Home » , » Στα παρασκήνια

Στα παρασκήνια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 | 2:07 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175 

Θα είχαν αφάνταστη πλάκα οι ανακοινώσεις όχι μόνο των πολιτικών σκυβάλων της δοτής κυβέρνησης, αλλά και των στελεχών των πρώην μεγάλων κομμάτων που τη στηρίζουν. Δυστυχώς όμως οι ανακοινώσεις αυτές αφορούν εμάς τους υπόλοιπους κι έτσι δεν γελάμε καθόλου.

-  Η κατάσταση είναι δύσκολη λέει το μπατσοκ.
- Ο  Σαμαράς κάνει αντίσταση υποστηρίζουν στη νέα δημοπρασία.
- Γ ια την Πατρίδα και τα παιδιά μας να τα δώσουμε κραυγάζουν στο φασιστικό Λάος.

Σερβίρουν έτσι καθημερινά κουτόχορτο με φόβο στα γαλαζοπράσινα πρόβατα. Ας δούμε τι έγινε χθες Κυριακή.
Κλείστηκαν πάλι σε ένα μέγαρο, άφησαν απ έξω τους δημοσιοκάφρους να δημιουργούν σενάρια νοσηρής φαντασίας, να κάνουν τον κόσμο να αγωνιά και μετά είπαν ότι τάχα διαφώνησαν. Το έργο είναι τόσες φορές παιγμένο και με τα ίδια βαρετά πρόσωπα, που θα προτιμούσα ακόμα και διαφημίσεις παρά να το ξαναδώ.

Βγαίνει ο Παπαδήμιος και λέει : Υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία για τον κατώτατο μισθό, για νέα μέτρα κλπ.
Αγαπητά πρόβατα, όσα απομείνατε να πιστεύετε το μπατσοκ και την πόλα (νδ το ίδιο κάνει): Από την αρχή αυτής της τραγωδίας, οι τοκογλύφοι παίζουν το εξής παιχνίδι: Λένε ότι  θα κόψουν 1.000, μετρούν αντιδράσεις, οι εγχώριοι ληστές δήθεν αντιδρούν, και τελικά κόβουν 800. Ακόμα και πρόβατα που είστε, κάτι θα έχετε καταλάβει, τόσες φορές που έγινε το ίδιο κόλπο.

Αν κοπεί για παράδειγμα ο κατώτατος μισθός, για τον οποίο βγάζουν όλοι αυτοί το σκασμό, τότε θα μειωθούν αυτόματα όλοι οι μισθοί, επιδόματα, επομένως και τα δώρα του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Μάλιστα οι απώλειες για το εισόδημα θα είναι μεγαλύτερες, αφού βάση αυτού του μισθού υπολογίζονται και οι συντάξεις. Οι επικουρικές από την άλλη μεριά είναι το σίγουρο και ζεστό χρήμα,που οι εργαζόμενοι είλωτες πλήρωναν τόσο καιρό. Είναι τα μόνα χρήματα που υπάρχουν σίγουρα, ή τουλάχιστο θα έπρεπε να υπάρχουν. Οι επικουρικές είναι το πάτημα να μειώσουν τις κύριες συντάξεις, να βάλουν χέρι σ αυτά που τόσα χρόνια ο λαός έδινε, ή ακόμα χειρότερα, να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. Και φυσικά θα περάσουν και άλλα μέτρα.

Η κατάσταση είναι δύσκολη πρασινορουφιάνοι και νεοδημοπράτες, γιατί κυβερνάτε ακόμα. Οι πολιτική σας, «ότι φάμε ότι πιούμε κι όσους κοροϊδέψουμε» μας έφερε εδώ. Τσακιστείτε φύγετε και θα φτιάξουν τα πράγματα.

Όπως είδατε δεν αναφέρομαι στις τούμπες του Καρατζαφύρερ και των καλικατζάρων του. Είναι τόσο καλός ακροβάτης που τα λόγια περιττεύουν.

Υπάρχει όμως και ένα πραγματικό δίλλημα στους εκδορείς τουλαού. Ποιος θα περάσει αυτά τα μέτρα, χωρίς να αντιδράσουν τα πρόβατα. Τα περιθώρια στενεύουν. Τα καφροκάναλα ο κόσμος τα φτύνει. Τα γνωστά κολπάκια ίσως να μην πιάσουν. Έτσι η τρόικα διαπραγματεύεται σκληρά με τους αρχηγούς για το αν θα δώσει το μαχαίρι στο Σαμαρά, για να συνεχίσει το σφάξιμο και το κρέμασμα των προβάτων στο τσιγκέλι ή να αφήσει τον ίδιο χασάπη.
Ο Γιωργάκης φοβάται, ότι τελικά ο πολιτικός του εραστής ο Αντώνης, δε θα μπορέσει να τον γλυτώσει από την οργή του κόσμου. Άλλωστε έχει 153 προδότες έτοιμους να τα παίξουν όλα για όλα. Ο Βενιζέλος είναι και αυτός σε δίλλημα: Μετά το χαράτσι της ΔΕΗ δεν μπορεί να παρουσιαστεί σαν κάτι άλλο από αυτό που είναι. Και οι άλλες ύαινες στο μπατσοκ περιμένουν.

Ο Αντώνης θέλει να κυβερνήσει. Ξέρει ότι όσο παραμένει στην κυβέρνηση φθείρεται άσχημα. Όμως οι εκλογές θα βγάλουν Αριστερά. Και το χειρότερο γι αυτόν αν βγει με χίλια ζόρια και νοθείες (όλα γίνονται), θα κάνει τα ίδια και χειρότερα. Ίσως να μην προλάβει το ελικόπτερο του Γιωργάκη.

Προς το παρόν προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. Τους τρομάζει η απεργία, για αυτό μάλλον θα παρατείνουν την παράσταση για να δημιουργήσουν προσδοκίες. Αν ο κόσμος κατέβει μαζικά ίσως έχουμε εξελίξεις θετικές. Αν όχι, τότε τα πρόβατα θα οδηγηθούν σιωπηλά στο χασάπικο της ΕΕ.

Πρόβατα του δικομματισμού. Μην ακούτε τι λένε οι λύκοι που σας παρουσιάζονται σαν βοσκοί. Δείτε τα έργα τους. Σταματήστε να προσκυνάτε, γίνετε άνθρωποι με αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει στον κάθε ένα. Παλέψτε για τα δίκια σας. 

Η Αριστερά, κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική, οι δυνάμεις που αντιστέκονται, αγανακτισμένοι, αναρχικοί, παρ’ όλες τις μεγάλες διαφορές μεταξύ τους (τις κατανοώ και τις σέβομαι απόλυτα), καλούνται να πολεμήσουν στην πιο κρίσιμη Ιστορική στιγμή. Ας πολεμήσουμε για το καλό του φτωχού λαού, έστω και με διαφορετικό τρόπο. Έστω και από άλλη θέση, από άλλο μέτωπο. Δεν μπορούμε να αρκεστούμε μόνο στις πορείες, οι όποιες χρειάζεται να είναι μαζικότατες. Χρειάζονται όλοι οι τρόποι δράσης, από όλους.  Ο λαός θα ακολουθήσει αυτόν που θα κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση. Αυτόν που έχει τις πιο ξεκάθαρες θέσεις. Αυτόν που θα πράξει, όχι μόνο θα πει. 

Η ευθύνη του καθένα ξεχωριστά, αλλά και όλων μαζί, απέναντι στα παιδιά μας είναι τεράστια.

Κυρίως χρειάζεταιη επιμονή. Υπομονή δείξαμε αρκετή. Οι αγώνες που θα ακολουθήσουν είναι απόλυτη ανάγκη, να είναι συνεχείς έως ότου φέρουν θετικό αποτέλεσμα. Μην περιμένετε το σύστημα να τα παρατήσει εύκολα. Θα κάνει τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά πριν πέσει.Ας είμαστε έτοιμοι.

mitsos175.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger