Home » , » Το θράσος του λακέ

Το θράσος του λακέ

Από giorgis , Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 | 5:24 μ.μ.

«Η ισχυρή πλειοψηφία που καταγράφηκε για το νέο οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη δανειακή σύμβαση, παρά τα προβλήματα που εμφανώς υπάρχουν και στο πολιτικό μας σύστημα, το μήνυμα που βγαίνει, είναι η ισχυρή θέληση της Ελλάδας, να προχωρήσει. Να παραμείνει η χώρα του ευρώ, να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης και στα μέτρα που ψηφίστηκαν χθες από τη Βουλή…
O τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν οι κοινοβουλευτικοί αρχηγοί και οι ομιλίες τους στη Βουλή δείχνουν την αποφασιστικότητα όλων μας να προχωρήσει η δανειακή σύμβαση, κάτι το οποίο εκφράζει νομίζω και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.  Ο ελληνικός λαός θέλει να μείνουμε στο ευρώ και να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε».

Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας, Παντελής Καψής, στην συνάντηση που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες.
Πραγματικά έχει δίκιο η Αλέκα Παπαρήγα που είπε χτες στην βουλή ότι ο Γκέμπελς θα ζήλευε τον τρόπο με τον οποίον τα κυβερνητικά στελέχη αντιστρέφουν την πραγματικότητα.
Δεν είναι απλώς ότι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν χτες εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που πλημύρισαν δεκάδες πλατείες σε όλη την χώρα. Δεν είναι ότι προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται την πρωτοφανή δυσαρμονία που υπάρχει μεταξύ της θέλησης του λαού και της πλειοψηφίας του αστικού πολιτικού προσωπικού που συχνάζει στα βουλευτικά έδρανα του κοινοβουλίου τους. Είναι το θράσος του λακέ που θέλει να αποδείξει στα αφεντικά του ότι αξίζει τα λεφτά που παίρνει.
Κι αυτό γιατί ο Π. Καψής δεν είναι τόσο ανόητος να μην καταλαβαίνει ότι η διορισμένη κυβέρνηση του τραπεζοτσολιά Παπαδήμιου δεν έχει καμιά λαϊκή νομιμοποίηση και είναι μισητή απ’ τον ελληνικό λαό.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας είναι χρόνια στο πολιτικό κουρμπέτι και δεν προσπερνάει το γεγονός ότι το κόμμα του συγκεντρώνει δημοσκοπικά ποσοστά 8,7% όπως έδειξε η χθεσινή έρευνα που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Παρόν». Ούτε μπορεί να τον αφήσει αδιάφορο –άσχετα αν εμείς έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων- το γεγονός, σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσετε υπέρ της χρεοκοπίας παρά υπέρ της διαρκούς λήψης νέων μέτρων. (48,1% ναι στην χρεοκοπία, 38,6% νέα μέτρα). (Και μιλάμε για την χρεοκοπία που θα μας έφερνε λοιμούς και καταποντισμούς όπως ακούσαμε όλες αυτές τις μέρες να μας λένε πρωτοκλασάτα στελέχη του αστικού σκηνικού).

Φυσικά είναι αναμενόμενο να ακούς από τον κυβερνητικό παπαγαλάκι να σου λέει ότι «η ισχυρή θέληση της Ελλάδας» είναι «να προχωρήσει η δανειακή σύμβαση, κάτι το οποίο εκφράζει νομίζω και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού». Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν τα τσατσόνια που παπαγαλίζουν αυτά που τους λένε τα αφεντικά τους.
Το ότι ο Π. Καψής γίνεται καταγέλαστο, λίγο τον απασχολεί. Είναι πολλά τα λεφτά Παντελή …
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger