Home » , » Ολως τυχαίως....

Ολως τυχαίως....

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 | 5:20 μ.μ.

 Αρκετές φορές στα «ψιλά» τον εφημερίδων διαβάζουμε πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Όπως την παρακάτω: «Στον βωμό των απαιτήσεων των δανειστών, με δήμιο την «τρόικα», πήγαν χαμένες οι θυσίες των ελλήνων πολιτών!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η χώρα μας κατά την προηγούμενη χρήση πλήρωσε στους πιστωτές της τόκους περίπου 3 δις. ευρώ περισσότερους απ αυτούς του 2010. Με απλή ανάγνωση του Μνημονίου βλέπει κανείς ότι τα μέτρα που προέβλεπε το "ευαγγέλιο της πράσινης διακυβέρνησης", από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, χαράτσια και έκτακτες φορολογίες, ήταν όλως τυχαίως, περί τα 3 δισ…άρα …»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
24 Ιανουαρίου 2012 στις 6:30 μ.μ.

Το Blog αυτό βάζει άρθρα που κάνουν τον αναγνώστη να σκεφτεί. Πρέπει να γίνει γνωστό στον κόσμο οτι ο εκβιασμός "αν δεν πάρουμε τη δόση, δεν θα πληρωθούν μισθοί συντάξεις κλπ" είναι το μεγαλύτερο ψέμα. Τόσο καιρό κόβουν απο μισθούς και συντάξεις δισεκατομμύρια ευρώ. Οι συντάξεις είναι προπληρωμένες, από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων τόσα χρόνια. Όσον αφορά τους μισθούς θα πω αυτό που είπε ο Μαρξ και το δέχονται όλοι: "κέρδος βγαίνει πρωτίστως και κυρίως από την εργασία". Δηλαδή, οι μισθοί ακόμα και όταν ήταν μεγαλύτεροι, παρείχαν κέρδος στους εργοδότες και το κράτος. Επιπλέον, υπήρχε μικρότερη ανεργία, μεγαλύτερη παραγωγικότητα, μεγαλύτερο ΑΕΠ, άρα λιγότερο ποσοστό χρέους. Ακόμα, με την αύξηση των φόρων μπήκαν στα ταμεία του κράτους αρκετά δισ. έστω και αν ήταν λιγότερα από όσα περίμεναν οι τροϊκανοί. Μπορεί λοιπόν κάποιος με λογική να μας πει, που στον κόρακα πήγαν αυτά χρήματα; Πως ενώ παίρνουν συνέχεια, αυξάνονται τα χρέη; Καταλαβαίνουμε ότι ο ψευτοεκβιασμός είναι για να γεμίσουν οι λογαριασμοί πολιτικών, τοκογλύφων κλπ. Ακούστε: Όσο υπάρχει ήπια ή καθόλου αντίδραση αυτοί θα συνεχίζουν. Θα λεν το ίδιο ψέμα, θα έχουν την ίδια καταστολή, και θα βάζουν συνέχεια φόρους. Δεν μας βλέπουν σαν ανθρώπους αλλά σαν μηχανές παραγωγής χρημάτων. Επομένως δεν τους ενδιαφέρει αν θα πεθάνουμε. Εργάτη, άνεργε, συνταξιούχε, κάνε ότι καταλαβαίνεις. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger