Home » , » Δημοσκόπηση της Public issue (Βίντεο)

Δημοσκόπηση της Public issue (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 | 9:55 μ.μ.

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι από την δημοσκόπηση της Public issue που παρουσιάζει την πρόθεση ψήφου και μεταδόθηκε σήμερα από την τηλεόραση του Σκάι. Δεν θα σχολιάσουμε φυσικά τα ποσοστά που παρουσιάζει και αρκούμαστε να πούμε ότι όλα δείχνουν ότι η αυτοδυναμία της Ν.Δ είναι άπιαστο όνειρο για τον Σαμαρά.

Ακόμα και το 33,4% που πήρε ο Κ. Καραμανλής στις εκλογές του 2009 τώρα οι νεοδημοκράτες το βλέπουν με το κιάλι.
Το πιθανότερο, όμως είναι να γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς συγκυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ.

Παρά τις πενήντα έδρες μπόνους που δίνει ο νόμος Παυλόπουλου και ο οποίος θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ένα κόμμα για να αποκτήσει αυτοδυναμία χρειάζεται το 38,4% των ψήφων. (Το νούμερο αυτό διαμορφώνεται ανάλογα τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής. Εδώ θεωρούμε ότι το ποσοστό αυτό θα είναι 5% αν και πιθανόν να είναι μεγαλύτερο στις επερχόμενες εκλογές. Για κάθε ποσοστό 1% περισσότερο που συγκεντρώνουν συνολικά τα κόμματα που μένουν εκτός βουλής –δεν συγκεντρώνουν δηλαδή 3%- το πρώτο κόμμα χρειάζεται 0,4% λιγότερο για να πετύχει αυτοδυναμία). Να συμπληρώσουμε ολοκληρώνοντας ότι ο αρχηγός της Ν.Δ έχει δεσμευτεί ότι θα προσφύγει σε επαναληπτικές εκλογές αν δεν κατορθώσει να αποκτήσει αυτοδυναμία. Αποψη μας είναι ότι ο Σαμαράς δεν κάνει άλλη μια κολωτούμπα και θα σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

Οπως και να είναι όμως, αν ο λαϊκός παράγοντας βγει δυναμικά στο προσκήνιο, μικρή σημασία θα έχουν οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί που θα προκύψουν από τις εκλογές.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger