαι να σας πληρώσω,γεια σας,
στάση πληρωμών,διαγραφή' τους έχεις βάλει τέτοιο μπουρλότο που δεν βλέπω πώς ακριβώς δεν θα έρθεις σε ρήξη.Με την ΕΕ,εννοώ. Εδώ σε λίγο το πιθανότερο είναι ότι θα πάνε να σε διώξουν από μόνοι τους κι ας είσαι υποτακτικός (εννοώ την Ελλάδα),σκέψου να τους κάνεις και τίποτα τέτοιο.

NoMercy
11 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:57 μ.μ.

προς ανωνυμος 6:13 και οχι μονο

Ο Καζακης στη ραδιοφωνική του εκπομπή εχει πει σαφεστατα μετα απο ερωτηση ακροατη οτι ο ίδιος επιθυμει τη εξοδο από την ΕΕ αλλα οτι αυτο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στις βασικες αρχες συγκροτησης του ΕΠΑΜ.
Κατα τα άλλα θα ηθελα να πω οτι αν και παραπάνω αναφερω το ΕΠΑΜ ως αριστερο χώρο αυτο αποτελεί σφάλμα και ως υπευθυνο ατομο και μετα απο εκτενη ερευνα ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΩ.
Το ΕΠΑΜ ναι μεν κανει χρήση αριστερού λόγου αλλα ΔΕΝ αποσκοπει στους ιδιους στοχους με την αριστερά και αυτό γιατί η πολυσυλλεκτικότητα που διακρινει το καταστατικό του δίνει μεγαλυτερο βάρος σε θεματα οικονομικά και πατριωτικά παρα στη ουσιαστική ανατροπη και την λαικη κυριαρχία οπως η αριστερα την ορίζει. Αυτο ειναι εμφανές σε ολο το λόγο του Καζακη. Ταυτόχρονα δε επιτείθεται με κάθε ευκαιρία στα δυο μεγαλα αριστερά κομματα (κυρίως στις ηγεσίες τους αλλα και στα κομματα τα ίδια) πραγμα απολύτως υποπτο.
Τελικά κατεληξα οτι ναι μεν αρθρώνει λόγο που μοίαζει αριστερός, (πχ. προτρέπει τον κόσμο σε οργανωσεις βάσεις και σε μια μορφή σοσιαλισμού) αλλά η τομή τους με το βασικό πακέτο του πατριωτισμού μου φερνει στο μυαλό την εξαθλιωμένη από τα χρέη, τους πολέμους και την ανεργία Δημοκρατία της Βαϊμάρης.
Φυσικά ολα εξελίσσονται και δε πιστευω οτι θα εμφανιστει 2 φορες το ίδιο "πακέτο".
Τωρα εαν ο στοχος του εν λόγω σχηματισμού ειναι η εφαρπαγή αγανακτισμένων ψήφων αριστερων/δεξιων ή/και ο απροσανατολισμός του αριστερού χώρου ή/και η δημιουργία "μαιμού" αριστεράς ή/και κατι ακόμη χειροτερου δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω ακομη αλλα οι εξελιξεις θα δειξουν.
Προσωπικα πιστεύω στη αναγκαιοτητα της ενοτητας της αριστεράς αλλά οχι στο ξεπουλημα των στόχων μας -οπως εχει συμβει στο παρελθον.
Οσες φορες ενταχθηκαν σε τετοια επαναστατικά ή μη σχηματα αλλες δεξιοτερες ιδεολογίες σίγουρα μακροχρόνια μονο η αριστερα βγηκε χαμενη.
Επισης θα ηθελα να τονισω ότι η εναντιωση στο νεοταξικο μετασχηματισμό του καπιταλισμού και την ηγεμονία των ολιγων και των τραπεζών δεν αποτελεί αποκλειστικότητα του αριστερου χώρου. Χωρανε παρα πολλοί εδω μεσα που καμια σχεση με αριστερα δεν εχουν.
Ευχαριστώ το παρων blog που μου εδωσε την ευκαιρια να ψαξω λιγο το ποιος αντιπροσωπευει τι οπως κανει ανελληπεστατα ολα αυτα τα χρονια.

Τελος θα ήθελα να εβλεπα μια αναρτηση απο το "διαγραμμενο" ΕΠΑΜ Αθηνων για το τι ακριβως ελεχθει μεταξύ αυτων και της τοτε ηγεσιας τους σχετικα με την αποχώρησή τους.

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:19 μ.μ.

Αυτό που έχει νόημα να συζητηθεί παίρνοντας αφορμή από την απήχηση του Καζάκη είναι ο χαρακτήρας του μετώπου το οποίο πρέπει να δημιουργήσουμε:σύμφωνα με μιαν ορισμένη αντίληψη (του Καζάκη ,ενδεχομένως και κομματιού του μαα, βλ ΚΟΕ) το μέτωπο πρέπει να είναι παλαικό, αναζητώντας μάλιστα ιστορικές αναλογίες στο ΕΑΜ.Αυτό όμως είναι λάθος για 2 λόγους.α) η συνθήκη μειωμένης εθνικής κυριαρχίας την οποία ζούμε δεν συνιστά κατοχή στην κυριολεξία.Η διαφορά έγκειται πως σε συνθήκες κατοχής υπάρχουν έστω δυνητικά αντικατοχικά κομμάτια της αστικής τάξης,κάτι που καθόλου δεν ισχύει σήμερα.β)το ΕΑΜ όντως καλούσε αριστερούς και δεξιούς όμως ήταν ενταγμένο στην στρατηγική της κομμουνιστικής διεθνούς.Ήταν αριστερό μέτωπο,προφανώς παλαικής απεύθυνσης και υπέρβασης της ως τότε αριστεράς,όμως είχε σαφές πρόσημο ιδεολογικό,ταξικό και στρατηγικό.Η “λαοκρατία”, σε τελευταία ανάλυση δεν ήταν κάτι άλλο από την δημοκρατική επανάσταση,πρώτο στάδια της σοσιαλιστικής επανάστασης για το τότε κομμουνιστικό κίνημα.Το να νομίζει ο Καζάκης ότι μπορεί να καλύψει τις διαφορές του τότε και του τώρα απλά με τον βολονταρισμό του είναι το λιγότερο αμετροεπές.
Καλό είναι να αναρωτηθούμε:αν υπάρξει το συγκεκριμένο μέτωπο,από την “λαική δεξιά στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά” θα μπορεί για παράδειγμα να έχει θέση για το μεταναστευτικό?Η ερώτηση αυτή έχει νόημα ιδιαίτερα για όσους δεν θεωρούν πως απλά έχουμε μια επίθεση από τις σκοτεινές αγορές ,κερδοσκόπους κτλ αλλά μια ορισμένη εμφάνιση της καπιταλιστικής κρίσης,που πάντα αντιμετωπίζεται από το κράτος και το κεφάλαιο και με επένδυση στην ξενοφοβία(φαντάζομαι ο καζάκης που του αρέσει τόσο η ιστορία δεν διαφωνεί,αν ξέρει και την ιστορία της Ευρώπης κατά τον μεσοπόλεμο).Θα πούμε” έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι” ή θα κάνουμε την πάπια για το εύρος του δήθεν αντικατοχικού μετώπου?Άλλο ένα ενδεικτικό σημείο για το που πάει η λογική Καζάκη είναι ότι στα πρόσφατα καλέσματα του για το “μέτωπο του όχι” το πλαίσιο είναι μάλλον στρογγυλεμένο στο όχι στην 26η Οκτωβρίου και στον Παπαδήμο.Για το δε κομβικό θέμα του νομίσματος μιλάει για αναθεώρηση των σχέσεων με την ευρωζώνη και όχι για εθνικό νόμισμα.Τυχαίο?
Από κει και πέρα αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν αντιμνημονιακοί της δεξιάς που αφορούν την αριστερά και το εργατικό κίνημα (διαφωνώ σφόδρα και νομίζω το εξήγησα αναλυτικά) ο Καμένος δεν είναι μια τέτοια προβεβλημένη περίπτωση?Γιατί αντιδρά τόσο πολύ ο Καζάκης? Ας πει απλά ότι δεν ισχύει για την χρηματοδότηση αλλά γιατί προσβάλλεται?Δηλαδή είναι εντάξει να επιδιώκεις συμμαχία με άτομα της τραμπουκοοννεδίτικης προέλευσης του Καμένου και το μόνο μεμπτό είναι το οικονομικό?Ο ίδιος δεν λέει ότι οι αντιμνημονιακοί της δεξιάς χωράνε στο μέτωπο του?Θα ήταν επιθυμητή γι' αυτόν μια συνεργασία με τον Καμένο ή όχι?
Ζητούμενο για την αριστερά είναι η θεμελίωση ενός διαφορετικού υποδείγματος για την κοινωνία:α)με την συλλογική ευημερία μόνη πρωτεραιότητα απέναντι στα καταναλωτικά πρότυπα(απάντηση στις υπαρκτές δυσκολίες από την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος και εθνικής νομισματικής πολιτικής μετά την μονομερή αθέτηση πληρωμών του χρέους)β) με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτού του τόπου υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας(ανασυγκρότηση της οικονομίας κάτω από κοινωνικό έλεγχο με εθνικοποιήσεις τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων,έλεγχο κίνησης κεφαλαίων και μεγάλη αναδιανομή πλούτου /άρα αντικειμενικά μια πορεία ρήξης με εε συνολικά)γ)με την πιο πλατιά λαική δημοκρατία απέναντι στον χρεοκοπημένο κοινοβουλευτισμό που θα κατοχυρώνει την πιο πλέρια λαική-εθνική κυριαρχία(αυτή είναι και η βαθύτερη ουσία των τάσεων αυτοοργάνωσης και ανυπακοής).Η δημιουργία του πλατύτερου δυνατού αριστερού μετώπου σε αυτή την λογική είναι επείγουσα.Ενός μετώπου που θα στηρίζεται στον αγωνιζόμενο κόσμο και όχι σε συνεννοήσεις φωτισμένων πολιτικών γραφείων,που θα υπερβαίνει τα σημερινά όρια της αριστεράς χωρίς όμως να χάνει το ταξικό και ιδεολογικό του χαρακτήρα.Οι σχετικές πρωτοβουλίες από ΑΝΤΑΡΣΥΑ,αρ του συν και μαα μπορούν να γίνουν η αρχή για να σπάσει ο αφοπλισμός της αριστεράς και να δώσουμε κατεύθυνση στον λαϊκό ριζοσπαστισμό.

11 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:27 μ.μ.

Παρ΄ ότι διάβασα και ξαναδιάβασα την ανακοίνωση του Δ. Καζάκη, επιτρέψτε μου να πω ότι δεν είδα μια ευθεία και ξεκάθαρη διάψευση του τύπου ότι:Δεν υπάρχει ούτε τώρα ούτε στο μέλλον θέμα συνεργασίας με τον Π. Καμένο ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Αντίθετα δείχνει να να τον ενοχλεί η αποκάλυψη του γεγονότος και όχι αυτή καθ΄ αυτή η ουσία του.
Η προσπάθεια του Καζάκη να διαχωριστεί από την Αριστερά σε κάθε εκδοχή της είναι εμφανής. Σ΄όλο του τον πολιτικό λόγο δεν έχει βρει ούτε μια θετική δράση από κάποιο τμήμα της αριστεράς, τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια. Όσο για το παρελθόν με πολύ τέχνη μπερδεύει πολιτικές γραμμές στο κομμουνιστικό κίνημα με πρόσωπα και πράγματα. Φανατικός αντι-Σταλινικός δηλώνει υπέρμαχος των σταλινικών τριτοδιεθνιστικών Λαϊκών Μετώπων, πεμπτουσία της άποψης Στάλιν, αφού αφαιρέσει απ΄ αυτά το ταξικό περιεχόμενο τους και το ζήτημα της ηγεμονίας της εργατικής τάξης στο μέτωπο και ταυτίζεται πλήρως με τις απόψεις εκείνων που οδήγησαν στην ήττα τα Λαϊκά Μέτωπα, επειδή στο μυαλό τους κυριαρχούσε μόνο η πλευρά της συνεργασίας με την αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό και όχι η τελική ρήξη μαζί τους. Ξεχνά ότι ακόμη και αυτή η άνοδος του ΕΑΜ στηρίχθηκε στο Εργατικό ΕΑΜ, ότι αυτό το τελευταίο υπήρξε η βάση της ανάπτυξης του και ότι ακόμα οι μορφές και η ουσία της οργάνωσης του Λαού από το ΕΑΜ στηριζόταν σε μορφές εργατικής δημοκρατίας, που η εργατική τάξη της Ελλάδας είχε κατακτήσει μέσα από σκληρούς ταξικούς και πολιτικούς αγώνες.
Η αγωνία του διαχωρισμού του από την αριστερά αν μη τι άλλο δείχνει την πλήρη υποταγή του ίδιου αλλά και του ΕΠΑΜ στη μικροαστική δημοκρατία με ότι κινδύνους εμπερικλείει το εγχείρημα αυτό.
Στην υποταγή αυτή άλλωστε στηρίζεται και η εδώ και ένα πεντάμηνο στροφή του στον Κέινς και τον Κεϊνσιανισμό σε σχέση με όποια άλλη δυνατότητα αντικαπιταλιστικής ανατρεπτικής εργατικής πολιτικής. Το αν το έξω από το Ευρώ είναι αντικαπιταλισμός από μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα συνθήματα π.χ. Εξω απ΄ την ΕΕ, θα έλεγα ότι όταν δεν έχει σαφή αντικαπιταλιστική προοπτική μπορεί να εξυπηρετεί και συμφέροντα τμημάτων των μονοπωλίων και διεθνών τοκογλύφων.
Δεν είναι τυχαίο ως προς αυτό ότι την παραμονή της Απεργίας της 1ης Δεκέμβρη δεν υπήρχε στη κεντρική σελίδα του ΕΠΑΜ ούτε μια ανακοίνωση.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:02 π.μ.

Βαγγέλη ζ,βάζεις 3 στόχους τους οποίους πιστεύεις,α,β,γ.
Και τα 3 αυτά που βάζεις τα βλέπω σε αυτά που λέει ο Καζάκης,με μόνη διαφορά ότι στο γ λέει ότι τον χρεωκοπημένο κοινοβουλευτισμό θα τον αντικαταστήσει με άμεση δημοκρατία,ενώ εσύ πας ένα βήμα πιο μπροστά και λες λαϊκή δημοκρατία.
Πέρα από αυτό,τα περί Καμένου νομίζω ότι είναι τόσο απλά που τζάμπα το συζητάμε.
Είναι ο Καμένος υπέρ των στόχων του ΕΠΑΜ;Τον άκουσες ποτέ να λέει ναι στη στάση πληρωμών,στη διαγραφή,στην έξοδο απ'την ΟΝΕ,
στην κρατικοποίηση της Τράπεζας
της Ελλάδας και στη λήψη μέτρων που σε φέρνουν κόντρα με την ΕΕ;
Αντιμνημονιακός Βαγγέλη μπορεί να λέει ότι είναι ο οποιοσδήποτε,
(ανέξοδο είναι και πουλάει κιόλας τώρα τελευταία),π.χ. κι ο Τσίπρας κι ο Καμένος κι ο Λαφαζάνης,αλλά απ'αυτούς τους 3 μόνο ο Λαφαζάνης μιλά ξάστερα και για στάση πληρωμών και για έξοδο απ'το ευρώ και για κρατικοποιήσεις και για μέτρα που σε πάνε κόντρα με την ΕΕ,άρα μόνο αυτός (θεωρητικά) θα μπορούσε να συνεργαστεί,ενώ οι άλλοι 3 αποκλείονται εκ των προτέρων και χωρίς καμία συζήτηση.
Θέλω να πω,το σενάριο αυτό περί Καμένου δεν μπορούσε να υπάρξει ποτέ,όσο κι αν κάποιος μπορεί να συμπαθεί γενικά τον τρόπο που τα χώνει στον Παπαδήμιο εκεί που κάποιοι αριστερούληδες του μιλάνε με το γάντι και του σφίγγουν το χέρι στο Προεδρικό αντί να του γυρίσουν την πλάτη.Όμως μόνο με το μπράβο που τα χώνει κάποιος στον Παπαδήμιο δεν κάνεις συνεργασία.
Το μεταναστευτικό που βάζεις είναι όντως σοβαρό ζήτημα,μόνο που για να μπορείς να ασχοληθείς μαζί του και να το βάλεις ως προαπαιτούμενο πρέπει κατ'αρχήν να έχεις χώρα και να την ελέγχεις.
Κι η χώρα σήμερα,όπως κι ο λαός, βρίσκονται υπό κατοχή,εδώ διαφωνώ μαζί σου.Το αν έχεις κατοχή ή όχι δεν εξαρτάται από το αν υπάρχουν αντικατοχικοί στην αστική τάξη,
εξαρτάται από το αν έχεις κυριαρχία
(λαϊκή,οικονομική,εθνική).
Έχεις;
Έχουν έρθει οι μόνιμοι επίτροποι,
τα σκυλιά των μονοπωλίων και των τοκογλύφων,σου ελέγχουν τα πάντα,
κι αν δεν εγκρίνουν αυτοί δεν θα κάνεις τίποτα.
Σου στέλνουν τον προϋπολογισμό πακέτο.
Σε βάζουν να τους χαρίσεις την κρατική περιουσία μέσω του Ταμείου αξιοποίησης.
Σε βάζουν να κλείνεις νοσοκομεία και σχολεία για να τους πληρώνεις τα κερατιάτικα.
Δεν σε αφήνουν να κάνεις ούτε καν αστικοδημοκρατικές εκλογές.
Ψέλλισε ο κωπηλάτης τη λέξη δημοψήφισμα κι αφού μας είπανε ποιο θέμα θα βάλουμε μετά μας ξέσκισαν για να μην το κάνουμε.
Σου φέρανε τον τραπεζίτη ξεσκίζοντας ακόμα και το αστικό Σύνταγμα.
Αυτά όλα,κι άλλα πολλά,που τα γνωρίζεις,είναι κατοχή κατά τη γνώμη μου.Οικονομική κατοχή και εθνική κατοχή των μονοπωλίων και των τοκογλύφων.Άρα και το μέτωπο πρέπει να είναι απελευθερωτικό-παλλαϊκό.Πρέπει να διώξεις τους επιτρόπους που σου κατσικώθηκαν,
να κάνεις στάση πληρωμών και να διώξεις την τρόικα (κι αυτό θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και σκληρή υπόθεση και θέλει την πιο μεγάλη δυνατή ενότητα του λαού,μην το υποτιμάς θά'ναι το πιο δύσκολο απ'όλα,είδες τί έγινε στην Αργεντινή,και μην ξεγελιέσαι Αργεντινή είμαστε),πρέπει να πάρεις στα χέρια σου ξανά το νόμισμα,τις ΔΕΚΟ,τις τράπεζες,τις στρατηγικές επιχειρήσεις,να κάνεις συντακτική συνέλευση για νέο σύνταγμα απευθείας από το λαό.
Αλλιώς δεν ανοίγει με τίποτα ο δρόμος,άνθρωποι θα πεθαίνουν κάθε μέρα (γίνεται,μην κοιτάς που το κρύβουν) και θά'μαστε έτσι και χειρότερα για πάνω από 10 χρόνια.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:18 π.μ.

Koutvis είναι ακριβως όπως τό'πες,
το έξω απ'το ευρώ 'χωρίς αντικαπιταλιστική προοπτική' μπορεί,ίσως,ενδεχομένως,και να εξυπηρετεί συμφέροντα τμημάτων
των μονοπωλίων και των διεθνών τοκογλύφων.Μπορεί και όχι.
Πες μου όμως τί σημαίνει στα σίγουρα να είσαι μέσα στο ευρώ είτε 'με' είτε 'χωρίς' αντικαπιταλιστική προοπτική.
Όσο μένουμε στο ευρώ,είτε 'με' είτε 'χωρίς' αντικαπιταλιστική προοπτική,υπάρχουν 'συμφέροντα τμημάτων των μονοπωλίων και των διεθνών τοκογλύφων' που κερδίζουν;
Χωρίς αμφιβολία.Δεν πιστεύω να διαφωνείς.
Άλλο ερώτημα:αν κάποιος λέει να μην μπει με τίποτα μια χώρα (πχ Ελλάδα) στο ευρώ γιατί χάνει τα νομισματικά της εργαλεία,γιατί
γιγαντώνει τις τράπεζες και τα μονοπώλια,γιατί δένεται ακόμα πιο γερά στη λυκοσυμμαχία και στο σύστημα της εξάρτησης,γιατί μόνο δεινά περιμένουν το λαό της από κάτι τέτοιο κλπ,τότε για ποιο λόγο αυτός ο ίδιος να μη λέει ότι αυτή η χώρα (πχ Ελλάδα) πρέπει να φύγει τώρα,χτες,από τη φυλακή αυτή για την οποία τόσο σωστά μιλούσε πιο πριν;
Και πριν μπεις στο ευρώ,στην ΕΕ ήσουνα,καπιταλισμό είχες,αλλά καθόλου αδιάφορα δεν το προσπέρασες το θέμα ούτε είπες
'αφού είμαι στην ΕΕ και δεν έχω αντικαπιταλιστική προοπτική,ε δεν τρέχει και τίποτα ας μπω και στο ευρώ'.Αγώνα έκανες για να μη μπεις.
Αγωνία διαχωρισμού απ'την αριστερά δε βλέπω.Γιατί να έχει τέτοια αγωνία ο Καζάκης;Το ΕΠΑΜ δεν είναι κόμμα,είναι μέτωπο,και βάζει 5 στόχους που μπορεί ο καθένας να τους κρίνει.
Αν θες συζητάμε συγκεκριμένα πάνω στους 5 στόχους και πάνω στις υπόλοιπες θέσεις του και από κει,
συγκεκριμένα όμως,μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το τί μέρος του λόγου είναι.
Πάντως αν καταφέρει να διώξει τη χούντα ο 'μικροαστός δημοκράτης' που λες,τότε εγώ προσωπικά θα τα βάλω με τους ηγέτες της εργατικής τάξης γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.
Και σε κάτι ακόμα δεν συμφωνώ μαζί σου.Ο Καζάκης έχει πει πολλά καλά για την αριστερά κι ούτε ποτέ έχει κρύψει την καταγωγή του και την ιδεολογία του.Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα αποκλείσει και τους άλλους,αρκεί να είναι πατριώτες,
και ιδίως σε μια εποχή που χρειάζεται παλλαϊκή μάχη για να φύγει η κατοχή κι η τρόικα γιατί αλλιώς δρόμος δεν ανοίγει όχι για λαϊκή εξουσία αλλά ούτε καν για δημοκρατία της πλάκας σαν κι αυτή που γνωρίζαμε μέχρι χτες.
Απλά τα χώνει σε μερικούς γιαλατζί αριστερούς που λένε για την Ευρώπη των λαών και κωλώνουν να βάλουν το ζήτημα της στάσης πληρωμών,καθώς επίσης τα χώνει και στις τρέχουσες κομματικές ηγεσίες των 2 κομμάτων της αριστεράς.
Τα 40 χρόνια που τα'βγαλες;
Για το θέμα ΕΑΜ.Κοίταξε,τέτοιοι παραλληλισμοί είναι πολύ δύσκολοι και οι εποχές εντελώς διαφορετικές.
Έχει ενδιαφέρον εδώ να συζητήσει κανείς αν θα μπορούσε να υπάρξει κάτι παρεμφερές σήμερα,και αν ναι κάτω από ποιούς όρους.
Έχεις δίκιο στο ότι το εργατικό ΕΑΜ
(και το ΚΚΕ,προσθέτω) ήταν η ψυχή εκείνου του ΕΑΜ.
Εντελώς αστήρικτο αυτό που λες ότι κάνει στροφή στον Κέυνς,από πού κι ως πού,δεν υπάρχει πουθενά αυτό.
Το θέμα Καμένου δεν ήταν εξ'αρχής σοβαρό κι ούτε θα μπορούσε ποτέ βάσει πολιτικών θέσεων.
Ήταν ξεκάθαρα στημένη πληροφορία από κάπου,είναι γνωστές πρακτικές αυτές γενικότερα,δεν ξαναζεσταίνεται αυτό το φαΐ.
Εδώ βγήκε ο tsak giorgis και είπε λάθος,κι εσύ μιλάς για 'αποκάλυψη γεγονότος';
Το 'γεγονότος' το απάντησε ο tsak giorgis.
Τώρα για το 'αποκάλυψη'...τι να σου πω,το συζητάμε.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:55 μ.μ.

¨ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο¨ ,¨Έξω οι Βάσεις του Θανάτου¨ κλπ.
Σας θυμίζουν τίποτα αυτά; ΑΥΤΑ λοιπόν ¨εγκατέστησαν¨ ένα ΚΟΜΜΑ 30 χρόνια στην εξουσία και μας οδήγησαν στην εξαθλίωση..
Φτάνουν πια οι ΜΕΣΣΙΕΣ.
Εργαλείο του συστήματος είναι κι αυτός ....
ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ;
ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΩΡΑ....ΦΥΤΡΩΣΕ ή τον ¨φύτρωσαν¨ για να εκμεταλλευτεί με την επιστημοσύνη του την αγανάκτηση του κόσμου..και να βοηθήσει στο μπέρδεμα και τον αποπροσανατολισμό..
Άσε ρε Καζάκη...ψάχνεις για ΠΡΟΒΑΤΑ για τη μίζερη ΣΤΑΝΗ σου...
Άκου Πελστάνικος...
Συγνώμη..ΕΠΑΜ ήθελα να πω...

12 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:02 μ.μ.

Tυχαίνει να είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ αλληλέγυος ΕΞΙΣΟΥ προς τον Καζάκη ΟΣΟ και προς το Βαθύ Κόκκινο blog, μεταξύ άλλων...

Και δεν είμαι κάνας τυχαίος, τώρα πια, στο διαδίκτυο. ΤΟν Καζάκη τον εκτιμώ σαν οικονομολόγο, αλλά στο διαδίκτυο τον θεωρώ απαράδεκτο ατζαμή ή πρωτάρη (ιδίως στο διάλογο και στις αντιπαραθέσεις), όπως και (πιθανότατα) στην κομματική πολιτική (που απεχθάνομαι ως ανέντατος). Αυτά δεν είναι τόσο μεγάλα προβλήματα όμως. ΦΥΣΙΚΑ φαινόμενα είναι. Και ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά, τώρα, που την πάτησε αποδίδοντας κακές προθέσεις σε λάθος χώρο, κατά πάσαν πιθανότητα. Και λέω "κατά πάσαν πιθανότητα", γιατί... δεν είναι και σίγουρο, 100% ότι όποιος πίστεψε εύκολα την Α ή Β ελεεεινή φήμη κατά του Καζάκη, δεν είχε και κάποια διάθεση να τον θάψει, εδώ που τα λέμε,

Πολύ περισσότερο ισορροπημένη, από τους περισσότερους σχολιαστές εδώ, θεωρώ την κριτική σημείωση του ciaoant1 στο blog του. Κατά σύμπτωση τόσο εκείνος όσο κι εγώ ΔΕΝ ξέραμε την αντιπαράθεση εδώ και κάποιες μέρες. Και... έσπευσα να ψάξω το θέμα, οπότε βρήκα αυτό εδώ το ποστ.

Ε, αν κρίνω από τα περισσότερα σχόλια, είμαστε οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ για τα μπάζα, πολύ χειρότερα από τον Καζάκη. Αυτός ο... ελληναράδικος υπεροπτικός λασπολογικός σκατο-εγωισμός που βλέπω, στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σχόλια εδώ μέσα, δείχνει το επίπεδο των σχολιαστών, σε στυλ "νοιώθω σπουδαίος θάβοντας τον άλλο" ή το δόγμα "ισχύς μου η μείωση του άλλου". Βλέπω ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ διανοητική ικανότητα να κρίνουν σωστά και να ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ σωστά έναν άνθρωπο. Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες για τα χάλια του _διαλόγου_ εδώ. Με την εξαίρεση αυτού του "διαλόγου", δεν έχω τίποτα εναντίον του Βαθύ Κόκκινου, αν και χρειάζεται προσπάθεια επανόρθωσης ΚΑΙ από τις δύο πλευρές, για τις λανθασμένες προβολές του νου, που έγιναν εκατέρωθεν (πιο πολύ από τον Καζάκη, που την πάτησε σαν... αρχάριος του διαδικτύου).

Μόνο που... δεν παριστάνω τον "Πόντιο Πιλάτο". Θεωρώ πως ο Καζάκης έχει (γενικά) το περισσότερο δίκιο, και έχει μάλιστα ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο για τις συκοφαντίες που έριξαν κάποιοι κακόβουλοι (ή παρανοϊκοί) εναντίον του, αλλά ταυτόχρονα έχει άδικο, όταν ο ίδιος ταυτίζει αυτές τις λάσπες με τη γενική στάση του "Βαθύ Κόκκινου". Αυτή τη μαλακία έκανε ο άνθρωπος και πρέπει κάποιος να του την εξηγήσει καλά, χωρίς παρεξήγηση.

Ο άνθρωπος που δεν παρανόησε ποτέ... δεν γεννήθηκε ακόμη. Και Ο αναμάρτητος πρώτος το... Μολότωφ βαλλέτω.

12 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:18 μ.μ.

Και κάτι ακόμη...

Το άρθρο αυτό θα έπρεπε να είχε γραφτεί πολύ διαφορετικά κατά τη γνώμη μου. Διαβάζοντάς το δεύτερη φορά διαπιστώνω σχεδόν μηδαμινή προσπάθεια να τα βρει με τον Καζάκη και μόνο αμυντική στάση (που είναι στην πράξη... η καλύτερη επίθεση).

Στις αντιπαραθέσεις τέτοιου είδους χρειάζεται ειδική μαεστρία, όχι άρθρα με... εμπρηστικούς τίτλους. Αν θέλετε πάντως καλά και σώνει να τα χώσετε στον Καζάκη επειδή σας... τσουβάλιασε, γράψτε "η ατζαμωσύνη του Καζάκη στο διαδίκτυο και τις αντιπαραθέσεις κατάντησε χειρότερη από τη... δική μας" και θα... είστε δίκαιοι, θα έχετε ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ μια για πάντα (Χαχαχαχα).

NoMercy
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:35 μ.μ.

Για να ληξω ενα θεμα που κρατα πολυ σας ενημερωνω οτι σημερα 12/12/11 στην εκπομπη του στο www.radio9.gr ο ΔΚ δηλωνει σαφεστατα οτι δεν εχει κανενα προβλημα να συμμαχησει με τον Καμενο. Το radio9 κρατα σε αρχειο τις εκπομπες του οποτε λογικα απο αυριο οσοι θελετε μπορειτε να ακουσετε και τον ίδιο. Καπου στη μεση της εκπομπης το αναφερει.

ΟΠΟΤΕ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΕ ΚΑΖΑΚΗ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΕΣ ΤΑ ΠΑΠ.... ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ??????

NoMercy
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:26 μ.μ.

Για το ακριβες του λογου μου ακουστε απο 59:30 εως 61:30
Στο 59:50 περιπου αναφερετε στον Καμενο

http://www.radio9.gr/Media.aspx?a_id=1338&item=3920&prodId=5&prodId=5

και εαν προσεξετε στην αρχη λεει ..να παρουμε ενα 30%..
Τι να πάρετε? Μετωπο δεν ειπατε πως είστε? Ξαφνικα γίνατε κόμμα και μάλιστα εξουσίας?

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:24 μ.μ.

Ο Καζάκης σήμερα για να δείξει ότι ξέρει τι γίνεται μέσα στο Μπατσόκ είπε ότι μέσα στο ΕΠΑΜ υπάρχουν πρώην μέλη ή συμμετέχοντες στις εκλογές με το Μπασοκ ή άνθρωποι που ψήφισαν στις εκλογές Μπατσόκ.Υπάρχει κανείς απ'το ΕΠΑΜ να μας το επιβεβαιώσει και να μας πει τι ακριβώς κάνουν αυτοί εκεί;

13 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:22 π.μ.

@NoMercy... έλεος.

Ο Καζάκης δεν αρνήθηκε ποτέ ότι... δεν αρνείται ποτέ οποιαδήποτε συμμαχία με ειλικρινείς όλων των παρατάξεων (ΠΛΗΝ φασιστών -και το εννοεί αυτό) ΑΡΚΕΙ να συμφωνούν με το πρόγραμμα του μετώπου, που προτείνει. Από εκεί και πέρα... φανερές συμπορεύσεις και συμφωνίες απόψεων, δεν έχουν καμία σχέση με μυστικές και υπόγειες, συνοδευόμενες από "δωράκια". (Αυτά είναι εντελώς διαφορετικά πράματα).

Για τον Καμένο, έχω να πω ότι τον σέβομαι για την ειλικρίνειά του (αν μη τι άλλο). Είναι ειλικρινής... αστός που σέβεται τον εαυτό του και δεν κοροϊδεύει τους άλλους. Υπήρξε ιδιαίτερα ενοχλητικός σε ορισμένες υπερ-δεξιές απόψεις του, πιο παλιά, αλλά... τελευταία έχει "πιάσει το νόημα" (αν και λίγο μονομερώς).

Τόσο καλά μίλησε, ώστε τον αναδημοσίευσαν ακόμη και αριστερά blog, ενώ στο twitter λέγανε αστεία σε στυλ "άραγε ο Καμένος θα ιδρύει δική του συνιστώσα του ΣυΡιΖα ή θα προσχωρήσει σε υπάρχουσα?". Οπότε... άστο καλύτερο το θέμα, είναι... καμένο! :-)

Αλλά ο Καζάκης δεν μίλησε μόνο για; το θέμα του Καμένου. Μίλησε κυρίως για άλλα θέματα, όπου έχει απόλυτο δίκιο, όπως τον δήθεν... μασωνικό σκούφο της Δημοκρατίας και του ΕΠΑΜ. Οσο για τον Καμένο, διαμαρτυρήθηκε για τη συγκεκριμμένη φήμη, όπως διαδόθηκε. Οχι για το ενδεχόμενο να συμφωνήσει (που ήδη συμφωνεί) ο Καμένος σε πολλά μαζί του, κλπ.

NoMercy
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:40 π.μ.

Omadeon ελεος στο τετραγωνο

Εγω ζω στην επαρχια και καθομαι στο καφενειο με φιλους και γνωστους και πριν παω εκει περνω μεσα απο τη πολη και με βλεπουν ολοι. Οτι λεω το διπλοτσεκαρω γιατι εχω αυτο που λεγετε υπόληψη. Εαν καπου εχω λαθος το παραδεχομαι οπως εμφανως εκανα προ ημερων και στο blog. Επι των γεγονότων.
Απο την πρωτη σελιδα του ΕΠΑΜ παιρνω το κείμενο με τιτλο "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΜ" σε μορφη pdf στο πανω αριστερα μερος της σελίδας.

http://www.epam-hellas.gr/epam.pdf

Βρες μου τωρα εσύ εκει μεσα ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΡΗΤΑ ΠΛΗΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ... Μονο σε ενα σημειο εμφανίζετε αυτη η λέξη: Σελ 18 ...Για εμάς ο πατριώτης δεν ταυτίζεται με τον εθνικιστή και ούτε ο εθνικιστής ταυτίζεται με
τον φασίστα. Έστω κι αν πολλοί θέλουν σκόπιμα να τους ταυτίζουν, ώστε να παραδώσουν τον πατριωτισμό του λαού στον φασισμό.... (προσεχε το κακό ειναι ο φασισμός και όχι ο εθνικισμός)
Αντι γι αυτο εγω διαβάζω :

σελ 7 ... Το ΕΠΑΜ
φιλοδοξεί να ενώσει ισότιμα αγωνιστές, δημοκράτες, πατριώτες από κάθε ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση, από κάθε παραδοσιακό κομματικό χώρο. Φιλοδοξεί να
οικοδομήσει μια οργάνωση του ίδιου του λαού πέρα και πάνω από ιδεολογικές και κομματικές διαχωριστικές γραμμές....
(ο φασίστας δεν ειναι πατριώτης που ανήκει σε παραδοσιακό κομματικό χώρο?)
Σελ 8 : ... Το ΕΠΑΜ δεν έρχεται να καταργήσει τις ιδεολογικές διαφορές, ούτε να απορρίψει τους
ανταγωνισμούς ανάμεσα σε κοσμοθεωρίες, ούτε ζητά από όσους εντάσσονται σ’ αυτό να
παραιτηθούν από τα πιστεύω τους. Το ΕΠΑΜ δεν ζητά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, ούτε δηλώσεις μετανοίας και "απεταξάμην".......
(τι ειναι αυτα? για ποιους μιλάει? μαλλον δε βλεπω καμια εξαίρεση)

και για να μην τα πολυλεω μονο οι στοχοι ενδιαφερουν το ΕΠΑΜ οχι η ιδεολογία οπως αναφερει και παρακατω.
Εγω πριν παω ταξίδι δε κοιταω μονο που θελω να φτασω αλλα και με τι μεσο θα ταξιδέψω. Εαν ειναι να παω καπου μακρυα δε θα παω με γαιδουρι. Επίσης κοιταω το αμαξι (πχ)εαν εχει 4 φουσκομενα λαστιχα, ρεζερβα, καλα λαδια κτλ.
Εδω πας να σωσεις τη χωρα σου δε θα τα τσεκαρεις αυτα τα απλα πραγματακια? Προβατα είμαστε?
......

NoMercy
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:40 π.μ.

..και επιστροφη στο θεμα. Εγω τη μονη επιθεση που βλεπω να κανει ο Καζάκης σε αυτες τις 24 σελιδες ειναι εναντιον των αριστερών, κουμουνιστών και βασικα εναντιον του ΣΥΡΙΖΑ. Ψαξε να βρεις τη λεξη φασιστας ή κατι ανάλογο στο κείμενο. Ποσες φορές εμφανίζετε? ΜΙΑ. Για κοιτα ΣΥΡΙΖΑ τωρα... Εξεπλάγεις? Δε νομίζω γιατι και εσυ τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεις. Γιατι απο εκει παει να παρει ψηφους ο Καζάκης.

Και για να μην σε κουρασω πολυ -γιατι αυτο το pdf εχει πολυ ψωμί- ελπιζω να παρει το 30% το ΕΠΑΜ, οπως ειπε σημερα ο ΔΚ, το οποίο ΕΠΑΜ δεν αποτελει κομμα οπως σαφως επαναλαμβανει πολλες φορες αλλα μετωπο που εχει σκοπό να πραγματώσει τα 5 βασικά σημεία της διακύρηξης του, τα οποία στο pdf εχουν γινει 6 με τη ακόλουθη προσθήκη ενος ακομη μικρού στόχου για οταν καταλάβει με εκλογές ή αλλο τρόπο την εξουσία:
σελ 24...Σε μια ταχύτατη ανάταξη του δημόσιου, των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων στην εργασία ώστε να υπάρξει μια δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας πρώτα και κύρια στην
πρωτογενή παραγωγή, αλλά και ευρύτερα.

Αλήθεια ολη αυτή η ανάταξη σε τι ιδεολογική βάση θα γίνει αφού το ΕΠΑΜ τέτοιο πραμμα δεν εχει? Ε ρε γελια..

Κι άλλη μια απορεία. Διαβάζω σελ 23.... Βασική επιδίωξη του ΕΠΑΜ είναι η συγκρότηση ενός ρωμαλέου πλειοψηφικού λαϊκού
κινήματος, που θα επιφέρει με τους δικού του όρους την ανατροπή του κυρίαρχου
πολιτικού συστήματος. Το ταχύτερο δυνατό. Πριν ολοκληρωθεί η καταστροφή και το
ξεπούλημα της χώρας. Κάτι που δεν είναι αναγκαίο να προκύψει μέσα από τυπικές
κοινοβουλευτικές εκλογές, αλλά πρώτα και κύρια μέσα από την κλιμάκωση της
οργανωμένης αντίστασης του λαού στις κυρίαρχες πολιτικές επιλογές. Στο βαθμό που όλο
και ευρύτερα λαϊκά στρώματα μαθαίνουν να κάνουν στάση πληρωμών ενάντια στα
χαράτσια των καθεστώτος, να αντιστέκονται μαζικά στο ξεπούλημα της χώρας και να
συγκροτούν ανάμεσά τους στενούς δεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης, η πίεση στο
κυρίαρχο πολιτικό σύστημα θα γίνει τόσο αφόρητη που τελικά θα το κάνει να καταρρεύσει.
Είτε μέσα από μια εκβιασμένη από τα κάτω προσφυγή στις κάλπες, είτε με άλλο τρόπο....

Εαν δηλαδή ρε παιδι μου-χτυπα ξυλο- δε παρει το ΕΠΑΜ τις "..εκβιασμένες προς τα κάτω εκλογές.." και δε πληρωσει τους στοχους του θα συνεχιζει να υπάρχει? Στις επόμενες εκλογές δε θα ψηφίσω το κόμμα που γουσταρω? Μεχρι ποτε θα ισχυει αυτό? (Αχαχαχα και μιλαει και για χαμενους ψηφους στην ανουσια αριστερα)
Τι εννοεί ο ποιητής οταν λέει με άλλο τρόπο? Γιατι δε το διευκρινίζει? Παμε για επανάσταση δηλαδή? Και ποιος θα την κάνει(να φερω το δικονο απο το χωριο)? Ο λαος του ΕΠΑΜ που δε θα ειναι η πλειοψηφία -γιατι εαν ηταν θα κερδιζε τις εκλογες- ή ο καθε Υποναύαρχος μελος και αρθογραφος του ΕΠΑΜ?

Πλακα εχει τελικά το ποσο στο ποδι γραφονται κάποια ¨σοβαρα¨ κειμενα.Ή μηπως δε είναι ετσι τελικα?

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:24 μ.μ.

Σύγχρονη ακροδεξιά σύμφωνα με τον Καζάκη είναι οι υπέρμαχοι του νεοφιλελευθερισμού.Τους υπόλοιπους πρώην φασίστες χουντικούς,εθνικιστές κ.τλ τους έχει χαρακτηρίσει αστείους τύπους.

Δεν ξεχνάμε...
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:31 μ.μ.

ένα χρόνο ΠΡΙΝ...

ΚΑΖΑΚΗΣ - ΚΑΜΜΕΝΟΣ- ΣΑΚΟΡΑΦΑ:
Ψυχή τε και σώματι, παρόντες στην ιδρυτική συνάντηση της ΣΠΙΘΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


ιδρυτικη συναντηση : ΣΠΙΘΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΤΟ ΑΠΟΓΕΜΑ ΣΤΙΣ 5μμ , ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.
(δίπλα στο δημοτικό γηροκομείο , στο Αργοστόλι)
Θα αναγνωστούν χαιρετισμοί από τους
Πάνο Καμμένο, βουλευτή της Ν.Δ. και
Σοφία Σακοράφα, ολυμπιονίκη & ανεξάρτητη βουλευτή
(την διέγραψε ο σοσιαλιστής "πρωθυπουργός" του ΠΑΣΟΚ)

Θα έρθει και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δημήτρης Καζάκης , οικονομικός αναλυτής
(πρώην στέλεχος ΚΚΕ)

Η αναφορά μας σε κάποια πολιτική ταυτότητα, τωρινή ή παλιότερη, δεν είναι τυχαία.
Εμείς ελπίζουμε να προσέλθουν στην ιδρυτική μας συνάντηση κι άλλοι Άνθρωποι. Και δεν μας πειράζει, αν θα έχουν τον χαρακτηρισμό του "φασίστα" ή του "αναρχικού".

Ανθρώπους ψάχνουμε για την ιδρυτική συνάντηση της ΣΠΙΘΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

(από το
Τι είναι και τι θέλει η "ΣΠΙΘΑ"...)

ΥΓ. Όπως είπε και ο Λένιν "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες"..

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:37 μ.μ.

No mercy πάμε πάνω σε αυτά που γράφεις για τις σελ. 7,18,23,24.
Δε θα επικαλεστώ καμία άλλη σελ.,
μόνο αυτές που αναφέρεις.
Για τη σελ.7.Όπως το έγραψες μόνος σου,λέει ότι το ΕΠΑΜ συσπειρώνει
αγωνιστές,δημοκράτες και πατριώτες.
Ο φασίστας δεν είναι δημοκράτης ούτε αγωνιστής ούτε πατριώτης.
Τη διάκριση που λες ότι κάνει στη σελ. 18 μεταξύ του πατριώτη,του εθνικιστή και του φασίστα την κάνει ακριβώς για να μην τσουβαλιάζεται ο πατριώτης με τον
εθνικιστή και τον φασίστα.
Το γράφει άλλωστε.
Και ξέρεις ότι αυτό το τσουβάλιασμα
γίνεται κατά κόρον από 2 βασικά πλευρές.
1) Από τους υπαλλήλους των μονοπωλίων και των τοκογλύφων που θέλουν να καταργήσουν τα σύνορα και να επιβάλουν τη χούντα των ανοικτών αγορών και της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων και εργατικού δυναμικού (πχ ΕΕ) για να κινεζοποιήσουν τα μεροκάματα.
Και 2) Από κάποιους από 'αριστερά'
που έχουνε μπερδέψει τη βούρτσα...
μην πω και βαφτίζουν 'διεθνισμό' τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου,
αναπαράγουν ιδεολογήματα των μονοπωλίων όπως Ευρώπη των λαών κλπ. ξεχνώντας ότι διεθνισμός χωρίς πόδια,δηλαδή χωρίς πατριωτισμό και χωρίς εθνικό έδαφος,δεν είναι διεθνισμός αλλά κοσμοπολίτικο παραμύθι του ιμπεριαλισμού και στέκεται στον αέρα,κι επίσης ξεχνώντας ότι δεν υπάρχει διεθνισμός με λαούς δούλους αλλά μόνο με λαούς ελεύθερους κι ότι για να ενωθούν
οι λαοί πρέπει να απελευθερωθούν σε εθνικό έδαφος.
Αυτούς λοιπόν συσπειρώνει το ΕΠΑΜ, αγωνιστές,δημοκράτες και πατριώτες,
χωρίς να τους ζητάει πιστοποιητικά,
χωρίς να τους αποκλείει βάσει κομματικής προέλευσης,χωρίς να το
ενδιαφέρει αν αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί ή κεντρώοι ή αριστεροί,
χωρίς καν να τους απαγορεύει να είναι κομματικά ενταγμένοι μιας και το ΕΠΑΜ δεν είναι κόμμα αλλά λαϊκό μέτωπο,ΑΡΚΕΙ να συμφωνούν στους 5 βασικούς στόχους και στις υπόλοιπες προγραμματικές θέσεις του ΕΠΑΜ.
Τους δε 5 στόχους τους προσπέρασες
και γω σου είπα ότι δεν θα επικαλεστώ τίποτα άλλο εκτός από αυτά που έγραψες,άλλωστε τους έχουν αναφέρει αρκετοί πιο πάνω στα σχόλια.
Πάντως αν τους καλοκοιτάξεις θα δεις τί μέρος του λόγου είναι το ΕΠΑΜ.
Πάμε στη σελ.23.Όπως το έγραψες.
Θέλει να φτιάξει ένα μεγάλο λαϊκό
κίνημα για να ανατρέψει το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα.
Πλειοψηφικό κίνημα όπως κι εσύ γράφεις,γιατί το ΕΠΑΜ ξεκάθαρα ζητάει αληθινή δημοκρατία από τα κάτω (γι'αυτό παλεύει για συντακτική συνέλευση-νέο σύνταγμα) κι όχι την κοινοβουλευτική δικτατορία που έχουμε σήμερα,και
κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει
από μειοψηφίες αλλά από τη μεγάλη
πλειοψηφία του λαού.
Το ΕΠΑΜ δεν είναι κόμμα,οπότε μέχρι να επιτευχθούν οι σκοποί του
μπορείς να συνεχίσεις να ψηφίσεις
το κόμμα που γουστάρεις,όπως λες.
Απλά το ΕΠΑΜ σου λέει ότι αυτό που
έχουμε σήμερα δεν είναι αληθινή
δημοκρατία διότι αυτοί που ψηφίζουμε κάνουν ό,τι γουστάρουν,
δεν δεσμεύονται και δεν ελέγχονται
από εσένα κι από εμένα που τους
ψηφίζουμε,δεν είναι ανακλητοί από
εμάς άμα διαπιστώσουμε ότι παραβιάζουνε την εντολή μας και ξεπουλάνε τη χώρα και το λαό της,
και δίνουνε λόγο μόνο στα αφεντικά
τους.
Το ΕΠΑΜ είναι μεταβατική συμμαχία.
Θα υπάρχει μέχρι να εκπληρωθούν οι
σκοποί της.
Μετά δε θα έχει λόγο ύπαρξης.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:38 μ.μ.

Τέλος No mercy για τη σελ.24.
Ιδεολογική κοινότητα απόψεων,
ομοφωνία δεν έχει και δε χρειάζεται να έχει γιατί δεν είναι κόμμα.Αυτά πάντως που παλεύει κι οι στόχοι που βάζει δείχνουν ότι θέλει να γίνει ο λαός αφεντικό στον τόπο του,να ορίζει ο ίδιος ο
λαός,άμεσα,τις τύχες του,η οικονομία και η παραγωγή να εξυπηρετούν τις δικές του ανάγκες
(άλλωστε μόνο άμα οι αποφάσεις πηγάζουν άμεσα απ'το λαό μπορούν να
είναι και 'για το λαό').
Άλλωστε (σόρρυ εδώ θα παραβώ την υπόσχεσή μου και θα σου επικαλεστώ άλλο σημείο της διακήρυξης) από το γεγονός ότι απευθύνεται σε εργαζόμενους,αγρότες,μικρομεσαίους,απ'τους στόχους και το πρόγραμμά του (π.χ κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας κι όλα τ'άλλα που γράφει) ε κάποιες αρχές ιδεολογικές και πολιτικές τις βγάζεις.
Και δε σου είπε το ΕΠΑΜ ότι θα τα κάνει ντε και καλά μόνο του.
Δεσμεύεται να υποστηρίξει κάθε λαϊκό μέτωπο ή κίνημα παλεύει το
καθεστώς και αγωνίζεται για την απελευθέρωση του λαού,έτσι όπως τη βλέπει και την εννοεί την απελευθέρωση μέσα απ'τους στόχους του.
Φυσικά δεν σου λέω ότι είναι όλα
τέλεια κι όλα επεξεργασμένα μέχρι
την τελευταία λεπτομέρεια σ'αυτά
που γράφει το ΕΠΑΜ.
Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό άλλωστε;
Λαϊκό μέτωπο που μόλις γεννήθηκε είναι.
Έρχεται όμως να καλύψει μια ανάγκη
του λαού και πιστεύω ότι δίνει διέξοδο και λύση ή αν το θες κι έτσι,είναι μέρος της διεξόδου
και της λύσης.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:40 μ.μ.

12.31 o Καζάκης έφυγε από τη Σπίθα
καταγγέλλοντας τους ακροδεξιούς .

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:55 μ.μ.

@OMADEON

Τα έχουμε συζητήσει παλαιότερα στο δικό σου post

ΝΑΙ στους 300 Απεργούς Πείνας = ΟΧΙ στη Μαύρη Εργασία! (Αλήθεια και Ψέμα για τους 300 Μετανάστες Απεργούς, κλπ.)

Τελικά αυτό που υποψιαζόμουν για τον κ.Καζάκη (θα καταλάβεις το ψευδώνυμο), φοβάμαι ότι ισχύει.

Ενδιαφέρον θα είχε αν όντως ισχύει αυτό το παλαιό POST της e-aristeras.
Χρειάζεται ΑΝ ΔΕΝ ΙΧΣΥΕΙ το μία διάψευση γιατί παραβάλλονται ονόματα που δεν νομίζω πως ανήκουν σε Κουβέληδες.

Ο Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ


υ.γ.

«Ο άνθρωπος ως υποκείμενο είναι η αρχή της πράξης του, είναι μέρος ο ίδιος της πρακτικής του δραστηριότητας».

«Το ζήτημα αν η ανθρώπινη σκέψη διαθέτει αντικειμενική αλήθεια δεν είναι κανένα θεωρητικό ζήτημα αλλά ζήτημα πρακτικό. Μέσα στην πράξη πρέπει ο άνθρωπος να αποδείξει την αλήθεια, δηλαδή την πραγματικότητα και τη δύναμη, την εγκοσμιότητα της σκέψης του».

«Οι φιλόσοφοι το μόνο που κάνανε ήταν να ερμηνεύσουν τον κόσμο κατά διάφορους τρόπους. Αυτό που μετράει είναι να τον αλλάξουμε».


O Ωρίωνας του Matrix της ταινίας των Γουατσόφσκι σε ρωτά κ.OMADEON. Mπλε χάπι ή Κόκκινο χάπι;

NoMercy
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:07 μ.μ.

ανωνυμε 5:37
Κατα αρχην δε τα γραφω εγω. Το κειμενο του ΕΠΑΜ τα γραφει. Εγω σχολιαζω. Βλεπεις και εγω μαζεψα χαλαρα 4 σελίδες (απο τις 24) με αποσπασματα που χωρανε βαρβατο σχολιασμο μα ειπα να μη το κουρασω πολυ. Αλλα ρε παιδι μου εχω αποριες :
Ο διαχωρισμός ταυτισης που διαβαζω εγω ειναι αναμεσα στον πατριωτη με τον εθνικιστή και αναμεσα στον εθνικιστή με τον φασίστα και ισχυει οπως ακριβως αναγραφετε. Οχι υποχρεωτικά και αναποδα. Αναγραφετε σαφεστατα. Γιατι παρεπιπτοντως ο εθνικιστης συνηθως ειναι και φιλόπατρης και αγωνιστης για τα πιστευω του (δεν εθελοτυφλω) και εαν κοιτάξεις στη Βουλή ευκολα θα βρεις μεταμφιεσμενους φασίστες και εθνικιστές σε δημοκράτες του σημερα. Απλα εχουν και αλλα "προσόντα".
Εσενα δε σε ενοχλει οτι οι 5 στοχοι εγιναν 6? Το ήξερες? Που γραφει τετοια πραγματα στη διακύρηξη? Αστικη αναταξη θα κανει ή κουμουνιστική ή ξερω εγω τι?
Και ουτε σε ενοχλει τα περι αλλου τροπου με 3 τελιτσες μετα, ετσι στον αέρα? Θα μας πει τι εννοεί ο ποιητής? Να φερω τελικα το δικανο απο το χωριό?
Και τελος παντων εαν ειναι δημοκρατες θα ακολουθήσουν τις αστικες διαδικασίες μεχρι να εκλεγουν δεσμευοντας οσους εχουν ιδεολογία στο αρμα τους για πόσο θα τους κρατανε δεμένους?

Τωρα θα δειξω καλη θεληση και θα πω οτι προφανως ολα αυτα δεν ειναι επεξεργασμενα αλλα εχουν γραφτει το καλοκαίρι. Κανεις σας δε τα διαβασε να τα μαζεψει λίγο ή ο γραπτος λογος του ΔΚ δε μπορει να αλλάξει ή οντως ειναι προσεχτικα διατυπομένα? Οπως και να κανουμε τα γραπτα μενουν.
ΥΣ: Ο ΔΚ οταν πηγε στη ΣΠΙΘΑ δεν ηξερε οτι ο αρχηγος του ειχε κανει δηλωση φρονηματων, οτι ειχε ριξει μεταδικτατορικα το γνωστο Καραμανλης ή τανκς στη θεσ/κη με ολα τα συνεπακολουθα και ουτε καν ειχε δει τη πολιτικη του καριέρα? Τοση ιστορια ξερει ο ανθρωπος. Χρειαστηκε τοσο καιρο για να παρει γραμμή τι παιζετε?
Απο οικονομικα και ιστορια κατι λεει αλλα απο πολιτικη αστα καλυτερα.

Πολυ ασχοληθηκα με το θεμα. Δε θα κανω αλλη αναρτηση.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:13 μ.μ.

επίσης ομως όπως είπε ο ιδιος άνθρωπος αν τα πράγματα

ήταν όπως φαίνονται η επιστήμη θα ηταν περιττή

Ανώνυμος
14 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:00 π.μ.

Ο καζακης και απο πολιτικη λεει και απο ολα. Το θεμα ειναι οτι μερικοι εχουν ορισει υποσυνειδητα ως πολιτικη των συμβιβασμο των αντιθετων. Ο καζακης δεν συμβιβαζεται παροτι αυτο ειναι το αδυνατο σημειο του. Οπως εχει δηλωσει ειναι διασπαστης μεχρι το κοκκαλο και καλα κανει. τσακ φροντισε την επομενη φορα να εισαι ποιο δυνατος σε αυτα που γραφεις οπως και εισαι παντα. Η συγνωμη μου αρκει για να αποδειξει το μπλογκ οτι ξερει και απο στρατηγικη εκτος απο πολιτικη φιλολογια. Φυσικα κανεις δεν ζηταει συγνωμη ενω οταν κανει την αυτοκριτικη του την κανει επιφανειακη. Για αυτο καταντησαμε ετσι.

Ανώνυμος
14 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:11 μ.μ.

Θα επισημάνω αυτό που είπε κάποιος φίλος μέσα στα πολλά και θερμά σχόλια, που δείχνουν το ενδιαφέρον και την έννοια που έχουμε όλοι μας. Είπε ο άνθρωπος στο σχόλιό του το αυτονόητο: οι μνημονιακοί τα βρήκανε. Εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να γινόμαστε κομμάτια. Αυτό αφορά και τον Καζάκη βεβαίως, που πρέπει να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό του πριν μιλήσει, όπως ισχύει για όλους. Ισχύει όμως και για την αριστερά. Συνωμοσίες ναι, υπάρχουν. Τους αρχηγούς τους ξέρουμε, είναι οι τραπεζίτες που μας φόρεσαν τον Παπαδήμο. Εκεί τα βέλη, εκεί το μένος, εκεί ο αγώνας.Και όταν και εάν γλυτώσουμε από δαύτους ας συζητήσουμε τα δικά μας, σε μια ελεύθερη Ελλάδα. Όλα τα άλλα είναι ακκισμοί που δεν τους σηκώνουν οι καιροί.
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

16 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:24 π.μ.

Διαβάζω και εκτιμώ το blog σας και το θεωρώ αξιόπιστο.
Όπως επίσης θεωρώ ξιόπιστο οικονομικά και πολιτικά τον Καζάκη.

Σ αυτό το θέμα είστε και οι δύο "φάουλ".
Πρώτο φάουλ δικό σας με την "πληροφορία" που δημοσιεύσατε για τον Καζάκη και το ΕΠΑΜ.
Μια "πληροφορία", χρίς να αναφέρεται ούτε κανένα αποδεικτικό ή έστω ενδεικτικό στοιχείου, αλλά ούτε και κανένα επιχείρημα.
Μεγάλο φάουλ.

Απ' την άλλη ο Καζάκης, αν και δικαίως αγανάκτησε για το φάουλ αυτό, υπερέβαλλε στην απάντησή του και έκανε κι αυτός "φάουλ", μιλώντας για "Βαθύ Κράτος" κλπ.
Επίσης χωρίς να στέκει από πουθενά κάτι τέτοιο ούτε ως πληοφορία ούτε ως επιχείρημα.

Λοιπόν, επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα, αφήστε τις μαλακίες και τα παιδιαρίσματα, επικοινωνήστε, ζητήστε αμοιβαία συγνώμη και ας προχωρήσουμε όλοι μαζί.
Ο Λαός έχει ανάκγη την -όσο γίνεται πιο- ενωμένη φωνή της αριστεράς.
Και η φωνή της Αριστεράς περιλαμβάνει σαφέστατα και ένα από τα εγκυρότερα blog όπως το Βαθύ Κόκκινο αλλά και τον δημοφιλέστερο οικονομολόγο-αναλυτή, τον Καζάκη.

ΥΓ.:Ακόμη κι αν δε τα βρείτε, ελπίζω να μη φερθείτε παιδικά και να συνεχίσετε να αναδημοσιεύετε αναλύσεις του Καζάκη, που τόσο έχει ανάγκη, όπως αποδείχτηκε, ο αριστερός λαός.

ΥΓ.2: Τα ίδια πάνω-κάτω έγραψα και στο blog του Καζάκη.

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:23 μ.μ.

Αγαπητοί φίλοι,

διάβασα προσεκτικά την ανάρτησή σας καθώς και το σύνολο του διαλόγου που ακολούθησε. Δεν θα μπω στην ουσία του θέματος αφού πραγματικά κάθε πτυχή του νομίζω εξαντλήθηκε στα προηγούμενα σχόλια.

Αυτό που θα ήθελα να σας κοινωνήσω είναι ένας προβληματισμός ενός μη "αριστερού" σχετικά με τον χώρο που ο καθένας από το μετερίζι του εκπροσωπεί.

Κάθε φορά που κάνω ένα άνοιγμα προς τον λεγόμενο αριστερό χώρο βρισκόμενος σε κάποια συγκέντρωση ή παρακολουθώντας κάποια παρόμοια συζήτηση, ειλικρινά απογοητεύομαι. Αισθάνομαι ότι είναι τόσο εκτός πραγματικότητας όσα λαμβάνουν χώρα, τόσο αποπροσανατολιστικά, τόσο συγγεχυμένα... Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν ούτε να πω κάτι συγκεκριμένο. Απλώς καταθέτω την θλίψη μου γιατί πολλές φορές έχω αναζητήσει διέξοδο στην αριστερά και πάντοτε απογοητεύομουν. Και πιο πολύ με απογοήτευε ότι έβλεπα ανθρώπους αγνούς και ανιδιοτελείς. Με ποιότητα και καλλιέργεια, αλλά και τόσο εκτός τόπου και χρόνου στις πολιτικές και ιδεολογικές τοποθετήσεις τους. Και σκεφτόμουν οτι αν οι καλοί άνθρωποι βρίσκονται σε αυτήν την σύγχυση τότε από που κανείς μπορεί να περιμένει κάτι καλό. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν θα τελειώσω ποτέ. Πολλές φορές προσπάθησα να κοινωνήσω της "λογικής" σας αλλά άκρη δεν βρήκα. Ίσως να φταίω κι εγώ. Όπως και να χει πάντα μου προξενούσε εντύπωση η παρατήρηση της ηδονής που προκαλούσε στους συντρόφους ο διάλογος, η διαμάχη η φιλοσοφική αναζήτηση της "αλήθειας" και του "σωστού" αλλά και το πόσο πολύ έμεναν εκεί σαν να μην ενδιαφέρονταν καθόλου για την εφαρμογή ένος πλαισίου που θα έφερνε κάποιο θετικό αποτέλεσμα στην κοινωνία και στους ανθρώπους. Μου δημιουργήθηκε μάλιστα η εντύπωση ότι η αριστερά δεν θα κυβερνήσει ποτέ τον κόσμο. Κι ίσως αυτό να μην είναι κακό. Το κακό είναι ότι όλοι αυτή η τραγικότητα παρέχει άλλοθι και άπλετο χώρο στους κακούς να κατευθύνουν τις ζωές μας.

Να με συγχωρείτε που καταχράστηκα τον χώρο. Μπορεί να κάνω λάθος σε όλα αν και δεν νομίζω ότι κάνω. Αν πάντως κάποιος βρήκε κάτι οφέλιμο σε όλα αυτά και μπορέσει να το μετουσιώσει μέσα του ή γύρω του σε κάτι θετικό αυτό θα ήταν χαρά μου.

Δεν χρησιμοποίησα καθόλου αριστερή ρητορεία αν και πλέον την έχω μάθει αρκετά διότι αντιλαμβάνομαι ότι στους περισσότερους θα προκαλούσε αντίστοιχη διάθεση απαντήσεως. Ξέρω ότι στην πλειοψηφία θα προκληθεί η διάθεση να υπερασπιστεί τις γραμμές της ή και να εξηγήσει την λογική της. Δεν θα έλεγα όχι αλλά ο σκοπός της ανάρτησης ήταν μήπως κάποιος μπορέσει να δει το εαυτό του μέσα από τα μάτια ενός τρίτου κι ίσως να γίνει καλύτερος.

Κατά τα άλλα, ο τόπος κι ο λαός μας περνάει τραγικές στιγμές τέτοιες που απαιτούν ειδική και ασυνήθιστη αντιμετώπιση. Ας ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις μας διότι αυτά οι καιροί δεν είναι συνηθισμένοι...

bhoy
16 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:38 μ.μ.

Τόσα...πολλά τα Ανώνυμα σχόλια που τυχαίνει να γράφουν παρόμοιο πράγμα;
Τί έγινε άραγε ξαφνικά;Αποφάσισαν οι Ανώνυμοι να τοποθετηθούν;;;

υ.γ.
Το ότι το ΕΠΑΜ πλασάρεται (η πιο ορθή πολιτικά λέξη) από το "ΡΑΔΙΟ 9" σημαίνει κάτι ανησυχητικό ή να είμεθα ήσυχοι;

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:00 μ.μ.

μήπως παραασχοληθήκαμε με τον τύπο?Ένας οικονομολόγος είναι από τους πολλούς που ήταν στην Πρωτοβουλία Οικονομολόγων.σε αυτά τα πλαίσια είχε και αυτός την προσφορά του σε επίπεδο διανόησης για την σχέση του σκληρού νομίσματος ειδικά σε συνθήκες κρίσης και ειδικά σε μια χώρα σαν την ελλάδα.

Μετά μπήκε στην Σπίθα,συνειδητοποίησε ότι δεν τον βολεύει για τις φιλοδοξίες του και έφτιαξε την δική του ΣΠΙΘΑ.Αν εγχειρήματα τύπου ΕΠΑΜ έχουν απήχηση αυτό κάνει την αναγκαιότητα κριτικής τους για να μην πω πολεμικής πολύ πιο επείγουσα.

Ποια είναι η ουσία του λόγου του Καζάκη.Είναι νομίζω ξεκάθαρο, η άμβλυνση των ταξικών διαφορών και των διαφορών αριστεράς δεξιάς.Δεν έχει καμιά σχέση ούτε και φιλοδοξεί να έχει με το εργατικό κίνημα κα συνεπώς με τις πολιτικές κοινωνικής χειραφέτησης.Το μόνο που μένει από όλα αυτά είναι ένα τσούρμο από συνταξιούχους και μαγαζάτορες που λένε όλη την ώρα "πες τα μεγάλε","κρεμάλες στους πολιτικούς","οι αριστεροί είναι τα χειρότερα λαμόγια".Δεν σνομπάρω ούτε συνταξιούχους ούτε μαγαζάτορες απλά δίνω μια εικόνα της ανθρωπογεωγραφίας και του κλίματος στο οποίο κινείται ο μέσος "οπαδός καζάκη".

Όσο η αριστερά δεν εντάσσει τα βασικά αιτήματα της διαγραφής χρέους,υιοθέτησης εθνικού νομίσματος κτλ κτλ σε ένα πολιτικό σχέδιο τροποποίησης του συσχετισμού δύναμης,τότε ρεύματα σαν του καζάκη,στην καλύτερη περίπτωση ακίνδυνης για το σύστημα μικροαστικής γκρίνιας θα βρίσκουν απήχηση.

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:24 μ.μ.

Βαγγέλη,ένα ερώτημα,πέρα απ'το σε ποιούς έχει απήχηση ο Καζάκης:τους μικρομαγαζάτορες,αυτούς που έχουν ένα περίπτερο ή ένα ψιλικατζίδικο και βγάζουν μετά βίας ένα μεροκάματο,τους θες στον αγώνα ή τους βάζεις απέναντι;
Τους σουβλατζήδες τους θες ή τους βαζεις απέναντι;
Το φούρναρη;
Αυτόν πού'χει μια καντίνα;
Αυτόν πού'χει ένα κυλικείο;
Τον νέο ελεύθερο επαγγελματία που χωρίς να έχει όνειρα να γίνει αστός,βγάζει με τα χίλια ζόρια,και πολύ συχνά δε βγάζει καν,ένα
ψευτομεροκάματο και μ'αυτό πληρώνει μόνος του την ασφάλισή του,τον θες ή είναι αντίπαλος;
Τον συνταξιούχο των 500 και των 600 ευρώ που είναι περίπου τα 3/4
των σημερινών συνταξιούχων;
Ρωτάω εσένα γιατί είπες μεν ότι δεν τους σνομπάρεις.
Και δε ρωτάω κάποιον πιο πάνω που τους έβγαζε σκάρτους και μικροκαπιταλιστές (έλεος).
Εγώ όλους αυτούς τους θεωρώ τμήμα του λαού και σύμμαχο των εργατών
απέναντι στα μονοπώλια.
Τώρα άμα μπορεί και τους συσπειρώνει ο Καζάκης,όπως λες,
και όχι οι εργατιστές της φακής που φαντασιώνονται επανάσταση αλλά αποκλείουν από δαύτη το μισό λαό και τα παιδιά του,τότε μπράβο στον Καζάκη.
Ακίνδυνη για το σύστημα φίλε δεν είναι η μικροαστική γκρίνια όπως εσύ τη φαντάζεσαι.
Ακίνδυνη για το σύστημα είναι η υπερεπαναστατική ρητορεία του κώλου
που κρατάει τη γκρούπα της και αποκλείει το μισό λαό γιατί του ξινίζει.
Ευτυχώς που το ΚΚΕ,ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ θά'λεγα,παρά τα στραβά τους
αυτή τη μαλακία να απορρίπτουν το μισό λαό δεν την κάνουν.
Και γι'αυτό δεν θα γίνουν ποτέ γκρούπες.
Και γι'αυτό ό,τι διαολοκαλό ξεκινήσει κάποτε,αν ξεκινήσει,για αυτό το λαό,θα ξεκινήσει από εκεί και όχι από τις γκρούπες.

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:25 μ.μ.

Ρωτάω εσένα γιατί είπες μεν ότι δεν τους σνομπάρεις,αλλά μ'αυτό πού'γραψες έδειξες ότι τους σνομπάρεις.

Ανώνυμος
19 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:42 μ.μ.

τώρα είδα τις ερωτήσεις σου,ήμουν νομίζω σαφής. Ο τύπος είναι επικίνδυνος για τον ελληνικό λαό και τους αγώνες του και αυτό το στήριξα 1ον στα βασικά χαρακτηριστικά του λόγου του 2ον στα βασικά χαρακτηριστικά του κόσμου που συσπειρώνει.Τα μικροαστικά στρώματα είναι σύμμαχος της εργατικής τάξης αλλά κάτω από την ηγεμονία της και όχι το ανάποδο.Αν με το να μην βαφτίζω πρωτοπορία τους σουβλατζήδες καταλαβαίνεις ότι τους σνομπάρω δικό σου προβλημα.

Όσο επικίνδυνη είναι η υπερεπεναστατική ρητορεία άλλο τόσο είναι τα κούφια δήθεν αντικατοχικά δήθεν παλλαϊκά καλέσματα.Χωρίς ιδεολογικό στίγμα(και επειδή αυτό δεν γίνεται,ο Μωριζ Τορέζ έλεγε πως όποιος λέει ότι δεν είναι ούτε δεξιός ούτε αριστερός τότε μάλλον είναι πολύ δεξιός-άσχετα από προθέσεις θα έλεγα εγώ,καθόλου δεν αποκλείω οι προθέσεις του καζάκη να είναι καλές άσχετα από την μομφή για αρχηγισμό που του απέδωσα πιο πάνω)χωρίς στρατηγικό χνάρι χωρίς κανέναν σκοπό να στρατευτούν οι εργαζόμενοι για μια μεγάλη κοινωνική και οικονομική αλλαγή.Το μόνο που μένει είναι το πολύ πολύ να πάμε να μουτζώνουμε την Βουλή,κάτι που ο λαός το έκανε και από μόνος του ,δεν χρειάζεται κανένα ΕΠΑΜ να τον πάρει από το χεράκι.

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:55 π.μ.

Τελικά μέχρι οι αριστεροί-στές να τα βρείτε θα εχουν χαθεί τα πάντα.
Αντί να επιτίθεστε στον Καζάκη ζώντας στη Νιρβάνα της ενωμένης αριστεράς και στη συνέχεια να παλέψετε την τρόϊκα και αυτή την πληρωμένη φασιστική κυβέρνηση, κοιτάχτεε να βάλετε σε τάξη τις ηγεσίες σας μπας και τελικα βγουν απο αυτη τη δικτακτορική βουλή και να οργανώσουν το λαό στό να τη ρίξουν.
Οποια και να ήταν η πορεία του Καζάκη σημασία έχει πως είναι ο μόνος πού ενημερώνει με στοιχεία και με πολύ σαφή τρόπο το τι μας επιφυλάσει η όλη κατάσταση.
Η δέχεσαι πως ότι λέει ισχύουν και σε λίγο καιρό όχι απλά δεν θα μπορούμε να εκφραζόμαστε και να τσακονώμαστε ελεύθερα ή οσα λέει είναι παραμυθι χωρίς δράκο και συνέχισε αυτό πού κάνεις.
Προσωπικά είμαι σίγουρος πως πρέπει να διαγράψουμε μονομερώς αυτό το χρέος και να φύγουμε από την ΕΕ μετά από όλα όσα έχουμε να πάθουμε σαν λαός μένοντας μέσα σε μία ΕΕ πού σαν σκοπό έχει να ξεπουληθεί η χώρα μου. Πρέπει να γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα γιά να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε λαϊκή πολιτική πού τώρα μας απαγορεύεται.Πρέπει να εθνικοποιηθή η Τράπεζα της Ελλάδος και οι μεγάλες τράπεζες πού αυτή τη στιγμή έχουν πάρει τρελά λεφτά από εμάς και συνεχίζουν να πέρνουν. πρέπει να κλείσουν τα οικονομικά σύνορα γιά να μην μπορεί κανένας να μας αγοράσει γιά ένα πιάτο φαί.Πρέπει να εθνικοποιηθεί ο πλούτος της Ελλάδος αντί να έχει χαριστεί σε διάφορους μεσάζοντες προίκα επηδή μας "σώζουν" . Πρέπει να δικαστούν όλοι όσοι παίξαν στά ζάρια τις τύχες μας και τις περιουσίες μας.
Πρέπει επιτέλους να μπορεί ο λαός αναπάσα στιγμή να μπορεί να ανακαλεί τους αντιπροσώπους του.
Αν όλα αυτά τα "πρέπει" με κάνουν ΕΠΑΜίτη τότε συμφωνώ με τις θέσεις του ΕΠΑΜ και δεν πρόκειτε να ρωτήσω ποτέ αν αυτός πού θα σταθεί δίπλα μου στο ιδιο χαράκωμα με τα ίδια "πρέπει" είναι αριστερός-δεξιός ή οτιδήποτε άλλο από τη στιγμή πού παλέβει να τα κάνει πράξη.

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2012 στις 7:51 μ.μ.

Tελικα ο Ιφικρατης αμυρας κατεβαινει με τον Συριζα! Καλοχωνευτος!
http://iphicratisamyras.blogspot.com/2012/04/blog-post_19.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger