Home » , » Οι «φίλοι της Συρίας» είναι οι εχθροί των λαών.

Οι «φίλοι της Συρίας» είναι οι εχθροί των λαών.

Από giorgis , Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 | 2:30 μ.μ.

Συνάντηση της Κωνσταντινούπολης 
Οι «φίλοι της Συρίας» είναι οι εχθροί των λαών.
Οι εκπρόσωποι 82 χωρών συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για την σύνοδο “φίλων της Συρίας”. Οι αποφάσεις της συνάντησης ήταν αναμενόμενες.
Τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τα καθεστώτα δορυφόροι τους θα συνεχίσουν να κλιμακώνουν την επέμβασή τους στην εσωτερική κατάσταση της Συρίας

 Ούτε λίγο ούτε πολύ η σύνοδος στέλνει το μήνυμα στον Ασάτ ότι πρέπει να υπακούσει στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων παρουσιάζοντας του σαν μονόδρομο την αποδοχή την αποδοχή των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην Συρία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Η διακήρυξη λοιπόν αναγνωρίζει ως νόμιμους εκπροσώπους του Συριακού λαού το εθνικό συμβούλιο της Συρίας και σχεδιάζει τον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών και την δημιουργία ενός συμβουλίου που αποφασίζει για τις κυρώσεις ενάντια στη Συρία.

Στη σύνοδο πραγματοποιήθηκε και μια ιδιαίτερη συνάντηση της Χίλαρι Κλίντον με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Και οι δυο δήλωσαν ότι εξαντλήθηκαν τα χρονικά περιθώρια για τον Ασάτ και αν δεν θα υπακούσει στην υλοποίηση των επιδιώξεων τους θα δημιουργηθούν δραματικές συνέπειες σε βάρος του.

Σε σύγκριση με τις άλλες παρόμοιες συνόδους τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τα τσιράκια τους φαίνεται ότι κάνανε ένα ακόμα βήμα μπροστά με την απόφαση ότι ο μοναδικός εκπρόσωπος του Συριακού λαού είναι το εθνικό συμβούλιο της Συρίας. Εκτιμάτε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα από την μια μεριά θα εντείνουν τις επιθέσεις τους ενάντια στην Συρία αλλά και θα εξοπλίσουν παράλληλα τις ένοπλες δυνάμεις που συγκρούονται με το Συριακό καθεστώς.

Διαδηλώσεις ενάντια στη σύνοδο

Στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις ενάντια στην σύνοδο. Στην Κωνσταντινούπολη η συμμαχία δημοκρατικού συνεδρίου των λαών που αποτελείται από πολλές αριστερές δυνάμεις, δημοκρατικούς φορείς, συνδικάτα, διανοούμενοι κ.ά. πραγματοποίησαν μαζική διαδήλωση.

Οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα όπως «Οι φίλοι της Συρίας, είναι εχθροί των λαών» «ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός», «Ερντογάν συνεργάτης των δολοφόνων» κ.α., διαδήλωσαν με κατεύθυνση το ξενοδοχείο που πραγματοποιούνταν η σύνοδος. Οι χιλιάδες αστυνομικοί εμπόδισαν την πορεία. Εκ μέρους των διαδηλωτών διαβάστηκε ένα κοινό ψήφισμα που τόνισε η Συρία δεν είναι εσωτερικό πρόβλημα μας αλλά είναι γείτονας μας. Οι λαοί αποφασίζουν για το μέλλον τους και δεν θα δεχτούν εξωτερική επέμβαση.
Στην ίδια διαδήλωση πήρε μέρος και η πρωτοβουλία ενάντια στην πυρηνική ασπίδα. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

2 Απριλίου 2012 στις 3:46 μ.μ.

Hunein Nemer, Γ.Γ. Κ.Κ. Συρίας: “Στη Συρία πίσω από τις αναταραχές υπάρχει δάκτυλο των ΗΠΑ…”

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/11/hunein-nemer.html

Περισσότερα, ΕΔΩ: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2012/04/blog-post_02.html

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2012 στις 4:29 μ.μ.

Ενώ συμφωνώ με τις προθέσεις των "φίλων" της Συρίας, θα περίμενα και κάποια αναφορά για το φασιστικό-δολοφονικό καθεστώς Άσαντ.
Η καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων στην Συρία δεν αθωώνει τον αιμοσταγή δολοφόνο του Συριακού λαού Άσαντ και το καθεστώς του.
Επ'αυτού δέχομαι οποιαδήποτε διαδικτυακή συζήτηση.

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2012 στις 7:13 μ.μ.

Κι ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υπάλληλος του πραιτορίου της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, είναι φυσικά "φίλος" της Συρίας.

http://www.youtube.com/watch?v=CnouhUwcovk

Μανθος
3 Απριλίου 2012 στις 3:04 μ.μ.

Το να λες καμια ξενη-ιμπεριαλιστικη επεμβαση στη Λιβυη δεν αντιφασκει με την αναγνωριση της δικτατοριας του Ασατ ως μια πραγματικοτητα, την οποια καλουντε να αντιμετωπισουν οι Συριοι.

Ο κυριος ανωνυμος με το σχολιο για το Π.Κωσταντινου η ειναι φασιστας (δειτε γελια σχολια στο μαυρο-κρυνο) η προβοκατορας....

3 Απριλίου 2012 στις 4:59 μ.μ.

η Χίλαρυ κι ο Ερντογάν δήλωσαν ότι εξαντλήθηκαν τα χρονικά περιθώρια για τον Άσαντ. για το Ισραήλ που εδώ και 65 χρόνια εξοντώνει τους Παλαιστίνιους, μούγκα. για τα δικτατορικά καθεστώτα του Μπαχρέιν (έχουν και κει εξέγερση αλλά κανένα ΜΜΕ δεν ασχολείται ουσιαστικά), του Κατάρ, των Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας, τσιμουδιά. για το στρατιωτικό νόμο που επέβαλε ο Ομπάμιας στις ΗΠΑ, σκασμός. κάποιοι "αριστεροί" φαίνεται πως καίγονται περισσότερο όταν τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται από μη φιλο-αμερικανικά καθεστώτα. είναι δικτάτορας ο Άσαντ και δεν είναι όλα τα σούργελα που μαζεύτηκαν στην Κωνσταντινούπολη;

4 Απριλίου 2012 στις 1:00 μ.μ.

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2012/04/h_04.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger