Home » , , » Φ. Κουβέλης: «στον κλέφτη ψωμί και στον χωροφύλακα χαμπέρι»

Φ. Κουβέλης: «στον κλέφτη ψωμί και στον χωροφύλακα χαμπέρι»

Από giorgis , Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 | 6:05 μ.μ.

  Του Γ.Γ.

Το νέο δεκανίκι του αστικού συστήματος, το πολιτικό μόρφωμα του Φώτη Κουβέλη φρόντισε σήμερα με την ομιλία του προέδρου του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να κάνει καθαρό ότι είναι διατεθειμένο να αποτελέσει ένα ανάχωμα στην προσπάθεια του συστήματος για να μην υπάρξει μαζική ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου.

Η ομιλία του Φ. Κουβέλη ήταν μια προσπάθεια να παρουσιάσει το κόμμα του ότι κινείται στην κατεύθυνση «στον κλέφτη ψωμί και στον χωροφύλακα χαμπέρι». Απ την μια μας είπε  ότι με τη σημερινή πολιτική που ασκείται, δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ και από την άλλη δηλώνοντας υποταγή στις απαιτήσεις της δανειακής σύμβασης άφησε ανοιχτή «ενδεχόμενη συμμετοχή σε κυβέρνηση» που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.

Ο Φ. Κουβέλης δεν είναι χθεσινός στο πολιτικό κουρμπέτι. Παιδί του Λεωνίδα Κύρκου, μπορεί να μην έφτασε στο σημείο να γλύψει γλοιώδικα  το ΠΑΣΟΚ όπως ο μέντορας του, έχει δώσει όμως καθεστωτικές εξετάσεις, τις οποίες πέρασε με πολύ καλό βαθμό, όταν υπηρέτησε ως υπουργός την αλήστου μνήμης συγκυβέρνηση του «βρώμικου '89».
Ανετα ο ίδιος θα μπορούσε να υπάρξει υπουργός του Παπαδήμιου –κάτι που μάλιστα το ζητούσαν το 1/3 της Κ.Ε του κόμματος του με επικεφαλής τον Ψαριανό- αλλά έξυπνα σκεπτόμενος και βλέποντας την δημοσκοπική άνοδο της ΔΗΜΑΡ αφού το κόμμα του έγινε χώρος υποδοχής αυτών που είχαν υπηρετήσει τον καταστροφικό «εκσυγχρονισμό» του Σημίτη και άλλων πικραμένων ΠΑΣΟΚων το απέφυγε. Αρκέστηκε το κόμμα του να μετατραπεί σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ δίνοντας καταφύγιο και αριστερό άλλοθι σε μια σειρά στελέχη της Πασοκικής διακυβέρνησης.

Αν διαβάσει κανείς τις προγραμματικές θέσεις της ΔΗΜΑΡ όμως τις παρουσίασε σήμερα ο Φ. Κουβέλης, θα διαπιστώσει ότι άνετα θα μπορούσαν να είναι οι θέσεις οποιουδήποτε κεντροδεξιού κόμματος. Μπροστά τους, μέχρι αυτά που λέει ο Π. Καμμένος είναι … πιο αριστερά.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2012 στις 12:36 π.μ.

Φώτη διάλεξε. Η με το λαό, ή με τους πλουτοκράτες. Ελπίζω να διορθώσεις την πορεία σου. Πίτα ολόκληρη και σκύλος χορτάτος δε γίνεται, μυαλό έχεις, το ξέρεις. Μη σε παρασύρουν τα φτιαχτά γκάλοπ. Ο κόσμος δε συγχωρεί άλλα σοβαρά λάθη. Ένας παλιός φίλος.

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2012 στις 6:23 μ.μ.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΦΙΤΣΙΑ
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΛΕΜΕ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ( ΑΠ΄ΥΣΤΕΡΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΡΚΕΥΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΣΚΕΜΑ ΤΟΥΡΚΕΥΕΙ)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger