Home » , » Η Λερναία Ύδρα

Η Λερναία Ύδρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 | 1:40 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Όπως ο «διάολος  έχει πολλά ποδάρια» έτσι και ο καπιταλισμός έχει πολλά κεφάλια.

Το πρώτο κεφάλι του συστήματος, το πιο φαρμακερό, η προπαγάνδα. «Θέλετε να εξαθλιωθείτε ή να πτωχεύσετε»; Τίποτα από τα δύο, θέλουμε να απαλλαγούμε από τους κλέφτες πλουτοκράτες για να μην χρεοκοπήσουμε και εξαθλιωθούμε.

Όπως και στη Λερναία Ύδρα, αν κοπεί ένα κεφάλι βγαίνουν δύο. Όταν πχ ένα προβοκατόρικο κόμμα, το μπατσοκ καταρρεύσει, έχοντας ξεπουλήσει αγώνες και καταχτήσεις, έχουν έτοιμους αντικαταστάτες.  Άλλο κόμμα εξουσίας ή κάποιο «νέο» να ξεγελάσουντον κοσμάκη. Δεν έχει σημασία αν όσα λένε στα κανάλια έχουν τη λογική ψόφιου αρουραίου. Πες πες κάτι μένει, έλεγε ο δάσκαλός τους, ο Γκέμπελ.

Άλλο κεφάλι οι δυνάμεις καταστολής. Τα πάνοπλα καλόπαιδα των Μανιακών Ανεγκέφαλων Τραμπούκων χτυπάνε με λύσσα άοπλους ανθρώπους, γριές ,παιδιά, και ότι άλλο προλάβουν. Διαταγή θέλουν, όχι αφορμή.

Το τρίτο κεφάλι, το μακρύτερο, οι παρακρατικοί κομματικοί στρατοί. Χιλιάδες χαχόλοι είναι έτοιμοι θα θυσιάσουν και το τελευταίο ευρώ, δολάριο ή δραχμή των ταμείων, για να υπερασπίσουν το προσωπικό και κομματικό συμφέρον. Στελεχώνουν καίριες θέσεις στο νευραλγικό τομέα των υπηρεσιών ταλαιπωρίας πολιτών, έτοιμοι για νέες κατακτήσεις, φαί και μίζες.

Το τέταρτο κεφάλι, η αλαζονική τάξη των πλουτοκρατών. Είναι το κεφάλι που διατάζει όλα τα άλλα. Αδηφάγο, αχόρταγο και πονηρό.

Υπάρχουν και άλλα κεφάλια που εξυπηρετούν το τέρας. Λέμε τα πιο χαρακτηριστικά:
Η αδιαφορία, που είναι κεφάλι που ξεφύτρωσε από την προπαγάνδα. Το καταλαβαίνουμε γιατί λέει συνέχεια «ο καθένας για τον εαυτό του». Ξεροκέφαλο.
Το μίσος προς τα θύματα, ο ρατσισμός. Φοβερό και τρομερό κεφάλι, αν το αφήσεις να μεγαλώσει. Νομίζαμε ότι το κόψαμε πριν χρόνια, αλλά δυστυχώς ξαναβγήκε και μάλιστα με περισσότερα δόντια. Ας το κόψουμε πάλι πριν δαγκώσει. Είναι δηλητηριώδες.
Οι τράπεζες. Επικίνδυνο κεφάλι. Φτύνει δάνεια και τρώει κυρίως σπίτια. Έχει πολλούς τραπεζίτες το στόμα του.

 Όπως το μυθικό τέρας που ταλαιπωρούσε τον κόσμο, έτσι και ο καπιταλισμός βασανίζει το λαό.
Το άσχημο νέο είναι ότι ο Ηρακλής δεν κατεβαίνει από τον Όλυμπο. Όταν τον ρώτησαν γιατί, είπε ότι έκανε το καθήκον του και συνταξιοδοτήθηκε.
 "Είναι δουλειά του ίδιου του λαού να σκοτώσει το σύστημα."είπε. "Μόνο ο λαός μπορεί. Μην περιμένει κανένα άλλο. Και καλύτερα να βιαστεί, γιατί μεγαλώνει το κακό".

mitsos175.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger