Home » , » Κ. ΚΟΛΛΙΑΣ: ένας ερμαφρόδιτος αντιμνημονιακός-μνημονιακός.

Κ. ΚΟΛΛΙΑΣ: ένας ερμαφρόδιτος αντιμνημονιακός-μνημονιακός.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 | 1:24 μ.μ.

 Η διγλωσσία της ΝΔ είναι εξίσου ανεπανάληπτη και θρασύδειλη, καθώς κινδυνεύει όχι απλώς να απολέσει το τρένο της εξουσίας αλλά να ακολουθήσει τα ποσοστά του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ. Οι απίστευτοι βουλευτές της πραγματικά αναγάγουν το Μαυρογιαλούρο σε πρότυπο και τον ξεπερνούν ταχύτατα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Κ. Κόλλιας, βουλευτής Κορινθίας, που κρύβεται όμως από τον εργαζόμενο λαό της.

Καταρχήν πήγε και ψήφισε τον εργασιακό μεσαίωνα γνωστό και ως Δανειακή Σύμβαση που προβλέπει μεταξύ άλλων αναδρομικές μειώσεις 22% στους μισθούς της ΕΓΣΣΕ σε όλα τα κλιμάκια και 32% για τους νεοεισερχόμενους έως 25 ετών, από 14 Φεβρουαρίου, παρά τις αρχικές δηλώσεις του ότι οι μειώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από 1 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα όσα έχει ψηφίσει και ο Κ. Κόλλιας  «θα μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων. Όσον αφορά τις κλαδικές συμβάσεις, εφόσον παρέλθει τρίμηνο από τη λήξη τους διατηρούνται μόνο 4 επιδόματα (τέκνων, επικινδυνότητας, ωριμάνσεων, σπουδών), ενώ για όσες έχουν ήδη λήξει δίνεται η δυνατότητα παράτασης των όρων για ένα ακόμη τρίμηνο από την ισχύ του ν. 4046/2012 με στόχο να υπογραφούν νέες κλαδικές συμβάσεις. Εάν δεν υπογραφούν νέες συμβάσεις τότε καταργούνται μεταξύ άλλων επιδομάτων κι αυτό του γάμου.

Ακόμη η προσφυγή στη διαιτησία θα γίνεται αποκλειστικά με κοινή συμφωνία των μερών και μόνο για τον καθορισμό βασικού μισθού ή/και βασικού ημερομισθίου, χωρίς να περιλαμβάνεται κανένα άλλο ζήτημα αλλά ούτε και ρήτρες που διατηρούν κανονιστικούς όρους προηγούμενων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ή Διαιτητικών Αποφάσεων. Προσφυγές που έχουν κατατεθεί στον ΟΜΕΔ και μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί διαιτητική απόφαση, αν μεν έχουν κατατεθεί μονομερώς δεν συζητούνται και τίθενται στο αρχείο, ενώ αν έχουν κατατεθεί με κοινή συμφωνία των μερών κρίνονται με βάση τα παραπάνω.  Παράλληλα, αναστέλλεται αναδρομικά και η ισχύς διατάξεων νόμων, κανονιστικών πράξεων, Συλλογικών Συμβάσεων ή Διαιτητικών Αποφάσεων, οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις μισθών ή ημερομισθίων, περιλαμβανομένων και εκείνων περί υπηρεσιακών ωριμάνσεων, με μόνη προϋπόθεση την πάροδο συγκεκριμένου χρόνου εργασίας, όπως ενδεικτικά το επίδομα πολυετίας, το επίδομα χρόνου εργασίας, το επίδομα τριετίας και το επίδομα πενταετίας μέχρι το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10%. Εν κατακλείδι η πράξη προβλέπει την κατάργηση της μονιμότητας σε ΔΕΚΟ, ανοίγοντας το δρόμο για απολύσεις.

Και με ξεχωριστό θράσος δηλώνει: «Κατανοώ ότι οι πολίτες δεν μας πιστεύουν. Οι πολίτες τα έχουν ξανακούσει. Τους καταλαβαίνω και τους συμμερίζομαι απόλυτα. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να πουλήσω ή καλύτερα να ξεπουλήσω την χώρα για να γίνω αρεστός. Καλύτερα να μην ξαναεκλεγώ παρά να καταδικάσω την χώρα μου και τους πολίτες της σε αμετάκλητη πείνα, φτώχεια, δυστυχία. Είναι βαθειά μου πεποίθηση ότι πιο εύκολα ανατρέπεις καταστάσεις, πιο εύκολα αναπτύσσεσαι και ξαναγεννιέσαι από τις στάχτες σου όταν ο εθνικός πλούτος παραμένει στα χέρια σου. Στην περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και ο ακρωτηριασμός της ευρωπαϊκής μας πορείας θα ήταν βέβαιη. Για μένα ως Νεοδημοκράτη και βαθειά Ευρωπαϊστή αυτή η εκδοχή είναι ανεπίτρεπτη».

Φυσικά ο εργαζόμενος λαός μας χρεοκοπεί, ο κοινωνικός πλούτος ιδιωτικοποιείται και εμπορευματοποιείται μαζί με το σύνολο των κοινωνικών αγαθών, οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες κάνουν ρεκόρ χιλιετίας στις εξαγωγές με την πρωτόγνωρη ανταγωνιστικότητα που τους προσφέρουν οι μισθοί Κίνας που μας επέβαλλαν, και ο Κ.Κόλλιας συνεχίζει  να μας εμπαίζει.

Και μετά ο Κ. Κόλλιας βγήκε στα τοπικά κανάλια για να σώσει τον λαό του.  Ποιος είναι ο λαός του Κ. Κόλλια; Μα φυσικά οι έμποροι, το Επιμελητήριο, οι επαγγελματίες, όλοι αυτοί που βλέπουν τα οικονομικά τους συμφέροντα να πλήττονται από το κλείσιμο του 6ου Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο. Η λύση επομένως είναι η επαναλειτουργία του άχρηστου στρατοπέδου και θεωρείται «αυτονόητο» για τα κέρδη αυτών να μπαίνουν σε Ομηρεία οι αξιωματικοί και οι οικογένειες τους. Ο ανεκδίκητος Κ. Κόλλιας δηλώνει «εγώ θα επιμείνω για τη λειτουργία του» για να ξαναέρθουν 2000-3000 νεοσύλλεκτοι από την Αθήνα όπως γινόταν στο παρελθόν!

Η ταξικότητα της πολιτική που εκπροσωπεί ο Κ. Κόλλιας επιχειρείται να κρυφτεί πίσω από τον χυδαίο τοπικισμό που κηρύσσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των τοπικών κοινωνιών της Πελοποννήσου και ακολουθεί ένα ακόμη άθλιο παράδειγμα του πελατειακού συστήματος της ΝΔ, αυτό της Καλαμάτας, όπου ο νεοδημοκράτης βουλευτής και πρώην υφυπουργός στο Εθνικής Άμυνας άνοιξε ένα ακόμη άχρηστο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, δαπάνησε εκατομμύρια ευρώ για να φάνε οι εργολάβοι και οι έμποροι, ενώ σύντομα έκλεισε. Τώρα ένα άθλιο τσούρμο αποτελούμενο από τους βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το Μητροπολίτη, τους επιχειρηματίες, με σημαία το ευρώ, τρέχουν να το ξανανοίξουν. Και ο υφυπουργός ΥΕΘΑ Σπηλιόπουλος, που χρειάζεται δεκάδες ασφαλίτες για να κυκλοφορήσει στο δρόμο, δηλώνει ότι το απαράδεκτο αίτημα επαναλειτουργίας του ΚΕΝ Καλαμάτας εξετάζεται.

Εμείς καλούμε το ΓΕΣ και τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο να κλείσουν άμεσα τα δεκάδες άχρηστα στρατόπεδα, να δώσουν ανάσα στους συναδέλφους φαντάρους που φτύνουν αίμα στις μονάδες της παραμεθορίου και να ικανοποιήσουν άμεσα τα οικονομικά τους αιτήματα, καθώς η λαϊκή οικογένεια δεν αντέχει το βραχνά της στρατιωτικής θητείας.

Τέλος, αφιερώνουμε στα πολιτικά υποκείμενα που ακούν στο όνομα Κ.Κόλλιας και στους ομοίους του βουλευτές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ένα τραγούδι από το παρελθόν, που φαντάζει εξαιρετικά επίκαιρο;

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   

Diktiospartakos.blogspot.com 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2012 στις 12:15 π.μ.

Απο ποτε ειναι οι ερμαφροδιτοι συμβολο υποκρισιας? Ειναι ρατσιστικο, ομοφοβικο, αντιανθρωπινο και ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν εχεις ιδεα ποση βια εχουν υποστει αυτα τα προσωπα απο γιατρους, συγγενεις και την λοιπη κοινωνια.

1 Μαρτίου 2012 στις 11:01 μ.μ.

Εντάξει ρε άνθρωπε, ιδεολογικά ερμαφρόδιτος εννοούσαν τα παιδιά. Μια πολιτικά Καθιερωμένη εδώ και κάτι αιώνες λέξη χρησιμοποίησαν μην τους το βγάζεις ξινό. Καθένας με τον πόνο του ρε πούστη μου..

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2012 στις 2:46 μ.μ.

Καθολου ενταξει, θα φαμε λαχανο το καθε ρατσισταριό. Δυστυχως ειναι πονος, που ομως γινετε φωτια και θα καψει καθε ομοφοβια, μητε δειθεν αλφαδειου, αριστερου ή ο,τι αλλο. ; Αφιλη εκδικηση!

2 Μαρτίου 2012 στις 3:32 μ.μ.

δηλαδή ό,τι είναι "πολιτικά καθιερωμένο" εδώ και αιώνες πρέπει να το δεχόμαστε και να το χρησιμοποιούμε άκριτα; Οι λέξεις δεν είναι μόνο γράμματα, έχουν βάρος και συνέπειες στον πραγματικό κόσμο, στην περίπτωση αυτή την πραγματική βία που υφίστανται κάθε είδους ερμαφρόδιτοι, διαφυλικοί και τρανς, και το να χρησιμοποιεί κάποιος τη λέξη "ερμαφρόδιτος" (όπως και τη λέξη "πούστης") φορτισμένη αρνητικά είναι λάθος, ανήθικο, κατακριτέο (και όχι απλά αγενές).

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger