Home » » Άσκηση-μαμούθ, ξεκινούν Αμερικανοί και σύμμαχοι στο Κόλπο. Προσομοίωση για Ιράν

Άσκηση-μαμούθ, ξεκινούν Αμερικανοί και σύμμαχοι στο Κόλπο. Προσομοίωση για Ιράν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 | 6:42 μ.μ.

Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράν μας φέρνει η διεξαγωγή άσκησης προσομοίωσης επέμβασης στο Ιράν που ξεκινούν στον Κόλπο Αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις.

Ο ξένος τύπος και πιο συγκεκριμένα το Debkafiles, γράφει ότι περίπου 20.000 πεζοναύτες, ένα αεροπλανοφόρο και τρία ελικοπτεροφόρα και στρατεύματα από ακόμη έξι χώρες (Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Αυστραλία, Ν.Ζηλανδία) θα συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη εδώ και μία δεκαετία στρατιωτική άσκηση με την ονομασία Big Alligator!

Οι δυνάμεις έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται από χθες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ίδια μέρα που στο νότιο Ιράν άρχισαν μεγάλης κλίμακας ασκήσεις. Στην συμμαχική άσκηση αναμένεται να συμμετάσχουν 100 μαχητικά αεροσκάφη. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν βέβαια ότι η άσκηση δεν έχει καμία σχέση με το Ιράν.

Καθόλου πειστική δήλωση μιας και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του δηλώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν "καλή ενημέρωση" σχετικά με την πρόοδο του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και έχουν προετοιμαστεί από καιρό για μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση, αν είναι αναγκαίο. "Έχουμε μια καλή ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο πυρηνικό τους πρόγραμμα", δήλωσε ο Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, τονίζοντας όμως ότι η χώρα του "δεν γνώριζε ποιες δυναμικές διαμορφώνονται μέσα στο Ιράν". "Η μια από τις δυσκολίες είναι ότι το ίδιο το Ιράν είναι πολύ πιο διαιρεμένο από ό,τι πριν, και είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιος παίρνει τις αποφάσεις σε κάποια χρονική στιγμή", παρατήρησε ο κ. Ομπάμα.

  

Την Πέμπτη, η εφημερίδα Washington Post έγραψε στο κύριο άρθρο της ότι ο αμερικανός Υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα εκτιμά ότι υπάρχει "μεγάλη πιθανότητα" το Ισραήλ να πραγματοποιήσει στρατιωτική επέμβαση την άνοιξη εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Παράλληλα, το Ιράν απέρριψε ως «ανταγωνιστική κίνηση» τη σκλήρυνση των αμερικανικών κυρώσεων κατά της ιρανικής Κεντρικής Τράπεζας. Οι κυρώσεις δίνουν τη δυνατότητα στις τράπεζες των ΗΠΑ να παγώσουν κεφάλαια που συνδέονται με την κυβέρνηση της Τεχεράνης. «Είναι μια ανταγωνιστική κίνηση, ένας ψυχολογικός πόλεμος που δεν έχει επιπτώσεις. Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο, αυτό γίνεται εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι το ζήτημα του Ιράν δυστυχώς εμπλέκεται και με τις αμερικανικές εκλογές, όπου Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι ανταγωνίζονται σε πολεμοκαπηλεία και μισαλλοδοξία.  Εννέα μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές ο Ομπάμα έχει τώρα να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες του φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος τον επικρίνει ότι δεν έχει προετοιμαστεί για μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του πυρηνικού προγράμματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

   

Τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν ολοένα δυνατότερα στον Περσικό Κόλπο και ο ιμπεριαλιστικός αλιγάτορας ετοιμάζεται…

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

7 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:38 μ.μ.

Ενδιαφέρων κείμενο. Δεν μαθαινετε ρε παιδιά του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για τα όπλα που μοιράζονταί στη Καβάλα σε δεξιούς έφεδρούς με την μόρφη δήθεν εθνόφρουράς. Να μάθουμε τί ρόλο βαράνε? ¨Είναι τα καινούρια ΤΕΑ?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger