Home » , » Η Αννα του ΔΝΤ απέδρασε!

Η Αννα του ΔΝΤ απέδρασε!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 | 12:01 π.μ.

 ΟΜΩΣ Η ΤΟΜΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟ!

Η νεοφιλελεύθερη Άννα, η εκλεκτή των αγορών, του ΔΝΤ και του ευρωπαϊκού κατεστημένου, η Υπουργός που συνέδεσε το όνομά της με την πιο θεαματική συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την καταβαράθρωση του μεταπολεμικού εκπαιδευτικού κεκτημένου του λαού μας, είναι παρελθόν.

Απέδρασε προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, κρατώντας σφιχτά το σωσίβιο που της πέταξε ο αδιάβαστος και πολλάκις Υπουργός καταστολής  στην ανασύνταξη της δοτής κυβέρνησης της τρόικας και των διεθνών τοκογλύφων.
Κίνηση πανικού, αλλά και εκτόνωσης του εκρηκτικού κλίματος στην Παιδεία και την κοινωνία, με την μεταφορά σε «καθεστώς προστασίας» μιας Υπουργού μισητής όσο και η πολιτική της, της Υπουργού της φωτοτυπίας, της κατάργησης του ΟΣΚ, του ΟΕΔΒ, των διδασκαλείων,…, των διορισμών στην εκπαίδευση.
Της Υπουργού που έκλεισε 2000 σχολεία, κατάργησε χιλιάδες οργανικές θέσεις, έστειλε στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς που για χρόνια μάζευαν σπυρί-σπυρί τα μόρια του διορισμού τους σε όλη τη χώρα, που εγκατέλειψε κάθε ίχνος αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, την ειδική αγωγή, τα δυσπρόσιτα σχολεία.
Που βούλιαξε κυριολεκτικά και εγκατέλειψε τα δημόσια σχολεία στη φτώχεια, συνέδεσε τη θητεία της με τα 600 ευρώ στον πρωτοδιόριστο εκπαιδευτικό, αλλά και με την λεηλασία  του εισοδήματος και των δικαιωμάτων ασφάλισης και περίθαλψης στα πλαίσια των πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που υποστήριξε με κυνικό φανατισμό.

Που με τον ίδιο φανατισμό και με ένα γκαιμπελίστικο μηχανισμό προπαγάνδας και παρατρεχάμενων, επέβαλε ως «νέο σχολείο», το σχολείο της κατακερματισμένης γνώσης και των δεξιοτήτων, το σχολείο των αγορών και των απασχολήσιμων, τα ΕΑΕΠ, τα πιλοτικά, τα πειραματικά, το «νέο λύκειο», τα κατηγοριοποιημένα σχολεία της αμάθειας.

Είναι η Υπουργός που επαίρεται πως, κάτω από τις ζητωκραυγές των υμνητών της Χούντας, κατάργησε το πανεπιστημιακό άσυλο και παρέδωσε, με το νόμο για τα ΑΕΙ, τα Δημόσια Πανεπιστήμια στα ιδιωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Είναι η Υπουργός που για να επιβάλει τη σκληρότερη πολιτική που γνώρισαν ποτέ από Υπουργό Παιδείας, συκοφάντησε όσο κανείς τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς, τους έδωσε βορρά στον τηλεοπτικό κανιβαλισμό, τους επιφύλαξε την αξιολόγηση ως καρμανιόλα απολύσεων και μισθολογικής στασιμότητας και εξαπέλυσε απέναντι σε αγωνιστές εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές ένα πογκρόμ διώξεων με σκοπό την επικράτηση του φόβου και της υποταγής.

Ο κ. καθηγητής που την αντικαθιστά, όχι τυχαία-μιας και συνετάχθη με όλες τις βασικές επιλογές της πολιτικής αυτής, δεν πρέπει να αποτελέσει το καλό χαρτί της δίμηνης προεκλογικής εκτόνωσης στο χώρο της εκπαίδευσης. Η τομή είναι βαθιά και το έγκλημα μεγάλο!  Καμιά αναμονή καμιά ανακωχή, καμιά αυταπάτη. Να εγερθούμε, να εξεγερθούμε!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger