Home » , » Ν. Ζαχαριάδης (Εφυγε απ' την ζωή σαν σήμερα το 1973): Το μεγαλείο να είσαι επαναστάτης, κομμουνιστής

Ν. Ζαχαριάδης (Εφυγε απ' την ζωή σαν σήμερα το 1973): Το μεγαλείο να είσαι επαναστάτης, κομμουνιστής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 1 Αυγούστου 2017 | 12:21 π.μ.

Σαν σήμερα 1η Αυγούστου του 1973 φεύγει απ' την ζωή ο πρώην γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης. Οπως -πιθανόν- διαβάσετε στις παραπομπές που παραθέτουμε υπάρχουν διαματρικά αντίθετες απόψεις για την αιτία του θανάτου του. Αν αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε, δηλαδή.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν πέθανε από φυσιολογικά αίτια (καρδιά), όπως έγραψαν τότε στο πιστοποιητικό θανάτου του. Άλλωστε, και στην επικρατούσα εκδοχή της αυτοκτονίας, με τον τρόπο που αυτή έγινε, ισοδυναμεί στην ουσία με εξόντωση.

Ο Ν.  Ζαχαριάδης βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στο Σουργκούτ της Σιβηρίας, όπου διέμενε εξόριστος με την ασφυκτική παρακολούθηση επί 24ώρου βάσεως από τις σοβιετικές αρχές, οι οποίες, μάλιστα τον είχαν υποχρεώσει  να φέρει ταυτότητα με διαφορετικό όνομα: Νικολάι Νικολάγιεβιτς Νικολάγιεφ.

Παρακάτω παραθέτουμε τόσες παραπομπές με σχετικές αναρτήσεις που περιτττεύει να αναφερθούμε εδώ για την προσωπικότητα αυτού του κομμουνιστή ηγέτη.

1 Αυγούστου 1973, "αποχωρεί" ο Νίκος Ζαχαριάδης

Το βιογραφικό του Νίκου Ζαχαριάδη και το «Μήνυμα από την άλλη μεριά»

Νίκος Ζαχαριάδης: Αδριανούπολη (ή Νικομήδεια) 27/4/1903 – Σοργκούτ 1/8/1973Το μεγαλείο να είσαι επαναστάτης, κομμουνιστής

«Κόκκινοι Δραπέτες»: Ο Θανάσης Κλάρας βοηθάει τον Ν. Ζαχαριάδη να αποδράσει από την Παλιά Στρατώνα

"Νίκος Ζαχαριάδης. Το κρυφό αρχείο της εξορίας"

Αποκαθήλωση ή αποκατάσταση του Νίκου Ζαχαριάδη;

Δυο ενδιαδέροντα κείμενα για την προσωπικότητα του Νίκου Ζαχαριάδη

«Ο Πολύδωρος θυμάται…»: Στο Βόλο με το Νίκο Ζαχαριάδη

Αλέξης Πάρνης: «Γεια χαρά Νίκος. Η αλληλογραφία μου με τον Νίκο Ζαχαριάδη».

Ο Νίκος Ζαχαριάδης και η 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ του 1934

Ν. Ζαχαριάδης - Ο Μαρξισμός-Λενινισμός στην Ελλάδα

Ν. Ζαχαριάδης - Αστικός πολιτικός κόσμος και "Δοσιλογισμός"

Το "ΟΧΙ" στον φασισμό και η προσωπικότητα του Νίκου Ζαχαριάδη

Ο πατέρας μου Νίκος Ζαχαριάδης Συνέντευξη του Σήφη Ζαχαριάδη στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο»

Νίκος Ζαχαριάδης: "Επιστροφή" από τη Σιβηρία! (Βίντεο)

Νίκος Ζαχαριάδης: Ολοι ξέρανε για την ιστορία, κανένας δεν μίλησε!

Χ. Φλωράκης και Ν. Ζαχαριάδης. Μια συζήτηση με τον ιστορικό Γ. Πετρόπουλο. Εδώ και εδώ

Το μεγαλείο να είσαι επαναστάτης, κομμουνιστής. Η αθλιότητα να είσαι ξεπουλημένο τομάρι εθνικόφρονας-στομαχόφρονας

Διάλογος για τον Ν. Ζαχαριάδη μέσα από τις στήλες της εδημερίδας "Πριν". Εδώ και εδώ 


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 37 σχόλια

1 Αυγούστου 2017 στις 1:42 π.μ.

Ενας μεγάλος Μπολσεβίκος ηγέτης. Εμεινε πιστός στο Μαρξισμό Λενινισμό σε όλες τις Δοκιμασίες αλύγιστος μέχρι το τέλος. Ανέλαβε Γ.Γ του ΚΚΕ το 1931 σε ηλικία 28 χρονών. Παρέλαβε το Κόμμα Σμπαραλιασμένο απο την Συνεχή διαπάλη με τον Οπορτουνισμό και με την λανθασμένη θεωρία των Πολιτικών Μετώπων και των Σταδίων.... Προσπάθησε να διορθώσει το πρόγραμμα του κόμματος αλλά η Επικράτηση του Οπορτουνισμού στην 3η Κ.Δ το 1935 είχε καταστροφικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με την Σύληψη του τον Σεπτέμβρη του 1936 και την 9χρονη ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ απουσία του σε Κέρκυρα Νταχάου. Στο 2ο και 3ο Γράμμα του μιλάει για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και αν το ΕΑΜ είχε φτιαχτεί σαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ο λαός θα έπαιρνε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που απο την 1η Στιγμή πίεζε για ΔΣΕ με όλο το βάρος εκει. Τους Καθυστερούσε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και η ...λαοκρατία με αποτέλεσμα να προλάβει να οργανωθεί το Αστικό Κράτος το 1947 και στην Συνέχεια η προδοσία του ΤΙΤΟ το 1948 και η δημιουργία της ...ΕΔΑ.... που κατέστρεψε το ΚΚΕ Απο την Αρχή μέχρι το τέλος. Το 1949 τον Γενάρη στο κλεισιμο της 5ης Ολομέλειας μίλησε για Σοσιαλιστική επαναστάση με Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Οπως και έγινε το 1953 Δυστυχώς το 1955 τους Υποχρεώσανε απο το ΚΚΣΕ ...ΧΡΟΥΤΣΟΦ... να το αποσύρει λόγω Δικτακτορίας του Προλεταριάτου. Στην σελ. του 2ου τόμου ο Σχετικός διάλογος με ΤΣΒΙΓΚΟΥΛΙΝ ΣΤΕΠΑΝΟΦ. Το 1956 με την επικράτση και στην ΕΣΣΔ της ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ όπως στην Κ.Δ το 1935 Καθαιρέθηκε και διαγράφηκε απο το ΚΚΕ. Εμεινε Εξόριστος σε Μποροβίτσι και Σοργκούτ για 17 χρόνια όπου και οδηγήθηκε στον Θάνατο. Μετά την Ολοκλήρωση της Ανατροπής του Σοσιαλισμού το 1991.... και αφου το ΚΚΕ γλίτωσε απο την καταστροφή ξεκίνησε η επίπονη προσπάθεια μελέτης της Ιστορίας Εξαγωγής Συμπερασμάτων και αποκατάστασης των Επαναστατικών Χαραχτηριστικών του ΚΚΞ Σε αυτή την πορεία στο 15ο Συνέδριο το 1996 καταργήσαμε τα Πολιτικά μέτωπα και τα ...στάδια.... βγήκανε τα απαραίτητα συμπεράσματα και αποκαταστάθηκε ο σ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ σε όλα τα Αξιώματα. Το οτι υπάρχει σήμερα ΚΚΕ το χρωστάμε στην ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ στην Διάσπαση του 1968 και του 1991. ΑΘΑΝΑΤΟΣ

1 Αυγούστου 2017 στις 2:04 π.μ.

Το 2008 ο Συνασπισμός γιόρτασε τα 40 χρόνια του ...εσωτερικού.... Λέει ο Τρίκκας με αναφορές στον ...παρτσαλίδη.... Είχαμε έτοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε ...ομόσπονδο... απο το 1944 ήρθε ο Ζαχαριάδης και μας τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ. ΤΟΜΠΟΛΑ...... Η ...ΕΔΑ... ήταν η Σύνδεση με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. ΜΠΙΓΚΟ. Τα λένε όλα μόνοι τους. 1943 διάλυση ΟΚΝΕ ..ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΌΤΑΝ... 1944 ΚΚΕ ....ΟΜΟΣΟΝΔΟ...... Τα τηλεγραφήματα του σ. Βαβούδη είναι Καταπέλτης. Μετα το 1948...ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ... με την βοήθεια της ...γιουγκοσλαβικής πρεσβείας.... και την Ανοχή του Αστικού κράτους προσπαθούσανε για την Δημιουργία νέου Κόμματος και την διάλυση του ΚΚΕ. Το πέτυχαν όταν το ΚΚΕ πήγε να φτιάξει εκλογικό συνδυασμό για μια χαραμάδα νομιμότητας σε συνδυασμό με τις Παράνομες Κ.Ο. Βρεθήκαμε με την ...ΕΔΑ.... καπέλο που κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την Αρχή μέχρι το τέλος. Τα συμπεράσματα Πολύτιμα.

1 Αυγούστου 2017 στις 10:30 π.μ.

Ενώ η αυτοκτονία δεκαεφτά χρόνια μετά το παραμύθι της καρδιακής προσβολής έχει λογική δηλαδή; Και αφού αυτοκτόνησε γιατί δεν ανοίγουν τα αρχεία; Τι φοβούνται οι ρώσικες αρχές; Κοιτάξτε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. ο Νίκος ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΝΑΖΗΔΕΣ και από τον ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΑ ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ. Δεν είναι τυχαίο που η δολοφονία του έγινε ακριβώς το 1973 δηλαδή παραμονές της μετάβασης στην αστική δημοκρατία που προετοίμαζε το σύστημα προφανώς γιατί φοβόντουσαν ότι αν επιστρέψει ο Νίκος στην Ελλάδα τότε το ρεβιζιονιστικό ΚΚΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ.

«οι φανατικοί οπαδοί του μέχρι σήμερα δεν πιστεύουν την εκδοχή της αυτοκτονίας και επιμένουν ότι ο Ζαχαριάδης δολοφονήθηκε από την Κα-Γκε-Μπε. Την εκδοχή τους ενίσχυσε η δήλωση της διευθύντριας των ρωσικών κρατικών αρχείων Ν.Τομιλίνα, η οποία ανέφερε ότι ο φάκελος του θανάτου του εξόριστου ηγέτη του ΚΚΕ παραμένει πάντα στα κρατικά αρχεία ως «άκρως απόρρητος», και αποκάλυψε ότι «οι ρώσοι δεν έχουν δημοσιοποιήσει όλα όσα αφορούν το Νίκο Ζαχαριάδη και κυρίως τα ντοκουμέντα για τις συνθήκες του θανάτου του». Η Τομιλίνα πρόσθεσε ότι «κάτι τέτοιο θα έβλαπτε τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας…» (Γιώργου Α. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ: «Το τέλος του Νίκου Ζαχαριάδη», στο: «Ελευθεροτυπία» Ε ΙΣΤΟΡΙΚΑ, «Νικος Ζαχαριάδης, Άρης Βελουχιώτης, Νίκος Μπελογιάννης, Βίοι παράλληλοι και… τεμνόμενοι», σελ. 63-64, χωρίς χρονολογία).

Γιατί άραγε θα έβλαπτε τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας;

Να τι είπε ο Μητσοτάκης στον πρόλογο του βιβλίου του Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ (1995):

«συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, όταν συνεργαζόμουν στενά με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, είχα συζητήσει το πρόβλημα, στα πλαίσια της ευρύτερης συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, με την ελληνική αριστερά και είχαμε συμφωνήσει ότι μεταδικτατορικά θα υπήρχε αναγνώριση του ΚΚΕ και επιστροφή όλων των πολιτικών προσφύγων με την εξαίρεση των Σλαβομακεδόνων» (Θεόδωρος ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ: «Στο όνομα της Μακεδονίας», σελ.3-4, ελληνική ευρωεκδοτική, Αθήνα 1995).

Να λοιπόν γιατί έπρεπε να "αυτοκτονήσει" ο Νίκος

Ο Νίκος δολοφονήθηκε. Και ηθικοί αυτουργοί στην δολοφονία του ήταν και είναι η ρεβιζιονιστική ηγεσία του "Κ"ΚΕ τότε η ομάδα Φλωράκη και η σημερινή διότι στήριξαν ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ την ΕΣΣΔ μετά '56 δηλαδή την ΚΡΑΤΙΚΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΣΣΔ και δεν καταδίκασαν ΠΟΤΕ τα εγκλήματα αυτών των ΠΡΟΔΟΤΩΝ και ποτέ δεν τους αποκήρυξαν. Συνεχίζουν το παραμύθι περί ύπαρξης σοσιαλισμού μετά το '56, χαρακτηρίζουν ως επαναστάτες κομμουνιστές αυτούς που το'56 με ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ανέτρεψαν με την ευγενική καθοδήγηση των σοβιετικών την νόμιμη ηγεσία του ΚΚΕ και άρπαξαν ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ την ηγεσία στο κόμμα (Φλωράκης-Κολιγιάννης-Τσολάκης-Λουλές) ΑΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!!!

Καλή φάση πάντως οι σοβιετικοί ρεβιζιονιστές προχώρησαν σε ένα έγκλημα ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΤΟΛΜΗΣΑΝ!!!
Σε αυτό τους ξεπεράσανε οι μάγκες. Αν βάλεις και τα άλλα "κατορθώματά" τους (Γκότβαλντ, Ράκοσι, Μπιερούτ κλπ)
Και αυτή την ΕΣΣΔ χαρακτηρίζει το "Κ"ΚΕ ως...σοσιαλιστική. ΧΑΧΑΧΑΧΑ......

V For Viva La Revolucion

1 Αυγούστου 2017 στις 10:36 π.μ.

Καλή η προσπάθεια του Αντικομμουνιστή ...ιστορικού... πετρόπουλου να χρεώσει στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ την καταστροφική θεωρία των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ και ...σταδίων... αλλά το παραμυθάκι ξύνισε και βρώμισε. Το 4ο Συνέδριο του 1928... μιλάει για ...αστικοδημοκρατική επανάσταση. Αντίθετα η 3η Ολομέλεια του 1930 μιλάει για Σοσιαλιστική Επανάσταση. Αυτήν την Θεωρία είχανε και έχουν πάντα οι Τροτσκιστές με τους οποίους Συναγελάζεται σε ΛΑΕ και Ανταρσύα και προσπαθεί να κρύψει τον Οπορτουνισμό του με τους Κάουτσκι Μπερστάιν με την παραμύθα οτι το ΚΚΕ είναι δήθεν ...τροτσκιστικό.... Δεν είχε ενημερώση έγκαιρα τον Τροτσκισκιστή Ρούση του ΝΑΡ που στο 18ο Συνέδριο το 2009 κατηγορούσε το ΚΚΕ για ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ. Οπορτουνιστική Σύγχηση. Ας αφήσουμε τον Μέγα ...ιστορικό.... στο κατάντημα του στην Απογευματινή του τΣύριζα να υπηρετεί τον Καπιταλισμό που τόσο αγαπάει.

1 Αυγούστου 2017 στις 4:00 μ.μ.

Οτι και να λέει ο ...ΠΑΣΟΚΑΣ.... η πραγματικότητα είναι πεισματάρα για τον ρόλο Σοσιαλδημοκρατίας και Οπορτουνισμού σε ρόλο 5ης Φάλαγγας ολόκληρο τον 20ο Αιώνα. Ο ΛΕΝΙΝ έφτιαξε το Κόμμα των Μπολσεβίκων το 1903. Μετά το 1905 συνέχισε με την αυτοτέλεια του Κόμματος με τις ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ είπε τελειώσαμε με την ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ έχουμε Καπιταλισμό δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την Ανέτρεψε. Εσέροι και Μενσεβίκοι πολέμησαν στο Πλευρό των Καπιταλιστών που κάνανε την Επέμβαση το 1918 στην Ρωσία. Η ΚΑΠΛΑΝ που πυροβόλησε τον ΛΕΝΙΝ ήταν Μενσεβίκα. Αντίθετα στην Γερμανία το 1918 η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ δολοφόνησε την Επανάσταση φτιάχνοντας τα Παραστρατιωτικά Φασιστικά Τάγματα Φράικοπς. Βοήθησαν τα μέγιστα την Ανοδο του Χίτλερ στα πλαίσια του Αντικομμουνιστικού Αγώνα. Το 1935... αποκαλύφθηκε Συνομωσία απο τους Τουχατσέφσκι Μπουχάριν Ζινοβιεφ Τρότσκι σε συνεργασία με τον Χίτλερ για την Ανατροπή των Μπολσεβίκων. Ταυτόχρονα στην Κ.Δ το 1935... επικράτησε ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ άλλαξαν την γραμμή του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ και καταστρέψανε τα πάντα. Ισπανία 1936 κυβέρνηση ....λαικού μετώπου.... δώσανε 6 μήνες χρόνο στον Φράνκο να προετοιμάση την Σφαγή. Ταυτόχρονα η Γαλλία με κυβέρνηση ..λαικού μετώπου έκλεισε τα σύνορα στους Ισπανούς βοήθησε την Φιλανδία όταν χτύπησε την ΕΣΣΔ και παραδώσανε το 1938 στον Μόναχο την Τσεχοσλοβακία στον Χίτλερ για να χτυπήση την ΕΣΣΔ. Το 1943 διαλύσανε την Κ.Δ λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ και οδηγήσανε τα πάντα στην καταστροφή. Στην Αν.Ευρώπη έγινε Σοσιαλισμός χάρη στον Κόκκινο Στρατό που έδωσε αυτή την δυνατότητα στους λαούς. Η Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση λούφαξε περιμένωντας την επικρατησή της και στην ΕΣΣΔ. Οπως και έγινε το ...1953...λόγω των απωλειών του πολέμου σε Στελέχη. Απο το 20ο Συνέδριο το 1956 με την Επικράτηση του Οπορτουνισμού και την ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ με ΣΤΑΔΙΑΚΑ βήματα εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού σε μια πορεία καταστρέψανε τα πάντα μετατρέποντας και ΤΟ ΚΟΜΜΑ των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ σε όχημα της Αντεπανάστασης όπως έγινε και με τα άλλα Κ.Κ μετά το 1935 με τον ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ στην Κ.Δ. Τα συμπεράσματα είναι καταπέλτης.

1 Αυγούστου 2017 στις 9:33 μ.μ.

Πασόκας Πασόκας αλλά πάλι δεν απαντάς σε αυτά που γράφω. Έχεις πρόβλημα να απαντήσεις σε έναν πασόκα; Πάλι άσχετα λες και αποφεύγεις το θέμα μας.

Τόσο πρόβλημα αντιμετωπίζεις με έναν "Πασόκα"; Ο Περισσός με έχει απογοητεύσει. Ούτε σε "Πασόκα" δεν μπορείτε να απαντήσετε;

TRAGIC!!!

V For Viva La Revolucion

1 Αυγούστου 2017 στις 10:43 μ.μ.

Απαντήσεις πήρες σε όλα ΠΑΣΟΚΑ. Τίποτα δεν έμεινε Αναπάντητο. Τα κόλπα τελειώσανε το 1991.....

1 Αυγούστου 2017 στις 10:48 μ.μ.

ο κοσμος δεν εχει αναγκη
ουτε αποδιοπομπαιους τραγους
ουτε ειδωλα

2 Αυγούστου 2017 στις 8:40 π.μ.

Με ποιο δικαιωμα οι Χρουτσωφικοι αντικομμουνιστες αντεπαναστατες σε συνεργασια με την προδοτικη κλικα Κολιγιαννη Παρτσαλιδη καθαιρεσαν
και εν συνεχεια εξορισαν τον ηγετη του ΚΚ Ζαχαριαδη Ετσι την ενουσαν
τη φιλοξενια στις ταχα σοσιαλιστικες χωρες των ελληνων πολιτικων οι λεβεντες του ρεβιζιονισμου Μενεται εδω αλλα σκασμος και προπαγανδιστε στα
περατα του κοσμου την αντικομμουνιστικη αντεπαναστατικη γραμμη του 20 ου
συνεδριου του ΚΚΣΕ και καντε τα κομμουνιστικα κομματα σας ουρα της
αστικης ταξης Απο τοτε ειστε και παραμενεται αντεπαναστατες αντικομμουνιστες κανοντας χρηση του ηρωικου και τιμημενου ΚΚΕ

2 Αυγούστου 2017 στις 9:34 π.μ.

T9ν βαραινουν κι αυτον εγκληματικα και ασυγχωρητα λαθη αλλα για
το σκοτωμο του ηθικοι και φυσικοι αυτουργοι οι Χρουτσωφικοι αντεπαναστατες αντοκομουνιστες και οι ελληνες ομογαλακτοι Παρτσαλιδης Κολιγιαννης μεχρι και ολοι οσοι κυβερνησαν το ``Κ``ΚΕ μεχρι το 2011 που εγινε ταχα η αποκατασταση του Ζαχαριαδη
Η αποκατασταση ενος κομμουνιστη οπως του Ζαχαριαδη μπορει να θεωρηθει
γνησια οταν το κομμα βαζει πλωρη για την επαναστατικη και βιαιη αναμε
τρηση με τον ταξικο αντιπαλο για τη νικη των εργατων του λαου της
επαναστασης και του σοσιαλισμου Ολα αυτα το ``Κ``ΚΕ τα αντικατεστησε με
την εκλογικη αναμετρηση με οπλισμο τα ψηφοδελτια και την καλπη

2 Αυγούστου 2017 στις 10:55 π.μ.

Σε τίποτα δεν απάντησες ούτε σχολίασες τίποτα από αυτά που είπα. Εδώ μιλάμε για το Νίκο και εσύ άρχισες την γνωστή σου κασέτα που είναι άσχετη με το θέμα. Πες ξεκάθαρα υπήρχε ή όχι πραξικόπημα που ανέτρεψε το Ζαχαριάδη και την νόμιμη ηγεσία του ΚΚΕ; Και αν ναι γιατί τους χαρακτηρίζετε κομμουνιστές και τους υπερασπίζεστε; Γιατί δεν άνοιξαν τα αρχεία του Νίκου σχετικά με το θάνατό του; Στέκουν οι δύο εκδοχές καρδιακή προσβολή και αυτοκτονία για εσένα; Αυτά που παρέθεσα πως τα σχολιάζεις; Αν δέχεσαι ότι ο Νίκος ήταν εξορία από τους σοβιετικούς γιατί συνεχίζεις να υπερασπίζεσαι την ΕΣΣΔ μετά το '56 ως σοσιαλιστική αφού κρατούσε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ένα ΓΓ ενός ΚΚ σε εξορία; Είναι αυτό σοσιαλισμός για εσένα;

Κάνε τη χάρη και απάντησε σε ένα "πασόκα" που σε παρακαλάει.......

V For Viva La Revolucion

2 Αυγούστου 2017 στις 3:12 μ.μ.

Σε όλα πήρες απαντήσεις ΠΑΣΟΚΑ. Οποιος διαβάσει καταλαβαίνει τα πάντα. Οσο για τον άλλο μια μόνο απάντηση. ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΨΟΦΗΣΑΝΕ ΤΟ 1991.....

2 Αυγούστου 2017 στις 3:29 μ.μ.

Αποκατάσταση ενος ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ σαν τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ στην πράξη σημαίνει Συμμετοχή στις ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ απο Θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολιτευσης για την προβολή των θέσεων μας και αγώνας μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού με Στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μακριά απο Οποιαδήποτε κυβέρνηση όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Αυτό κάνουμε απο το 1991..... και δεν πάμε βήμα πίσω.

2 Αυγούστου 2017 στις 3:32 μ.μ.

Ο Οπορτουνισμός επικράτησε στην 3η Κ.Δ το 1935 και στο Κόμμα των Μπολσεβίκων στην ΕΣΣΔ με το 20ο Συνέδριο το 1956.

2 Αυγούστου 2017 στις 5:44 μ.μ.

Προδοτική κλίκα ...παρτσαλίδη..... που ανέλαβε το 1956... ΜΑΛΙΣΤΑ. Ερώτηση. Γιατί η Κλίκα του ...παρτσαλίδη.... είναι προδοτική μόνο το 1956 και όχι και το 1942... οταν στην 2η ΚΟΜΕΠ ο ...σιάντος.... βγάζει το 3ο Γράμμα του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ...σεχταριστικό.... και για αυτό φτιάξαμε το ΕΑΜ σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με αποτέλεσμα ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ να μη πάρει ο λαός την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ του 1944 που θα είχε γίνει με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Γιατί στην μια περίπτωση έτσι και στην άλλη κοκορέτσι για τον ...παρτσαλίδη..... ΠΕΡΙΜΕΝΩ.....

2 Αυγούστου 2017 στις 6:28 μ.μ.

Melito έτσι κατάντησαν αυτές τις χώρες οι ρεβιζιονιστές που άρπαξαν την εξουσία και εξαφάνιζαν τους πραγματικούς κομμουνιστές. Τα ίδια έκανε και η μετασταλινική ΕΣΣΔ στους κομμουνιστές πρόσφυγες, τα ίδια έκανε και η ΣΟΣΙΑΛΝΑΖΙΣΤΙΚΗ Στάζι με τους σταλινικούς και μαοϊκούς, στη Βουλγαρία του Ζίφκοφ κλπ τα ίδια έγιναν παντού. Όπου κυριάρχησε η ρεβιζιονιστική γραμμή τα ΚΚ μετατράπηκαν όχι απλά σε αστικού τύπου κόμματα αλλά και ΣΕ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.

Ο Νίκος σαφώς και έκανε λάθη και μερικά πολύ σοβαρά αλλά παρέμεινε συνεπής επαναστάτης Μ-Λ ως το τέλος και δεν ξεπουλήθηκε στους ρεβιζιονιστές. Αυτό δεν του το συγχώρεσαν οι σοβιετοναζήδες ποτέ γι'αυτό και τελικά ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ διότι αν ερχόταν πίσω κούνια που τους κούναγε τους δικούς μας. ΤΡΕΜΑΝΕ γι'αυτό και έπρεπε να βγει από τη μέση.

V For Viva La Revolucion

2 Αυγούστου 2017 στις 9:38 μ.μ.

Ας ξεκατινιαστουμε οσο γίνεται λιγότερο..
Δεν χρειαζότανε η αποκατάσταση του Ζαχαριάδη ,,διορισμένος μπηκε στο κόμμα διορισμένος και ο διάδοχος του ..Τα αίσχη της τασκενδης πρώτοι οι φιλοι του τα ξεκίνησαν καθαίροντας τα μελη του γραφείου που ειχαν εκλεχθεί,, αναλαμβάνοντας ο Βλαντας,,
Υπήρξε μαλιστα μια δολοφονία και 200οι τραυματίες,.Ολοι αντιζαχαριαδικοι, που φρόντισε(ο Ν.Ζ) να λείπει οταν διαπράχθηκαν,,, Στην Μοσχα..
Θα μπορούσε ήσυχα-ήσυχα να πάρει και αυτος την θεση του στην ιστορια του κόμματος,,,που άλλωστε η πορεία απο την ίδρυση του δεν ηταν ευθύγραμμη(ακομη και ιδεολογικά) ...Ο Φλωράκης ηταν στην φυλακή και ανέλαβε μολις ενα χρονο πριν το τελος του Ν.Ζ,,εχει τις λιγότερες ευθύνες..,Η πολιτικη που επέλεξε δεν σχετίζεται με την υπόθεση του Ν.Ζ αυτο ειναι αλλη κουβέντα
Υπήρξε βέβαια και το γραμμα του Ζαχαριάδη που στους γραφικούς φιλους του φιλο-φασίστα Μαο τσε τουνγκ ακομα δεν τους εχει προχωρήσει απο τον λαιμό ,,τους εχει κατσει και δεν λενε κουβέντα ...Πρέπει να φανε μερικες καρπαζιές στο σβέρκο μπας και κατέβει ... και βρουν την λαλιά τους
Το κομμουνιστικό κομμα το τελευταίο που εχει αναγκη ειναι
αντικομμουνιστικές προσωπολατρίες και αρχηγούς που δεν τόλμησαν να κανουν την αυτοκριτική τους, ως όφειλαν
Αυτο που εχει ειναι ανώνυμοι αγωνιστές που χτίσανε την ιστορία του και έδωσαν την σκυτάλη στους επόμενους,,όπου κανανε το ΚΚΕ πρώτο κόμμα στους δρόμους και οχι στην κάλπη..

Το ΚΚΕ ειναι το κόμμα μου κουσιατε νασταροβια....

3 Αυγούστου 2017 στις 7:37 π.μ.

Για το Leo ιδιαιτερα Ειναι μια ιστορια πολιτικου προσφυγα γνωστη σε λιγους αλλα περα για περα τραγικη και πολυ συγκενικη με αυτη του Ζαχαριαδη και των χιλιαδων Μ Λ που δεν ενεδωσαν στις σοσιαλφασιστικες απειλες των βουλγαρων και των Κολιγιαννοπαρτσαλιδηδων Προκειται για τον Θ,Δ,,,,,που μετα τον εμφυλιο κυνηγημενος απο του Ταγματαλητες κατεφυγε
στη Βουλγαρια Μετα την κακοφημη 6η ολομελεια οσοι δεν ευθυγραμμιστηκαν
με τη ρεβιζιονιστικη αντεπαναστατικη γραμμη δεχτηκαν ολομετωπη επιθεση
τοσο απο τη μερια των επισημων βουλγαρικων αρχων αλλα και της κλικας
Κ Π Ενας απ αυτους που δεν ενεδωσε ηταν και ο Θ Δ τον οποιο οι βουλγαροι
``κομμουνιστες ``τον φορτωσαν χωρις χαρτια σε ενα σαπιοκαραβο το 1968 και
τον περιεφεραν σ ολη την Μεσσογειο Η Χουντα των συνταγματαρχων τοτε εντο
πισε στο καταστρωμα τον Θ Δ και εγραφε στις εφημεριδες της εποχης ``Πολιτικος προσφυγας ζητα πατριδα`` Τελικα μετα απο μεγαλο χρονικο δια
στημα περιπλου στη Μεσσογειο Η Σουηδια του παρεχωρησε πολιτικο ασυλο
και οι Μ Λ ελληνες της Σουηδιας αναλαβαμε το ΘΔ που η ``σοσιαλιστικη``
Βουλγαρια ξεπεταξε λες και ηταν ενα τσουβαλι χωρις αποδεκτη και χωρις
πατριδα Αυτη ηταν η Βουλγαρια που ``φιλοξενουσε``του ανταρτες του ΔΣΕ

3 Αυγούστου 2017 στις 10:14 π.μ.

Mελιτο πανε φαε μια μπανανα και ασε τα καριοφίλια,,μη και χτυπήσεις και έχουμε δράματα
Λεο εισαι σίγουρος πως θες να ανοίξουμε κουβέντα για την Σταλινική ΕΣΣΔ,δηλαδή εαν καποιος ειναι ""συνεπής""(βήχω) δεν τρέχει καστανο οτι και εαν κανει ? Ασε μας ρε φιλε..
και αυτα τα οακκιτικα ναζιδες-σοσιαλφασιστες κτλ.. κοψτα λιγο,,γιατι δεν θα μιλήσουμε στο επίπεδο που σε βολεύει θα τα πούμε ολα..Τοτε να δεις πως κουνιέται η κούνια....
υγ
Εσυ Λεο που τα λες πολλα που ειδες να μνημονεύεται ο Κολιγιάννης,,γιατι εγω δεν το εχω δει πουθενά..Αμα το να κρατας εναν πολιτικό στέλεχος στην φυλακή ειναι το κριτήριο του σοσιαλισμού τοτε ποτε δεν υπήρξε τετοιος..
Το θέμα ειναι ποιος εχει τα μεσα παραγωγής και απο οτι ξερω αστικη ταξη στην ΕΣΣΔ δεν υπήρχε ,,εκτος αν υπήρχε και μας το κρύβεις...

3 Αυγούστου 2017 στις 11:02 π.μ.

Αν Πάνο απευθύνεσαι σε μένα νομίζω ότι το έχω ξαναπεί ο Παρτσαλίδης μαζί με Σιάντο-Ιωαννίδη-Σβώλο-Τσιριμώκο ναι ήταν ΠΡΟΔΟΤΕΣ και ουσιαστικά οι νεκροθάφτες του αγώνα του ΕΑΜ για τελική νίκη με κατάληψη της εξουσίας. Αυτοί οι τύποι υπέταξαν το κίνημά μας στους Άγγλους τελεία και παύλα. Ξαναλέω δεν έφταιγε ούτε η γραμμή της Λαοκρατίας ούτε οι στόχοι για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ούτε ότι το ΕΑΜ ήταν εθνικοαπελευθερωτικό-αντιφασιστικό μέτωπο και ο χαρακτήρας του ήταν τέτοιος. Αν παρέμενε πιστό σε αυτούς τους στόχους θα είχαμε εγκαθιδρύσει Λαϊκή Δημοκρατία. Αλλιώς πως εξηγείται ότι φτάσαμε ένα βήμα πριν πάρουμε με το λαό και τα όπλα την εξουσία; Δεν έφταιγε αυτό λοιπόν απλά αυτοί οι προδότες ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ, πρόδωσαν και τη Λαοκρατία και τη Λευτεριά και την Εθνική Ανεξαρτησία και όλα με τις συμφωνίες τους. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!!!

Στον άλλο τώρα. dionmich1 μέγα ψέμα ο διορισμός του Νίκου από την ΚΔ. Ούτε το κόμμα σου δεν ξέρεις τι λέει μου θες και κριτική τρομάρα σου:

http://www.komep.gr/2013-teyxos-6/h-strathgikh-toy-kke-me-gg-ths-ke-ton-niko-zaxariadh-1931-1956

Επί χρόνια γράφεται κατά κόρον ότι τον Ζαχαριάδη διόρισε ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος η ηγεσία της ΚΔ. Βεβαίως, με βάση το καταστατικό της ΚΔ, η Εκτελεστική Επιτροπή της είχε το δικαίωμα να θέτει ζητήματα (θετικής ή αρνητικής εκτίμησης) και για γραμματείς των κομμάτων-τμημάτων της ΚΔ. Ωστόσο στο συγκεκριμένο τα πράγματα εξελίχτηκαν διαφορετικά. Σχετικά μ’ αυτό το θέμα ο Ν. Ζαχαριάδης έγραψε πολλά χρόνια αργότερα: «Ο Λουλές έκανε και άλλη μία ιστορική ανακρίβεια: Μου είπε ότι η ΚΔ με διόρισε. Κάνει λάθος. Τότε, στα 1931, κατεβήκαμε απ’ τη Μόσχα δύο: Ο Κωνσταντινίδης (Γλάφκος ή Ασημίδης) και ’γω. Τότε συγκροτούνταν και η καινούργια καθοδήγηση. Μαζεύτηκαν οι Σκλάβαινας, Μηχαηλίδης και δε θυμάμαι ποιοι ακόμα και συζήτησαν ποιον απ’ τους δύο να πάρουν στο ΠΓ. Με πρόταση του Σκλάβαινα που με ήξερε (ήξερε και τον Ασημίδη) πήραν εμένα. Ετσι άρχισαν τα βάσανά μου [...] Η ΚΔ με έστειλε κάτω, όμως ούτε καν με σύστησε. Το κρίμα ανήκει στον Σκλάβαινα. Μπορεί να βοήθησε και η Χρύσα. Δε θυμάμαι»8.
Οταν εκλέχτηκε Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ο Νίκος Ζαχαριάδης, αρκετούς μήνες νωρίτερα (Μάρτης-Απρίλης του 1931) είχε συνέλθει η 11η Ολομέλεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΔ (ΕΕΚΔ).

8. «Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ, τ. Β΄ 1949-1968», εκδ. «Σύγχρονη Εποχή», Αθήνα, 2011, σελ. 368.

V For Viva La Revolucion

3 Αυγούστου 2017 στις 11:04 π.μ.

dionmich1 συνέχεια:

Πάμε στα άλλα. Θα σε αποκαλέσω παραπληροφορημένο ή και αδιάβαστο στην καλύτερη γιατί στην χειρότερη είσαι ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΣ ΨΕΥΤΗΣ. Εσύ διαλέγεις τώρα τι είσαι από τα δύο. Όχι δεν ήταν φίλοι του σε καμιά περίπτωση αυτοί που ευθύνονται για τα γεγονότα της Τασκένδης το 1955. Αντίθετα ήταν οι πράκτορες των ΣΟΣΙΑΛΝΑΖΗΔΩΝ που είχαν σκοπό τους να διαλύσουν το επαναστατικό ΚΚΕ. Ο δε Βλαντάς επειδή αναφέρθηκες ξέφτιλίστηκε φτάνοντας στο σημείο να προσπαθεί φυσικά και κάτω από απειλές και εκβιασμούς των ΣΟΣΙΑΛΝΑΖΗΔΩΝ και των υποτακτικών τους, χωρίς βέβαια αυτό να τον δικαιολογεί, να πείσει ότι αυτά που έγιναν ήταν για καλό υποτασσόμενος πλήρως στους ρεβιζιονιστές και στους αντικομματικούς πραξικοπηματίες.

Ο Φλωράκης μπορεί να ήταν φυλακή αλλά ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ '56 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΧΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΣΕ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ.

Όσο για την υποτιθέμενη εναντίωση στο Μάο καλά εδώ γελοιοποιήστε όλοι. Ο Νίκος που μέχρι το 1956 οπότε και εξορίστηκε αλλά ακόμα και μετά έγραφε και μιλούσε για το Μάο θεωρώντας τον Μ-Λ επαναστάτη και την Λαϊκή Κίνα σοσιαλιστική (έτσι πίστευαν για το Μάο όλοι οι Μ-Λ επαναστάτες τότε άσχετα αν αυτός έκανε άλλα συνεπώς και ο Νίκος δεν είχε αντίθετη άποψη όλοι οι συνεπείς Μ-Λ τον θεωρούσαν και αυτόν συνεπή κομμουνιστή). Για τα γεγονότα της Ουγγαρίας το '56 ο Νίκος σε γράμμα του γράφει για ΑΝΕΚΤΙΜΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚ ΚΙΝΑΣ όσο αφορά την ανάλυση των γεγονότων εκεί. Άσε που επειδή διάβασα αυτά τα γράμματα δεν υπάρχει περίπτωση αυτά να είναι δικά του. Δηλαδή ο άνθρωπος εξορίστηκε από αυτά τα καθίκια, τόσες φορές τους κατήγγειλε, έκανε απεργίες πείνας, διαμαρτυρίες για τις συνθήκες εξορίας του και κράτησής του, απαιτούσε να επιστρέψει και να δικαστεί στην Ελλάδα κα δεν τον άφηναν και παρόλα αυτά θα τους αναγνώριζε και ως πρωτοπορία εκείνη την εποχή ενώ προηγήθηκαν όλα αυτά που προηγήθηκαν και θα έβλεπε πρόβλημα μόνο στη μαοϊκή Κίνα; Αυτό μόνο αφελής το πιστεύει. Είναι φανερό ότι τα γράμματα αυτά ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΝΑΖΙΣΤΙΚΗ KGB. Άλλωστε αυτοί όπως και η Στάζι, η CIA κλπ είναι μανούλες σε αυτά......

V For Viva La Revolucion

3 Αυγούστου 2017 στις 11:47 π.μ.

Είπαμε ΠΑΣΟΚΑ στην 3η Κ.Δ επικράτησε το 1935 ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ μειοψήφια και με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ κατέστρεψαν τα πάντα το 1943 λόγω Ευρωκομμουνισμού. Στην Αν.Ευρώπη ήταν ο Κόκκινος Στρατός που έδωσε την Δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουν Σοσιαλισμό αποτρέποντας την Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση να πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20. Λούφαξαν περιμένοντας την επικρατησή τους και στην ΕΣΣΔ λόγω των Απωλειών του Πολέμου σε Στελέχη. Πράγμα που έγινε με την Επικράτηση του Οπορτουνισμού στο 20ο Συνέδριο το 1956 που με την ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ εφαρμογή ΣΤΑΔΙΑΚΑ νόμων του Καπιταλισμού σε μια πορεία καταστρέψανε τα πάντα μετατρέποντας το Κ.Κ στην ΕΣΣΔ σε όχημα της Αντεπανάστασης. 3η Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956

3 Αυγούστου 2017 στις 3:08 μ.μ.

Η Αποκατάσταση του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ασφαλώς και χρειαζόταν. Και έτσι ακριβώς έγινε στα πλαίσια της Αποκατάστασης των Επαναστατικών χαραχτηριστικών του ΚΚΕ μετά το 1991. Του χρωστάμε την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ που χωρίς αυτόν δεν θα είχε συμβεί λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Χάρη σε αυτή την παρακαταθήκη σταθήκαμε όρθιοι το 1968 και 1991 και απο εκει και μετά ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ.

3 Αυγούστου 2017 στις 4:41 μ.μ.

Πάμε ξανά. Το πρόβλημα ήταν οτι τα Κ.Κ απο το 1935 με την Αλλαγή του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ δεν είχαν Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την ...λαοκρατία... που σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει Σοσιαλισμός. Ηταν ο ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ που διέλυσε την Κ.Δ το 1943 πρόσφερε ...σκαλάκι... στον Καπιταλισμό για την Σωτηρία του όπου δεν πέρασε ο Κόκκινος Στρατός. Με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν θα υπήρχε ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ και ο λαός τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα έπαιρνε την Εξουσία. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Για αυτά όλα φταίνε Σιάντος παρτσαλίδης και σια.....

3 Αυγούστου 2017 στις 8:02 μ.μ.

Ο Καπετάν Γιώτης απο το 1954 μέχρι το 1972 ήταν εξόριστός. Βοήθησε τα μέγιστα το ΚΚΕ μετά το 1974. Υπήρχαν όμως παγιωμένες τεράστιες Ιδεολογικές παρεκλίσεις λόγω Λάθος προγράμματος και απο την έλειψη της ΚΝΕ 1943 1968 και Κ.Ο απο το 1958 που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και ήταν αδύνατο να διορθωθούν. Την κρισιμότατη ώρα του 1991.... όταν η Συμμορία του Αθλιου ...ΦΑΡΑΚΟΥ.... όρμησε να διαλύση το ΚΚΕ στάθηκε απέναντι στα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ στην 1η Γραμμή και πήρε μέρος στην Αποκατάσταση των Επαναστατικών χαραχτηριστικών του ΚΚΕ με το 2005 που πέθανε. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

3 Αυγούστου 2017 στις 10:00 μ.μ.

Δεν μιλας με το κομμα ,αλλα με εμενα..Θα σε βόλευε βέβαια αλλα σου είπα δεν θα κανουμε την κουβεντα με ορους που σε βολεύει, διοτι εγω δεν εχω κανεναν στο εικονοστάσι κρεμασμένο και μελος δεν ειμαι κανενος,,εχω σαφη προτίμηση αλλα δεν δεσμεύομαι .Το πιασες ?
Δικια σου η ευθύνη για το ξεκατίνιασμα

Ο προβληματικός χαρακτήρας του Νικου Ζαχαριαδη ειναι γνωστό γεγονός,,παρ όλη την ηγετική μορφη του,οι απαιτήσεις της θεσης του δεν σηκώνουν αδυναμίες και εγωισμό ..
Η πραγματικότητα ειναι πεισματάρα ,τι να κανουμε που υπάρχει και η ανεξάρτητη μελέτη της ιστοριας....
Η Πηγή μου ειναι ο Θεόδωρος Σαμπατακης του Παντειου και η δολοφονία οπως και οι 200οι τραυματίες ολοι αντιΖαχαριαδικοι απο τα ταγματα εφόδου της Τασκενδης τα μεταφέρω απο τον Πανο Δημήτριου..Αυτες ειναι οι πηγες μου ,εσενα ποιανού ειναι,,του εαυτού σου ?
Θα ελεγα και αλλα αλλα δεν θελω....
Βέβαια δεν περιμένω απο την κλικα σας αυτοκριτική,
Δεν ξερεις πως τις δουλείες του τις αναλάμβαναν ο Γουσιας και ο Βλαντας ? Μετα βρόμισαν ε¨"?
Ο Φλωράκης κοίταξε να μαζέψει το κομμα,,ουτε πρόσβαση στην ΕΣΣΔ ειχε..Πως θα μπορούσε ? Οι κολιγιαννικοι μαλιστα τον κατηγορούσαν για Ζαχαριαδικο
Ποιος ηταν Μ.Λ ο Μαο ? Τοτε τι δουλειά ειχε με τις μαριονέτες πραξικοπηματίες του Νίξον, που μεχρι και με τους δικους μας χουντεους τα εκανε πλακάκια,,ξερεις πολλούς κομμουνιστές να προσπαθούν να προσαρτήσουν ξενα εδάφη(Ινδία) ε΄΄?
Χρίσατε τον παλαβό των 3ων κόσμων κομμουνιστή....Οσο είστε και εσεις...
Εσενα δεν ειναι του γούστου σου τα γραμματα αλλα δεν τα αμφισβητεί κανεις και πρώτος ο Γιος του Σηφης,επίσης ο Παρνης με την Κουκουλου που πήρε το γραμμα απο τον γιο της....Φυσικα και απο ολους τους γραφολόγους που εξετάστηκαν
Αλλα εσυ εισαι αυτος που ξερει καλύτερα..

.Τωρα αν θες να μπεις στην σειρά με κατι γελοιους οακκιτες και απο ακομα ποιο γελοίους κοντρητες που ανακάλυψαν μεχρι και την δολοφονία του Σταλιν,δικαίωμα σου.Αλλα τέτοιοι σαχλαμάρες είστε και μικροαστοι που ταυτίζεται το κομμα με την εκάστοτε ηγεσία του και κάνετε μετανοίες..

πονάτε αντικομουνιστικά σκουπίδια που είδατε το μαζικο κίνημα να μεγαλώνει στους δρόμους και την εργατικη ταξη να σας γυρνά την πλατη ..Ναυάγια ταξικα που η εξουσία αγνοεί την ύπαρξη σας
Ξυδι και χολη..

Το ΚΚΕ ειναι το κομμα μου κουσιατε ναζταροβιε

4 Αυγούστου 2017 στις 12:40 π.μ.

Ρε ταλαίπωρε Λεο οι εισηγήσεις για την θεση του γραμματέα στην ιστορια του κομμουνιστικού κινήματος παντα εισακούονται,,μην τρελαίνεσαι
Ξερεις πολλα πρόσωπα που δεν πέρασε η πρόταση ? Εχεις πολλή πλακα ρε φιλε..
Ειστε λιγμενο προϊόν. ..Πάρτε ενα ντεπον

4 Αυγούστου 2017 στις 1:02 π.μ.

10.00 Απαντάς στον Πασοκατζή δεν με αφορά καθόλου εκτός απο τα γεγονότα της Τασκένδης. Οργανώθηκαν απο τους Οπορτουνιστές της ΕΣΣΔ που σήκωσαν κεφάλι μετά τον ...θάνατο... του ΣΤΑΛΙΝ. Αυτή οργάνωσαν το Πογκρόμ εκει εναντια στους Ελληνες Πολιτικούς Πρόσφυγες. Ηταν το αυγό του Φιδιού που σε μια πορεία κατέστρεψε την ΕΣΣΔ εφαρμόζοντας νόμους του καπιταλισμού. Είναι οι ίδιοι που καταστρέψανε την Κ.Δ μετά το 1935. ΑΥΤΑ.

4 Αυγούστου 2017 στις 9:38 π.μ.

dionmich1 αποκαλύφθηκες. Υποστηρίζεις ανοιχτά (και χωρίς να ντρέπεσαι κιόλας) τους ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ και τους χρουτσοφικούς ρεβιζιονιστές ανοιχτά. Και μόνο που μου λες ότι πηγή σου είναι ο Δημητρίου ένας βαμμένος ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ που μετά το πραξικόπημα της 6ης ολομέλειας έγινε και μέλος της ΚΕ, στη συνέχεια προσχώρησε στο ΚΚΕ εσωτερικού και αργότερα στον ΣΥΝ είναι τρανή απόδειξη. Είναι δε τόσο αξιόπιστη πηγή που όταν κατήγγειλε το Μακρή ως εκείνον που δήθεν του έκοψε το αυτί ΕΙΠΕ ΨΕΜΜΑΤΑ καθώς ο Μακρής αποδείχτηκε ότι δεν είχε σχέση με τα γεγονότα αλλά παρόλα αυτά και για αυτό όπως και για άλλα ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΟΝΑΖΗΔΕΣ τον καταδίκασαν με τρία χρόνια φυλάκιση.

Επίτρεψέ μου τις δικές μου πηγές να τις θεωρώ αξιόπιστες γιατί είναι από ανθρώπους που ήταν επαναστάτες και υπερασπίστηκαν το έργο του Στάλιν και το Νίκο αντιτασσόμενοι στο χρουτσοφικό ρεβιζιονισμό που κατέστρεψε το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα και το ηρωϊκό ΚΚΕ. Όσο για τα τάγματα εφόδου δήθεν από τους ζαχαριαδικούς και τα θύματα τους αντιζαχαριαδικούς όπως λες βλακωδώς, απόρροια βέβαια του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ σου και του ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ σου, ας δούμε τα γεγονότα:

https://athens.indymedia.org/post/605970/

http://anasintaxi.blogspot.gr/2015/12/blog-post_43.html

http://eniaiokke.blogspot.gr/2008/09/blog-post_8771.html

https://athens.indymedia.org/post/788888/

http://anasintaxi.blogspot.gr/2009/07/blog-post_20.html

http://olaeinedromos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_330.html

http://www.kkeml.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%81%CE%B5%CE%B2%CE%B9%CE%B6%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9/

Σου προτείνω να διαβάσεις και αυτό: Ντίνος Ροζάκης, ΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΑΫΓΕΤΟΣ – ΓΡΑΜΜΟΣ - ΤΑΣΚΕΝΔΗ 1936-1976 όπου ξεκάθαρα υπογραμμίζει των ρόλο των οπορτουνιστικών φράξιων που λειτουργούσαν για λογαριασμό των ρεβιζιονιστών και που ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πογκρόμ και επιθέσεις εναντίον των κομμουνιστών-επαναστατών- ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΩΝ. Ο Μακρής μάλιστα ήταν από τους πρώτους που ξεσκέπασαν την αντικομματική φράξια. Πριν από τα αιματηρά επεισόδια της Κύροβα (10.9.55), συγκεκριμένα στις 18.8.55, εξόρμησαν ομαδικά στην 6η Πολιτεία, μπήκαν σε σπίτια ζαχαριαδικών, παραβιάζοντας το οικογενειακό άσυλο και σαν ταύροι σε υαλοπωλείο τα έκαναν γυαλιά-καρφιά. Το "περίεργο" και απάραδεχτο είναι ότι είχαν στο πλευρό τους τη σοβιετική Ασφάλεια, η οποία αντί να συλλάβει τους θύτες, συνέλαβε τα θύματα.

Κατάλαβες ποιες είναι οι πηγές μου; Άνθρωποι σαν τον Ροζάκη, τον Βύσσιο, τον Καραστάθη που παρέμεναν πιστοί στα κομμουνιστικά ιδεώδη ως το τέλος. Όσο για Γούσια-Βλαντά σιγά τα αυγά πρώτη φορά ακούς για ανθρώπους που λυγίζουν και τελικά πηγαίνουν με το μέρος του εχθρού;

Πάμε να δούμε με ονόματα τα "αντιζαχαριαδικά" θύματα:

http://anasintaxi.blogspot.gr/2014/09/blog-post_64.html

Κατάλαβες οπορτούνα τώρα ποιος ξεκίνησε τα επεισόδια και ποιοι υπήρξαν τα θύματα; Ήταν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ Δημητρίου, Ρόσιος, Γκανάτσος, ο Π. Ανταίος κλπ οι ρεβιζιονιστές ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΙ δηλαδή που δημιούργησαν φράξιες και επιτέθηκαν πρώτοι στους επαναστάτες Μ-Λ και τα ξεκίνησαν όλα.

V For Viva La Revolucion

4 Αυγούστου 2017 στις 11:43 π.μ.

Όσο για τον Μάο εγώ δεν είπα ότι ήταν μαρξιστής-λενινιστής είπα ότι θεωρούνταν τότε από όλους τους επαναστάτες Μ-Λ. Και λογικό γιατί έδειχνε ότι ήταν αντιρεβιζιονιστής, ήρθε σε ρήξη με τον χρουτσοφικό ρεβιζιονισμό, υπερασπίστηκε τον Στάλιν, υποστήριζε όλα τα ταξικά και αντιιμπεριαλιστικά κινήματα εκείνης της εποχής κλπ. Ποιος ήξερε τι πραγματικά έκανε στο εσωτερικό και κορόϊδευε όλο τον κόσμο κανονικά λέγοντας ότι δήθεν οικοδομούσε το σοσιαλισμό; Κανείς δεν ήξερε αφού έλεγε ψέμματα. Και αργότερα με τις ανοησίες περί 3 κόσμων μας τα γύρισε κανονικά και σε αυτό το πεδίο. Εδώ και ο Ενβέρ τον θεωρούσε εκείνη την εποχή συνεπή Μ-Λ όπως και ο Νίκος. Λογικό λοιπόν να τον υπερασπιζόντουσαν οι επαναστάτες κομμουνιστές εκείνης της εποχής.

Όσο αφορά την Ινδία κατανοητό να παίρνεις το μέρος της. Το ίδιο έκαναν και οι ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ της ΕΣΣΔ τότε όπως και οι...ΗΠΑ. Ενιαίο μπλοκ λοιπόν μαζί τους "αντιιμπεριαλιστή" μου. Ήταν η Ινδία που παραβίαζε τα σύνορα με τον Νεχρού τότε και έστελνε στρατεύματα και πέρα από τη γραμμή ΜακΜάχον εισβάλλοντας σε περιοχές που αποτελούσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης κυρίως λόγω των Βρετανών με τον τρόπο που καθόρισαν τα σύνορα από το 1930 κιόλας καθώς και η Ινδία αποδέχτηκε τις προτάσεις τους ερήμην της Κίνας πχ γραμμή MακΜάχον δημιουργώντας έτσι προβλήματα σε εδαφικά ζητήματα (οι Κινέζοι ποτέ δεν επιθυμούσαν στρατιωτικές λύσεις πάντα επέμεναν να λυθούν οι εδαφικές διαφορές σε επίπεδο πολιτικό-διπλωματικό με ειρηνικό τρόπο και έτσι επέμεναν ως το τέλος). Οι Ινδοί λοιπόν προχώρησαν στο Aksai Chin και πέρα από αυτό σε κινέζικα εδάφη, δημιουργώντας στρατιωτικά φυλάκια και επιτέθηκαν πρώτοι στους κινέζους (υποστηριζόμενοι και από τους Θιβετιανούς αντιδραστικούς του Λάμα που τους σιγοντάρανε). Δηλαδή Η ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΧΡΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Η μαοϊκή Κίνα σοσιαλιστική δεν ήταν αλλά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ αυτό το αναγνωρίζω στο Μάο. Εν αντιθέσει με τους ΣΟΒΙΕΤΟΝΑΖΗΔΕΣ που υποστηρίζεις που μπουκάρανε σε Τσεχοσλοβακία, Αφγανιστάν, Κίνα (1968), Αγκόλα κλπ και διεξήγαν ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.

ΥΓ: Προσωπολάτρης δεν είμαι και καταδικάζω την προσωπολατρεία. Δεν είμαι της "λογικής" πορτραίτων, εικόνων, λατρείας σε πρόσωπα κλπ και παραδέχομαι ότι και ο Νίκος έκανε λάθη και μερικά πολύ χοντρά μάλιστα. Όπως και ο Στάλιν, και ο Χότζα και όλοι οι επαναστάτες. Εδώ όμως μιλάμε για τα γεγονότα και την ιστορία. Καταδικάζω λοιπόν την προσωπολατρεία. ΌΧΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!! ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ.

V For Viva La Revolucion

4 Αυγούστου 2017 στις 2:05 μ.μ.

Δημητρίου Ζωγράφος Παρτσαλίδης που διορίστηκαν στην ηγεσία του ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΟ 20ο Συνέδριο το 1956 με την καθαίρεση ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που το 1968 φτιάξανε το ...εσωτερικό.... Ηταν απόλυτα λογικό να μισούνε τις Μπολσεβίκικες απόψεις του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Ηταν αυτός πυ το 1945 τους Χάλασε τον ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ δρόμο με την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την στιγμή που όλοι αυτοί συνεχίζανε τα παραμύθια με τα ...στάδια... και την ομαλότητα...... Είναι Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ που διόρθωσε το πρόγραμμα του ΚΚΕ το 1953 σε Δικτακτορία του Προλεταριάτου που τον υποχρέωσαν να το αποσύρει το 1955 με το Πογκρόμ στην ΤΑΣΚΕΝΔΗ σε εξέλιξει. Απόλυτα λογικό λοιπόν το 1956 να συμβεί αυτό. Οπως και το 1935 το ξεκίνημα της Καταστροφής για την Κ.Δ. Και ταυτόχρονα κατα διαβολική ....σύπτωση το 1935.... Τουχατσέφσκι Μπουχάριν Τρότσκι Ζινόβιεφ συνομώτησαν σε συνεργασία με τον Χίτλερ για την ανατροπή των Μπολσεβίκων.

4 Αυγούστου 2017 στις 8:29 μ.μ.

....υπάρχουν διαμΕτρικά αντίθετες...

4 Αυγούστου 2017 στις 9:42 μ.μ.

Μην εκτίθεσαι άλλο ΠΑΣΟΚΑ. Σταδιακά πήγε προς τον Καπιταλισμό η ΕΣΣΔ και δεν έκανε Ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Υπήρχαν μέσα ισχυρές αντιστάσεις και υποχρεωμένοι να κρατάνε τα προσχήματα δώσανε την Διεθνιστική βοήθεια σε Τσεχοσλοβακία Αφγανιστάν. Οσο για την Αγκόλα εκει βοήθησε η Κούβα που τότε δεν υπήρχε ουτε ίχνος εφαρμογής νόμων του Καπιταλισμού όπως συμβαίνει τα τελευταία 5 με 6 χρόνια.

5 Αυγούστου 2017 στις 1:20 μ.μ.

“... Στην επέμβασή της η Σοβιετική Ένωση παρασύρει και τους συμμάχους ή καλύτερα να λέμε , τους δορυφόρους της. Αυτό το βλέπουμε συγκεκριμένα στην Αφρική, όπου οι σοβιετικοί σοσιαλιμπεριαλιστές και οι κουβανικοί μισθοφόροι τους επεμβαίνουν με το πρόσχημα ότι βοηθούν την επανάσταση. Αυτό είναι ψέμα. Η επέμβασή τους δεν είναι παρά αποικιοκρατική πράξη που αποσκοπεί στην κατάχτηση αγορών και στην καθυπόταξη των λαών.
Τέτοια είναι η επέμβαση της Σοβιετικής Ένωσης και των κουβανών μισθοφόρων στην Αγκόλα. Αυτοί δεν είχαν και δεν έχουν καθόλου σκοπό να βοηθήσουν την αγκολέζικη επανάσταση, αλλά να μπήξουν τα νύχια τους στην αφρικανική αυτή χώρα που απέκτησε κάποια ανεξαρτησία ύστερα από το ξεκούμπισμα των Πορτογάλων αποικιοκρατών. Οι κουβανοί μισθοφόροι είναι αποικιακός στρατός σταλμένος από την Σοβιετική Ένωση για να καταλάβει αγορές και στρατηγικές θέσεις στης χώρες της Μαύρης Αφρικής, για να περάσει από την Αγκόλα σε άλλα κράτη, ώστε να μπορέσουν και οι σοβιετικοί σοσιαλιμπεριαλιστές να δημιουργήσουν μια σύγχρονη αποικιακή αυτοκρατορία.
Η Σοβιετική Ένωση και ο μισθοφόρος της, η Κούβα, με το πρόσχημα της βοήθειας για την απελευθέρωση των λαών, επεμβαίνουν σε άλλες χώρες με στρατό εξοπλισμένο με κανόνια και πολυβόλα, δήθεν για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού που δεν υπάρχει ούτε στην ίδια την Σοβιετική Ένωση ούτε στην Κούβα. Αυτά τα δυο αστικό – ρεβιζιονιστικά κράτη εισέβαλαν στην Αγκόλα για να βοηθήσουν μια καπιταλιστική κλίκα να πάρει την εξουσία, σε αντίθεση με τους σκοπούς του αγκολεζικου λαού, που αγωνίστηκε ενάντια στους Πορτογάλους αποικιοκράτες για να κερδίσουν την ελευθερία. ...... “

ΧΟΤΖΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

"Γεγονός είναι ότι αυτό που έγινε τώρα ανοιχτά και με ένοπλες δυνάμεις από τους Σοβιετικούς εναντίον της κυριαρχίας του λαού του Αφγανι­στάν, είναι από καιρό μαγειρεμένο από τους Σοβιετικούς σωβινιστές σοσιαλιμπεριαλιστές, πολιτικούς και στρατιωτικούς, και από τους Αφγανούς πράκτορες τους. Τόσο οι πρώτοι όσο και οι δεύτεροι, για να φτάσουν εκεί που έφτασαν σήμερα, εκμεταλλεύτηκαν αρχικά την εκθρόνιση του βασιλιά Μωχαμέντ Ζαχίρ Σαχ (το 1973) και αργότερα την ανατροπή του πρίγκιπα Νταούντ (το 1978). Για τους κακούς σκοπούς τους εκμεταλλεύτηκαν και τον πόθο για κοινωνική απελευθέρωση του αφγανικού λαού, ο οποίος δοκίμαζε
την καταπίεση της απόλυτης μοναρχίας και των ξένων φίλων της, στην πρώτη γραμμή των Σοβιετικών που τη χρηματοδοτούσαν και την κρατούσαν στην εξουσία. Οι Σοβιετικοί σοσιαλιμπεριαλιστές λοιπόν, παρά τη «συμμαχία» που είχαν με τον βασιλιά του Αφγανι­στάν, δούλεψαν και ενήργησαν για την εκθρόνιση του. Για να κα­
μουφλάρουν τους ιμπεριαλιστικούς σκοπούς τους, στην αρχή έφε­ραν στην εξουσία ανθρώπους με προοδευτικά δήθεν φρονήματα τους άλλαξαν κι αυτούς τον έναν μετά τον άλλον με ενέργειες αιματοκυλήσματος, με πραξικοπήματα και με τανκς, τους πέρασαν στο σατίρι, όπως συνέβηκε με τον Νουρ Μωχάμεντ Ταράκ και με τον Χαφιζουλάχ Αμήν"

ΕΝΒΕΡ ΧΟΤΖΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ - ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΕΧΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ

Σου απάντησε ένας ειδικός. Όσο για την Αγκόλα οι Κουβανοί λειτουργούσαν ως σοβιετόδουλος στρατός με την παρακίνηση και υποστήριξη της ΕΣΣΔ εισέβαλλαν. Φυσικά και μιλάμε λοιπόν για σοβιετική επέμβαση έτσι και αλλιώς οι σοβιετικοί έστελναν όπλα, εξοπλισμό, στρατιωτικούς συμβούλους και μισθοφόρους (Κατάγκα.

V For Viva La Revolucion

5 Αυγούστου 2017 στις 9:17 μ.μ.

Πασόκα τα είπαμε και είναι όλα ξεκάθαρα. Η ΕΣΣΔ ήταν Σοσιαλιστική χώρα ξεκάθαρα. Απο το 20ο Συνέδριο το 1956 με την Επικράτηση του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ ξεκίνησε η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού ΣΤΑΔΙΑΚΑ. Σε μια πορεία ολοκληρώθηκε η Ανατροπή μέσα απο ισχυρότατες Αντιστάσεις στην Κοινωνία. Τα ίδια και στην Κούβα που η Εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού εφαρμόζεται εδώ και 5 με 6 χρόνια. Πρόσφεραν λοιπόν την Διεθνιστική τους βοήθεια σε λαούς να απαλλαγούν απο την Αποικιοκρατία με Οικοδόμηση του Σοσιαλισμού. Ετσι έχουν τα πράγματα ΠΑΣΟΚΑ όσο και να προσπαθείς να κρυφτείς πίσω απο τον ΣΤΑΛΙΝ. Είπαμε Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956

6 Αυγούστου 2017 στις 12:07 π.μ.

O σύντροφος Ενβέρ διαφωνεί μαζί σου όπως βλέπεις....

V For Viva La Revolucion

6 Αυγούστου 2017 στις 2:04 π.μ.

Πασόκα τα είπαμε αναλυτικότατα. Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956. Δεν τσιμπάω......ΠΑΣΟΚΑ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger