Home » , » Χωρίς αποδέκτες η πρόταση Τσίπρα για συμπόρευση Σύριζα με ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Χωρίς αποδέκτες η πρόταση Τσίπρα για συμπόρευση Σύριζα με ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 | 6:23 μ.μ.

Για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του
ζήτησε από Σαμαρά και Βενιζέλο να οδηγήσουν τη χώρα με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο σε εκλογές  – «Η μόνη υπηρεσία που μπορείτε, κε Σαμαρά και κε Βενιζέλο, να προσφέρεται στο τόπο, είναι να αφήσετε τα λαό να αποφασίσει ποιος μπορεί και ποιος πρέπει να διαπραγματευτεί», είπε χαρακτηριστικά- εμφανιζόμενος  σίγουρος για την εκλογική νίκη του κόμματος του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην συγκυβέρνηση ο πρόεδρος του Σύριζα ζήτησε απ΄ τα κυβερνητικά κόμματα να σταματήσουν να παίζουν με το δεσμό της Προεδρίας  και να σχεδιάζουν «νέα Ιουλιανά και νέες εκτροπές».

Την ίδια στιγμή απευθυνόμενος σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρότεινε τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας. Κάλεσε το ΚΚΕ με τις δικές του αρχές και τις δικές του θέσεις να συμβάλλει στην συνδιαμόρφωση ενός προγράμματος αριστερής διεξόδου, ενώ στην τοποθέτησή του που είχε αποδέκτη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτίμησε ότι «αυτά που μας συνδέουν στα κινήματα, στην υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, στην ανάγκη να σταματήσουμε την κοινωνική κατεδάφιση, είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Αναμενόμενο ήταν ότι αυτές οι προτάσεις του προέδρου του Σύριζα δεν θα έβρισκαν ανταπόκριση.
Σε σχόλιο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Κάθε βήμα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο βαθειά μέσα στην αγκαλιά του συστήματος, των "κοινωνικών συμφωνιών" με τον ΣΕΒ, της ΕΕ των μνημονίων διαρκείας και του ΝΑΤΟ, που τα θεωρεί αδιαπραγμάτευτα, όλων όσων ευθύνονται δηλαδή για τα μαρτύρια που περνάει ο λαός μας, θα συνοδεύεται με την αναζήτηση άλλοθι στο ΚΚΕ, στις πραγματικά ριζοσπαστικές δυνάμεις, που αντιστέκονται και παλεύουν για τη σωτηρία και ευημερία του λαού. Μόνο ως προσβολή και θράσος αντιμετωπίζουν πλέον τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ τέτοιες προσχηματικές προτάσεις. Δεν εκπλήσσουν και δεν πείθουν πλέον κανέναν.».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την πλευρά της τοποθετήθηκε με κείμενο του στελέχους της Παναγιώτη Μαυρουδή, μέσα από το αριστερό μπλοκ στο οποίο σημειώνεται εκτός των άλλων: «Η  πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ προς τα αριστερά του, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα αδέξιος αντιπερισπασμός για το τολμηρό ψάξιμο προς τα δεξιά. Κοινωνικά,  δεν απευθύνεται στα εργατικά στρώματα, παρά μόνο ως εκλογικό σώμα. Δεν διακρίνεται από την αντιπαράθεση προς τον κόσμο του κεφαλαίου και τους νόμους του. Πολιτικά, η πρόταση περιέχει το (υπόλειμμα) ΠΑΣΟΚ, χωρίς το ξεφτισμένο στελεχικό δυναμικό, φυσικά τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΟΤΑΜΙ και τους Οικολόγους,  αλλά και την ‘’αντιμνημονιακή’’ δεξιά, εκτός της Χρυσής Αυγής. Ακόμη και τη ΝΔ, χωρίς τη σημερινή  ηγεσία, ακούστηκε κάποια στιγμή από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ!».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 43 σχόλια

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2014 στις 7:44 μ.μ.

΄Ωπα! ΄Ωπα! Λάθος! Πάρ' τε το απ' την αρχή, συριζαίοι, ξανά. Σε λάθος μεριά απευθυνθήκατε. Κοιτάξτε απ' τα δεξιά σας. Εκεί είναι η δεξαμενή σας πια. Σας το λένε κι οι πασοκογενείς καθοδηγητές σας, καταλάβαιτέ το, γιατί σας βλέπω πάλι να τρέχετε και να μη φτάνετε. Και δεν ξέρω για την Ανταρσύα, αλλά το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του απ' την αρχή. Τώρα θα την αλλάξει; Που όσο πάτε και το επιβεβαιώνετε ότι δεν έκανε λάθος στην κριτική του για σας; Ξεχάστε το!!! Και πέστε και στ' αφεντικά σας να το ξεχάσουν ότι θα καταφέρετε να διαλύσετε το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2014 στις 8:33 μ.μ.

Δε σφαξανε. Για κορόιδα ψάχνει ο Τσίπρας.

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2014 στις 9:36 μ.μ.

μάλλον για κορόιδα ψαχνει το κκε. ερχεταο η ωρα του αρμεγματος ξανα

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2014 στις 10:42 μ.μ.

Η ανταρσια επρεπε στα ισα να αναφερει το θεμα της Αεκ και του Παοκ και συγκεκριμενα την παραδοση τους στην Εκκλησια απο τον συριζα.
Τι φοβαται μηπως το μαθει ο λαος;

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2014 στις 12:36 π.μ.

7.44 Μα εκει ακριβως ειναι το προβλημα φιλε μου. Τους εχουνε μαλωσει τα αφεντικα τους γιατι δεν τα καταφερουνε να διαλυσουνε το ΚΚΕ και βρισκονται σε παρακρουση. Εδω θα ειμαστε οταν θα αποκαλυφθη σε ολο τον λαο η ξεφτιλα τους και τοτε θα πεσει πολυ γελιο ΠΑΝ

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2014 στις 10:08 π.μ.

@ 9.57
ένα "όχι" στο ΣΥΡΙΖΑ σε κάνει όχι απλά επαναστάτη, σε κάνει Τσε Γκεβάρα, Λένιν, Στάλιν, ΧοΤσιΜινχ...ο Μάρξ αυτοπροσώπως!!
Προφανώς εσένα σε κάνει να αισθάνεσαι έτσι. Εμένα με κάνει να αισθάνομαι άνθρωπος με αξιοπρέπεια. Που δε θα με γελάσει το ΠΑΣΟΚ νέας κοπής. Γιατί όπως λέει ο λαός μας, με γέλασες μια φορά; ντροπή σου. Με γέλασες δυο φορές; Ντροπή μου.
Πάντως το απόσπασμα του Βολφ Μπίρμαν που αναφέρεις, πάει στους ψηφοφόρους του Σύριζα που ο ίδιος ο πρόεδρός του τους "κάρφωσε" ότι είναι επαναστάτες του γλυκού νερού με αυτά που ανέφερε ότι πολύς κόσμος μπήκε στο Σύριζα αλλά οργανωτικά πάτε χάλια. Δεν κινείστε καθόλου.
@9.36
΄Οσο για το άρμεγμα που αναφέρεις στο πιο πάνω σχόλιό σου, αν εσύ αισθάνεσαι αγελάδα, εγώ δεν έχω να πω τίποτα. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Είναι φανερό πάντως ότι έχεις το γνώθι σαυτόν.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2014 στις 10:26 π.μ.

@ ΠΑΝ
Μα και μόνο τον εκνευρισμό τους να βλέπεις στα σχόλιά τους και τον αδέξιο τρόπο με τον οποιο προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις απ' τις κινήσεις των στελεχών τους και να ειρωνευτούν το ΚΚΕ που κρατάει σταθερή στάση απέναντι στις προτάσεις του Σύριζα για δήθεν συνεργασία, καταλαβαίνεις ότι το παιχνίδι τους έχει αρχίσει και ξετυλίγεται. Το ίδιο και το ξεβράκωμά τους. Το ξέρουν αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να το αποφύγουν. Είναι μεγάλες οι παρακαταθήκες των συριζαίων, με τα αφεντικά τους. Δεν μπορούν πια να ξεφύγουν. Κι απ' την άλλη το καπιταλιστικό σύστημα δεν τους αφήνει μεγάλα περιθώρια για να ξεγελάσουν τον κόσμο για πολύ καιρό όπως μπορούσε να το κάνει το ΠΑΣΟΚ νο 1.
΄Αστους όμως!!! ΄Οπως στρώσανε θα κοιμηθούνε. Εμείς κοντά στο κίνημα, μέσα στο κίνημα και στην πρωτοπορία του κινήματος. Γιατί όταν ο "ευκολοπιστος και πάντα προδομένος" λαός μας βγει κι απ' αυτή την πλάνη το πιο πιθανό είναι να απογοητευτεί και να πει ότι τίποτα δε γίνεται. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2014 στις 12:07 μ.μ.

Καθίστε και περιμένετε.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2014 στις 2:01 μ.μ.

Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ οσο πατε και θυμιζετε ολο και περισσοτερο εκεινους φασιστοπασοκους τους αυριανιστες που πλεον οι μισοι ειναι σε σας και οι αλλοι μισοι στη ΧΑ.
Δεν θα κανει εντυπωση σε κανεναν αν τυποι σαν εσενα αυριο ειναι σε καποιο ταγμα εφοδου. Οπως διαπιστωσαμε ετσι και αλλιως υπηρχαν πολλοι χρυσαυγιτες στη συνειδηση χωρις να ψηφιζουν ΧΑ. Η λασπη, το ψεμα και η ειρωνια που βγαζει το σχολιο σου πετωντας την μπαλα στην εξεδρα (αφου να απαντησεις στα οσα λεει το ΚΚΕ δεν μπορεις) ,καλιστα αυριο μπορει να γινει ειρωνια για τον "τρομοκρατη-σφαγεα"ΤΣΕ, για τους "ανθελληνες" σταλινικους κλπ. Δεν απεχεις πολυ απο μια τετοια εξελιξη.
Αλλωστε η διαφορα ενος απολογητη του καπιταλισμου απο το μαντροσκυλο του καπιταλισμου ειναι ενα τσιγαρο δρομος...

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2014 στις 7:26 μ.μ.

Η κατάσταση έχει παραγίνει: Σε υποτιθέμενο μπλογκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς μαλώνουν οι διάφορες ρεφορμιστικές φράξιες - κόμματα συριζα - κκε, αυτοί δηλαδή που τόσα χρόνια είχαν τον πλήρη έλεγχο στο κίνημα και τα συνδικάτα και τα ξεπουλήσανε. Αυτοί που τα διαλύσανε όλα και που μοιάζουνε σα δίδυμα. Εχουν ραδιόφωνα, μπλογκ, τηλεοράσεις (που τις πουλήσανε στους χρυσαυγίτες και βγάλανε χοντρά φράγκα) και μπαίνουνε εδώ πέρα και μονωπολούν την "κουβέντα" (που συνήθως δεν είναι παρά απολίτικες κραυγές ούγκανων και τραμπούκων).
Αν συνεχιστεί αυτή η φιλοξενία κομμάτων που θεωρούν ότι "είναι απαράδεκτο οι απεργοί να εκβιάζουν την κυβέρνηση", που συναντιούνται με Σαμαρα, ΣΕΒ και Ελληνοαμερικάνικα Επιμελητήρια, που δηλώνουν ότι ανήκουμε στη Δύση, που "στην επανάστασή τους δε θα σπάσει ένα τζάμι" και που είναι τόσο χρήσιμα στο σύστημα, ΤΟΤΕ να την κάνουμε σιγά σιγά από την παρακολούθηση του μπλογκ.

Μου είναι αδιάφορο αν οι Συριζαίοι πρόλαβαν τους κουκουέδες και τους πήραν τα υπουργεία και αυτοί κλαίνε. Ας πάνε αλλού οι κουκουέδες να κλάψουν και οι συριζαίοι να τους κάνουν χαβαλέ. Αφήνω τη σιχασιά για όσους κάνουν διατεταγμένη υπηρεσία και είναι τόοοοοσο άνθρωποι του κινήματος που όλη μέρα γράφουν και από μια μαλακία κάθε λεπτό. Συνήθως επιπέδου βου και α βα.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2014 στις 11:01 μ.μ.

12.07 Δεν εχουμε να περιμενουμε κατι. Μεσα στον λαο ειμαστε παλευουμε για το δυναμω μα της ΛΑ ΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Για αλλαγη ταξης στην εξουσια. Εσεις φορεστε τα κουστου μια για υπουργοι και περιμενετε ΠΑΝ

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2014 στις 11:39 μ.μ.

7.26 υπουργεια στον καπιταλισμο ευχαριστουμε δεν θα παρουμε. Οποιος θελει να κανει διαχειρηση ας παει. ΠΑΝ

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2014 στις 7:08 π.μ.

7:26 εσύ που δεν είσαι ρεφορμιστής, μας λες σε πια οργάνωση είσαι;
Επίσης μας δείχνεις ένα κείμενό σου να δούμε αν είσαι κάτι πιο περίπλοκο από β+α βα;
Τρίτο παρακολουθείς τα θέματα του μπλογκ ή τους διαλόγους; Θεωρείς αναντίστοιχο το επίπεδο; Αν δεν υπήρχαν οι διάλογοι, το μπλογκ θα ήταν μια χαρά;

Κυρίως όμως θέλω την επαναστατική σου οργάνωση, αν έχεις την διάθεση να μου κάνεις την τιμή φυσικά.

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2014 στις 9:34 π.μ.

@7.26
Τελικά αποφάσισες; Είσαι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ή της ξεπουλημένης αριστεράς για υπουργεία και δόξες ως πρόεδροι της Κομισιόν; Γιατί το ξεκινάς με .... παράπονο ότι σύριζα και ΚΚΕ μονοπωλούν την κουβέντα- και ποιος απαγόρευσε σε κάποιους άλλους απ' τα άλλα κόμματα να γράψουν σχόλια και να πάνε την κουβέντα αλλού; άλλωστε το θέμα της ανάρτησης είδες ποιο είναι; μήπως πάλι γράφεις μπούρδες;- αλλά στο τέλος σου "βγαίνει", δεν αντέχεις, το αντιΚΚΕ σου σύνδρομο. Το είχε πει κι ο Σαίξπηρ. Αυτοί που έχουν φύγει από μια ιδεολογία, είναι οι μεγαλύτεροι διώκτες της, κύριε πρώην ΚΚΕ. Εγώ όμως προσωπικά δεν μπορώ να σε βοηθησω στο πρόβλημά σου. Δεν είμαι ψυχίατρος.
Τώρα αυτό με το "είναι απαράδεκτο οι απεργοί να εκβιάζουν την κυβέρνηση" φαντάζομαι ότι το λες για τις απεργίες φαντάσματα που υπάρχουν στα χαρτιά γιατί δεν τις κάνετε ούτε εσείς που τις προτείνετε. Είσαι και χατζηαβάτης τι να σου κάνω;

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2014 στις 5:46 μ.μ.

Μπα...έχει ένα επίπεδο, δεν απαντάει.
Όπως ακριβώς δεν απαντάς λοιπόν ανώνυμε, έτσι και μην μας διαβάζεις.
Βλέπεις; Δεν είναι πολύ δύσκολο ε;

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2014 στις 6:14 μ.μ.

7.26 υπουργεια στον καπιταλισμο ευχαριστουμε δεν θα παρουμε. Οποιος θελει να κανει διαχειρηση ας παει. ΠΑΝ !!!!

πολιτικα ψευτη ΠΑΝ με το φλωρακη το 89-90 πηρατε και ξαναπηρατε υπουργεια!! τουμπεκα λοιπον οσια παρθενα

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2014 στις 10:31 μ.μ.

6.14 Καμμια τουμπεκα ολα ξεκαθαρα. Με βαση το προγραμμα του 10ο συνεδριου το 1978 που μιλαγε για ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ το 1989 φτιαχτηκε ο συνασπισμος της αριστερας και της προοδου με την ΕΑΡ. Γ.Γ ΤΟΥ ΚΚΕ ΗΤΑΝΕ Ο Γ. ΦΑΡΑΚΟΣ. Ο συνασπισμος λοιπον πηρε αστικα υπουργεια με υπουργους ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΚΟΥΒΕΛΗ. Απο το 1996 στο 15ο συνεδριο το ΚΚΕ καταργησε τα ΣΤΑΔΙΑ. αυτο λοιπον που σε στεναχωρει δεν ειναι τη καναμε τοτε αλλα γιατι δεν κανουμε το ιδιο σημερα με τον συριζα. λυπαμαι αλλα δεν μπορω να σε βοηθησω ΠΑΝ

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2014 στις 10:36 μ.μ.

6:14 μ.μ.
Πώς φαίνεται ότι είσαι άξιο παιδί των αυριανιστών και του Κουρή. Ο Συνασπισμός είχε τότε τα υπουργεία κι όχι το ΚΚΕ. Κι επειδή φίλε ακριβώς βλέπουμε τι πάθαμε εκείνη την εποχή, να μας ρίχνουν συνέχεια το φταίξιμο για την λούμπα που είχαμε πέσει,-όχι ότι δεν φταίξαμε, δεν έπρεπε ποτέ να γίνει εκείνη η συνεργασία με τους οπορτούνες,- ΒΑΛΑΜΕ ΜΥΑΛΟ. Αυτό δε μας συγχωρείτε, το ότι σας καταλάβαμε και δεν την ξαναπατάμε. Πρόβλημά σας.

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2014 στις 10:45 μ.μ.

@Ανώνυμε 6.14, ή είσαι ανημέρωτος ή συκοφαντείς συνειδητά. Γιατί το 89-90, τα υπουργεία τα πήραν τα στελέχη σας του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝ τότε. Να γράφεις όλη την αλήθεια. Ολα αυτά τα στελέχη, που ευτυχώς διώξαμε τότε κλωτσηδόν από το ΚΚΕ και που σήμερα με περίσσιο θράσος κουνάν το δάκτυλο στους κομμουνιστές. Μανώλης

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2014 στις 6:34 π.μ.

6.14
Για πες μας τα ονοματα των κομμουνιστών που πήραν υπουργεία τότε! Να δούμε και τι κάναν αμέσως μετά απ' τη διάλυση του μετώπου του συνασπισμού! Με ποιους πήγαν δηλαδή!!

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2014 στις 7:55 μ.μ.

ΠΑΝ:
Γ.Γ ΤΟΥ ΚΚΕ ΗΤΑΝΕ Ο Γ. ΦΑΡΑΚΟΣ. το 1989-1990. και λοιπον;
ο φλωρακης τι ρολο επαιζε;

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2014 στις 7:57 μ.μ.

6:34
για πες μας το ονομα του γραμματεα που εκανε υπουργο το δραγασακη. ουστ ρε κουτοπονηρε απο δω. τριζουν υα κοκαλα του καπου και του γραψα ξεφτιλα

Ανώνυμος
26 Ιουνίου 2014 στις 1:58 π.μ.

7.57
Σιγά μεγάλε, μην ταράζεσαι. Ποιον γραμματέα θες; του συνασπισμού που τότε έκανε υπουργό το Δραγασάκη; Γιατί ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΆ ΚΙ ΑΣ ΚΆΝΕΙΣ ΤΟΝ ΨΟΦΙΟ ΚΟΡΙΟ ότι τότε το ΚΚΕ ήταν στο Συνασπισμό. Για τον Καπο απ' ό,τι ξέρω ξαναπροσέγγισε το κόμμα αργότερα. Για το Γράψα δεν ξέρω, αλλά απ' ό,τι καταλαβαίνω ακολούθησε το δρομο του. Ο Δραγασάκης απ' ό,τι ξέρεις κι εσύ πέρασε στο Συνασπισμό.
Ποιο είναι το πρόβλημά σου όμως; Γιατί αυτό το μένος με το Φλωράκη; Τελικά τι τρέχει μ' αυτό το ΚΚΕ που όλοι όσοι φύγατε απ' αυτό το βρίζετε αλλά και όλοι το ονειρεύεστε και το διεκδικείτε; Το ΚΚΕ ανήκει στα μέλη του. Αν είστε αρκετοί όλοι εσείς που το διεκδικείτε πείστε τα μέλη του να σας ακολουθήσουν. Μου θυμίζετε τους Σταυροφορους και τους Μουσουλμάνους που σκοτώνονταν για την Ιερουσαλήμ χωρίς κανείς να ρωτάει το λαό της πού θα ήθελε να ανήκει.

Ανώνυμος
26 Ιουνίου 2014 στις 10:56 π.μ.

Να όμως που η Δημάρ σύμφωνα με δημοσιεύματα συζητάει την πρόταση του Σύριζα. Να σκάσετε απ' τη ζήλια σας ΚΚΕδες. Η αριστερά της Εφτύνεις συμπαρατάσσεται με το Σύριζα.Κι αν μετανοήσουν κι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ποιος τους πιάνει; Κυβέρνηση στο πιτς φιτίλι θα κάνουν.

Ανώνυμος
26 Ιουνίου 2014 στις 3:30 μ.μ.

7.57 ειναι απλο ρε παιδι μου. ο ΦΑΡΑΚΟΣ ητανε Γ.Γ τοτε. οσο για τον σ. ΚΑΠΠΟ οταν ξεκουμπιστηκατε ξαναγυρισε στο ΚΚΕ. για τους αλλους ν\με τον γραψα ξερογλειφονται σημερα για συνεργασια με τον σφυριζα. Για αυτο σου λεω αστα δεν τσιμπαμε

Ανώνυμος
26 Ιουνίου 2014 στις 3:35 μ.μ.

1.58 το προβλημα τους ειναι απλο. Χασανε το 13ο συνεδριο το 1991 και το βασικοτερο απο το 15ο συνεδριο το 1996 το κομμα καταργησε απο το προγραμματα τα πολιτικα μετω πα και αντιμετωπιζει τον οπορτουνισμο σαν αυτο που πραγματικα ειναι σαν εχθρο. Εδω ειναι ολος ο καημος τους δεν πειραζει ομως ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

banksy_figure
27 Ιουνίου 2014 στις 11:43 π.μ.

Χωρίς άνοιγμα της συμμαχίας δεν μπορεί να γίνει η μεγάλη ανατροπή.Το θέμα είναι τώρα ποια συμμαχία.Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα έφερνε τα πάνω κάτω παγκοσμίως θα έκανε την ΕΕ να βλέπει εφιαλτες τους λαούς με μπροστάρη το δικό μας να επιβιώνει και να αναθαρρεύει.

Το ΚΚΕ όμως δεν θέλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε μπορεί και ο χρόνος χάνεται...Και χάνετε ο χρόνος για την εργατική τάξη και το λαό.

Οι συμμαχίες θα γίνουν πρέπει να γίνουν αναγκαστικά θα γίνουν προς τα κεντροαριστερά γιατί υπάρχει και χειρότερο σενάριο να γίνουν προς την λαική δεξιά και αυτό θα είναι εξ αντεικειμένου καταστροφικό,όσο και αν η τελευταία καλωπίζεται με το θολό περιεχόμενο της εθνικής ενότητας.

Η συμμαχία με τη κεντροαριστερά σε ΠΡΩΣΟΠΑ,αφου αναγκαστικά δεν υπάρχει άλλη λύση δεν πρέπει να είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ και για αυτό το λόγο συμφωνώ με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή και για τους μεγάλες αγώνες που έρχονται για τη ΔΕΗ να αναγάγει τη ριζοσπαστική αυτή συμμαχία σε βαρόμετρο για τη συνέχεια.

Πρέπει λοιπόν να αναρωτηθούν όλοι which side are you on?

Ανώνυμος
27 Ιουνίου 2014 στις 5:20 μ.μ.

@11:43 π.μ.
E, ας γίνουν κεντροαριστερά, το ΚΚΕ όμως μη το λογαριάζετε. Και μετά ο καθένας ας αναλογιστεί which side are you on? Με τον ελληνικό λαό ή με τα μονοπώλια και την ΕΕ;

Ανώνυμος
27 Ιουνίου 2014 στις 8:45 μ.μ.

11.43 Ολα αυτα ειναι φουμαρα. οποιος θελει να παλεψει για την ανατροπη του καπιταλισμου στην ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ειναι καλοδεχουμενος σε ταξικη βαση χωρις να ειναι κομμουνιστης με στοχο αλλαγη ταξης στην εξουσια. ολα τα υπολοιπα ειναι μια τραγωδια για τον λαο. Στην ΔΑΝΙΑ παιρνανε τα χει ροτερα αντεργατικα μετρα απο αριστερη κυβερνηση

Ανώνυμος
27 Ιουνίου 2014 στις 9:03 μ.μ.

11.43 Αφου το συμφωνεις οτι κανετε ζημια στην εργατικη ταξη αφηστε τα παραμυθια γιατι εχετε βαρυτατες ευθυνες για αυτο το εγκλημα

ΣΒΑΝ
27 Ιουνίου 2014 στις 9:29 μ.μ.

8.45 Ολα αυτα ειναι φουμαρα. οποιος θελει να παλεψει για την διατιρηση της γραφοιοκρατειας στην ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ειναι καλοδεχουμενος σε ταξικη βαση σαν την προλετ αρια σ. Καννέλη χωρις να ειναι κομμουνιστης αρκι να ειναι ΚΚΕ με στοχο διατηριση ταξης στην εξουσια του κομ ματος. ΣΒΑΝ

Ανώνυμος
27 Ιουνίου 2014 στις 9:31 μ.μ.

Δηλαδή μας δουλεύτε και ανοιχτά τώρα....

Ο Φαράκος ως ΓΓ έκανε το μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ Δραγασάκη υπουργό και ο Φλωράκης τι έκανε τάχα?
Θέλετε να μας πείτε πως δεν ήταν σύμφωνος?

Έχετε πλάκα ρε σταλινάκια τελικά!

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2014 στις 12:10 π.μ.

9.31 Εσυ μας δουλευεις αλλα δεν πειραζει. Αυτες ητανε οι αποφασεις του 12ου συνεδριου του 1987 εποχη περεστρο ικα. οπως καταλαβαινεις υπαρχει δημοκρατικος συγκεντρωτισμος. το οτι διαφωνουσε το απεδειξε με την κατοπινη πορεια του που εμεινε στο κομμα μετα το 1991. Συμπερασμα. πολυ καλα κανανε και μεινανε στο κομμα ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ Και οι αλλοι που διαφωνησανε σωσανε το ΚΚΕ ξεβρωμισαμε το 1991 και σημερα ειμαστε εδω εχοντας καταργησει τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΟ 1996. Εκει ειναι ολο ο πονος σας γιατι δεν γινινται ξανα τα ιδια. υπομονη και κουραγιο ΠΑΝ

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2014 στις 12:54 π.μ.

ΣΒΑΝ ή 9.31
Καρφί στο μάτι σου έχει γίνει το ΚΚΕ παπαγαλάκι. Χαιρομαστε.

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2014 στις 10:09 π.μ.

12.54 Ειναι καλο παπαγαλακι τρωει και καναβουρι αλλα εχει τρελαθει στα νευρα

ΣΒΑΝ
28 Ιουνίου 2014 στις 12:06 μ.μ.

12.54 Εχις δικειο. ζηλευο τιν ανταλαντ ευτη στασι του και την τερ αστια επιρ ροη του στο εργατικο κηνημα

Κατω οι ΕΣ ΕΡΟΙ και οι ΜΕΝ ΣΕΒΙΚΟΙ
Ζητω ο ογκολιθος σκεψις ΠΑΝ ο Μπακαουκας

ΥΕΝΕΔ
28 Ιουνίου 2014 στις 4:02 μ.μ.

Αφού η κουβέντα πήγε στο '89 και αφού το ΚΚΕ έκανε την αυτοκριτική του γι'αυτό, γιατί δεν προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με την Ανταρσύα που φτιάχτηκε από πρώην συντρόφους που διαφώνησαν με την επιλογή της συγκυβέρνησης;
Επίσης, αφού το ρολόι του ΚΚΕ πήγε στο 1956 θεωρώντας ότι τότε ξεκίνησαν τα στραβοπατήματα του σοσιαλισμού στη Σοβ.Ενωση, γιατί δεν προσπαθούν να προσεγγίσουν το ΚΚΕ-μλ και το μλ-ΚΚΕ που φτιάχτηκαν από πρώην συντρόφους που από την αρχή είχαν υποστηρίξει αυτή τη θέση;
Αν θέλει το ΚΚΕ να πείσει ότι δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο πέρα από την πολιτική του επιβίωση, πρέπει να κάνει βήματα προς μια συμμαχία. Αν ο συριζα του φαίνεται εντελώς ξεπουλημένος, μπορεί να προσπαθήσει να φτιάξει μια συμμαχία αντικαπιταλιστική, η οποία θα συσπειρώσει όλα τα κομμάτια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και η οποία θα είναι απολύτως χρήσιμη

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2014 στις 6:00 μ.μ.

12.03 Δεν τσιμπαω. Τα πραγματα ειναι απλα. Αποφαση του 12ου συνεδριου με τον ΦΑΡΑΚΟ επικεφαλη στην φραξια που ειδη ειχε σχηματιστει και ετοιμαζοτανε για την γενικη εφοδο. οσοι διαφωνουσανε πολυ καλα κανανε και πειθαρχησανε ετσι ωστε το 1991 το ΚΚΕ σωθηκε απο την καταστροφη. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ΠΑΝ

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2014 στις 6:09 μ.μ.

4.02 ο σ. ΚΑΠΠΟΣ που αποχωρησε το 1989 απο το ΚΚΕ διαφωνοντας με την δημιουργια του συνασπισμου και την συμμετοχη σε αστικη κυβερνηση οταν μετα το 1991 το ΚΚΕ αρχισε να αποκατηστηση τα επαναστατικα χαραχτηριστικα του ηρθε παλι διπλα στο κομμα γιατι πραγματικα ειχε διαφωνησει για αυτους τους λογους. πραγματικα η αφετηρια της οπορτουνιστικης στροφης ειναι το 1956 αποκατασταθηκε ο σ. Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και ουτε σε αυτο υπαρχει πλεον προβλημα ΠΑΝ

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2014 στις 6:16 μ.μ.

12.06 ο πανικος δεν ειναι καλος συμβουλος. υπομονη να εχεις ακομα δεν εχετε παθει τιποτα η τραγωδια ειναι μπροστα εχει να πεσει πολυ γελιο ΠΑΝ

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2014 στις 6:43 μ.μ.

4.02 Και να σου θυμισω οτι Η ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ υπαρχει οποιος πραγματικα θελει να παλεψει εναντιον του καπιταλισμου για ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑ ΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ειναι καλοδεχουμενος. Αυτο που εσυ λες οδηγει απο αλλο δρομο σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια. Και αυτο δεν θα γινει οσο και να χτυπιεσε ΠΑΝ

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2014 στις 6:57 μ.μ.

ΥΕΝΕΔ αληθεια δεν μου ειπες η ανταρσυα τη δουλεια ειχε στην συγκεντρωση με τον τσιπρα. ητανε σε αντικαπιταλιστικα πλαισια αυτο.

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2014 στις 11:51 μ.μ.

@ Σβαν και 12.03
Ε, να, αυτά μας γράφεις και βγαίνει ο 22 Ιουνίου 2014 - 7:26 μ.μ. και μιλάει για συνομιλίες επιπέδου β και α μας κάνει βα. 7.26 μην παίρνεις παραδειγμα απ' τον Σβαν ή 12.03 σε παρακαλώ. Οι χρυσαυγίτες είναι σαν τις κατσαρίδες. Τρυπώνουν παντού. Κι άμα λάχει να πούμε παριστάνουν κι ότι ανήκουν σε άλλους χώρους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger