Home » , » Συγκέντρωση ΠΑΜΕ 7-2 (Βίντεο) - "Κυβέρνηση εκτός δημοκρατικής νομιμοποίησης"

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ 7-2 (Βίντεο) - "Κυβέρνηση εκτός δημοκρατικής νομιμοποίησης"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 | 3:57 μ.μ.

Στο βίντεο που παραθέτουμε –από την τηλεόραση του «902»- παρακολουθούμε αποσπάσματα από τις ομιλίες στελεχών του ΠΑΜΕ στην σημερινή συγκέντρωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης του ΚΚΕ.
Αν οι σημερινές συγκεντρώσεις ήταν τόσο δυναμικές και μαζικές όσο απαιτεί η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο εργαζόμενος λαός από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και το πολιτικό τους προσωπικό είναι μια άλλη συζήτηση.

Σ’ αυτό που θέλουμε να σταθούμε είναι ότι ήδη εδώ και καιρό αστοί επιστήμονες το λένε καθαρά. Δεν έχουμε δημοκρατικό αλλά αυταρχικό πολίτευμα. Αστικοί νόμοι και Σύνταγμα έχουν γίνει κουρελόχαρτό.

Δεν είμαστε θεσμολάγνοι και ξέρουμε ότι στην αστική δικτατορία «διατάγματα και νόμοι» γίνονται λάστιχο ανάλογα πώς βολεύει κάθε φορά το πολιτικό σύστημα. Εχει όμως την σημασία του αυτό να το ακούει από αστούς επιστήμονες, ο πολίτης που δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τα πολιτικά δρώμενα. Οπως ακούσαμε σήμερα τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Κ. Χρυσόγονο- να λέει –επικαλούμενοι άρθρα και διατάξεις του Συντάγματος,- ότι στην ουσία έχουμε χούντα. Δεν το είπε φυσικά τόσο ξεκάθαρα αλλά αυτό συνάγεται από τα λεγόμενα του: «Δεν έχει λαϊκή εντολή η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ για την πολιτική που εφαρμόζει. Όλα αυτά που γίνονται σήμερα βρίσκονται εκτός δημοκρατικής νομιμοποίησης. Εδώ δεν μιλάμε πλέον για καταστρατήγηση επιμέρους Συνταγματικών διατάξεων. Εδώ μιλάμε για συνολική καταστρατήγηση του Συντάγματος, για απώλεια της ουσίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το δημοκρατικό πολίτευμα έχει μετατραπεί από μια σειρά τελετουργίες ανούσιες περιεχομένου με αποτέλεσμα ο θεωρητικά κυρίαρχος και στην πραγματικότητα υφιστάμενος τα πάνδεινα λαός να διαταράσσει τις τελετουργίες όπως έγινε στις 28 Οκτωμβρίου».


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:13 μ.μ.

http://redflyplanet.blogspot.com/2012/02/blog-post_4019.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger