Home » » Μύνημα που απέστειλε η Κομμουνιστική Ανανέωση στο Κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης της Ιταλίας

Μύνημα που απέστειλε η Κομμουνιστική Ανανέωση στο Κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης της Ιταλίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 | 8:50 μ.μ.

Σύντροφοι,

Σας στέλνουμε το Μύνημα που απέστειλε η Κομμουνιστική Ανανέωση στο Κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης της Ιταλίας, με αφορμή τις Διαδηλώσεις Συμπαράστασης στον Ελληνικό Λαό και στη χώρα αυτή, το περασμένο Σάββατο.
_________________

Αδέρφια!

Όσο η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, τόσο στη χώρα μας βρισκόμαστε μπροστά σε νέες δραματικές εξελίξεις.

Η σχέση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης με την κρίση χρέους στην Ελλάδα (αλλά και στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία αλλά και σε άλλες  χώρες αργότερα) είναι πια φανερή. Το οικονομικό βάρος της χώρας μας στην παγκόσμια (αλλά και στην Ευρωπαϊκή) οικονομία είναι μηδαμινό, εντούτοις βλέπουμε ότι το σύνολο της διεθνούς κεφαλαιοκρατίας ασχολείται με την Ελληνική κρίση χρέους δίνοντας την εντύπωση ότι παίζει κομβικό ρόλο στην παγκόσμια κρίση. Γιατί συμβαίνει, όμως, αυτό;

Παρακολουθώντας τη σταδιακή εφαρμογή των μέτρων λιτότητας στη χώρα μας και ταυτόχρονα τις διεθνείς  εξελίξεις, διαπιστώνουμε ότι στη χώρα μας σωρεύονται εσωτερικές και διεθνείς ταξικές, οικονομικές και πολιτικές αντιθέσεις, που μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα αδύναμο κρίκο της διεθνούς ιμπεριαλιστικής αλυσίδας (του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος) από όπου μπορούν να αρχίσουν αλυσιδωτές καταρρεύσεις.

Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα της Ελλάδας και αυτό ανησυχεί τις κορυφές του καπιταλιστικού κόσμου.

Μια από τις αντιθέσεις που υπολογίζει η εγχώρια και η διεθνής κεφαλαιοκρατία είναι και η πολύ ισχυρή λαϊκή αντίσταση στα μέτρα, αντίσταση στην οποία έχουν συμβάλει και οι δυνάμεις του μετώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά κυρίως το τεράστιο ιστορικό απόθεμα αντίστασης  που διαθέτει ο ελληνικός λαός και που το κεφάλαιο δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα ενεργοποιηθεί μα απρόβλεπτες για το ίδιο συνέπειες.

Οι διεθνείς οργανώσεις του κεφαλαίου και οι αστικές κυβερνήσεις της αντιδραστικής πλέον  ΕΕ, απαιτούν την εφαρμογή στη χώρα μας ενός άγριο μοντέλο το οποίο θα μεταφέρει το μεγάλο όγκο της κρίσης στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα (ακόμα και σε μεγάλα τμήματα της μικροαστικής τάξης) οδηγώντας τα στην εξαθλίωση, για να σώσουν τις τράπεζες και τους τοκογλύφους και για να μην καταστραφούν μεγάλα τμήματα κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα, πειραματίζονται και με νέες μορφές πολιτικής διακυβέρνησης που απαξιώνουν ακόμα και αυτήν την αστική δημοκρατία. Προκρίνουν ένα μοντέλο διακυβέρνησης από μη εκλεγμένους τεχνοκράτες με επικεφαλής μαριονέτες των τραπεζιτών τύπου Παπαδήμου και Μάριο Μόντι.

Είναι φανερό σύντροφοι και συντρόφισσες, ότι το μοντέλο που τώρα εφαρμόζεται στην Ελλάδα, θα εφαρμοστεί αργότερα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το δικό μας παρόν είναι το δικός σας μέλλον. Ο δικός μας αγώνας, είναι και δικός σας. Ο δικός μας σκοπός, και δικός σας. Ο ταξικός αντίπαλος μας είναι κοινός. Είναι το τοκογλυφικό – καταστρεπτικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Είναι ο καπιταλισμός που σαπίζει και ο οποίος στην αγωνιώδη του προσπάθεια να επιβιώσει δε θα διστάσει να οδηγήσει στην εξαθλίωση και στον όλεθρο τους λαούς όλου του κόσμου.

Δεν πρέπει να υπάρχουν πια αυταπάτες. Το σύστημα αυτό δεν μεταρρυθμίζεται, δεν εξανθρωπίζεται. Ο μόνος δρόμος που ανοίγεται για τους λαούς είναι αυτός της ρήξης και της ανατροπής:

 Της ρήξης με τους εθνικούς και διεθνείς μηχανισμούς του.

Της ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής και της αντικατάστασης της με μια πολιτική, που θα συνδέει τις άμεσες ανάγκες των εργατών με την σοσιαλιστική προοπτική.

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Η αλληλεγγύη που μας δίνετε, και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσετε να μας προσφέρετε, είναι πολύτιμη για μας. Είναι ένα υπέροχο δείγμα προλεταριακού διεθνισμού. Η αλληλεγγύη όμως από μόνη της δε φτάνει. Χρειάζεται ένας πιο στενός συντονισμός των αγώνων, των κινημάτων, των αντικαπιταλιστικών και κομμουνιστικών δυνάμεων των χωρών μας. Ιδιαίτερα των εκείνων των χωρών εκείνων που η καπιταλιστική εξέλιξη τις επιφύλαξε κοινή μοίρα, αλλά και των υπολοίπων χωρών της Ηπείρου. Το τρόπαιο της κοινής πάλης μας δε μπορεί να είναι άλλο από τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης!


Στον αγώνα λοιπόν!

Για την ανατροπή του πραξικοπήματος του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου!

Για την διάλυση της αντιδραστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, της νέας αυτής «Ιεράς συμμαχίας»!

Για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής Ευρώπης!

Ζήτω η ενότητα των εργατικών τάξεων και των λαών της Ιταλίας και της Ελλάδας!

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:17 μ.μ.

Η σχέση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης με την κρίση χρέους στην Ελλάδα (αλλά και στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες αργότερα) είναι πια φανερή..........eleos re suntrofia den einai krish xreous einai krish ypershsorefseis kefalaiou

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger