Home » , » Για την προβοκάτσια των φασιστών της ΧΑ ενάντια στους εργαζόμενους στη Χαλυβουργία

Για την προβοκάτσια των φασιστών της ΧΑ ενάντια στους εργαζόμενους στη Χαλυβουργία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 | 11:25 π.μ.

Παναγιώτης Μαυροειδής 
πηγή: aristeroblog.gr
 
Αγανάκτηση και οργή προκάλεσε στους εργαζόμενους το βίντεο που εμφανίζει εκπροσώπους της φασιστικής Χρυσής Αυγής να παριστάνουν τους αλληλέγγυους στους απεργούς της Χαλυβουργίας και να φωτογραφίζονται μάλιστα με τον πρόεδρο του σωματείου.
 
Σε κάθε πράγμα πρέπει να ξεχωρίζουμε τις  ειδήσεις από τις εντυπώσεις. Τις εντυπώσεις λοιπόν, τις έχασε το ΠΑΜΕ,  που χρεώνεται την ανοχή στην παρουσία των φασιστών.
 Οι  ειδήσεις ωστόσο-και αυτές είναι πολλές-  βρίσκονται στην Χρυσή Αυγή.
 
Η Χρυσή Αυγή: κατά των απεργών  και τοπικά και κεντρικά!
 
 Η ΧΑ πήγε στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ  στις 17/2/12. Δηλαδή  110  περίπου μέρες  μετά από το ξεκίνημα της απεργίας των εργατών  στις 31/10/11, όταν η ιδιοκτησία προχώρησε σε απολύσεις 34 συναδέλφων τους, χωρίς ειδοποίηση, χωρίς αιτιολογία.
 
Τι στάση είχε η ΧΑ όλο αυτό το διάστημα;
 
 Ήταν ξεκάθαρα ενάντια σε αυτό τον αγώνα, συκοφαντώντας το σωματείο και επιχειρώντας πρόστυχα να αντιπαραθέσει τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου,  με αυτούς στο Βόλο.
 
Με ανακοίνωση της ο Πυρήνας Βόλου της ΧΑ,  στις 19/12/11, με τίτλο: ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ-Η νέα PIRELLI? υπεράσπιζε απόλυτα τον βιομήχανο Μάνεση και ξερνούσε προστυχιές κατά των εργαζομένων.
 
‘’Η πρόταση της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» προς τους εργαζομένους ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά. Ασφαλώς, είναι απολύτως δυσάρεστο να μειώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων, ωστόσο το περιορισμένο χρονικό διάστημα ισχύος του πενταώρου αποδεικνύει ότι η εργοδοσία δεν επιθυμεί να προβεί σε απολύσεις, εν όψει μάλιστα της διαφαινόμενης εντός του 2012 επανέναρξης των έργων κατασκευής στις εθνικές οδούς, που πιθανότατα θα δώσει πρόσθετο αντικείμενο εργασιών στις Χαλυβουργίες’’.
 
Η έγκαιρη αποκάλυψη και καταδίκη του αντεργατικού ρόλου του φασιστικού εκτρώματος, τους προκάλεσε πραγματικό πανικό. Τους ανέτρεψε τα σχέδια και άρχιζαν να μαγειρεύουν νέες τακτικές. Συνδυασμούς κωλοτούμπας αλά Καρατζαφέρη, αλλά και ευκαιρίες για εκβιασμούς και εκφοβισμούς κατά των απεργών, όταν αυτοί θα ήταν πιο αδύνατοι.
 
Στις 11/1/2012 η ΧΑ σε νέα ανακοίνωση τους, 20 ολόκληρες μετά θυμήθηκαν να διευκρινίσουν ότι:
’ η άποψη των συναγωνιστών μας του πυρήνα Βόλου για το θέμα της απεργίας των χαλυβουργών, κείμενο το οποίο εξέφραζε και την θέση της πλειοψηφίας των εργατών της συγκεκριμένης βιομηχανίας στον Βόλο και το οποίο δεν αποτελούσε την ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΡΑΜΜΗ της Χρυσής Αυγής’’.
 
Και ποια ήταν λοιπόν η ‘’επίσημη θέση’’ των οπαδών του ναζισμού;
 
Πουθενά, μα πουθενά δεν εκφράζεται καμία συμπαράσταση στους απεργούς και καταδίκη του βιομήχανου Μάνεση που εν τω μεταξύ έχει κάνει και άλλες απολύσεις. Αντίθετα, το μόνο συγκεκριμένο που γράφει η ανακοίνωση είναι το εξής:
 
‘’Αυτοί που σπρώχνουν τα πράγματα στα άκρα, μη λογαριάζοντας ότι μπορούν να βρεθούν οι εργάτες χωρίς δουλειά, είναι το ΚΚΕ και οι αριστεριστές’’.
 
Δεν σπρώχνει λοιπόν τα πράγματα στα άκρα (και στην ανεργία, στη φτώχεια και την πείνα, λέμε εμείς) η εργοδοσία, αλλά ‘’το ΚΚΕ και οι αριστεριστές’’. Αλλά, ως γνωστόν, οι τελευταίοι, δεν  είναι κάποιοι λίγοι πρωτοπόροι άνθρωποι, ενώ οι απεργοί που αποφασίζουν δημοκρατικά την απεργία τους είναι 100άδες.…
 
Διαψεύδουν λοιπόν  την ..διάψευση τους και για δεύτερη  φορά, επίσημα πλέον,  στηρίζουν το Μάνεση,  κάνοντας επίθεση στην απεργία.
 
Η απεργία σε μια κρίσιμη φάση-Οι φασίστες καραδοκούν
 
Στην τελευταία  Γενική Συνέλευση  του σωματείου (πριν την παράσταση  των φασιστών),  50 περίπου εργαζόμενοι   ψήφισαν  ενάντια στην συνέχιση της απεργίας, μειοψηφώντας. Ωστόσο το ζήτημα έχει τεθεί. Ο εργοδότης είναι σε αντεπίθεση. Έχουν ενεργοποιηθεί οι γνωστοί μηχανισμοί ‘’πειθούς’’, για όποιον έχει μια στοιχειώδη γνώση από εργοδοτική παρέμβαση, ειδικά σε περιόδους κρίσης και παρατεταμένης απεργίας.
 
Αυτή η δύσκολη στιγμή θα ερχόταν. Δυστυχώς, από την άλλη πλευρά, σε μια στιγμή που ήταν  ανάγκη να διευρυνθεί η εργατική αλληλεγγύη, δεν πάρθηκαν οι  αναγκαίες πρωτοβουλίες ευρύτερου συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων αγωνιζόμενων χώρων, στην περιοχή και γενικά. Περιορίστηκαν, χωρίς λόγο, αλλά και με κόστος για την απεργία και το σωματεία, στο πλαίσιο του ΠΑΜΕ, παρά το γεγονός ότι συνδικαλιστικές  και πολιτικές τάσεις πέραν του ΚΚΕ, ως όφειλαν,  προσπέρασαν μικροψυχίες και υπολογισμούς και στήριξαν μαχητικά τον αγώνα των χαλυβουργών.
 
Σε μια τέτοια στιγμή, οριακή για την απεργία, εμφανίζεται το κλιμάκιο των κουρεμένων της ΧΑ έξω από το εργοστάσιο. Σε μια στιγμή χωρίς συμπαραστάτες εργάτες, χωρίς αριστερούς και κομμουνιστές αλληλέγγυους απέξω και αυτό ας προβληματίσει.
 
Τι πήγαν να πουν;
 
‘’Από την πρώτη μέρα σταθήκαμε στο πλευρό σας με επίσημες ανακοινώσεις, σταθήκαμε στο πλευρό σας. Ζητάμε συγνώμη που καθυστερήσαμε να έρθουμε εδώ, αλλά είμαστε και εμείς εργαζόμενοι και δεν μας το επέτρεπαν οι συνθήκες’’.
 
Ατέλειωτα ψέματα σε μια μικρή φράση!
  • Ποτέ δεν στάθηκαν στο πλευρό των απεργών, πόσο μάλλον ‘’από την πρώτη μέρα’’.
  • Και η τοπική (ευθέως) και η κεντρική (έμμεσα και προσεκτικά) ανακοίνωση της ΧΑ, επιτίθενται στην απεργία και σε όσους τη στηρίζουν.
  • Το σόι δουλειά είναι αυτοί που κάνουν και δεν μπορούν να πάνε, όταν οι απεργοί είναι 24 ώρες στο εργοστάσιο; Ή δεν κλείνουν ποτέ αυτά τα γυμναστήρια;
Στην πραγματικότητα, η παρουσία της ΧΑ έξω από την ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ,  ήταν μια σκληρή υπενθύμιση πως ο ταξικός και πολιτικός αντίπαλος είναι εδώ και θα περάσει στην αντεπίθεση.
 
Η ΧΑ πήγε όχι για να συμπαρασταθεί, αλλά για να τρομοκρατήσει, αλλά και να εκθέσει πολιτικά τους απεργούς και τους αλληλέγγυους της απεργίας.
 
Τα τρόφιμα που μοίρασε, είχαν ένα σύνθημα πάνω: ‘’Ψηφίστε Χρυσή Αυγή, για να ξεβρομίσει ο τόπος’’.
 
Το λιγότερο είναι να τους πούμε πως είναι γελοίοι όταν  πάνε να ψαρέψουν ψήφους από εργάτες που πεινάνε.
 
Το σοβαρότερο, είναι να συνειδητοποιήσουμε πώς όταν μιλούν για ‘’ξεβρώμισμα’’ έτσι σκόπιμα αόριστα, δεν εννοούν μόνο τους μετανάστες εργάτες, αλλά τους εργάτες σε πολιτική δράση για τα δικαιώματα τους. Αυτή ήταν πάντα η ουσία του φασισμού. Η επικέντρωση σε ‘’μισητές’’ μειονότητες, που σκόπιμα κατασκευάζονται ως τέτοιες μέσα από μαύρη προπαγάνδα και στερεότυπα, είναι η μέθοδος για να γίνει αποδεκτή η φασιστική ιδεολογία.
 
Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως η ΧΑ εμφανίστηκε με λίγους ανθρώπους σε ένα απεργιακό χώρο, που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ έχουν συγκροτήσει ως κάστρο τους, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση στο Σωματείο και σχετική προετοιμασία. Η πραγματοποίηση μιας επίσκεψης τρομοκράτησης των απεργών από κοινούς μαχαιροβγάλτες και μάλιστα με παρουσία και αντιφώνηση του προέδρου του σωματείου,  αποτελεί ένα χτύπημα και στο σωματείο και στους απεργούς. Με ευρύτερες αρνητικές επιπτώσεις. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για αυτό στο ΠΑΜΕ, είναι σοβαρές και πρέπει να αναληφθούν με γενναίο και αυτοκριτικό τρόπο. Άλλωστε, αυτός ο χώρος πρωτίστως  προβοκαρίστηκε άγρια από τους φασίστες.
 
Για τους εργάτες, τους ανέργους, τους νέους δεν υπάρχουν διλλήματα: Αλληλεγγύη στους απεργούς χωρίς όρους και όρια! Η φασιστική τρομοκράτηση  και ψευδολογία, θα πέσει στο κενό.
 
Για τους κομμουνιστές, υπάρχουν συναγερμοί που πρέπει να σημάνουν. Δεν παίζει κανείς ασυλλόγιστα με τον ταξικό και πολιτικό αντίπαλο. Το εργατικό κίνημα, έχει υπόβαθρο τα υλικά συμφέροντα, αλλά συγκροτείται και στη βάση απελευθερωτικών αξιών. Όποιος πρόχειρα αντιμετωπίζει τους αξιακούς ιδεολογικούς διαχωρισμούς από την αστική πολιτική, στο όνομα της ‘’καθαρής ενότητας’’  του λαού ή της ‘’σωτηρίας της πατρίδας’’ γενικά, θα βρεθεί δεμένος πριν το καταλάβει.
 
Η πρόταση αγώνα και ανατροπής της αριστεράς, δεν είναι μια μάχη συμφερόντων και επιβίωσης, χωρίς πρόσημο. Αντίθετα:
 
Έχει πρόσημο κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας, άρα κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, που αναπαράγει η ατομική ιδιοκτησία και ατομική ιδιοποίηση του παραγόμενου πλούτου
 
Έχει πρόσημο δημοκρατίας, ενάντια στην περιστολή των ελευθεριών και τον καταναγκασμό στον οποίο καταφεύγει ο σύγχρονος υπερ-αντιδραστικός καπιταλισμός στην εργασία, στην κοινωνική και πολιτική ζωή.
 
Έχει πρόσημο διεθνιστικό και αδελφοσύνης, ενάντια στην κατάρα της αλληλοεξόντωσης και αλληλοσφαγής των λαών, που προωθεί η εθνικιστική ιδεολογία και ο ιμπεριαλισμός.
 
Οι εποχή μας δεν επιτρέπει ‘’ευκολίες’’…
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:45 π.μ.

ρε ανυσοροποι τι χρεωνεται το παμε επιδη πηγαν οι φασιστες χεστικε η φοραδα στα αλωνη τετοιες μπουρδες γραφεται εχοντας τα αντικκκεδικα αντανακλαστικα στο φορτε σας αντεκαντε καποια αυτοκριτικη και αστε τα σαπια

Πν
20 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:15 μ.μ.

"Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως η ΧΑ εμφανίστηκε με λίγους ανθρώπους σε ένα απεργιακό χώρο, που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ έχουν συγκροτήσει ως κάστρο τους, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση στο Σωματείο και σχετική προετοιμασία".

Εχεις στοιχεια γι αυτα που ισχυριζεσαι? Αν ναι, καλως, και ανεφερε τις πηγες σου, αν οχι, τοτε το λιγοτερο που χρεωνεσαι ειναι φλυαρος τσαρλατανισμος της κακιας ωρας και σε τετοιες στιγμες!

20 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:43 μ.μ.

Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός του ότι η κίνηση αυτή της ΧΑ οδήγησε σε γκολ εις βάρος του ΠΑΜΕ. Δεν είναι όμως όλα "αντικκέδικα αντανακλαστικά" κι αν θέλουμε να είμαστε περήφανοι για τους αγώνες μας πρέπει να είμαστε και ειλικρινείς με τις αβλεψίες μας. Ωστόσο σ' ένα τέτοιας διάρκειας αγώνα θα γίνουν και λάθη. Όπου για μένα το μόνο λάθος ήταν το ότι ο Σιφωνιός αντιφώνησε την ομιλία των χρυσαυγιτών. Ούτε να τους διώξεις με τις κλωτσιές μπορείς, ούτε να τους απαγορεύσεις να μιλήσουν. Μπορείς δηλαδή, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα γινόταν στην πράξη (κι είμαι έξω απ' το χορό). Το ποιοτικό στοιχείο του γεγονότος βρίσκεται ωστόσο κυρίως στο ότι η εργοδοσία και η εξουσία ανεβάζουν στροφές ενάντια στην εργατική πρωτοπορία. Κι αυτή θα πρέπει να είναι πιο ψυλλιασμένη στο εξής.

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:16 μ.μ.

Φίλοι από το ΚΚΕ επί της ουσίας έχετε να πείτε κάτι ή μόνο φλυαρίες και μπούρδες;;

1. Οι χρυσαυγίτες πήγαν ως τέτιοι και έλαβαν την άδεια να μιλήσουν από το μικρόφωνο.

2. ΓΙΑΤΙ οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ δεν ανέφεραν πως η Χρυσή Αυγή έβγαλε εργοδοτική ανακοίνωση στο βόλο, η οποία στηρίζει ΑΠΟΛΥΤΑ τον Μάνεση εναντίον των απεργών;;;

3. ΓΙΑΤΙ οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ δεν ανέφεραν τη γενικότερη σύμπραξη ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ;;;

4. ΓΙΑΤΙ οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ δεν είπαν το απλούστερο: πως με στοιχεία αναρτημένα στο διαδίκτυο ο Μιχαλολιάκος και διάφορα πρωτοκλασάτα στελέχη των ναζί, είναι πράκτορες της ΚΥΠ;;;

5. ΓΙΑΤΙ σε πολλές περιπτώσεις οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ δεν διάβαζαν τις ανακοινώσεις των φορέων (σωματείων, Συνελεύσεων γειτονιών κλπ) από τη μικροφωνική, μα ούτε και άφηναν τους εκπροσώπους τους να τις διαβάσουνν, ενώ η χρυσή αυγή διάβασε επώνυμα και ανεμπόδιστα τα ψέμματά της;;

Θα απαντήσει κανείς σας σε αυτά τα υπαρκτά ερωτήματα;;;

ΓΙΑΤΙ τέλος το ΚΚΕ αρνείται να μπει σε μια διαδικασία συντονισμου με άλλες αριστερές δυνάμεις έτσι ώστε να μεγαλώσουν οι πιθανότητες νίκης της απεργίας των χαλυβουργών;;

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:28 μ.μ.

ΚΚΕδες τη πατήσατε και ζητάτε και τα ρέστα. Ως εδώ ο αντικομμουνισμός σας. Μη μιλάτε γιατί χειρότερα τα κάνετε.

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:40 μ.μ.

Αχ ρε κκεδες , απο οποιοδηποτε αλλο χωρο να υπηρχαν εκει ανθρωποι, αυτοι οι 'κυριοι' της ΧΑ θα φευγαν το λιγοτερο με ανοιγμενα κεφαλια.. Εσεις αυτο που κανατε ηταν να βγαλετε φωτογραφιες μαζι τους.. Ντροπη και ξεφτιλα

20 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:16 μ.μ.

Χοντρή ξεφτίλα του ΚΚΕ κι ας γκαρίζουν πιο πάνω οι Σταλίνες.

Αντί να τους καταχεριάσουν πήραν και τα γάλατα "ξεβρωμίξ" της ΧΑ.

Ρε συνέλθετε γαμώ το κόμμα μου γαμώ,έχετε χάσει εντελώς τη μπάλα.

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:55 μ.μ.

Δυστυχώς τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από μια απλή επίσκεψη της χρυσης αυγής στους χαλυβουργούς.

Είναι πιο σοβαρά διότι η ίδια η απεργία των χαλυβουργών βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Οι χαλυβουργοί είναι εξαντλημένοι και αυτό το γνωρίζει ο μάνεσης.

Η ίδια η τακτική του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ (το αναφέρω διότι αυτό είναι το μοναδικό συγκροτημένο πολιτικά κομμάτι εντός των απεργών) έχει φτάσει πλέον στα όριά της ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ την απεργία.

Οι αιτίες αρκετές:

1. Το ΚΚΕ σε αντίθεση με όσα θέλει να πιστέυουν οι άλλοι για αυτό, ΔΕΝ έχει κάποιοα συγκροτημένη τακτική που να συμβάλλει στη νίκη των εργατικών αγώνων. Αντιθέτως, η πάγια τακτική του να απομονώνει τους αγώνες που ελέγχει, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ με στόχο τη νίκη των αγώνων, είναι μια τακτική ήττας!!

2. Ενας εργατικός αγώνας του μεγέθους των χαλυβουργών, ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ εάν μείνει μόνος του και εάν το σωματείο δεν διαμορφώσει μια ευλύγιστη τακτική που ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ!

Το ΚΚΕ και άφησε τον αγώνα των χαλυβουργών μόνο του, ΚΑΙ δεν διαμόρφωσε ένα σχέδιο που να επιτρέπει την αξιοπρεπή υποχώρηση (ή τον αξιοπρέπή συμβιβασμό αν προτιμάτε) με την εργοδοσία, προκειμένου να διασώσει την ίδια την αντίληψη της δυνατότητας νίκης του αγώνας σε μια επιχείρηση.

Δεν αναφέρομαι στην συμπεριφορά του συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο διότι είναι κατάπτυστη, όμως δεν θα κρίνει αυτή την εξέλιξη της απεργίας.

Από την άλλη, Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ μαζί με πολλούς ανένταχτους, συνέβαλλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης των εργατών και της υπόλοιπης κοινωνίας, προτείνοντας έγκαιρα ένα σχέδιο συντονισμού του ταξικού εργατικού κινήματος, και ανοίγματος στην κοινωνική αλληλεγγύη, που όμως απορρίφθηκε από το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ με ολέθρια αποτελέσματα.

Η ίδια η μαζικότατη λαϊκή υποστήριξη στην απεργία, ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ να εγκαταλείψει την καταστροφική σεχταριστική γραμμή του, παρόλο που φάνηκε καθαρά πόσο αναγκαία για την απεργία είναι η εγκατάλειψη της κεντρικής γραμμής του ΚΚΕ.

Με΄σα σε όλα αυτά ήρθε και η χρυσή αυγή λοιπόν.

Να γνωρίζουμε όλοι;

1. Ο φασισμός και ο ναζισμός αρχίζουν να γίνονται λαϊκό ρεύμα ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ την ήττα των εργατικών αγώνων.

Μόνο εάν ηττηθεί ο εργαζόμενος και πειστεί πως ως εργαζόμενος με την ταξική έννοια του όρου δεν έχει καμμία ελπίδα να βελτιώσει ή/και να αλλάξει την ζωή του, μόνο τότε, και μέσα στην απόγνωσή του στρέφεται προς τον εθνικό προσδιορισμό του "έλληνα εργάτη".

Αυτή είναι η τελευταια ελπίδα για τον εργάτη: Να ενσωματωθεί μέσα στον εθνικό κορμό, ελπίζοντας πως ο έλληνας κεφαλαιοκράτης μέσα στην παντοδυναμία του, θα φροντίσει για τον έλληνα εργάτη, μιας και οι 2 είναι έλληνες...

Αφού ως εργάτης με την ταξική έννοια του όρου πείστηκε πως με τους ταξικούς αγώνες δεν αλλάζει τίποτα προς το καλύτερο, και οι κεφαλαιοκράτες βαθαίνουν την εξαθλίωση των εργατών, έχει μια τελευταία αυταπάτη, πως εάν ενσωματωθεί στον εθνικό κορμό του "όλοι είμαστε έλληνες" θα γλιτώσει από την εξαθλίωση...

2. Εδώ ακριβώς βρισκόμαστε τώρα και η Αριστερά πρέπει να βγάλει κρίσιμα συμπεράσματα: Οι εργατικοί αγώνες ΗΤΤΩΝΤΑΙ διαρκώς και το βιοτικό επίπεδο ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ! Και η ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Δεν είναι μακρία η στιγμή που ένα μαζικό κομμάτι της εργατικής τάξης μέσα στην απελπισία του, θα αναζητήσει αυτήν ακριβώς την ενσωματωση στον εθνικό κορμό, μπας και γλιτώσει την εξαθλίωση...

Συνεπως, η Αριστερά χρειάζεται επειγόντως να συμβάλλει στην αναστροφή αυτής της κατάστασης. Πως;

1. Κοινή δράση μέσα στο κίνημα χωρίς μικροηγεμονισμούς και σεχταρισμούς. τώρα!

2. ΄Ανάληψη κοινων΄πρωτοβουλιών ΚΕΝΤΡΙΚΑ και ΤΟΠΙΚΑ και ΚΛΑΔΙΚΑ (συνδιοργανώσεις αγώνων, κοινά πλαίσια κλπ).

3. ανοιγμα της συζήτησης ΚΑΙ για κοινή συμπόρευση ΚΕΝΤΡΙΚΑ (ακόμα και σε εκλογές), με την ΠΛΗΡΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ της κάθε μιας συνιστώσας.

ευχαριστώ, δεν θα πάρω!
20 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:06 μ.μ.

μια κριτική στο κείμενο του Π.Μ, εδώ:
άλλη μια προβοκάτσια λοιπόν

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:00 μ.μ.

Περαν απο τις παπαριες σας ο κοσμος χθες γυρισε την πλατη στα γκρουουσκουλα σας.
3 και ο κουκος
Μονο το Π.Α.ΜΕ το οργανωμενο ταξικο κινημα συσπειρωνει πλεον κοσμο.
Εσεις ..τωρα βραστε στο ζουμι σας !!

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:07 μ.μ.

Έχουμε και λέμε:κόμματα ,οργανώσεις συλλογικότητες της άλλης αριστεράς με το ζόρι αναγγέλονται και ποτέ δεν πιάνουν μικρόφωνο.Η ΕΛΜΕ της περιοχής καταγγέλεται απο το Ρ.Συναυλίες συμπαραστασης σαμποτάρονται αφού τις κάνουν οι άλλοι. Και τώρα αυτο.
Είστε τόσο σιγουροι ότι ο Σ. την πάτησε;
Λέτε να μην έχει μάθει τόσο καιρό ότι πρωτα πρέπει να φυλάγετε απο τους διπλανούς;Αυτοι που λένε ότι είναι αριστεροί δεν είναι πιό ύπουλοι και επικινδυνοι;

20 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:24 μ.μ.

Λαικισμός για προεκλογικούς λόγους!

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:32 π.μ.

TΟ Δ.Σ. του σωματείου των χαλυβουργών καταγγέλει την επίσκεψη της χρυσής αυγής.

«Το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας καταγγέλλει την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων ομάδων να προβοκάρουν, να συκοφαντήσουν και να αμαυρώσουν τον ηρωικό αγώνα μας."

Βγήκε ανακοίνωση. Διαχειρηστές της σελίδες αν μπορείτε ανεβάστε την.

Redpersonality
21 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:28 μ.μ.

Ανακοίνωση του σωματείου των εργαζόμενων στην «Ελληνική Χαλυβουργία»

«Το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας καταγγέλλει την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων ομάδων να προβοκάρουν, να συκοφαντήσουν και να αμαυρώσουν τον ηρωικό αγώνα μας.

http://mygranma.wordpress.com/2012/02/21/xalyvourgoivschrysiavgi/

Γιαννακουλης κωστας
22 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:52 π.μ.

''Η απεργία σε μια κρίσιμη φάση-Οι φασίστες καραδοκούν

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση του σωματείου (πριν την παράσταση των φασιστών), 50 περίπου εργαζόμενοι ψήφισαν ενάντια στην συνέχιση της απεργίας, μειοψηφώντας. Ωστόσο το ζήτημα έχει τεθεί. Ο εργοδότης είναι σε αντεπίθεση. Έχουν ενεργοποιηθεί οι γνωστοί μηχανισμοί ‘’πειθούς’’, για όποιον έχει μια στοιχειώδη γνώση από εργοδοτική παρέμβαση, ειδικά σε περιόδους κρίσης και παρατεταμένης απεργίας.

Αυτή η δύσκολη στιγμή θα ερχόταν. Δυστυχώς, από την άλλη πλευρά, σε μια στιγμή που ήταν ανάγκη να διευρυνθεί η εργατική αλληλεγγύη, δεν πάρθηκαν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες ευρύτερου συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων αγωνιζόμενων χώρων, στην περιοχή και γενικά. Περιορίστηκαν, χωρίς λόγο, αλλά και με κόστος για την απεργία και το σωματεία, στο πλαίσιο του ΠΑΜΕ, παρά το γεγονός ότι συνδικαλιστικές και πολιτικές τάσεις πέραν του ΚΚΕ, ως όφειλαν, προσπέρασαν μικροψυχίες και υπολογισμούς και στήριξαν μαχητικά τον αγώνα των χαλυβουργών.

Σε μια τέτοια στιγμή, οριακή για την απεργία, εμφανίζεται το κλιμάκιο των κουρεμένων της ΧΑ έξω από το εργοστάσιο. Σε μια στιγμή χωρίς συμπαραστάτες εργάτες, χωρίς αριστερούς και κομμουνιστές αλληλέγγυους απέξω και αυτό ας προβληματίσει...''
το αποσπασμα του αρθρου, και μαλιστα το επιχειρημα περι μικροψυχιες και υπολογισμων, δειχνει οτι ο λογω αρθρογραφος δεν εχει απ τα μεσα συμετασχει ή οργανωσει απεργια. για να ανακαλυπτει τις ευθυνες.
η χ.α στην συγκεκριμενη φαση κανει παρεμβαση στο εργατικο κινημα ταυτοχρονα με την επιθεση της αστικης ταξης και της πρωτης ρωγμης, δεν καταλαβαινω γιατι αφου μεχρι σημερα δεν εγινε κατορθωτο να μπουν σε παρομοιες απεργιες εργασιακοί χωροι πρωτογενους τομεα τι θα αλλαζε τα πραγματα αν ηταν 10,20,50 ατομα συμπαραστατες. το ζητημα ειναι οι εργατες και εργαζομενοι αν θα μπορεσουν να διακρινουν την αντιφαση της πολιτικης της χ.α και να αποριψουν την πολιτικη της αστικης ταξης. αυτό θα φανει το επομενο διαστημα με τις γενικες συνελευσεις και την συμμετοχη η οχι των εργαζομενων. ο αρθρογραφος ας δειξει με το δακτυλο τι εχει να αντιπροτεινει ως ταξικο πρωτοβαθμιο και ελπιδοφορο. κριτικη εκ του ασφαλους χορτασαμε συντροφοι και μη.

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:00 μ.μ.

Ας λάβουμε κάτι σοβαρό υπ' όψιν μας.Η "επίσκεψη" της Χ.Α. έγινε εντελώς αιφνιδιαστικά χωρίς καμιά ειδοποίηση.Εκτός από αυτό ο αριθμός των φασιστών (30 περίπου) ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος των απεργών που βρίσκονταν στο εργοστάσιο εκείνη την ώρα.Πως λοιπόν να τους διώξουν εκείνη την ώρα?Ηταν εφικτό?Επίσης το βίντεο έχει τραβηχτεί από τη Χ.Α. και είναι μονταρισμένο.Δε μπορούμε λοιπόν να το δεχτούμε ως "τεκμήριο".Σιγουρα ήταν μια δύσκολη στιγμή και ο χειρισμός ήταν δύσκολος.Απο την άλλη στο μικρό απόσπασμα του Σιφωνιού δε βλέπουμε καμία προσπάθεια απονομής "ευσήμων" στην Χ.Α.Πρεπει να δουμε λοιπόν το συγκεκριμένο συμβάν κάτω από το πρίσμα της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής στην οποία συνέβη.Εκτός και αν κάποιοι νομίζουν ότι ο Συφωνιός είναι ο Τσακ Νόρις και μπορεί να διώξει 30 άτομα σε χρόνο dt.Είπαν οι Χ.Αύγουλοι τις μαλακίες τους άφησαν και 2 κουτιά λάδι και ένα κουτι σοκοφρέτες (αυτό θα πει καρμυριά και τσιγκουνιά) και έφυγαν.Το σίγουρο όμως είναι ότι άλλη ευκαιρία τετοιου αιφνιδιασμού δε θα υπάρξει ξανά.Και σε τελική ανάλυση ανάγοντας τόση βαρύτητα σε ένα τέτοιο περιστατικό δίνουμε την εντύπωση στη Χ.Α. ότι έκανε κάτι σπουδαίο.Μια τρύπα στο νερό έκανε όπως πάντα.Η αδυναμία της να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με το κίνημα είναι ξεκάθαρα.Τζάμπα οι μισθοί από την ΕΥΠ και και το χαρτζιλίκι από το Μάνεση....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger