Home » , » Κούφιες απειλές

Κούφιες απειλές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 | 4:05 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο βρεγμένος δε φοβάται τη βροχή.
Απειλεί ο διορισμένος πρωθυπουργός της υποτέλειας με χρεοκοπία. Δηλαδή τώρα τι έχουμε; Λέει θα κοπούν οι μισθοί θα έρθει χάος κλπ. Μα καλά τι περνάει το λαό; Οι μισθοί ήδη έχουν κοπεί σε σημείο μάλιστα που δενμπορούμε να επιβιώσουμε. Οι συντάξεις τα ίδια και χειρότερα. Το χάος είναι εδώ στις υπηρεσίες, που από την έλλειψη του προσωπικού και το μπάχαλο στους νόμουςδ εν λειτουργεί τίποτα.

Ποία εθνική κυριαρχία θα μειωθεί; Όλη η Ελλάδα αγοράστηκε από τους ξένους. Δεν έμεινε κάτι άλλο να πάρουν. Οι άνεργοι έγιναν πλειοψηφία. Το μόνο «κόμμα» που σίγουρα θα ήταν κυβέρνηση αν κατέβαινε στις εκλογές. Οι άστεγοι τι να φοβηθούν, μήπως τους πάρουν τα σπίτια; Οι φόροι αυξάνονται, το ίδιο και τα βασικά είδη διατροφής.
Η δραχμή, που γι αυτούς είναι το κόκκινο πανί, για μένα είναι η αρχή του τέλους των συμφορών. Η χώρα μπορεί να θρέψει τον πληθυσμό αν γίνει σωστότερη κατανομή πλούτου και αύξηση της αγροτικής παραγωγής. Είναι απόλυτα εφικτό, όχι μόνο να έχουμε επάρκεια (ακόμα και τώρα έχουμε 97%) αλλά και περίσσευμα, το οποίο θα μπορούμενα το ανταλλάξουμε. Το πετρέλαιο μπορούμε να το προμηθευτούμε από τη Ρωσία ή το Ιράν. Όσο για τα φάρμακα, σήμερα υπάρχει πρόβλημα λόγω στάσης πληρωμών του κράτους στις εταιρείες για να πληρωθούν οι δανειστές! Αν δεν τα δίναμε στους δανειστές θα είχαμε για φάρμακα. 
Το χρέος μπορεί να μειωθεί με την ανάπτυξη που θα υπάρξει μετά την άρνηση να πληρώσουμε τους τοκογλύφους. Λένε, αν είναι σωστά τα στοιχεία ότι μας λείπει 0,5 έως 1% του ΑΕΠ για να καλύψουμε τα έξοδά μας (πρωτογενές έλλειμμα). Τότε γιατί παίρνουν μέτρα  πάνω από 2,5%! του ΑΕΠ; Για τα δάνεια. Αλλά που θα βρούμε το 1%; Μα, από την χρηματοδότηση των κομμάτων, τους μισθούς και τα απείραχτα επιδόματα των κηφήνων, τις ΜΚΟ. Αν μάλιστα"κόψουμε" τα κουλά των κλεπτών, τότε θα περισσέψουν κιόλας.
Αυτοί που τα λένε αυτά δεν έχουν κάνει καμία θυσία, ενώ ζητάνε θυσίες από εμάς. Αμείβονται αδρά, ενώ φταίνε για την πτώχευση.
Σε τέτοιες περιπτώσεις κανένας δεν έχει δικαίωμα να πάρει αποφάσεις που θα καθορίσουν την τύχη ολόκληρου λαού τα επόμενα 50 χρόνια. Μόνο ο κόσμος. Είτε με εκλογές (με αντιπροσώπουςή άμεσα), είτε με επανάσταση για ένα νέο πολιτικό σύστημα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger