Home » , » Μνημονική λογοκρισία - Τους φτύνουν οι δυνάστες

Μνημονική λογοκρισία - Τους φτύνουν οι δυνάστες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 | 4:38 μ.μ.

Δυο κειμενάκια από την εφημερίδα "Πριν"

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ στo Ράδιο 9 μετά τις «υποδείξεις» της ιδιοκτησίας προς τις ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού: Η κριτική προς το εσωτερικό πολιτικό σύστημα επιτρέπεται, ας είναι και «αμείλικτη», όμως στο απυρόβλητο πρέπει να μείνουν το νέο Μνημόνιο, η τρόικα, η EE και το ευρω, όπως καταγγέλλει ο Δημήτρης Κα-ζάκης στην ισιοσελίδα του. Η γραμμή που δόθηκε ήταν σαφής: «Πολύ κακό το Μνημόνιο, αλλά τι να κάνουμε, δεν έχουμε άλλη λΰση».

Έτσι, η καθημερινή μεσημβρινή «Εκπομπή ΑΕ» των Δ. Καζάκη και Μ. Κακλαμάνου, που ήταν μαχητική και δημοφιλής, εξέπεμψε κανονικά την Πέμπτη, αψηφώντας τις υποδείξεις, αλλά μετά την έφαγε το χουντικό ή μάλλον το νεομνημονιακό σκοτάδι. Κάτι ανάλογο συνέβαινε επί δικτατορίας, όταν οι εφημερίδες ήταν ελεύθερες να χτυπούν το προ του '67 «φαύλο πολιτικό σύστημα», αλλά δεν έπρεπε στο ελάχιστο να θίξουν την αμερικανοκρατία, την εθνική κυβέρνηση και το χουντικό σύνταγμα. Ισως το Ράδιο 9 θα έπρεπε να μετονομαστεί σε Ράδιο Ξεφτίλα - αν και ο τίτλος αυτός θα ταίριαζε σε πολλά ΜΜΕ.

Τους φτύνουν οι δυνάστες
 Εξευτελισμό ασυνήθιστων διαστάσεων υπέστη ο «μουσολινικός» υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος την Πέμπτη το βράδυ κατά τη συνεδρίαση των ομόλογων του της ευρωζώνης. Τον φώναξαν στις Βρυξέλλες έχοντάς τον προειδοποιήσει να μην τολμήσει να πάει, αν προηγουμένως δεν εχει εξασφαλίσει την έγκριση του νέου Μνημονίου από τους τρεις πολτπκούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση δοσιλόγων του Παπαδήμου. Τον ξενύχτησαν οι πολιτικοί καραγκιόζηδες Σαμαράς, Καρατζαφέρης και Παπανδρέου παίζοντας πολιτικό θέατρο για να γλιτώσουν τις φάπες από τον κόσμο και φυσικά είπαν το «ναι σε όλα», όπως ήταν εξαρχής βέβαιο.
Πήγε περιχαρής ο Μπένι να το πει στα αφενπκα της χώρας μας -φανταστείτε ότι ο Γιωργάκης Τσολάκογλου έχει κάνει αφεντικά της Ελλάδας ακόμη και τους υπουργούς της ...φινλανδίας, της Σλοβακίας ή της Σλοβενίας!- αλλά εκεί τον περίμενε ψυχρολουσία. Έχοντας ήδη βάλει και τον Σαμαρά να τους γλύφει τα παπούτσια -Παπανδρέου και Καρατζαφέρης ήταν ήδη «ξεσκολισμένοι» στο άθλημα αυτό από το πρώτο Μνημόνιο- οι Ευρωπαίοι επικυρίαρχοι είπαν στον Βενιζέλο ότι δεν δίνουν πλέον καμιά αξία στη συμφωνία των τριών αρχηγών!
Του είπαν λοιπον να σηκωθεί να φύγει και να ξαναπαρουσιαστεί μπροστά τους την Τετάρτη, αλλά μόνο αν έχει φέρει μαζί του την ψήφιση του νέου Μνημονίου από τη Βουλή. Διαφορετικά να μην τολμήσει να εμφανιστεί, γιατί δεν πρόκειται να πάρει φράγκο!

Θα συνεχίσουν φυσικά να του κάνουν καψώνια. Ένα θεμελιώδες στοιχείο του «ευρωπαϊκού πολιτισμού» είναι ότι στους δούλους ποτέ δεν δείξουν έλεος οι αποικιοκράτες. Ούτε στους «ζητιάνους που μπορεί να γίνουν κακομαθημένοι, αν τους τα επιτρέψει κανείς» όπως έγραψε η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger