Home » , » 25η Μαρτίου: Ο τρόμος λαϊκής εξέγερσης πάνω από το αστικό κατεστημένο

25η Μαρτίου: Ο τρόμος λαϊκής εξέγερσης πάνω από το αστικό κατεστημένο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 | 10:03 μ.μ.

Είναι τρομοκρατημένοι. Όσο πλησιάζει η 25η Μαρτίου τόσο τα πολιτικά πρόσωπα και η κυβέρνηση ανησυχούν για την έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης και οργής, καθώς οι μαχητικές διαδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου φαντάζουν ως αγωνιστική παρακαταθήκη που όλοι θέλουμε να επαναλάβουμε και να υπερβούμε.

Ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τα αισθήματα μίσους και απέχθειας που νιώθει η κοινωνία για την ταξική πολιτική τους που εξυπηρετεί Έλληνες και ξένους τοκογλύφους, μας μετατρέπει σε σύγχρονους δούλους βορά σε ελληνικό και διεθνές κεφάλαιο.

Δεν ξέρουν πού να κρυφτούν. Τα τελευταία γεγονότα στην παρέλαση τςη Ρόδου τούς θύμισαν ότι η κοινωνία τους ψάχνει.

Ποιος άλλος θα μπορούσε να αισθανθεί καλύτερα το τι τους περιμένει την 25η Μαρτίου από τον πρώην ροπαλοφόρο, τον ακροδεξιό με το κουστούμι, τον άνθρωπο των εργολάβων και δημιούργημα των καναλιών τους, Βορίδη;

Και έτρεξε να κλαφτεί στον Παπαδήμο.

 "Θα σφαχτούμε"! Με αυτό τον τρόπο έθεσε το ζήτημα η τελευταία μεταγραφή της ΝΔ, με μεσολάβηση των καναλιών, στο υπουργικό συμβούλιο που χρωματίστηκε από τον προβληματισμό και την αγωνία πολλών υπουργών. Σε μια ακόμη παράστασή του ο Βορίδης με δραματικό τόνο δήλωσε πως «είναι απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί κατά τη διάρκεια των παρελάσεων» και δήλωσε χαρακτηριστικά: "ανησυχούμε όλοι μας, θα μας σφάξουν".
Ο φόβος και η αγωνία της κυβέρνησης είναι τόσο έκδηλη που για το εάν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις ή όχι στις 25 Μαρτίου, θα αποφασιστεί σε συνεδρίαση της Διυπουργικής τη Δευτέρα με την συμμετοχή του κ. Παπαδήμου και των υπουργών Άμυνας, Παιδείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

 Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχει η σκέψη να μην πραγματοποιηθεί σε καμία πόλη παρέλαση, παρά μόνο στην Αθήνα με τεράστια φυσικά αστυνομική κινητοποίηση, μπροστά σε επιλεγμένο και φακελωμένο ακροατήριο στρατιωτικών. Επίσης υπάρχει και η σκέψη για εορταστικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους.

Όμως, ήρθε η ώρα του ΛΑΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ.

Για να βρεθεί η πραξικοπηματική κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, όλοι αυτοί που στηρίζουν και κερδίζουν από τα Μνημόνια της εργατικής καταδίκης και της κοινωνικής εξαθλίωσης, απέναντι στο λαό.

Για να βρεθεί η αφορολόγητη εκκλησιαστική κάστα, οι μεγάλες πολιτικές οικογένειες που κάνουν βόλτες στου κόσμου τις off shore, οι καναλάρχες, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι εργολάβοι της χειραγώγησης, της τρομοκράτησης και της προπαγάνδας, απέναντι στο ενάμισι εκατομμύριο άνεργους.

Για να βρεθεί όλο το σάπιο αστικό κατεστημένο και οι στρατοκράτες που μαζί με τους αστούς πολιτικούς έφαγαν και τρων τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων απέναντι στις οικογένειες αυτών που οδήγησαν στην αυτοκτονία και τη μετανάστευση.

Αυτοί και Εμείς. Η μειοψηφία των αφεντικών, των δημοσιοκάφρων, των ασφαλιτών και των χαφιέδων, απέναντι στην εργαζόμενη πλειοψηφία. Στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους που με τον ιδρώτα και το αίμα μας παράγουμε τον κοινωνικό πλούτο, ζούμε τίμια από το μόχθο τους. Και αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτούς που θέλουν να μας στερήσουν την Αξιοπρέπεια και την Ανθρωπιά μας. Γιατί η αγωνία και η απελπισία του ανέργου στην Κομοτηνή είναι γνώρισμα κάθε λαϊκού νοικοκυριού, κάθε γονιού που παλεύει να αναστήσει τα παιδιά του, κάθε νέου που έχει όνειρα και ιδανικά, κάθε συνταξιούχου που πάλεψε δεκαετίες και δε δέχεται να τον πετάξουν αδύναμο και απροστάτευτο στο κοινωνικό   περιθώριο.

Την 25η Μαρτίου Να Ξεσηκωθούμε. Την 25η Μαρτίου ας κάνουμε τα όνειρά μας και τους εφιάλτες τους Πραγματικότητα.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

8 Μαρτίου 2012 στις 10:27 μ.μ.

Καλά είπαμε, αλλά όχι κι έτσι... Πάντως σίγουρα φοβούνται. Μόνο ένα γυαλί -τύπου Πάπα- θα τους προστατεύσει. Και καλύτερα να μην εμφανιστούν καν.

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2012 στις 12:07 π.μ.

Εγώ όταν κάνω διαδήλωση θέλω να ξέρω ποιόν έχω δίπλα μου, "αγανακτισμένους", "γιαουρτορίχτες", "καρεκλοπεταχτές" δεν τους θέλω, όλοι θυμόμαστε τί εννοούσαμε όταν μιλούσαμε κάποτε για "αγανακτισμένους πολίτες". Το ζήτημα δεν είναι η εκτόνωση της ντομάτας και του "ντου", όλοι αυτοί είναι χειραγωγήσιμοι, "χρήσιμοι ηλίθιοι" που θα αποτελέσουν το καλύτερο άλλοθι για άγρια καταστολή, πέραν του ότι όποιος ανήκει στην αριστερά δεν έχει λόγο να είναι "αγανακτισμένος" όπως τα πασοκονουδού πρόβατα, αφού ουδείς τον κορόιδεψε. Παιδιά μην τους έχετε καμία εμπιστοσύνη, στις απεργίες, στις διαδηλώσεις, στις λαικές επιτροπές και στις συνελεύσεις γειτονιάς μόνοι μας θα είμαστε, όλοι αυτοί θα είναι θεατές, μόνο αυτό ξέρουν.

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2012 στις 12:09 π.μ.

"Τα τελευταία γεγονότα στην παρέλαση τςη Ρόδου τούς θύμισαν ότι η κοινωνία τους ψάχνει."

Ετσι ε;
Αυτο καταλαβατε απο τα γεγονοτα της Ροδου;
Τοτε ειστε πολυ νυχτομενοι και αυτο ειναι επικινδυνο γιατι βγαζετε λαθος συμπερασματα.

Ολη η Ροδος ηξερε οτι η Χρυσαυγη καλουσε σε δυναμικες ενεργειες.
Το ηξεραν και τα ΜΑΤ που ηταν εκει και δεν κουνησαν το δαχτυλο τους.

Και το αποτελεσμα της "εξεγερσης" στην εξεδρα των επισημων οι ΠΑΣΟΚΟΝΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟΠΑΠΑΔΑΡΙΟ
και απεναντι οι 50 Χρυσαυγιτες χοροδΕια με στρατιωτικα εμβατηρια.
Σκηνες Χουντας με λαικη εντολη.

Λιγο προσοχη λοιπον.
Οι αγανακτισμενοι Χρυσαυγιτες ειναι απο το 93%
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ των προηγουμενων εκλογων.
Στην παρελαση της Ροδου λοιπον οι ΠΑΣΟΚΟΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ
"επεξαν" το σεναριο "Χουντα λαικης αποδοχης"

ΑντονΧΧΧΧ

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2012 στις 2:36 π.μ.

Μεγαλη επιτυχια στη Ροδο! Εδιωξαν απο την εξεδρα τους πολιτικους (αυτους ντε που ψηφισαν και απο τους οποιους ως μωρες παρθενες παραπλανηθηκαν ...) και αφησαν να διεξαχθει η παρελαση υπο το βλεμμα παπαδων και στρατιωτικων, τους οποιους βεβαια κανεις δεν μπηκε ουτε καν στον κοπο να εκλεξει ή να εγκρινει τη χρηση του δικαιωματος των δημοσιων τιμων. Με περηφανεια, δε, παρακολουθησαν για αλλη μια φορα τη γνωστη φασιζουσα τελετη με τους μαθητες να αναγνωριζουν και να χαιρετουν σε στρατιωτικα πειθαρχημενο σχηματισμο τους λεγομενους ταγους του εθνους. Ευγε στους "αγανακτισμενους" συμπολιτες μας!

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2012 στις 7:56 π.μ.

Οι επισημάνσεις για τη Ρόδο είναι σωστές, αλλά αποφεύγουν να εντοπίσουν το σημαντικότερο: τι έκαναν ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-αυτονομία. Κριτική πρέπει να γίνει επομένως σε αυτούς που δεν πήραν την πρωτοβουλία, που δεν ήταν μπροστά.
Το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι ότι η 25η Μαρτίου, που στα μυαλά των περισσότερων και κυρίως του κράτους προκαλεί συνειρμούς 28ης Οκτωβρίου, αν θα είναι ένα πραγματικό λαϊκό ξέσπασμα ή θα ατονήσει (γιατί εξάλλου τα γεγονότα δεν επαναλαμβάνονται) από μια εκλογολάγνα αριστερά. Το ζήτημα είναι τι πρωτοβουλίες θα πάρουμε, τι πολιτικό σχέδιο έχουμε για την 25η Μαρτίου και όχι να περιμένουμε τις εκλογές για Λαϊκή εξουσία όπως το ΚΚΕ, ή για κυβερνητική αριστερά (ούτε κουβέντα για Ε.Ε.) όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανακοίνωση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ περιγράφει νομίζω ολοκληρωμένα το σύνολο του σάπιου κοινωνικού καθεστώτος (και για να μην ξεχνιόμαστε, η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, όπου καθοριστικός υπήρξε ο ρόλος του ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝ έκανε συμμαχίες π.χ. στο αντιπολεμικό κίνημα και με τμήμα των στρατιωτικών ΚΕΘΑ-ΚΚΕ, και με την εκκλησία, και με τους ΕΒΕδες, αλλά και με τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ όπως η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πριν πάει στη Χαλυβουργία με την ανοχή του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, είχε δώσει συγχαρητήρια στο ΚΚΕ για την στάση που είχε κρατήσει στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, για τα αδέλφια μας τους Σέρβους, ενώ το ΠΡΙΝ έγραφε για το Μιλόσεβιτς, τον Κάστρο της Μεσογείου!
Ας κρατήσουμε επομένως την κριτική και ας συμβάλλουμε στον αναγκαίο ΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2012 στις 10:18 π.μ.

Στην Γερμανία το επίδομα ανεργίας στην πλειοψηφία των ανέργων κυμαίνεται στα 400 ευρώ , εμάς τα δάνεικα 400 ευρώ τον μήνα αποτελούν αιτία εξέγερσης στο βαθμό που αν οι εξεγερμένοι καταλάβουν την εξουσία δεν θα έχουν ούτε μι δραχμη;

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2012 στις 11:27 π.μ.

9 Μαρτίου 2012 2:36 π.μ.

Επειδη οι μνημες απο τις παρελασεις σε ακριβως το ιδιο σημειο με Μακαρεζο, Πατακο δεν εχουν σβησει,
ανατρυχιασα.
Τοτε η Χουντα ηταν σε εχθρικο περιβαλον, ενω τωρα οι 30 ΠΑΣΟΚΟΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ εδεναν το σεναρειο της λαικης Χουντας.

Αυτοι απο την αριστερα που ακριτα χειροκροτουν τετοιες πραξεις ειναι το λιγοτερο αφελεις και επικινδυνοι.

AntonXXXX

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2012 στις 2:55 μ.μ.

Η θέση της αριστεράς πρέπει να είναι ξεκάθαρη να καταργηθούν όλες οι παρελάσεις είτε στρατιωτικές είτε μαθητικές!

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2012 στις 3:15 μ.μ.

προς Ανωνυμο της 9 Μαρτίου 2012 7:56 π.μ.
Γραφεις:

<< Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πριν πάει στη Χαλυβουργία με την ανοχή του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, είχε δώσει συγχαρητήρια στο ΚΚΕ για την στάση που είχε κρατήσει στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, >>

Μηπως εισαι πολιτικος συκοφαντης, ασχετος επιδειξιομανης, εκκεντρικος ολιγομυαλος ή μηπως κατι αλλο? Ελεος και παλι ελεος! Εχει κουρασει η απατη!

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2012 στις 8:59 μ.μ.

Το να μην ξέρεις ένα γεγονός σημαίνει απλώς ότι δε το γνωρίζεις.
Το να αποκρύπτεις όμως και να βρίζεις με το γνωστό κουκουέδικο τρόπο σε τι βοηθά και ποιον;

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2012 στις 9:57 μ.μ.

ΡΕΑΝΩΝΥΜΕ 859 ΑΣΦΑΛΙΤΗΣ ΕΙΣΑΙ Η ΤΡΟΣΚΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος
10 Μαρτίου 2012 στις 8:21 π.μ.

ριθώρια. Του προτείνω να διαβάσει το ΣΤΟΧΟ της εποχής, έντυπο που παρακολουθεί τελευταία η ηγετική γραφειοκρατία του ΚΚΕ. Επίσης, του θυμίζω που κατέληξε και η εκλογική πολιτική επιτυχία του ΚΚΕ στις τότε ευρωεκλογές.
Για να δούμε όμως τις πολιτικές επιλογές της καθεστωτικής αριστεράς απέναντι στο κορυφαίο ζήτημα της 25ης Μαρτίου:
το ΚΚΕ με πρόσχημα τις κινήσεις της Χρυσής Αυγής (να σημειώσω ότι πράγματι οι Λέσχες Εφέδρων είναι κρατικός μηχανισμός που διοικείται-κατευθύνεται πολιτικά και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) αφού διαβάλλει τις όποιες δυναμικές λαϊκές κινητοποιήσεις της 25ης Μαρτίου , αρνείται την συμμετοχή του λέγοντας ότι θα δώσει τη μάχη στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και φυσικά στην κάλπη (διάβασε προσεκτικά τα χθεσινά τρομολάγνα δημοσιεύματα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και τα έντεχνα μισόλογα μέσω μονόστηλων για προβοκάτορες-στρατιωτικό πραξικόπημα, παρατηρώντας φυσικά και πως προβλήθηκαν από τα αστικά ΜΜΕ).
Για μια ακόμη φορά μετά την εξέγερση του 2008, τις εργατικές κινητοποιήσεις του 2011, το ΚΚΕ όχι μόνο δίνει πιστοποιητικά πολιτικής νομιμότητας, αλλά πρωτίστως με την στάση του συμβάλλει, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση μετά το κοινωνικό-εργατικό μακελειό του νέου Μνημονίου, ώστε το αστικό σύστημα εξουσίας να μην αμφισβητηθεί ανατρεπτικά!
Θυμίζω ότι το ΚΚΕ δεν υπήρχε ούτε στις κινητοποιήσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη!
Στην ίδια γραμμή όμως αστικής νομιμότητας κινείται και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα. Το Σαββατοκύριακο ο Σαμαράς ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία από τη Μεσσηνία. Μπλογκ έγραψαν ότι ετοιμάζονται κινητοποιήσεις απέναντι στον αντιμνημονιακό κωλοτούμπα που προκαλεί την οργή και σημαντικού τμήματος της ίδιας της δεξιάς. Γρήγορα ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ έτρεξε να βγάλει ανακοίνωση καταδικάζοντας την προβοκάτσια και την εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέδια ανωμαλίας, που καταδικάζει. Σχεδιασμοί κινητοποιήσεων που αποδόθηκαν στην άκρα αριστερά.
Είναι σαφές ότι ΚΚΕ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις αστικής νομιμότητας συμβάλλουν στην απονομιμοποίηση κάθε μαχητικής ανατρεπτικής λαϊκής αμφισβήτησης που ξεπερνά τους όρους ένταξης τους στο αστικό πολιτικό παιχνίδι, που ξεπερνά τον κομματικό έλεγχο και προκαλεί εφιάλτες σε κυβέρνηση και κατεστημένο.
Τεράστια η ευθύνη της ηγετικής ομάδας των ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ που αυτή την κρίσιμη στιγμή στέκονται στο πλευρό του Παπαδήμα και του Χρυσοχοίδη, οι οποίοι σχεδιάζουν πρωτόγνωρα αστυνομικά μέτρα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger