Home » » Λιάνα Κανέλλη 4/2/2012 (Βίντεο)

Λιάνα Κανέλλη 4/2/2012 (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 | 11:06 π.μ.

Καταιγιστικός ο λόγος της βουλευτίνας του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega. Είτε διαφωνεί κανείς με τις απόψεις της και την γενικότερη πολιτική της παρουσία είτε όχι δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι διαθέτει ταχύτητα σκέψης, είναι ετοιμόλογη και δύσκολα θα την πιάσει κάποιος «αδιάβαστη». Την ακούμε να μας μιλάει για την πολιτική επικαιρότητα, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην μνημονική εποχή μας, να εκφράζει γενικότερα τις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

4 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:23 μ.μ.

Από λόγια και θεωρίες η Λιάνα και οι υπόλοιποι στο ΚΚΕ μια χαρά τα πάνε.
Καλά θα κάνουν να μας πούνε τι θα γίνει με την ενότητα της αριστεράς και να αφήσουν στην μπάντα τις μεγαλοστομίες, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να φανατίζουν το κομματικό ακροατήριο και να αφήνουν ελεύθερο το πεδίο στην τρόικα και τους υποστηρικτές της να διαφεντεύουν τις ζωές μας.

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:01 μ.μ.

Αν και δε πιστεύω σ αυτό που ονομάζεται ενότητα της αριστεράς νομιζώ ότι σ αυτές τις δύσκολες ώρες ένα κοινό κάλεσμα στους δρόμους με μια ανακοίνωση απ τις ηγεσίες μόνο καλό θα έκανε σε όλους...πρέπει αυτές τις ώρες ν΄αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και να δούμε τον κοινό εχθρό που έχουμε απέναντι μας...φιλικά προς όλους τους συντρόφους από έναν ψηφοφόρο του ΚΚΕ

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:06 μ.μ.

για πια ενοτητα της αριστερας εγω ουτε ζωντανους τους θελω ρε μπαγασα KOYKLITI KKE ΡΕ

4 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:57 μ.μ.

Ανώνυμε (1:06) σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Κάποτε ήμουν εκεί που είσαι και δεν ήθελα τους άλλους ούτε πεθαμένους-σε σχέση με σένα που δεν τους θέλεις ούτε ζωντανούς.
Στο μεταξύ η ζωή προχώρησε, και συνεχίζει να προχωράει χωρίς εμάς…

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:12 μ.μ.

Ενότητα της Αριστεράς σημαίνει από Αριστερό Ρεύμα του Συριζα(Λαφαζάνης),ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΕΠΑΜ.Μόνο έτσι μπορεί να έχει αντίκρυσμα για το λαό

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:51 μ.μ.

κουκλιτης σωστος.
η ζωη προχωραει, και ολο και περισσοτερο η πιεση στην ακαμψια του ΚΚ θα γινεται αφορητη. και εκει θα πρεπει να παρει θεση απεναντι στην κοινωνια, και οχι να κουναει το δαχτυλο και να λεει χαιρεκακα "εμεις σας τα λεγαμε, ελατε μαζι μας για να σωθειτε" σαν παραθρησκευτικη ομαδα. πρεπει το ΚΚ, και ειδικα η βαση του, να δουν την πραγματικοτητα. να μπολιαστουν με τον λαο και να ανοιξουν καποια στεγανα προτου καταληξουμε σε κοινωνικη καταρρευση

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:08 μ.μ.

Στη χαλυβουργία στο Βόλο που δοκιμαζόταν η ενότητα της αριστεράς τι έγινε? Στο Εργατικό Κέντρο υπήρξε πράγματι ενότητα πράσινων-μπλε και ροζ... Η ενότητα στα σαλόνια των κορυφών ήταν, είναι και θα είναι μια απάτη.

Στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού χτίζεται η ενότητα και όχι στην επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με όρους ευρωπαϊκής προοπτικής! Μια χαρά τα λέει η Κανέλλη και το ΚΚΕ.

4 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:24 μ.μ.

το κκε ποτε περιμενει να γινει η επανασταση, τον επομενο αιωνα? ή μηπως δεν τους ενδιαφερει αυτη η προοπτικη και προτιμουν το βολεμα του κοινοβουλευτισμου? οχι οτι την λυση θα εδινε μια επανασταση με <> το κκε ή οποιοδηποτε αλλο ορθοδοξο μαρξιστικο κομμα. για τον συριζα δεν το συζηταω καν, αυτοι ακομα πιστευουν οτι ο καπιταλισμος μπορει να γινει ανθρωπινος.

περαστικός
4 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:03 μ.μ.

Αν υπάρξει ενότητα υπό αυτές τις συνθήκες πολύ απλά σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει αριστερά.

Οπότε θα μου επιτρέψετε εγώ να θέλω την διχόνοια και να καλώ το ΚΚΕ να μην δώσει σημασία στις βλακείες του καθένα που ψάχνει λόγο ύπαρξης.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:35 μ.μ.

Ρασκολνικοφ λες τον επόμενο αιώνα .(και είμαστε στην αρχη του προηγουμένου)


Τοση πίστη για τον σοσιαλισμό ,ειναι σαν να επαναλαμβάνεις πως ήρθε το τελος των

ιδεολογιών οτι παει και τέλειωσε το παραμύθι ο κοσμος δεν αλλάζει αυτο καταλαβαίνει

καποιοες οταν ακουει αυτα τα πράγματα ,τα οποία τα λενε ολοι οι "αλλοι" ειναι αναγκη

να τα λες και εσυ.που ειναι η περίφημη επαναστατική αισιοδοξία σαν τον αλλο που

είπε/έγραψε και μας υποχρέωσε "σύντροφοι ευτυχώς χάσαμε"...

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:38 μ.μ.

αν θελει συνεργασια ο συριζα ας αφήσει την θεση του για την ΕΕ, να δεχτει την λαικη οικονομια και μετα συζητάμε

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:50 μ.μ.

τα ιδια παντελακη μου, το ιδιο επιχειρημα
"Αν υπάρξει ενότητα υπό αυτές τις συνθήκες πολύ απλά σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει αριστερά"

ρε περαστικε, και ολοι οσοι σκεφτεστε ετσι και υπεροπτικα καταληγετε οτι οσοι το λενε αυτο ειναι "βλακες που ψαχνουν λογο υπαρξης" - να ξεπερασω την αλαζονεια αυτου που θεωρει πως κατεχει την αληθεια, και να αναρωτηθω>
απο που κι ως που το επιχειρημα αυτο στεκει? ΑΝ ετσι, Αν γιουβετσι, τοτε η αριστερα δεν θα υπαρχει. πραγματικα τι κανει καποιους να ειναι τοσο βεβαιοι?

εδω το ΚΚ μπορεσε να λειτουργησει κανονικη επιχειρηση με καπιταλιστικους ορους, δεν καταλαβαινω δηλαδη γιατι δεν μπορει να συνεργαστει με την υπολοιπη αριστερα - και δεν εννοω τις πασοκικες παραφυαδες. δηλαδη τι πρεπει να γινει ακομα...

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:37 π.μ.

Η ενότητα της αριστεράς δεν μπορεί να αποτελεί αίτημα από τα έξω αλλά μόνο διεργασία σε συγκεκριμένους, κάθε φορά, χώρους.Αν θέλουν κάποιοι να συνεργαστούν θα βρουν κοινούς δρόμους.Πάντως είμαι της άποψης ότι οι διαφορετικές τάσεις της αριστεράς,όσο παραμένουν ανεξάρτητες η μία από την άλλη,έχουν περισσότερα να προσφέρουν απ' ότι μία ενιαία αριστερά η οποία εκ των πραγμάτων θα αναλώνει δυνάμεις για την ενότητα ή θα αναλώνεται σε ενδοοικογενειακές συγκρούσεις πάντα εις βάρος της ταξικής πάλης.Η ύπαρξη διαφορετικών ομάδων και σκέψεων, σε έναν σημαντικό βαθμό, αφήνει εκ των πραγμάτων περισσότερο χώρο δράσης στις επαναστατικές δυνάμεις μέσα στο κίνημα αντί να τις εγκλωβίζει σε τριβές με "περισσότερο συνετές" (άλλοι τις λένε οππορτουνιστικές)τάσεις. Σε κάθε περίπτωση η ενότητα εξυπηρετεί ,κατ' ουσίαν, μόνο αριθμητικά δεδομένα και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι sine qua όρος της επανάστασης (γιατί αυτός πρέπει να είναι ο μόνος στόχος της αριστεράς).Ας δει ο καθένας τι μπορεί να προσφέρει στο κίνημα από εκεί που επιθυμεί να αγωνίζεται και η ενότητα, αν είναι νά 'ρθει, ας έρθει ως αποτέλεσμα και ως πορεία και όχι ως ένας αναγκαστικός,εξωτερικός, όρος από το πουθενά.Ας δούμε πόσο επίκαιρο κάνει το αίτημα της επανάστασης η παρούσα κρίση και όσοι κινούνται πραγματικά σε αυτήν την κατεύθυνση δεν θα αργήσουν να συναντηθούν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger