Home » , , » Η Τυποεκδοτική και το «κόμμα νέου τύπου».

Η Τυποεκδοτική και το «κόμμα νέου τύπου».

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 | 2:20 π.μ.

Από: Αριστερά και πολιτική

Μια άποψη.

Αίτημα της Τυποεκδοτικής για υπαγωγή στο άρθρο 99... και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, το κόμμα και την εργατική τάξη.

Δεν είναι κεραυνός έν αιθρία. Από τη στιγμή που με κεντρική κατεύθυνση όσοι τύπωναν στην τυποεκδοτική έφυγαν και της τράβηξαν το χαλί, ήταν ζήτημα χρόνου. Το ίδιο και με τον 902. Το ίδιο με κάθε νόμιμη οικονομική δραστηριότητα του  ΚΚΕ.

Αυτή είναι η μία, σκληρή, πραγματικότητα. Η άλλη, που είναι και το σημαντικότερο, είναι η «νέα εποχή» για το κόμμα «νέου τύπου» σε κατάσταση κρίσης και παρακμής του καπιταλιστικού συστήματος. Νέα εποχή σημαίνει ότι μετασχηματίζω το κόμμα σε έκτακτες συνθήκες, ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΑ, όπου όλες οι συντεταγμένες αλλάζουν. Άλλες δομές για τον επαναστατικό τύπο, άλλες για τα ραδιοτηλεοπτικά, άλλες για τα επαγγελματικά στελέχη, άλλες για τις οργανώσεις, άλλες για τις αντιλήψεις της δράσης στις νέες συνθήκες. Όλα πιο ευέλικτα, ποιο επαναστατικά, έτοιμα για το μεγάλο και το μικρό και κυρίως έτοιμα για να αντιμετωπίσουν κτυπήματα εκτροπές, επιθέσεις, θυσίες…

Ας ξεχάσουμε τα εργαλεία της «νομιμότητας» του καπιταλισμού γιατί δεν θα ταιριάζουν σε λίγο σε ένα επαναστατικό εργατικό κόμμα και σε έναν καπιταλισμό που κλωτσάει, ακόμη και φασιστικά, σαν το θηρίο που ξεψυχάει. Όπως δεν ταιριάζουν και στην άρχουσα τάξη και γι αυτό τα ανατρέπει ραγδαίως. Θα ήταν μέγα λάθος η αστική τάξη να αναδιαρθρώνει τους μηχανισμούς εξουσίας, πολιτικής έκφρασης και τις πολιτικής δράσης και εμείς να θέλουμε να διατηρήσουμε ένα πλαίσιο εργαλείων και αντιλήψεων άλλης εποχής σε άλλη εποχή. Τα παλιά εργαλεία δεν δουλεύουν σε νέες εποχές.

Μιλάμε για αυτά που έρχονται. Τότε οι υποθέσεις τυποεκδοτικής και 902 θα μας φαίνονται παρωνυχίδες μπροστά στη μαζική επίθεση που θα δεχτούν ο λαός και οι κομμουνιστές. Ας μη νομίζουν κάποιοι ότι δεν είναι πρώτοι στο στόχαστρο της αστικής τάξης οι κομμουνιστές. Ας μην παραπλανόνται με την προβολή των προβοκατόρων και «αντιεξουσιαστών».  Μόλις τα πράγματα οξυνθούν και άλλο και αποχωρήσουν από το προσκήνιο οι εκδρομείς της κουκούλας και των «αντικαπιταλιστικών» εξεγέρσεων θα έρθει η ώρα της αλήθειας.  Τότε για τον λαό δεν θα υπάρχει κανείς άλλος από τους κομμουνιστές. Αν όμως δεν έχουν στο μεταξύ αυτοί και το κόμμα τους προσαρμοστούν στις νέες σκληρές και επαναστατικές συνθήκες, οι εξελίξεις για τον λαό θα είναι τραγικές.
Ας μη μιλάμε λοιπόν μόνο με λύπη ή ενοχή για την τυπεκδοτική. Ούτε να απολογούμαστε. Ας δούμε ότι είναι συνέπεια μεν της κρίσης αλλά και μέρος της αναγκαίας, από τις συνθήκες, αλλαγής στο κομμουνιστικό κίνημα. Από τις ανάγκες περάσματος σε ένα κόμμα που η δράση του στηρίζεται πλέον στην επαναστατική προσφορά μέχρι θυσίας και όχι στους κανόνες εργασίας, γραφειοκρατίας και νομιμότητας άλλης εποχής. Από δω και πέρα όποιος θέλει να προσφέρει θα προσφέρει έξω από τους παλιούς κανόνες. Έξω από τις λογικές της αστικής νομιμότητας.  Η ύπαρξη του κόμματος νέου τύπου δεν μπορεί να εξαρτάται από τις αστικές συνθήκες αλλά από τις συνθήκες της εργατικής τάξης. Έτσι αναγεννιέται το επαναστατικό υποκείμενο της εργατικής τάξης όταν αλλάζουν οι εποχές ώστε να είναι πάντα ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΑ.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ; Ε, ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!

Παράρτημα:
 Ανακοίνωση της εταιρείας «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 33 σχόλια

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 3:28 π.μ.

Ας μη μιλάμε λοιπόν μόνο με λύπη ή ενοχή για την τυπεκδοτική. Ούτε να απολογούμαστε. Ας δούμε ότι είναι συνέπεια μεν της κρίσης αλλά και μέρος της αναγκαίας, από τις συνθήκες, αλλαγής στο κομμουνιστικό κίνημα. Από τις ανάγκες περάσματος σε ένα κόμμα που η δράση του στηρίζεται πλέον στην επαναστατική προσφορά μέχρι θυσίας και όχι στους κανόνες εργασίας, γραφειοκρατίας και νομιμότητας άλλης εποχής. Από δω και πέρα όποιος θέλει να προσφέρει θα προσφέρει έξω από τους παλιούς κανόνες. Έξω από τις λογικές της αστικής νομιμότητας. Η ύπαρξη του κόμματος νέου τύπου δεν μπορεί να εξαρτάται από τις αστικές συνθήκες αλλά από τις συνθήκες της εργατικής τάξης. Έτσι αναγεννιέται το επαναστατικό υποκείμενο της εργατικής τάξης όταν αλλάζουν οι εποχές ώστε να είναι πάντα ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΑ.


Τί λέτε ωρέ επαναστάτες του κερατά; Δηλαδή όσο καιρό "λειτουργούσε" ο καπιταλισμός και μπαίναν δουλίτσες μέσα στην τυποεκδοτική, όλα ήταν μια χαρά. Και τις μετοχούλες είχαν τα πρωτοκλασάτα στελέχη, και κριτική ασκούσαμε εκ του ασφαλούς, και το κόμμα έβαζε στα ταμεία του κέρδη μέσα σε ένα καπιταλιστικό περιβάλλον από την υπεραξία που κέρδιζε από τον ιδρώτα των εργαζομένων της τυποεκδοτικής.

Στρίβειν δια του αρραβώνος λέγανε στο χωριό μου.

και για του λόγου το αληθές...

Το 2010 το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος κατείχε 11.389.472 μετοχές (ποσοστό 99,40%), ο κ. Ιορδάνης Α. Μενεμενόγλου, επικεφαλής της επιχείρησης επί σειρά ετών, ο οποίος έχει ήδη αποχωρήσει, 22.916 μετοχές (ποσοστό 0,20%), ο κ. Στέφανος Λουκάς, διευθυντής του «Ριζοσπάστη» 22.916 μετοχές (ποσοστό 0,20%) και ο κ. Χρ. Καράτσαλος 22.916 μετοχές (ποσοστό επίσης 0,20%). Σύνολο 11.458.220 μετοχές.

Επίσης να δούμε τι έλεγε το ΠΑΜΕ για την ένταξη επιχειρήσεων στο άρθρο 99.

Η ένταξη της επιχείρησης στο άρθρο 99 σημαίνει ότι:
"Βγαίνει κερδισμένη η εργοδοσία, γιατί ξεμπερδεύει μια και καλή από όσους χρωστάει, προμηθευτές και εργαζόμενους, (δηλαδή οι εργαζόμενοι θεωρούνται και αυτοί προμηθευτές), κατοχυρώνοντας τον εργοδότη για να προχωρήσει σε στάση πληρωμών προς όλους.
Για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι χάνουν τα πάντα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, ασφαλιστικές εισφορές, δικαίωμα εγγραφής στο ταμείο ανεργίας, με παράλληλους εκβιασμούς από την εργοδοσία για να αποχωρήσουν, παίρνοντας μισή αποζημίωση ή και με επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, η μερικής απασχόλησης και όλα αυτά για σωθούν τα κέρδη της εταιρείας.
Η εργοδοσία έχει ουσιαστικά το ελεύθερο να εκβιάζει τους εργαζόμενους με το δίλημμα ή με στηρίζετε (χωρίς να πληρώνεστε φυσικά) ή χάνετε τη δουλειά σας, ενώ παράλληλα ετοιμάζει και το επόμενο βήμα που θα είναι να απαλλαγεί από μερικούς εργαζόμενους ή όλους".

Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ
Ριζοσπάστης Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2010

Μάλλον αυτό εννοούν τα "συντρόφια" του περισσού, όταν λένε στην ανακοίνωσή τους, ότι πάμε στο πέρασμα ενός κόμματος, που θα στηρίζεται πλέον στην επαναστατική προσφορά μέχρι θυσίας και όχι στους κανόνες εργασίας, γραφειοκρατίας και νομιμότητας άλλης εποχής.

Δουλέψτε χωρίς να πληρώνεστε ζώα για το κόμμα, και όταν έρθει (αν έρθει ποτέ), ο σοσιαλισμός θα ζήσουμε όλοι σε κομμουνιστικό παράδεισο τύπου βόρεια Κορέας αφού στέλνουμε και συλληπητίρια τηλεγραφήματα στο "εργατικό κόμμα βόρειας Κορέας"...

Κάτι δηλαδή σαν τους χριστιανούς που μας υπόσχονται παραδείσους στην άλλη ζωή.
συνεχίζεται...

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 3:29 π.μ.

Τώρα που μπήκε το αγγούρι, θυμήθηκαν οι επανασταταράδες του περισσού να ξεχάσουμε τα εργαλεία της νομιμότητας του καπιταλισμού, γιατί δεν ταιριάζουν σε ένα "επαναστατικό" κόμμα και σε ένα καπιταλισμό που κλοτσάει ακόμα και φασιστικά, σαν το θηρίο που ξεψυχάει (sic).

Αλήθεια, αν δεν τράβαγαν το χαλί (όπως μας λέει και η ανακοίνωση) τότε όλα θα ήταν μέλι γάλα, και το (απο)κομμα θα συνέχιζε στο γνωστό μότο: bussines us usual.

Διαφημισούλες στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, εκτυπώσεις αντιδραστικών εντύπων κλπ.

Τι να περιμένεις από το εθνικοπατριωτικό κ(ορ)κ(ον)ε όταν για δεκαετίες ασκούσε κριτική στις καπιταλιστικές σχέσεις, και μετά τις δώδεκα το βράδυ στο κανάλι του διαφήμιζε γερμανικά και αμερικάνικα προιόντα τελεμάρκετινγκ...

Ξεφτίλα Βαρκιζάτη...

Αντιστράφηκαν τα τσιτάτα "σύντροφοι":
Στους καπιταλιστές θα πουλήσουμε το σχοινί που θα μας ...κρεμάσουν.

Ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριτές.
Της Τάξης μας Βεβαίως Βεβαίως.

ΥΓ1: οι εκδρομείς της κουκούλας οι "προβοκάτορες" και οι αντιεξουσιαστές σας μάραναν στην κριτική σας.

ΥΓ2: και την επόμενη φορά μαζί με τα ματ, να δώσετε πάλι ένα καλό δεκανίκι στην αστική νομιμότητα, γιατί πώς να το κάνουμε, να πέσει ο καπιταλισμός, αλλά όχι και πάνω μας...

mikeB

29 Ιανουαρίου 2012 στις 9:41 π.μ.

Περί ανώνυμης υποκρισίας και Τυποεκδοτικής (1)

Αγαπητοί ανώνυμοι,

Το να αναμασάτε αυτές τις κουβέντες σε δήθεν κριτικά σχόλια, εσάς υποτιμά εκτός και αν δεν ενδιαφέρεστε για αυτό αλλά μόνο για να πείτε τα γνωστά ποιήματα που γράφονται εργολαβικώς και για καθόλου απλούς σκοπούς.

Μιλάτε σαν να είστε οι σωστοί επαναστάτες που ενδιαφέρονται να σώσουν την εργατική τάξη από το ΚΚΕ! Δικαίωμά σας, άλλωστε τέτοιοι σωτήρες κυκλοφορούν ανώνυμα ή επώνυμα από την ίδρυση του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ το έχουν θάψει πολλοί πριν από εσάς μη κουράζεστε. Σήμερα αυτοί είναι θαμμένοι αλλά το ΚΚΕ υπάρχει. Αυτό είναι το μέλλον σας.

Το ποίημα σας πρέπει να αρχίζει πάντα σωστά μη παραβαίνετε τη «γραμμή». Πάντα πριν πούμε κάτι βάζουμε πρώτα τα «εγκλήματα» του ΚΚΕ και στη σωστή σειρά παρακαλώ, ξεκινάμε από τη Βάρκιζα και συνεχίζουμε με τα τον Άρη, τον Πλουμπίδη, την «Πανσπουδαστική» νο 8, το βρώμικο ’89 και φτάνουμε μέχρι την 20η Οκτωβρίου 2011, όταν το τα ΚΝΑΤ του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ… επιτέθηκαν στους εργάτες διαδηλωτές (!) στο Σύνταγμα για να τους εμποδίσουν να καταλάβουν τα Φθινοπωρινά Ανάκτορα και ανατραπεί από επαναστάτες σαν εσάς το καπιταλιστικό σύστημα. Την επομένη που είχαν φύγει τα ΚΝΑΤ τους είχε φύγει και αυτούς η όρεξη να ανατρέψουν τον καπιταλισμό και το άφησαν για την επομένη φορά που θα βρεθούν εκεί τα ΚΝΑΤ.

Διαβάζω: «ΥΓ2: και την επόμενη φορά μαζί με τα ματ, να δώσετε πάλι ένα καλό δεκανίκι στην αστική νομιμότητα, γιατί πώς να το κάνουμε, να πέσει ο καπιταλισμός» έτσι μπράβο να ετοιμάζετε από τώρα την επόμενη ανακοίνωση όπως εκείνο το μαργαριτάρι της μη περιμένετε τη τελευταία στιγμή!

Μη με αφήνετε να λέω εγώ αυτά που πρέπει να τα πείτε εσείς και χαλάει η σούπα σας.

Πάντως δεν υπήρξε στην Ελλάδα άνθρωπος τα τελευταία 93 χρόνια που να μη το έχει ακούσει ότι το ΚΚΕ είναι προδοτικό από κάθε είδους χείλη. «93 χρόνια προδοσία»!!!! Γιατί κουράζεστε τόσο; Αύριο να μου το θυμάστε μπορείτε να επαναληφθείτε με άλλο γεγονός, και τα χρόνια της… προδοσίας θα γίνουν 94!!!

29 Ιανουαρίου 2012 στις 9:44 π.μ.

Περί ανώνυμης υποκρισίας και Τυποεκδοτικής (2)

«Το 2010 το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος κατείχε 11.389.472 μετοχές». Σώπα!!! Η ανάλυση αυτή σκοτώνει!!!

«Αντιστράφηκαν τα τσιτάτα "σύντροφοι":
Στους καπιταλιστές θα πουλήσουμε το σχοινί που θα μας ...κρεμάσουν». Εγώ είμαι σίγουρος ότι κρατάτε ήδη το σχοινί για να κρεμάσουν το ΚΚΕ.
«Τι να περιμένεις από το εθνικοπατριωτικό κ(ορ)κ(ον)ε όταν για δεκαετίες ασκούσε κριτική στις καπιταλιστικές σχέσεις, και μετά τις δώδεκα το βράδυ στο κανάλι του διαφήμιζε γερμανικά και αμερικάνικα προϊόντα τελεμάρκετινγκ...» Εσύ που (αν) δουλεύεις, φυσικά λαμβάνεις επαναστατικά χρήματα και δουλεύεις επαναστατικά σε κάποιον καπιταλιστή και δεν παράγεις υπεραξία για να μπορεί με αυτή να πνίξει το λαό. Εσύ εφαρμόζεις επαναστατικές σοσιαλιστικές σχέσεις εκεί που δουλεύεις και στην τσέπη σου κουβαλάς επαναστατικό χρήμα. Στον καπιταλισμό δεν ζεις εσύ! Τρομάρα μας σε λίγο θα ακούσουμε ότι οι κομμουνιστές εργάτες είναι προδότες γιατί δουλεύουν σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις και πιάνουν στα χέρια τους καπιταλιστικά λεφτά!

«Επίσης να δούμε τι έλεγε το ΠΑΜΕ για την ένταξη επιχειρήσεων στο άρθρο 99». Επειδή φυσικά δεν καταλαβαίνει τίποτα και νομίζεις ότι αντιφάσκει μη περιμένεις να αλλάξει το ΠΑΜΕ θέση. Απλώς εσύ δεν θα καταλαβαίνεις ή θα κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Μου θυμίζεις άλλες «αντιφάσεις» και εκείνους που στη δικτατορία έλεγαν ότι αντιφάσκει το ΚΚΕ με τον εαυτό του γιατί στον αντιδικτατορικό αγώνα αγωνίζεται πρώτα για τις αστικές ελευθερίες και όχι ευθέως για σοσιαλισμό. Έκαναν πως δεν ήξεραν και εκείνοι.

«Τώρα που μπήκε το αγγούρι, θυμήθηκαν οι επανασταταράδες του περισσού να ξεχάσουμε τα εργαλεία της νομιμότητας του καπιταλισμού, γιατί δεν ταιριάζουν σε ένα "επαναστατικό" κόμμα και σε ένα καπιταλισμό που κλοτσάει ακόμα και φασιστικά, σαν το θηρίο που ξεψυχάει (sic)». Ωραίος άσχετος! Αν αλλάξει η εποχή εμείς δεν πρέπει να αλλάξουμε! Αυτό που δεν ταιριάζει σε ένα "επαναστατικό" κόμμα είναι να μένει με παλιά εργαλεία σε νέα εποχή και μη διαστρέφεις. Αλλά η διαστροφή δεν είναι η δουλειά σου, τι λέω τώρα εγώ…

Αν πάντως είστε επώνυμοι και όχι επαγγελματίες ανώνυμοι που άλλοι είστε και άλλα γράφετε και θέλετε να δείτε τον εαυτό σας, ο καθρέφτης σας περιμένει: Η ευτυχία τού να μην είσαι κομμουνιστής -
http://leninreloaded.blogspot.com/2012/01/blog-post_15.html


Για τη σοβαρή πλευρά της Τυποεκδοτικής έχω κάνει σχόλιο στην ανάρτηση δεν είναι ανάγκη να κάνω σε εσάς, άλλωστε δεν θα άξιζε - «Τυποεκδοτική και αντιφάσεις» http://www.blogger.com/comment.g?blogID=603028798489771763&postID=2363316798652197823

ΥΓ. Πάντως δεν ξέρω πόσο έξυπνοι είστε και δεν αντιληφθήκατε ότι δεν εκπροσωπώ το ΚΚΕ. Αλλά μόνο αυτό δεν αντιληφθήκατε;

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 11:37 π.μ.

Άσχημο πράμα να σε βγάζουν αδιάβαστο.....
Και την επόμενη φορά,και κάθε φορά που το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ θα συγκρούονται με την αστυνομία και τους μηχανισμούς καταστολής, για να έχει ο καθένας μας το δικαίωμα στην απεργία και στην διαδήλωση και θα δίνει 70 τραυματίες και 1 νεκρό στο βωμό, εσείς θα λέτε ότι ήταν με τα ματ..η εποχή της παραπληροφόρησης και της λάσπης τελειώνει όμως..."σύντροφοι"!!

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 11:56 π.μ.

Το ΚΚΕ δε μπαίνει στο γύψο. Θα πάρει όλα τα μμέτρα για να μην το έχει κανείς στο χέρι! έρχονται δύσκολες μέρες!

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 3:38 μ.μ.

Το άρθρο διαστρέφει απλώς την πραγματικότητα:

Η απλή αλήθεια είναι πως το ΚΚΕ και σε αυτή την περίπτωση, υιοθέτησε μια καθαρά αντεργατική πολιτική! Προσέυγε στο αντεργατικό άρθρο 99.

ΤΙ άλλο μπορούσε να κάνει;

1. Καταρχήν θα έπρεπε εδώ και δεκαετίες να μην έχει αυτή την καθαρά αστική αντίληψη των πραγμάτων! Να μην έχει δλδ γιγαντιαίες επιχειρήσεις σαν την τυποεκδοτική, παρα μόνο μια μικρή επιχήρηση για το απολύτως αναγκαίο!

Χαζό είναι το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που από πολιτική απόφαση και επιλογή δεν μπλέκουν με επιχειρήσεις παρά μόνο για να μπορούν να εκδίδουν το ΠΡΙΝ λόγου χάρη, ή ένα βιβλιοπώλείο;;

Οχι βέβαια! Χίλιες φορές να μαζέυεις λεφτά από συνδρομές, εξορμήσεις, εκδηλώσεις για να βγάζεις πέρα την προπαγάνδα σου, παρά να έχεις αστικότατη επιχειρηματική λογική με κάλλυμα την αναγκη εξυπηρέτησης της...προπαγάνδας!

Δειτε τώρα: Οι επιλογές του ΚΚΕ αντικειμενικά διασπούν το ταξικό εργατικό μέτωπο και συμβάλλουν στην περαιτέρω παθητικοποίηση της εργατικής τάξης!

Πως;

Απλά! Ο κάθε Μάνεσης μπορεί τώρα να λέει στης εργατική τάξη πως "...χρεοκοπώ και σας απολύω, και γιατί μου φωνάζετε; τα ίδια κάνει και το ΚΚΕ"!!! τι θα πεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ στους εργατες;; Τπτ παρα μόνο εφυολογήματα σαν το αρχικό άρθρο: Και καλά το ΚΚΕ υιοθετεί αντεργατικές λογικές (απολύσεις, άρθρο 99, τρομοκρατία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του και άλλα τέτια άθλια) γιατί.....ετοιμάζεται να μπει στην παρανομία!!! Ημαρτον θεέ μου τι άλλο θα πουν ορισμένα μέλη του ΚΚΕ για να δικαιολογήσουν τα άθλια αδικαιολόγητά τους!!!

2. Εάν το ΚΚΕ όντως άλλαζε λογική, δεν θα έκανε τις κινήσεις που έκανε: ΔΕΝ θα έμπαινε η τυποεκδοτική στο άρθρο 99. Αντιθέτως, θα την πουλούσε σε πλειστηριασμό, και με βάση τα λεφτά αυτά, και οικονομική εξόρμηση θα αποζημίωνε τους 400 εργαζόμενους που τώρα πετά στο δρόμο. Και θα άνοιγε σε έναν από τους 14 (!!!) ορόφους του Περισσού, ένα μικρό τυπογραφείο, ίσα-ίσα να βγάζει τα κομματικά του έντυπα!

Η στάση του αυτή, τουλάχιστον θα διέσωζε κάποια προσχήματα...

Τώρα όμως με τις πολιτκές επιλογές του, δείχνει πως θέλει να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο με την δομική πλέον αστική του αντίληψη...

Χρειαζόμαστε νέο κομμουνιστικό κόμμα, μέτωπο κοινωνικών κα ιπολιτικών δυνάμεων και λαϊκούς/εργατικούς θεσμούς.

Το ΚΚΕ ούτε θέλει, ούτε πια και μπορεί....

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 4:35 μ.μ.

Μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα το ΚΚΕ δεν ειναι ΝΑΡ ουτε ανταρσια

ουτε ο ριζοσπάστης ειναι ΠΡΙΝ .και αφου το έφερε η κουβέντα το πριν

απέλυσε τελικά ? διότι κανείς δεν ασχολήθηκε με τα προβλήματα του πριν.

Οσο για το νεο κόμμα της εργατικής ταξης το ΝΑΡ που ημουν μελος του

απο την πρώτη μερα ως κνιτης που έφυγε τοτε νομίζω πως ειναι αρκετα τα

20χρωνια+ για να καταλάβουμε εαν τελικα θα τα καταφέρει η ΟΧΙ....

Εκτος αν περιμένεις να δημιουργήσει το ιστορικο παρελθόν να βγαλει

συμπεράσματα ωστε να φυγει μπροστά προς το μέλλον

Φιλε ο κοινωνικός μετασχηματισμός δεν ξεκίνα σε αποστειρωμένο ασφαλές

περιβάλλον ασύλου (πανεπιστημιακό) αλλα στον τόπο εκμετάλλευσης των

εργατών στην παραγωγή μπροστά στην απειλή των "αφεντικών"

εκει δηλ.που υπάρχει αξιοπρεπώς μονο το ΚΚΕ αντικειμενικά. . --

οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν κανονικά

ΥΓ

Οσο για τις εξισώσεις με Μάνεση αλτερ κτλ.ειναι άστοχες διοτι εκει οτι γίνεται

ειναι για τα κερδη φυσικών προσώπων αυτη την διάφορα την καταλαβαίνει

μεχρι και εκείνος που εχει I Q κατσαριδας

Κοιτα πρώτα να μπορέσεις να οργανώσεις αγωνες τύπου Μανεση- αγνο-

επισιτισμού-λιμάνι -περαμα κτλ.κτλ.κτλ.και τα ξαναλέμε....

Συντροφικά...

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 6:42 μ.μ.

Διαβάζω: «ΥΓ2: και την επόμενη φορά μαζί με τα ματ, να δώσετε πάλι ένα καλό δεκανίκι στην αστική νομιμότητα, γιατί πώς να το κάνουμε, να πέσει ο καπιταλισμός» έτσι μπράβο να ετοιμάζετε από τώρα την επόμενη ανακοίνωση όπως εκείνο το μαργαριτάρι της μη περιμένετε τη τελευταία στιγμή!

Τι εννοεί ο ποιητής, γιατί δεν βγάζει νόημα. Κανένα μαθηματάκι συντακτικού πριν τις "επαναστατικές κορόνες" του γνωστού (από)κόμματος της εργατιάς, δεν βλάπτει.

"Αν αλλάξει η εποχή εμείς δεν πρέπει να αλλάξουμε! Αυτό που δεν ταιριάζει σε ένα "επαναστατικό" κόμμα είναι να μένει με παλιά εργαλεία σε νέα εποχή και μη διαστρέφεις. Αλλά η διαστροφή δεν είναι η δουλειά σου, τι λέω τώρα εγώ…"

Και για το κερασάκι, τουμπεκί ψιλοκομένο.
Επαναλαμβάνω λοιπόν για να πάρουμε (λέω τώρα και καμία μαλακία) και μία σοβαρή απάντηση:
O οδηγητής και ο ριζοσπάστη θα μπορούσαν κάλλιστα να βγαίνουν σε μία περιφεριακή κυλινδρική μηχανή, και όχι να ακολουθήσει ο περισσός το καπιταλιστικό δόγμα "αναπτύξου ή πέθανε". Γιατί "συντρόφια", πως να το κάνουμε, καπιταλιστικά μαγαζάκια είχατε ανοίξει και φραγκάγκια ζεστά έμπαιναν στα ταμεία του κόμματος.

Εσύ που (αν) δουλεύεις, φυσικά λαμβάνεις επαναστατικά χρήματα και δουλεύεις επαναστατικά σε κάποιον καπιταλιστή και δεν παράγεις υπεραξία για να μπορεί με αυτή να πνίξει το λαό. Εσύ εφαρμόζεις επαναστατικές σοσιαλιστικές σχέσεις εκεί που δουλεύεις και στην τσέπη σου κουβαλάς επαναστατικό χρήμα. Στον καπιταλισμό δεν ζεις εσύ! Τρομάρα μας σε λίγο θα ακούσουμε ότι οι κομμουνιστές εργάτες είναι προδότες γιατί δουλεύουν σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις και πιάνουν στα χέρια τους καπιταλιστικά λεφτά!


Δεν δουλεύω γιατί είμαι άνεργος τον τελευταίο χρόνο, αλλά έχω δουλέψει τα τελευταία 25 χρόνια.
Δεν έχω να απολογηθώ για τα "καπιταλιστικά χρήματα" που "παντελόνιασα" όπως πολύ σωστά αναφέρεις δημιουργώντας υπεραξία μέσα από την υπεραξία εργασίας-κέρδους.
Απλώς δεν είχα αυταπάτες όπως εσείς οι κομμουνισταράδες που βλέπετε όλους τους άλλους σαν κοινωνική πλέμπα. Και επειδή "συντρόφια", δεν είσαστε μόνο εσείς στο κοινωνικό μετερίζι, και στους αγώνες καλό θα ήταν κάποια στιγμή να κάνετε και καμία αυτοκριτική.
συνεχίζεται...

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 6:56 μ.μ.

Ας μην παραπλανόνται με την προβολή των προβοκατόρων και «αντιεξουσιαστών». Μόλις τα πράγματα οξυνθούν και άλλο και αποχωρήσουν από το προσκήνιο οι εκδρομείς της κουκούλας και των «αντικαπιταλιστικών» εξεγέρσεων θα έρθει η ώρα της αλήθειας.

Εδώ πλέον η ιστορία σηκώνει τα χέρια της ψηλά. Ξανά μανά το ίδιο παραμυθάκι. Που έχει γίνει και πανελλαδικό ανέκδοτο: το κκε όταν γίνει κόμμα εξουσίας, θα αρνηθεί να την πάρει και θα το καταγγείλει σαν ...προβοκάτσια.
Έτσι κι αλλιώς μας είχε προιδεάσει η σιδηρά κυρία της εργατικής τάξης. Στην επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι.
Το άλλο με τον τοτό το ξέρετε; ή να πάω στη ρήση του Μάρξ για την μαμή της ιστορίας.

Ποια τζάμια βρε καρεκλοκένταυροι σφραγίδας κομμουνιστές; Εδώ πρόκειται να πέσουνε κορμιά τα επόμενα χρόνια και να γίνει της πουτάνας, και εσείς ασχολείστε με μερικές βιτρίνες σαν απάντηση στη δολοφονία ενός αθώου δεκαπεντάχρονου;

Αλλά η αλήθεια είναι μία, και το κόμμα ένα. Και όποιος ξεφεύγει από τη γραμμή είναι προβοκάτορας.
Ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε...

Αλήθεια το νεκρό σας από τα χημικά της "δημοκρατίας" στην απεργία, πως ακριβώς τον δικαιώσατε; Τουμπεκί ψιλοκομένο ξανά μανά. Στους αναρχικούς προσπαθήσατε να το ρίξετε και πάλι (βρήκαμε μαρφίν να θάψουμε πεντ' έξι), και όταν δεν βγήκε το σενάριο ούγκα μούγκα στη στρούγκα...
Αλήθεια τι έγινε με τις τοξικολογικές;
συνεχίζεται

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 7:24 μ.μ.

Η υπεραξία σε καπιταλιστικά μαγαζιά είναι το κέρδος και το ζουμί για το επιχειρήν.
Για το κόμμα της εργατιάς, πως στο πούτσο αυτό μπαίνει κάτω από τις καπιταλιστικές σχέσεις. Και αναφέρομαι βεβαίως βεβαίως για τα τελεμάρκετινγκ, αμερικάνικων και γερμανικών προιόντων που διαφημίζει μετά τις δώδεκα το κανάλι της εργατιάς. και εξηγούμαι: σκέψου τον κωστόπουλο, τον λυμπέρη τον ψυχάρη και όλο αυτό το σκυλολόι να βγαίνουν στη αγορά με κουπόνια ενίσχυσης.
Θα τους έπαιρναν με τις πέτρες.
Και όμως ό του θαύματος με το σταυρό και το δρεπάνι (όπως μόνο η λιάνα ξέρει), το κόμμα της εργατιάς ξέρει να τα τσιμπάει μια χαρά και από τις εισφορές των μελών του, και από τις καπιταλιστικές δουλίτσες του 902 (ραδιόφωνο και τηλεόραση) τυποεκδοτική πελααααάτεεεςςς μου...

Πώς το ρίξατε έξω βρε "συντρόφια" τέτοιο χρυσορυχείο;

Χωρίς να γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις, αλλά επειδή στην ελλάδα ζούμε, και η ρεμούλα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των αστών και γενικά των ρεφορμιστών, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.
συνεχίζεται...

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 7:49 μ.μ.

Και για να τελειώνουμε με το εν τύποις κόμμα της εργατιάς.

Είναι πραγματικά ανάξιο λόγου αλλά πρέπει να αναφερθεί...

...Το σταλινόμορφο κ(ορ)κ(ον)ε έστειλε τηλεγραφήματα λύπης για τον θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ γιονγκ Ιλ. Τη στιγμή που όλοι μας αναρωτιόμασταν αν είναι αληθινό όλο αυτό που βλέπουμε για τον οδυρμό ενός (ας πούμε) ολόκληρου έθνους που έχασε τον ηγέτη του.
Βέβαια, μετά ανακαλύψαμε (γιατί στην εποχή της πληροφορίας τίποτα δεν μένει κρυφό), ότι όσοι δεν παρέστησαν στην κηδεία και στο θρήνο πήγαν να να σπάσουν πέτρες στα τοπικά βορειοκορεάτικα γκουλάγκ. Ακόμα ακόμα και αυτοί που τους έπιασαν οι κάμερες να μην κλαίνε όπως έπρεπε τους κυνήγησαν για fake θρήνο...

Τέτοιες κοινωνίες θέλετε να φτιάξετε "συντρόφια" του περισσού;

Ευχαριστώ δεν θα πάρω, σταλινοφασίστες του κερατά.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, πως στη νύχτα της δολοφονίας του αθώου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το (από)κομμα της εργατικής τάξης, συνεδρίαζε για την αποκατάσταση της μνήμης και του ονόματος του πατερούλη των εθνών.

Δεν είναι τυχαίο επίσης, πως το κόμμα (ένα είναι το κόμμα), αποκατέστησε το όνομα του Επαναστάτη Άρη Βελουχιώτη, αλλά όχι και την κομματική του ιδιότητα. Με τη λογική ότι ο Άρης μπορεί (sic) να είχε δίκιο που δεν παρέδωσε τα όπλα στη Βάρκιζα, αλλά δεν είχε δικαίωμα να αμφισβητήσει την κομματική γραμμή.

άλλα ντά λα της Παρασκευής το γάλα.

και για να μη μας λέτε μαλακίες περί ανωνιμίας

mikeB
macmikes@yahoo.gr

Αλήθεια ρε "συντρόφια¨του περισσού: ποιά ήταν η τελευταία φορά που κάποιος από το κόμμα της εργατιάς βασανίστηκε μέσα στη ΓΑΔΑ, με αποδείξεις από τη διεθνή αμνηστία και όχι με παπαριές καμαρωτές;

πάντως όχι κάποιος από εσάς μέσα από την καθεστωτική-ρεφορμιστική αριστερά που σας έχουν στα πούπουλα οι αστοί που υποτίθεται πως αντιπαλεύεται...

29 Ιανουαρίου 2012 στις 10:50 μ.μ.

Μπουρδολογίες ανωνύμου

Δεν παίζεσαι με τις διαστρεβλώσεις και δεν θα χάσω τον χρόνο μου για να απαντώ ένα - ένα. Τώρα εσύ θα λες ότι δεν λέω τίποτα για την ταμπακιέρα αλλά μάλλον δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη.

Εντάξει καταλαβαίνω το αντι – κουκουέ μένος, το έδειξες από τη πρώτη φορά τι νόημα έχεις να επαναλαμβάνεσαι;

Πολλά λες επί παντός επιστητού. Έχεις πρόβλημα επιχειρημάτων; Αν ναι, άνοιξε τη «Μαύρη βίβλο του κομμουνισμού» και τα «Αντικομουνιστικά μνημόνια» να γεμίσεις «επιχειρήματα», μη μας γκαστρώνεις! Είναι όλα απαντημένα έτσι ή αλλιώς, δεν θα αρχίσω να τα επαναλαμβάνω. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι απορρίπτεις τις απαντήσεις αλλά αυτό το δικαίωμα το έχω και εγώ για τις απόψεις σου.
Ένταξη, ο Άρης ήταν κομμουνιστής και με το ΚΚΕ ανδρώθηκε, φυλακίστηκε, πολέμησε, μάτωσε, διαφώνησε, σκοτώθηκε… Εσύ πού χωράς τώρα όταν λες το κόμμα του ‘Αρη «εθνικοπατριωτικό κ(ορ)κ(ον)ε… του γνωστού (από)κόμματος με τους «σταλινοφασίστες του κερατά» όπως το έλεγαν αναλογικά τότε και οι διώκτες και σφαγείς του; Άντε στο καλό.

Για την απορία σου τι θέλει να πει ο ποιητής:
«Τι εννοεί ο ποιητής, γιατί δεν βγάζει νόημα. Κανένα μαθηματάκι συντακτικού πριν τις "επαναστατικές κορόνες" του γνωστού (από)κόμματος της εργατιάς, δεν βλάπτει».

Μόνο βλάκας δεν θα καταλάβαινε τον δαίμονα του υπολογιστή. Για να μη χαζολογάς συμπληρώνω τη φράση που λείπει. …όπως εκείνο το μαργαριτάρι της Λ. Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 21.10.2011… ποσώς με ενδιαφέρει αν συμφωνείς ή όχι με τη ΛΣ που το βράδυ εκείνο είχε καταληφθεί από δήθεν αντιεξουσιαστές. Εγώ αυτό έγραφα. Μαθήματα φυσικά πάντα χρειάζομαι αλλά τα έκανα πολύ καλά στα πέτρινα πανεπιστήμια της αριστεράς στις φυλακές και τις εξορίες, έχει καμία αντίρρηση;

Σε κάθε περίπτωση ο χυδαίος αντικομουνισμός σου αδικεί ακόμη και σημεία που θα μπορούσαν να συζητηθούν αν και το άρθρο δεν γράφτηκε για την τυποεκδοτική και τις οικονομικές δραστηριότητες του ΚΚΕ. Η δικιά μου «ταμπακιέρα» στην ανάρτηση είναι άλλη και αν δεν σε ενδιαφέρει δεν ενδιαφέρει και η δική σου εμένα.

Αυτή είναι η τύχη των αντικομουνιστών. Τους έχω απέναντί μου δεκαετίες ολόκληρες, ξέρω όλα τα προσωπεία και τις ιδιότητες τους.

Και επειδή πουλάς πολύ ηθικολογία τα υπόλοιπα ηθικολογικά σου, σου τα χαρίζω.

Γεια και κοίταξε να μάθεις πιο καλά τα αντικομουνιστικά ποιήματα.

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2012 στις 1:54 π.μ.

Ο φίλος ο symastev συμπεριφέρεται σαν ο οποισδήποτε καλός ιερωμένος:

Δεν έχει τίποτα να πει και το ρίχνει στο θρησκευτικό συναίρθημα! "Αντικομμουνιστές", "μαύρη βίβλος του κομμουνισμού" και άλλα τέτια άσχετα με το θέμα μας!

Μάλλον φίθλε μου αντικομμουνιστής είναι αυτός που απολύει, είναι αυτός που προσφεύγει στο άρθρο 99, είναι αυτός που ενώ έχει σούπερ επιχορηγησεις απο το αστικό κράτος, επιλέγει να φτιάξει καπιταλιστικές επιχειρήσεις/μεγαθήρια, με κα;πιταλιστικότατο μανατζμεντ κλπ.

Ε, φίλε symastev πάρτο άλλιώς, θα βρεις! Θα βρεις στον τόιχο των δικών σου αντιφάσεων...

Θέλουμε νέο κομμουνιστικό κόμμα. Το ΚΚΕ αστικοποιήθηκε πια, και δεν μπορεί να εμπνεύσει τους εργαζόμενους...

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2012 στις 3:08 π.μ.

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΨΕΥΤΟ ΚΚΕ.ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟ-ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ - ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ - ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙ ΤΟΥ ΧΡΟΥΣΤΣΙΟΦΙΚΟ-ΜΠΡΕΖΝΙΕΦΙΚΟΥ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΨΕΥΤΟ ΚΚΕ.ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥΣ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ ΚΑΝΑΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΗΣ - ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΑΙΦΝΗΣ ΣΕ ΕΠΑΝΑΝΙΨΑΝΤΕΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΥΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣΚΑΡΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΛΙΓΗ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ ΑΠΟ ΣΤΑΛΙΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΣΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΟΥ - ΠΟΥ ΩΣ ΚΑΛΟΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΛΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΕΘΕΙ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ - ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΟ.ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ.ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΕ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΥΠΕΡΟΠΛΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ.

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2012 στις 11:53 π.μ.

Μπήκαν ολοι οι τσαλαπετεινόι του τίποτα και της ευκαιρίας

που το σύστημα(sic) τους εχει χεσμενους (και εμεις χεσμενους τους εχουμε αλλα λέμε τωρα)

ΑΝΏΝΥΜΟΙ ΌΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ

ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΚΡΙΤΙΚΉ γιαυτο και για το αλλο τίποτα μουγκα ,όποιος παρατηρήσει

η "κριτική" γίνεται με συναισθηματισμούς και ελάχιστα πολίτικα επιχειρήματα

και μπόλικο φτιασιδωμένο ιδεαλισμό

και ολα αυτα μαζι αντιφάσκουν θαυμασια αλλος σε λεει σταλινιστη αλλος αντι-σταλινιστη

αλλος μιλλα για αστισμο αλος πως απηλεις την αστική τους δημοκρατία και ολοι

αυτοι θελουν να εχουν δικιο, εδω θα συναντήσεις απο τον φασίστα και τον κατα

φαντασία κομμουνιστή .ολοι μαζι τουγκεδερ και να σου κι ο Καρατζαφέρης αυτο θα πει ενότητα

και σύμπνοια λουκουμακια μου.



Την γεωγραφία της αριστερας την γνωρίζουμε και κανενα κομμάτι της δεν ειναι

ικανό να σταθει απέναντι στο κομμα γιαυτο ολοι τους μπαίνουν πολιτικα ανώνυμα

ξερουν πως δεν τους περνει αλλα το ξέρουμε και εμεις ας ειναι μπορεί να συνεχιστεί

αυτο το θέατρο δεν ειναι η πρώτη φορα.άλλωστε, ειναι και αυτο σημάδι της (ανα)αξιοπιστίας τους

ας δουν λοιπον οι φιλοι του ΚΚΕ ποιοι ειναι ολοι αυτοι που ζητουν κατα καιρους

συνεργασίες ειναι αυτοι που το πολιτικό σκηνικό φτερνίζεται και παθαίνουν ψύξη

και στην κατακλείδα ο σημαντικός κριτης ειναι ο ελληνικός λαος ας πανε εκει να

παρουν τις απαντήσεις τους θα τους τις δώσει και πάλι σύντομα και θα τους στείλει εκει

που ανηκουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστοριας



ΥΓ

και όπως λεει και μια παλιά κινέζικη παροιμία τα πάθη και ο έρωτας για το κκε

στραβώνουν οπως αντίστοιχα εφηβικές συνήθειες κουφενουν

κουσιατε ναζταροβια

.....

δεν τσιμπάμε
30 Ιανουαρίου 2012 στις 1:52 μ.μ.

Παιδιά το ΚΚΕ δεν μπορεί να στήσει μια σοσιαλιστική επιχείρηση στον καπιταλιστικό κόσμο αλλά (έχοντας υπερφυσικές δυνάμεις) μπορεί να είναι επαναστατικό λειτουργόντας μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής νομιμότητας. Οι απαντήσεις έχουν δωθεί στα κείμενα(του ταλμούδ) εδω και χρόνια για το πως γίνεται.
Πίσω καθάρματα πράκτορες του ιμπεριαλισμου (ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού) αντικομμουνισταί!

30 Ιανουαρίου 2012 στις 2:18 μ.μ.

Από τον λόγο στην πράξη



Απ, ανώνυμε 30/1/2012 1:54 π.μ. είπες και κάτι καλό!


Καταχάρηκα τη φράση σου «Θέλουμε νέο κομμουνιστικό κόμμα. Το ΚΚΕ αστικοποιήθηκε πια, και δεν μπορεί να εμπνεύσει τους εργαζόμενους...». Δεν θα υποψιάζεσαι γιατί. Γιατί το ίδιο ακριβώς επιχείρημα μου τέθηκε από συντρόφους της ΟΜΛΕ και της «Αναγέννησης» πριν 46 και περίπου χρόνια, προδικτατορικά. Ξέρεις τι απάντησα; «Ε, αφού είναι έτσι και αφού το ΚΚΕ αστικοποιήθηκε, το μόνο που μένει είναι να το ξεπεράσετε, όπως έκανε ο Φιντέλ στην Κούβα, και να κτίσετε το κόμμα που πρέπει και να κάνετε και την επανάσταση μιας και μόνιμο μοτίβο έχετε το ότι το «αστικό – ρεβιζιονιστικό» ΚΚΕ τη μπλοκάρει».


Το επανέλαβα πολλές άλλες φορές σε κάθε υπερεπαναστάτη που νόμιζε ότι το ΚΚΕ του καθυστερούσε την επανάσταση. Σχεδόν σε όλους δεν παρέλειπα να τα «χώσω» λέγοντας ότι σε λίγα χρόνια εσείς θα χαθείτε, θα αντικατασταθείτε από άλλους αλλά το ΚΚΕ θα συνεχίζει. Εκείνοι και οι «επαναστατικοί» φορείς τους χάθηκαν, τους διαδέχτηκαν άλλοι κ.ο.κ, το ΚΚΕ συνεχίζει.


Την ίδια ακριβώς απάντηση χωρίς άλλα πρόσθετα σου λέω και τώρα: «Πέρασε από τα λόγια στην πράξη! Άντε κάνε εσύ το κόμμα της επανάστασης, κάνε και την επανάσταση που δεν κάνει το ΚΚΕ, και εγώ θα σου βγάλω το καπέλο! Και μη ξεχάσεις τότε να μου θυμίσεις πόσο δίκαιο είχες γιατί μέχρι τώρα όλοι χάθηκαν και ούτε ένας μου το είπε…». Γιατί, τώρα, δεν έγινε ποτέ αυτό το ιδανικό επαναστατικό κόμμα και όλα τα υβρίδιά του κατέληξαν στον αφανισμό ή στον μικροαστισμό δεν είναι ώρα να το αναλύσουμε, άλλωστε δεν χρειάζεται, η ιστορία είναι αδιάψευστη.


Μπορείς να λες το ΚΚΕ αστικό και όπως γουστάρεις, δεν θα είσαι ο πρώτος, σιγά μην έχεις τη πρωτιά. Η ιστορία όμως δεν ανατρέπεται για όσους προηγήθηκαν από σένα.


Όσο για τα θρησευτικοϊερατικά σου που μου φορτώνεις, εντάξει σε παραδέχομαι, εσύ σαν Πάπας του αντικομουνισμού ξέρεις να μοιράζεις καταδίκες στην πυρά και συγχωροχάρτια παραδείσου, σε μένα θα κολλούσες!


Ωστόσο αν πραγματικά θέλεις να μιλήσεις για «κόμμα νέου τύπου» κάντο υπάρχει χώρος διαλόγου και προσωπικά δεν φοβάμαι καμιά συζήτηση. Άλλωστε αυτός ήταν και ο σκοπός της ανάρτησης και όχι η Τυποεκδοτική. Όχι όμως κλισέ και τσιτάτα, από αυτά έχουμε χιλιάδες. Η πρωτότυπη γνώση με την υπογραφή του καθενός θέλουμε όχι με υπογραφές Μαρξ και Λένιν. Ο καθένας υπογράφει την άποψη για τον καιρό του όχι για τον καιρό του Λένιν. Και όσο είσαι ανώνυμος τόσο χάνεις πόντους…


Η εργατική τάξη και οι φορείς της
http://aristeripolitiki.blogspot.com/2010/06/blog-post_14.html

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2012 στις 3:29 μ.μ.

κατω ο αντικκκεδισμος της αλλης αριστερασ

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 1:08 π.μ.

symastev, έιπες και κάτι καλό: Εάν έχετε τα κότσια, υπερβείτε το ΚΚΕ και φτιάχτε νέο μαζικό κομμουνιστικό κόμμα, και συμβάλλετε εσείς -μεταφράζω- για να έρθει μια ώρα αρχύτερα η επανάσταση και ο σοσιαλισμός.

ΑΥΤΟ ακριβώς πρέπει να κάνουν οι κομμουνιστές που είναι σε άλλες οργανώσεις (ΝΑΡ, αριστερό ρεύμα ΣΥΝ, ΚΟΕ κλπ), οι ανένταχτοι κομμουνιστές και το κομμάτι των κομμουνιστών που βρίσκεται εντός ΚΚΕ και αντιλαμβάνεται τον καταστροφικό μικροαστικό δρόμο που έχει πάρει πια....

Νέο κομμουνιστικό κόμμα, μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με στόχο την εργατική εξουσία/δημοκρατία και συμβολή στην οικοδόμηση εργατικών και λαϊκών θεσμών, εμβρύων της εργατικής εξουσία/δημοκρατίας!

ΝΑ ποια είναι τα καθήκοντά μας!!

Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δομικό χαρακτηριστικό αυτής της προσπάθειας ΔΕΝ θα είναι το κλασσικό "ποιός την έχει μακρύτερη" δλδ "ποιός είναι Ο εκπρόσωπος της εργατικής τάξης" διότι ένα κοαι μόνο κόμμα/μονοπώλιο της εργατικής τάξης δεν μπορεί να ξαναϋπάρξει!!

Η αντίληψη του ενός κόμματος της εργατικής τάξης, και η ιστορία το έχει πει καθαρά, περισσότερα προβλήματα δημιουργησε στην εργατική τάξη, παρά έλυσε! ΚΑι εξηγούμαι: α. Η αντίληψη της μοναδικότητας του κόμματος της ε.τ. συνέβαλλε στον υποκειμενισμό και την ελιτίστικη αυτοαναφορικότητα που δέρνει όλη την Αριστερά και ειδικά τους κομμουνιστές. β. Αποτελεί μια βασική αιτία της πολυδιάσπασης των κομμουνιστών. γ. Η αντίληψη αυτή συνέβαλλε στην περαιτέρω απόσπαση του κόμματος από την εργατική τάξη, διότι μπόλιασε το κομμουνιστικό μας κίνημα με μια αυτοαναφορική αντίληψη "περί φωτισμένης προτωπορίας". Χαρακτηριστική έκφραση "το κόμμα ξέρει τι κάνει". Αμ δε που ξέρει!!

Συνεπώς το νέο κομμουνιστικό κόμμα ΔΕΝ θα είναι το μοναδικό κόμμα της εργατικής τάξης!!!!!

Ο ρόλος του νέου κομμουνιστικού μας κόμματος θα είναι να αποτελεί ΕΝΤΟΣ του εργατικού κινήματος, την θεωρητική/προγραμματική ατμομηχανή που θα συμβάλλει στην κομμουνιστική κατεύθυνση του κινήματος, θα συμβάλλει στην συγκρότηση των εργατικών και λαϊκών θεσμών ως αυριανών πυλώνων της εργατικής εξουσίας/δημοκρατίας.

Το μετωπο κοινωνικών και πολιτκών δυνάμεων, από την άλλη, αποτελεί την συμμαχία των κομμουνιστών σε κοινωνικό ΚΑΙ πολιτικό επίπεδο με άλλα κόμματα της εργατικής τάξης, και με κόμματα των μικροαστών. Στόχος του είναι η εργατική εξουσία/δημοκρατία.

Οι Θέσεις της ΠΕ του ΝΑΡ για το επαναστατικό υποκείμενο:

http://nar-soma2012.blogspot.com/

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 3:05 π.μ.

O symastev ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΦΙΝΤΕΛ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΓΚΕΒΑΡΑ ΟΙ ΕΤΣΕΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΧΕ ΠΑΛΙ ΕΤΣΕΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΧΕ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ.ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΓΚΕΒΑΡΑ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΕΒΑΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΑΛΙΝ.ΚΙ ΑΠΟ ΑΘΕΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΟΣ . . .

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 11:48 π.μ.

red1917. ολοι αυτοι οι ανωνυμοι (επαναστατες!! )αν θελαν να κανουνε κριτικη θα επρεπε πρωτα-πρωτα να βαλουν ενα ονομα για να ξερουμε σε πιον απανταμε δευτερο να μας δωσουν μια πολιτικη τους τοποθετηση για να ακουσουν και αυτοι την κριτικη ,και οχι εκ του ασφαλους πισω απο τον υπολογιστη και τριτο να διαβασουνε το αρθρο 99 γαμω το φελεκι μου που την πεσατε στο κκε χωρις να ξερετε τι γραφει το αρθρο ζωντοβολα! ουτε απολυσεις επιτρεπει το αρθρο 99 ουτε θα χασει κανεις τα λεφτα του! το αρθρο 99 ειναι το τελευταιο χαρτι για μια επιχειρηση για να μην χρεωκοπησει και στειλη τους εργαζωμενουσ στην ανεργεια ! αυτο γινετε γιατι η επιχειρηση για να μπει στο αρθρο99 πρεπει να καταθεσει το σχεδειο στην αρμοδια αρχη και να εγκριθει να ειναι τετοιο που να καθιστα την επειχηρηση βιωσημη ! αν καπιος προμηθευτης δεν το θελει η συνφωνια δεν τον δεσμευη γιατι δεν την εχει υπογραψει οπωσ και καθε εργαζωμενος! για να μπει στο αρθρο 99 πρεπει η επειχηρηση να εχει ερθει σε συμφωνια με τουσ πιστωτες τησ οπωσ εκανε η τυποεκδοτικη ! που βρισκονταν το προβλημα και το κκε( σωστα) σταθηκε εναντια στο αρθρο 99? καταρχην χρεισιμοποιηθηκε απο τους εργωδοτες για να εκβιασουν τους εργαζωμενουσ να τους μιωσουν τους μισθους και της ωρες εργασιας !εγεινε τιποτα τετοιο στην τυποεκδοτικη? δευτερο το αρθρο 99 εδωσε σε μερικα τσακαλια την ευκαιρια να βγαλουν το χρημα εξω αφηνοντας τους εργαζωμενουσ στα κρυα του λουτρου! αυτα χτυπουσε με την κριτικη του το κκε στα αρθρο 99 ! συμβαινειι τιποτα απο αυτα στο κκε? που σκατα ειναι λοιπον το προβλημα σας ? σκεφτητε τη θα γινοτανε αν εκλεινε και αφηνε τους εργαζωμενους χωρις φραγκο! φυσικα ολα αυτα δικαιολογουν οτι ο αντικομουνισμοσ ειναι η ιδεολογια των ανοητων!!

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 12:35 μ.μ.

Ξεκινώντας με τις ιστορικές αναφορές:

Πρώτα από όλα είναι γνωστό ότι σε όλες τις επαναστάσεις υπήρχαν πολλά κόμματα της εργατικής τάξης. Ας σταθούμε στη Ρωσία του 1917. Πολλά κόμματα της εργατικής τάξης, μία όμως τελικά η “φωτισμένη πρωτοπορία” αυτή των μπολσεβίκων έβαλε τις βάσεις της πρώτης εργατικής εξουσίας. Αλήθεια οι μπολσεβίκοι “περισσότερα προβλήματα δημιούργησαν στην εργατική τάξη παρά έλυσαν”; Οι μπολσεβίκοι ήταν ο λόγος “της πολυδιάσπασης των κομμουνιστών”; Οι μπολσεβίκοι ήταν ο λόγος που “συνέβαλλε στον υποκειμενισμό και την ελιτίστικη αυτοαναφορικότητα που δέρνει όλη την Αριστερά”;
Η άποψη μου είναι άκρως αντίθετη. Ότι οι μπολσεβίκοι έλυσαν πάρα πολλά προβλήματα στην εργατική τάξη και παγκόσμια συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε να μπει η εργατική επανάσταση στην ημερήσια διάταξη από το μεγαλύτερο ως το μικρότερο εργατικό σωματείο όπου γης.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μία σαφής προσπάθεια αναβίωσης του αντικομμουνιστικού μνημονίου από όλους τους υπέρμαχους των δικαιωμάτων των εργαζομένων ειδικά όμως της Τυποεκδοτικής.
Ας δούμε λοιπόν μερικά κομμάτια από τις εντολές της ΕΕ για τον κομμουνισμό σήμερα, όπως αυτή εκφράζεται στα επίσημα της όργανα και αν τα αντιπαραβάλουμε με τον αντικομμουνισμό που εκφράζεται στα εδώ σχόλια, η ομοιότητα των επιχειρημάτων και της πολιτικής κατεύθυνσης είναι ξεκάθαρη χωρίς καμία δυνατότητα παρερμηνείας:


Εισήγηση του Αντικομμουνιστικού Μνημονίου

“ μέχρι στιγμής ούτε το Συμβούλιο της Ευρώπης ούτε και καμία άλλη διεθνής διακυβερνητική οργάνωση ανταποκρίθηκε στο καθήκον για μια γενικευμένη αποτίμηση της κομμουνιστικής εξουσίας ούτε όσον αφορά την ανάγκη για μια σοβαρή συζήτηση για τα εγκλήματα που διαπράχτηκαν στο όνομα της εξουσίας αυτής
...
δεν έγινε μια σοβαρή και σε βάθος συζήτηση για την ιδεολογία που ήταν στη ρίζα της τόσο μεγάλης τρομοκρατίας, μαζικής παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, που προκάλεσε το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων και τα πολλά δεινά για ολόκληρα έθνη
...
Σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν κομμουνιστικά κόμματα που δεν έχουν καταδικάσει ρητά τα εγκλήματα του κομμουνισμού.
...
υπάρχει μια επείγουσα ανάγκη για μια δημόσια συζήτηση για τα εγκλήματα του κομμουνισμού και για την καταδίκη τους σε διεθνές επίπεδο.
...
σε ορισμένες χώρες είναι ζωντανό ακόμα ένα είδος νοσταλγίας για τον κομμουνισμό. Αυτό το γεγονός δημιουργεί τον κίνδυνο ο κομμουνισμός να κερδίσει την εξουσία
...
συνεχίζονται τα εγκλήματα στο όνομα της κομμουνιστικής ιδεολογίας... Η διεθνής καταδίκη θα ενισχύσει την αξιοπιστία και τα επιχειρήματα στην εσωτερική αντιπολίτευση που δρα στο εσωτερικό των χωρών αυτών και μπορεί να συμβάλει σε θετικές εξελίξεις
...
Το κόμμα ελέγχει το κράτος σε τέτοιο βαθμό που τα όρια μεταξύ των δύο είναι θολά. Ακόμα, επεκτείνει τον έλεγχό του στον πληθυσμό
...
Τα ΜΜΕ είναι μονοπώλιο ή ελέγχονται από το κράτος
(Α)

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 12:39 μ.μ.

...
η Επιτροπή Υπουργών θα πρέπει να εκκινήσει μια καμπάνια πληροφόρησης στα κράτη - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα εγκλήματα του κομμουνισμού
...
Άρθρο5
«Τέλος, μερικά στοιχεία της κομμουνιστικής ιδεολογίας, όπως η ισότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη, ακόμα ασκούν έλξη σε ορισμένους πολιτικούς
...
Άρθρο 29: «Αυτά τα εγκλήματα είναι ευθεία αποτελέσματα της θεωρίας της πάλης των τάξεων,


Από μία απλή ανάγνωση, βλέπουμε που στοχεύουν και ποια η πηγή όλων των παρόμοιων σχολίων κατά του ΚΚΕ ή σύμφωνα με το επίσημο κείμενο “Κομμουνιστικά κόμματα εξακολουθούν να είναι δραστήρια σε κάποιες χώρες”



ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ.
ΤΑ ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΔΗΛΑΔΗ “Αυτά τα εγκλήματα είναι ευθεία αποτελέσματα της θεωρίας της πάλης των τάξεων,”
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ “Ο απώτερος στόχος της δουλιάς του Συμβουλίου της Ευρώπης και των εθνικών επιτροπών θα είναι να θεμελιώσουν στοιχεία και να προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα” ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

αν το επαναστατικό κομμά νέου τύπου δεν προσαρμοστεί και δεν θωρακιστεί προκείμενου να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες που έρχονται θα βρεθεί εκθετιμένο σε τέτοιες επιθέσεις που θα καταλήξουν σε αιματοχυσία για τους επαναστάτες κομμουνιστές και την ταξικά προσανατολισμένη εργατική τάξη

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 3:08 μ.μ.

Τι λες βρε παιδί μου ?

Νταξ το τρώμε το φαι μας και χωρίς εσένα....

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:11 μ.μ.

Οι ΚΚΕδες είναι αλλού για αλλού!!

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και το ΚΚΕ σφυρίζει αδιάφορα, προσπαθώντας να πείσει για μια ακόμα φορά συναισθηματικά τα μέλη του...

Ελα όμως που τα έρμα τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

- ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ με ετήσια έσοδα ΠΑΝΩ από 8.000.000 ευρώ διατηρέι ταυτόχρονα και γιγαντιάίες καπιταλισιτκές επιχειρήσεις;;

- ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ έφτασε να είναι μεγαλοοφειλέτης του ελληνικού Δημοσίου και να χρωστά τουλλάχιστον 3,5 εκατομμύρια ΕΥΡΏ;;

- ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ χρωστα στους αστούς/καπιταλιστές και τις τράπεζές τους πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ;; ΣΥΝΙΣΤΑ αυτό ταξική ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ όπως βλακωδώς θέλει να μας πείσει το ΚΚΕ;;

Για ηλίθια περνά το ΚΚΕ, την εργατική τάξη και το λαό;;

Τώρα οι ΚΚΕδες, με απλά, χυδαίο τρόπο ταυτίζουν την δίκαιη κριτική/απόρριψη που ΄τρώνε στη μάπα, με....τα αντικομμουνιστικά μνημόνια!!

Δεν θέλουν να κάνουν καμία αυτοκριτική!

Τίποτα!

δλδ μας λέει το ΚΚΕ:

- ΚΑΛΑ κάνω και απολύω!

- ΚΑΛΑ κάνω και χρωστάω 4,5 εκατομμύρια ευρώ στις αστικές τράπεζες και 3,5 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσια!!!

- ΚΑΛΑ κάνω και προσφεύγω στο αντεργατικό άρθρο 99!

-ΚΑΛΑ κάνω και έχω γιγάντιες καπιταλισιτκές επιχειρήσεις, και ως εργοδότης εκμεταλλεύομαι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ εργαζόμενους, (δήθεν για την οικονομική του ανεξαρτησία, όμως χρωστά στις καπιταλισιτκές τράπεζες και το αστικό κράτος: ΑΥΤΟ δεν είναι καραμπινάτη ΥΠΟΤΑΓΗ στο αστικό σύστημα;;;;;);; Θα τρελαθούμε;;;;;

Δλδ το ΚΚΕ μας λέει πως ΚΑΛΑ κάνει ό,τι αστική επιλογή κάνει:

Δλδ το ΚΚΕ μας λέει πως ΚΑΛΑ κάνει και διαστρέφει την πραγματικότητα ονομάζοντας την ...ΥΠΟΤΑΓΗ δια μέσω των χρεών του και δια μέσω της καπιταλισιτκής ιδιοκτησία του στο αστικό κράτος, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΣΤΗΣΙΑ!!

θΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ;;;

ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Θα φτιάξουμε νέο κομμουνιστικό κόμμα και μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων!

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:30 μ.μ.

Για ΠΟΙΑ πολιτική ανεξαρτησία του ΚΚΕ από το αστικό πολιτικό σύστημα μιλάμε;;;

Όταν το ΚΚΕ χρωστά ΤΟΣΑ εκατομμυρια ευρώ στις καπιταλιστικές τράπεζες, όταν το ΚΚΕ χρωστά τόσα εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο (δλδ στο αστικό κράτος για να εξηγούμαστε) είναι φανερό στον καθένα, ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ από το αστικό πολιτικο σύστημα!!!

ΚΑΙ για αυτό τον λόγο χρειαζόμαστε, νέο κομμουνιστικό κόμμα και μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων!

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:54 π.μ.

Εσυ καταρχήν χρειάζεσαι παρηγόρια και σου το εύχομαι


Τωρα αν το κκε που ειναι το μονο κόμμα που κανει δράσεις οπως η χαλιβουργια

ΑΓΝΟ επισιτισμός λιμανι Πέραμα και ειναι επίσης το μονο κόμμα που δέχεται

επιθέσεις απο το κρατος και τους μηχανισμούς του ενω "εσένα" μπορεί και

να μην ξερει οτι υπάρχεις, χωρίς να θελω να σου χαλάσω την φαντασίωση

εχεις Πλάκα ρε φιλε .

Μου θυμίζεις κατι υπερ-επαναστατες που μιλούν για αγριες απεργίες οταν

τελειώνουν την εργασία τους αλλα μεσα στην δουλειά τους κάνουνε την πάπια.

ΥΓ

Η εργατική ταξη δεν χρειάζεται νεο κόμμα εσεις ομως χρειάζεστε την ΓΣΕΕ για

να κάνετε καμια απεργία

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:32 μ.μ.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΛΟΥΚΩΝΕΙ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΟΥΝ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑΧΑΤΕΣ ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ . . .

6 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:38 μ.μ.

Ανώνυμος είπε... 1 Φεβρουαρίου 2012 1:11 μ.μ.
«Οι ΚΚΕδες είναι αλλού για αλλού!!

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και το ΚΚΕ σφυρίζει αδιάφορα, προσπαθώντας να πείσει για μια ακόμα φορά συναισθηματικά τα μέλη του...

Ελα όμως που τα έρμα τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:…»
……
Θα φτιάξουμε νέο κομμουνιστικό κόμμα και μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων!»

Έλα μου ντε και κάνε κόμμα να δούμε πόσα καρύδια μπάζει ο σάκος! Τι στο καλό κατατρώγεσαι στη κριτική για το ΚΚΕ. Άντε κάνε κόμμα της… εργατικιάς τάξης, ξεπέρασέ του, κάνε επαναστατική πολιτική κάνε επανάσταση, πάρε και την εξουσία που είναι έτοιμη να πέσει σαν ώριμο φρούτο στην αγκαλιά της εργατικής τάξης αλλά το ΚΚΕ αρνείται να τη πάρει…. Άντε να δούμε και εμείς κάποιον να κάνει την επανάσταση για μας και να τον βρίζουμε εν όσο δεν τη κάνει. Μέχρι τώρα ακούμε μόνο ύβρεις γιατί δεν κάνουμε την επανάσταση για τους άλλους!!!

Όσο για τα ερωτήματα δεν χρειάζονται απάντηση τώρα που θα κάνετε κόμμα και θα πάρετε την εξουσία! Τα ερωτήματα θα είναι για σας…

Βαρέθηκα τις μικροαστικές παραξενιές.

http://leninreloaded.blogspot.com/2012/01/blog-post_15.html

Η ευτυχία τού να μην είσαι κομμουνιστής

6 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:58 μ.μ.

Ανώνυμος είπε... 31 Ιανουαρίου 2012 1:08 π.μ.
«Συνεπώς το νέο κομμουνιστικό κόμμα ΔΕΝ θα είναι το μοναδικό κόμμα της εργατικής τάξης!!!!!»

Θα ήθελα να δίνουμε προσοχή σε ένα φαινομενικά λυμένο αλλά άλυτο στη πραγματικότητα πρόβλημα. Της μοναδικότητας. Η αστική αντίληψη είναι απλή. Για κάθε πρόβλημα υπάρχουν 100 «αλήθειες» και επιβάλλεται αυτή που είναι πιο «σωστή». Το «σωστή» σημαίνει γι αυτούς δύο πράγματα. Ότι είναι κυρίαρχη και είναι σύμφωνη με τα συμφέροντά τους δλδ η δική τους αλήθεια.

Με την εργατική τάξη είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα. Θέλει διαλεκτική ανάλυση πάνω στην βασική φιλοσοφική κατηγορία «Αναγκαιότητα και Τυχαίο». Η αναγκαιότητα είναι πάντα μια αλλά ο τρόπος υλοποίησής της είναι «τυχαίος» γιατί οι τρόποι έκφρασης της είναι άπειροι και κανένας δεν ξέρει ποιο «τυχαίο» θα προκριθεί. Για να μη παρεξηγηθούμε και το «τυχαίο» έχει νομοτέλειες…

Πάνω σε αυτή τη βάση μπορούμε να μιλάμε για κόμμα και κόμματα της εργατικής τάξης. Δεν υπάρχει χώρος εδώ για τέτοια ανάλυση όμως…

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:40 μ.μ.

Λοιπόν να τελειώσουνε τα αστεία με τις ανωνυμίες.
Λέγομαι Ορέστης Νούσιας και είμαι οργανωμένος στην εξοκοινοβουλευτική αριστερά (ΚΚΕ-μλ) .Οποιος γουστάρει να έρθει στο Αγρίνιο να με βρεί να συζητήσουμε όμορφα και απλά .

Απαντάω στους συναγωνιστές ΚΚΕ δες που στηρίζουν την σάπια ηγεσία , που παλιά θα τους λέγανε χαφιέδες ,του σημερινού ΚΚΕ .

Ακούστε , εγώ καταλαβαίνω ότι στο ΚΚΕ υπάρχει πολύς καλός ,μαχητικός λαικός κόσμος . Δεν στοχοποιώ αυτούς ούτε η κριτική μου απευθύνεται μόνο σε αυτούς .

1) Κάποιος είπε ότι στον καιρό του Λένιν η λενινιστική άποψη ήταν επίκαιρη , ενώ σήμερα πρέπει να προχωρήσουμε σε καινούργια και πιο επίκαιρα πράγματα .Άκου συναγωνιστή , αν δεν θέλεις να έχεις λενινιστική κατεύθυνση δεν είσαι κομμουνιστής .
Τα θεμέλια έχουν μπει απο Μαρξ και Λένιν στο πολιτικό-στρατηγικό και κομμάτι της τακτικής του κομμουνιστικού κινήματος . Τώρα άν θέλεις να διαλύσεις τα θεμέλια του κομμουνισμού , συγνώμη παράτα και τον τίτλο και ονομάσου Χριτσιμίτσουλας .Δεν με νοιάζει .
Λοιπόν
1 ) Έχετε υπογράψει ότι δεν θα ανατρέψετε το σύστημα με τη βία ,το αστικό σύνταγμα το πολίτευμα και τους θεσμούς .
2)Παίρνετε κομματική επιδότηση απο το κοινοβούλιο της αστικής τάξης . οπως και τα κόμματα της αστικής νομιμότητας .
3)Έχετε καπιταλιστικές επιχειρήσεις . Ποτε αγαπητοί συναγωνιστές τα κομμουνιστικά κόμματα συμμετείχαν στην κεφαλαιοκρατική παραγωγή και διανομή . Πότε ήταν κομμάτι των δυνάμεων που θέλουν να ανατρέψουν ?ΠΟΤΕ (όταν ήταν επαναστατικά εννοείται) ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ...
4)Δεν έχετε πετύχει ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΝΙΚΗ τόσα χρόνια σαν επαναστατικό κόμμα , εσείς με τους πολλούς ... Γιατί το μόνο επιχείρημα είναι η λογική των πολλών ! Είμαστε πολλοί έχουμε δύναμη . Σωστό εν μέρει .
Που εκφράστηκε αυτό στο πεδίο της ταξικής πάλης ? Άρα πώς επιβεβαιώνεται η επαναστατική δύναμη σας ?

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:40 μ.μ.

5)Στηρίζετε ΟΛΑ ή σχεδόν όλα τα σάπια εκφυλισμένα ΚΚ παγκόσμια .
ΚΚΚίνας , ΚΚΙνδίας μαρξιστικό , ΑΚΕΛ είναι κάποια απο αυτά .
7)Ρίχνετε τόνους τρισάθλιας λάσπης σε ότι επαναστατικό κίνημα αναπτύσσεται απο κόμματα που σας έχουν γραμμένο ,όπως το ΚΚΙνδίας μαοικό που κάνει ΈΝΟΠΛΟ ΛΑΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ αγώνα αυτή τη στιγμή που μιλάμε . Κόντρα στο κόμμα το οποίο εσείς στηρίζετε το οποίο διοικεί και μία επαρχία της Ινδίας μάλιστα και κόντρα στους Αμερικάνους και Ινδούς ιμπεριαλιστές .
8)Στηρίζατε τόσα χρόνια το σάπιο δεξιό καθετσώς της Σοβιετικής ένωσης , μέχρι και την εισβολή στο Αφγανιστάν το 78 στηρίξατε λέει δήθεν σαν βοήθεια στο ''επαναστατικό κομμουνιστικό'' κόμμά του Αφγανιστάν απο τον Μπρέζνιεφ που σφάξανε εκατον΄ταδες χιλιάδες αφγανούς .
9)Τόσα χρόνια μάυρα, ότι σύγκρουση γίνεται στο πεδίο της ταξικής πάλης , η μεγαλύτερη τα τέλη Ιουνίου του '11 με την τρομακτική καταστολή στο σύνταγμα , λακίσατε και μείναμε εμείς και άλλες οργανώσεις να βγάλουμε τα κάστανα απο τη φωτιά .
Δεν στηρίξατε τον λαο και την εργατιά που έπιανε την πέτρα γιατι δεν καταλάβαινε πώς και του σπάγανε το κεφάλι , ίσως οι γριές και ο απλός αμάθητος λαός τότε στο σύνταγμα ήταν και αυτοί αντικομμουνιστές και προβοκάτορες . Και το ΠΑΜΕ που πέρασε και έφυγε είναι επαναστατικό .
Στην κερατέα που ήσασταν ? Όταν πάλι χύμα κόσμος αμάθητος , συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής για να μην τον πνίξουν τα σκουπίδια .
Λοιπόν μην μιλάς για σύγκρουση , μην τολμάς να μιλάς για σύγκρουση , που έκανε το ΚΚΕ την πάπια τόσα χρόνια και χωρίς την άδεια της αστυνομίας δεν έκανε πορεία . Και θα το δείς συναγωνιστή ότι στην εξέγερση που έρχεται το ΚΚΕ θα ταχθεί με την μεριά του συστήματος που το ταίζει ευρουλάκια . όπως τάχθηκε με το σύστημα στην εξέγερση του δεκέμβρη του 08 . Εδω θα είμαστε .
Λοιπόν σου λέω και αυτό , εγω μαζόχας και οι άλλοι οι σύντροφοι εδω πέρα δεν είμαστε , και δεν είναι κανένας εδω μέσα αντικομμουνιστής . Αντι ΚΚΕ μπορεί αλλά όχι αντικομμουνιστής . Άκου τώρα αυτό , εγω θα συμμετείχα στο ΚΚΕ αν 1)έφευγε αυτή η ηγεσία 2)Αρνούνταν τα λεφτά απο το σύστημα 3)Έκλεινε ΟΛΕΣ τις καπιταλιστικές επιχηρήσεις 4)Διάλυε όλες τις σχέσεις με τα σάπια δεξιά κομμουνιστικά κόμματα παγκόσμια 5)Συγκρούονταν με το σύστημα και τους μηχανισμούς του 6)Έκανε μία σοβαρή ανάλυση για την ήττα του κομμουνιστικού κινήματος και όχι αυτα τα αστεία που έχει γράψει .

Τώρα επειδή όταν ένα κόμμα κομμουνιστικό πάει δεξιά , και το ΚΚΕ έχει ξεκινήσει αυτή την πορεία απο το 50 και μετά ας πούμε πολύ χοντρικά
(αν και λίβανος καζέρτα βάρκιζα και όλα αυτά δείχνανε τον δρόμο και ήταν στην δεξιά αυτή κατεύθυνση η οποία εκφράστηκε και έγινε οριστική με την αποσταλινοποίηση ουσιαστικά και την καθαίρεση του ζαχαριάδη ,Διοικητικά απο τους χρουστσωφικούς .Δεν τα παραβλέπω αυτά είναι χιλιογραμμένα απο το μλ κίνημα τόσα χρόνια απο το 1964 ... )
δεν γυρίζει πίσω .
Μακάρι το ΚΚΕ να ήταν επαναστατικό και κομμουνιστικό , να οργανώναμε και την επαναστατική μας πάλη σήμερα , να βλέπαμε μία άσπρη μέρα !!! Αλλά αυτό το τροπάρι είναι τόσα χρόνια τώρα . Και θυμήσου αυτό σύντροφε και συναγωνιστή .
Το ΚΚΕ θα διασπαστεί και αν υπαρχουν επαναστατικές φωνές μέσα εκεί και αλλού μαζί με άλλους αγωνιστές και οργανώσεις , θα συμβεί η ανάδειξη μέσα απο την ταξική πάλη ενός επαναστατικού υποκειμένου . Εγω θα είμαι μέσα σ αυτό οργανωμένος και ελπίζω να είσαι και συ και μαζί αδελφωμένοι να παλέψουμε για την λευτεριά και την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας που είναι πάντα κόκκινο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger