Home » , » Δ. Κουφοντίνας: "Η εξέγερση είναι μονόδρομος. Αλλιώς δεν γλιτώνουμε από αυτή την τραγωδία"

Δ. Κουφοντίνας: "Η εξέγερση είναι μονόδρομος. Αλλιώς δεν γλιτώνουμε από αυτή την τραγωδία"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Απριλίου 2012 | 3:47 μ.μ.

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Το Χωνί" και στον δημοσιογράφο Γιώργο Χριστοφορίδη, έδωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που συμπληρώνει 10 χρόνια στην απομόνωση των φυλακών από την στιγμή που παραδόθηκε αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την δράση της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη.

Παραθέτουμε την συνέντευξη:

- Σε παλιότερη συζήτησή μας, μου είχες πει ότι συσσωρεύεται πολύ εύφλεκτο υλικό και αρκεί μια σπίθα για να πάρει φωτιά η κοινωνία. Και μετά μπήκαμε στο μνημόνιο...

- Η διαπίστωση ότι έρχεται κοινωνική έκρηξη είναι πλέον κοινός τόπος. Οι ισχυροί την τρέμουν, οι αναλυτές τους την υπολογίζουν για το φθινόπωρο, το πολύ το χειμώνα.
Εγώ όμως δεν μιλώ για έκρηξη, αλλά για την αναγκαία εξέγερση. Τη ζωογόνο εξέγερση για την κοινωνική αναγέννηση, την κάθαρση, τη λύτρωση από την τραγωδία.
Ομως το νου μας, λέω, στη σπίθα. Οι παλιές, φθαρμένες ηγεσίες μόνο βρεγμένα σπίρτα φέρνουν. Εδώ θέλει σπίθα από χέρια και ψυχές μπουρλοτιέριδων. Σπίθα, όχι από αυτές στα τελειώματα της φωτιάς, που τρεμοσβήνουν, αλλά στην καινούργια αρχή της, στο άναμμα που φουντώνει.


- Φαίνεται, όμως, πως για κάποιους η μείωση του ελλείμματος κατά 0,1 % είναι πιο σημαντική από το ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας...

- Μα, δεν τους πολύ-νοιάζει το έλλειμμα. Αυτοί οι ίδιοι το τράβαγαν και το ξεχείλωναν, με τις απογραφές και τις στατιστικές απάτες τους. Για να 'χουν πρόσχημα να πετύχουν αυτό που ήθελαν εξαρχής: το ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας. Βρήκαν στην κρίση τη χρυσή ευκαιρία να οδηγήσουν, με τα μνημόνια, τη χώρα στην υποτέλεια Ομως, η δική τους πατρίδα, η Ελλάδα του πλούτου, δεν καταλαβαίνει από ελλείμματα... Και, αυτοί, νιώθουν μια χαρά υπό την ξένη προστασία.


- Πιστεύεις ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή;

- Εξω το έχουν τούμπανο. Πρόσφατα, μεγάλες ξένες εφημερίδες έγραψαν "Ελλάδα, η πρώτη αποικία της EE". Εχει όνομα η αποικία, έχουν όνομα και οι αποικιοκράτες. Γερμανός είναι ο γκαουλάιτερ, Γερμανοί οι επίτροποι των υπουργείων, Γερμανοί ακόμα και οι αστυνομικοί που ήρθαν να καθοδηγήσουν τις εγχώριες υπηρεσίες -με επικαιροποιημένα τα σχέδια από την παλιά κατοχή, φαντάζομαι. Γερμανικός είναι ο οικονομικός και πολιτικός σχεδιασμός για τον τόπο, μέσα στην γερμανική Ευρώπη. Μερίδιο στη λεία διεκδικούν και οι Ολλανδοί, οι Γάλλοι, οι ΗΠΑ που κρατούν παραδοσιακά βασιλική μερίδα, ενώ συνωστίζονται στη σειρά και άλλοι μουστερίδες. Δύσμοιρη πατρίδα, διαμοιράζουν τα ιμάτιά σου, ξεσκίζουν τις σάρκες σου.

- Πολλές φορές, παρακολουθώ τα δελτία των οκτώ και μου δίνουν την εντύπωση ότι είναι για το καλό μας να μειωθεί ο μισθός μας. Τι θα τους έλεγες αν σε είχαν καλεσμένο;

- Θέλουν να πουν "για το καλό ΜΑΣ να μειωθεί ο μισθός ΣΑΣ". Είδες όμως πώς καμώνονται τους θλιμμένους, πόσο κατανοούν τον πόνο μας; Τι υποκρισία! Θα χρειαζόταν η πένα ενός Μπαλζάκ για να περιγράψει αυτές τις αποθήκες δηλητηρίου, αυτό το βαρύ πυροβολικό της τρόικας και των εγχώριων νταβατζήδων.

- Οι νέοι δεν βρίσκουν, πλέον, ούτε το βασικό στην Ελλάδα και αναγκάζονται να φύγουν. Το μέλλον μας ξενιτεύεται. Τι σόι «ανάπτυξη» είναι αυτή;

- Ποια ανάπτυξη; Το γερμανικό επενδυτικό σχέδιο για την Ελλάδα, με συμφωνία των άλλων ανταγωνιστών - συνεταίρων τους όπως οι ΗΠΑ, προβλέπει το διαμελισμό της χώρας σε κινεζοποιημένες Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Την αποανάπτυξη, με εξευτελισμό των μισθών, πρόσθετη μείωση του ΑΕΠ κατά 15%-20%, καταστροφή των υποδομών και των οικονομικών εργαλείων που είναι αναγκαία για την αυτοδύναμη ανάπτυξη, απόσυρση του κράτους από τις υπηρεσίες πρόνοιας, ασφάλισης, παιδείας, υγείας, συστηματικό αποδεκατισμό των μικρομεσαίων, προσανατολισμό των αγροτών στην καλλιέργεια φωτοβολταϊκών. Και, ως αποκορύφωμα, τον εκπατρισμό των νέων, ιδιαίτερα των πιo μορφωμένων, με προτίμηση στα καλύτερα βιογραφικά. Εμελλε να ξαναζήσει αυτός ο τόπος ξεριζωμούς, ξενιτιά, τα έρημα τα ξένα.

Οχι μόνο τα κόμματα και τα ΜΜΕ, όχι μόνο η πρόσοψη, αλλά ολόκληρο το χρεοκοπημένο ιστορικά σύστημα που ευθύνεται για την υποτέλεια, τη γενοκτονία και την καταστροφή είναι ανάγκη να ανατραπεί.


Η ανατροπή αυτή μπορεί να γίνει μόνο από ένα ευρύ λαϊκό μέτωπο πολύ-μορφης δράσης, αντίστοιχο με το ΕΑΜ της παλιάς κατοχής. Μέτωπο εθνικής αλλά και κοινωνικής απελευθέρωσης, με την αντίστοιχη οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης και των εμβρυακών μορφών λαϊκής εξουσίας. Μόνο σ' αυτόν τον αγώνα θα ενωθεί πραγματικά η κοινωνία, θα αποκατασταθεί ανθρωποκεντρικά ο διαλυμένος κοινωνικός ιστός, θα αποτραπεί η ιστορική καταστροφή.


Είναι στο χέρι μας. Ή θα υποκύψουμε στον τρόμο, θα αποζητήσουμε την προστασία των ισχυρών και μια άθλια επιβίωση δίχως περηφάνια και ελπίδα. Ή θα παλέψουμε ενωμένοι με πάθος, φλόγα, σύνεση και σχέδιο, στον μόνο μονόδρομο της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 25 σχόλια

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2012 στις 9:34 μ.μ.

Βάστα γερά σύντροφε!

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2012 στις 10:21 μ.μ.

Δηλαδή για να σοβαρευτούμε λίγο, ο Κουφοντίνας θα μιλήσει για νέο ΕΑΜ; Απο που κι ως που λαϊκός αγωνιστής ο Κουφοντίνας;

Νόμιζα ότι το ζήτημα της τρομοκρατίας το είχε λύσει προπολλού το κομμουνιστικό κίνημα...

2 Απριλίου 2012 στις 12:30 π.μ.

Φυσικά και είναι λαϊκός αγωνιστής ο Δ. Κουφοντίνας. Οσο για το ζήτημα της "τρομοκρατίας" -της ατομικής φαντάζομαι εννοείς- σε παραπέμπω σε πάγιες θέσεις μας όπως είχαν εκφραστεί σε περασμένη ανάρτησή μας:

"Δεν μας εκφράζουν οι οργανώσεις ένοπλης μειοψηφικής βίας.
Απ’ την άλλη όμως, όπως μας δείχνει η ντόπια και διεθνής εμπειρία οι οργανώσεις μειοψηφικής επαναστατικής βίας, οι οργανώσεις "ατομικής τρομοκρατίας", όπως τις αποκαλούσε ο Λένιν, είναι σάρκα απ' την σάρκα του αντικαπιταλιστικού κινήματος της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Από κει και πέρα μπαίνει ένα άλλο ουσιαστικό ζήτημα. Το πότε και πώς ασκείται η βία, αν είναι επαναστατικά σκόπιμη στη μια ή την άλλη ιστορική συγκυρία, στο ένα ή το άλλο επεισόδιο της αέναης πάλης των τάξεων.
Και πάνω σ’ αυτά τα ζητήματα τακτικής πρέπει να τοποθετηθούμε μέσα στο αντικαπιταλιστικό κίνημα, μακριά από προβοκατορολογίες και ανιστόρητες απόψεις όπως αυτές που εκφράζονται από το ΚΚΕ αλλά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Γιατί είτε το θέλουν είτε όχι μερικοί το ένοπλο αποτελεί κομμάτι του κινήματος".

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2012 στις 2:26 π.μ.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ!ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΕΩΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΟΙ ΑΣΤΟΙ.

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2012 στις 12:38 μ.μ.

Έχουν στρατούς, όπλα, πραίτορες έτοιμους να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, υπηρεσίες πληροφοριών που μας φακελώνουν καθημερινά, και όταν κάποιοι επιλέγουν την ένοπλη αντιπαράθεση με το καθεστώς, ένα μεγάλο κομμάτι - δυστυχώς - της αριστεράς φέρνει ξανά στο προσκήνιο το χιλιοειπωμένο "πτώμα των αντικειμενικών συνθηκών" για την επανάσταση.

Θυμίζει αυτή η "αριστερά" που βρωμάει από χιλιόμετρα μακριά την σοσιαλδημοκρατία που έθαψε κάτω από τις "αντικειμενικές συνθήκες" τους σπαρτακιστές αγωνιστές και εκτέλεσε την Ρόζα Λούξεμπουργ, θεωρώντας ότι ο κουράδας ο Χίτλερ δεν αποτελούσε πρόβλημα. Και όταν το πήραν χαμπάρι, ήταν ήδη πολύ αργά.

Ας αφήσει λοιπόν τις παπαριές του ο σύντροφος(;;;) 2310net για το αν είναι λαϊκός αγωνιστής ο Δημήτρης, και ας κοιταχτεί στον καθρέφτη για το τι είναι η δεν είναι ο ίδιος. Ας αφήσει επίσης τους χαρακτηρισμούς "τρομοκρατία", γιατί αυτά είναι τα λεξιλόγια του καθεστώτος, και μας βάζει στην διαδικασία να σκεφθούμε ύποπτα για τα γραφόμενά του.

Συνυπογράφω το σχόλιο του giorgis, απλά να προσθέσω ότι η άρχουσα τάξη και οι λακέδες της, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αιματοκυλήσουν τον λαό όταν τα συμφέροντά τους κινδυνέψουν.
Η βία είναι η μαμή της ιστορίας. Δυστυχώς. Ακόμα και ο πολύς στοιχουργός Νίκος Γκάτσος, το είχε καταλάβει στην "ιστορία του Κεμάλ".
Με φωτιά και με τσεκούρι πάντα αλλάζουν οι καιροί...

autonomous

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2012 στις 1:13 μ.μ.

Ο σκοπός δεν μπερδεύει τα μέσα. Δεν είναι πιο κομμουνιστής όποιος χρησιμοποιεί πιο βίαια μέσα.

Ο κύριος Κουφοντίνας και οι σύντροφοί του με τη δράση τους απήχαν πόρρω απο την συγκρότηση ενός λαϊκού κινήματος, ενός νέου ΕΑΜ.

Πάντως πες με προβοκατορολόγο ή ανιστόρητο ή ό,τι θές, αλλά εγώ απο μια μεγάλη τρομοκρατικη οργάνωση δεν θα περίμενα να παραδίνονται στην Αστυνομία τα μέλη της (Κουφοντίνας), ούτε να δίνει ο ένας τον άλλον (Σ. Ξηρός κτλ.).

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2012 στις 2:16 μ.μ.

"Άρχισα την επανάσταση με 82 άτομα. Θα το ξανάκανα, ακόμη και με 10 ή 15 και με ακλόνητη πίστη. Δεν έχει σημασία πόσο μικρός είσαι, αν έχεις πίστη και σχέδιο δράσης."
Φιντέλ Κάστρο

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2012 στις 5:28 μ.μ.

Eίναι αστείο να κρίνουνε τον Κουφοντίνα κάποιοι επαναστάτες του καναπέ .Επίσης για κλάματα ,να λένε ότι έδωσε ό ένας τον άλλον,όταν δεν ξέρει τι ακριβώς έγινε,αφού τα στοιχεία τα έδωσε το (παρα)κράτος με τους δημοσιοκάφρους.Δεν ξέρω αν η στάση της 17 Ν ,βοήθησε ,αλλά αυτοί παλέψανε τουλάχιστον....Πόσο εύκολα κρίνουμε και κατακρίνουμε;;;;

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2012 στις 2:21 π.μ.

Ανακρίβειες και πρακτορολογία:

1. Οι αστοί φοβούνται ΜΟΝΟ με το αντάρτικο πόλεων! Το ακούσαμε κι αυτό. Οι αστοί φοβούνται μόνο μην χάσουν την εξουσία τους. Οι οργανώσεις τύπου 17Ν στην καλύτερη περίπτωση εκτονώνουν την λαϊκή οργή ή βρίσκουν συμπάθειες απο τον μικροαστικό χώρο. Σκεφτείτε πόσοι λένε σήμερα: "που είναι μια 17Ν να καθαρίσει μερικούς;"
Αλήθεια πως πλήττεται η εξουσία της αστικής τάξης απο το αντάρτικο πόλεων; Αν το θέμα είναι να φοβηθούν λίγο οι αστοί τότε ΟΚ. Μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω απο την πόρτα και να τους φωνάζουμε ΜΠΟΥΥΥΥ! Θα τρομάξουν σίγουρα και μετά θα συνεχίσουν τη δουλειά τους. Πάντως δεν έχω ξανακούσει ότι στόχος του λαϊκού κινήματος είναι να φοβηθούν οι αστοί!

2. Όποιος κρίνει τον Κουφοντίνα ή διαφωνεί με τις μεθόδους του βαφτίζεται "επαναστάτης του καναπέ" ή "παπαρολόγος" και ο ρόλος του είναι ύποπτος. Το αστείο είναι ότι οι χαρακτηρισμοί προέρχονται απο ανώνυμους που προφανώς δεν είναι επαναστάτες του καναπέ και φυσικά δεν μπορεί να είναι προβοκάτορες.

3. Είναι τουλάχιστον άστοχη η αντιστοιχία του Κουφοντίνα με τον Φιντελ οπότε την προσπερνάω χωρίς να σχολιάσω.

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2012 στις 2:39 μ.μ.

Μπορεί να διαφωνούμε και να μην εγκρίνουμε τις μεθόδους τύπου 17Ν το γεγονός είναι ότι ο Κουφοντινας ήταν από τους μοναδικούς που ανέλαβε την ευθηνή των πράξεων του τα τελευταία 35 χρόνια στην Ελλάδα

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2012 στις 4:10 μ.μ.

παιδιά, σοβαρευτείτε λιγάκι... Εδώ, δεν με απασχολεί πια το τί λέγεται, αλλά ποιος μιλάει. Κι αυτός ας μην μιλάει.

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2012 στις 10:01 μ.μ.

Μέχρι πριν 15 (το πολύ) χρόνια, η "17 Νοέμβρη" αποκαλούνταν επαναστατική οργάνωση από όλους. Η ΕΤΑ στην Ισπανία και ο ΙRA στην Ιρλανδία, επαναστατική οργάνωση και επαναστατικός στρατός, αντίστοιχα. Μια σιωπηρή παγκόσμια συμφωνία επέβαλλε την ονομασία της "τρομοκρατικής οργάνωσης" σε όλες τις παραπάνω επαναστατικές οργανώσεις, και μέσα από την προπαγάνδα κατάφεραν και πέρασαν στη συνείδηση των λαών τη νέα ονομασία. Έτσι όλοι πια μιλάνε για "τρομοκράτες", ξεχνώντας ότι όταν η 17 Νοέμβρη καθάριζε τους βασανιστές της χούντας, ο μέσος έλληνας χειροκροτούσε, ξεχνώντας επίσης ότι η ETA και ο IRA πολεμούσαν για ανεξαρτησία, οργανώσεις πολυπληθείς και με παράδοση χρόνων. Έτσι είναι, το πολιτικό και οικονομικό σύστημα είναι το ίδιο παντού, και χρησιμοποιεί την προπαγάνδα για να "σβήνει" κατά βούληση την ιστορία και να γράφει άλλη καινούργια, όπως το βολεύει.

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2012 στις 12:54 π.μ.

Επαναστατικό και μάλιστα υπέρ του λαού δεν μπορεί να είναι κάτι που δεν ελέγχεται άμεσα ή έμμεσα από τον ίδιο το λαό.Δευτερον σε τι ωφελήθηκε ο λαός από τη δράση της 17Ν;Πως βελτιώθηκε η θέση του έστω και εντός συστήματος λόγω της δράσης της 17Ν;Τι παρακαταθήκες άφησε στο λαό η 17Ν;Τι διαφορά είχε η 17Ν από τον Παλαιοκώστα;Τις προκυρήξεις;Α ναι και ότι ο Παλαιοκώστας δεν σκοτώνει...Σύντροφος δεν είναι ο Κουφοντίνας τελεία και πάυλα

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2012 στις 1:28 π.μ.

Σαφος και η ένοπλη οργανωμένη αντίδραση παραληλα με ενα υπαρκτο κινημα
πλαι του είναι αποδέκτη αλλα πουν τη να μας το εξηγήσουν εκείνοι που ειναι
υπέρμαχοι της και κομπάζουν λες και ειναι στο βουνό . Αντε αυτόνομε που ειναι
το οπλο σου να σε δουμε πρώτα και μετα μπορείς να συνεχίσεις την φλυαρία σου
. Και τουλάχιστον παιδικό να ανοίξουμε συζήτηση με το
κρατος για οπλα και βια τι λετε ειναι καλη ιδεα τωρα ???
Το πως και με τι θα το αποφασίσει το κίνημα χωρις να μας το υπαγορεύει ο
καθε λογης ανώνυμος καλοθελητής η" και επώνυμος με ανύπαρκτη δυνατότητα
η πρώτη φουρνιά της 17 ισως να χρησίμευσε κατι σαν εργατική "αστυνομία"
σε μια χωρα που το παρακράτος υπαγόρευε στο κρατος
Απο εκει και περα στις χωρις ταυτότητα μικρο ομάδες ειναι ανόητο
να δίνεις στήριξη γιατι σου βγαίνει κανας Ντανος Κρυστάλλης η"
καμια κυρα Μαρια που δεν ηταν Μαρια ουτε καν ντόπια και κολλούσε
ένσημα τελικα στην "εταιρία" η" κανένας αδικοχαμένος Αξαρλιαν και μετανιώνεις που μίλησες
η ακομα τα "κομάντο" που έριξαν 29 και πέτυχαν ενα πεζοδρόμιο
Η συνταγή κουφοντινα εκ των πραγμάτων απέτυχε οπως όλες με τα ιδια
χαρακτηριστικά το μονο που κατάφερε ειναι να αλλάξει χερια ο τύπος
και να ερθουν νεοι βιομηχανικοί βαρόνοι στην θεση των παλαιών (και ξοφλημενων)
Ψυχολογικά μονο ισως και να βοήθησε ,σαν να λεμε έβαλε το γκολ της
τιμης απέναντι στην εξουσία που κέρδισε το ντέρμπι περιμένοντας
τον επαναληπτικό..
Τελικα ο αμερικανικός κινηματόγραφος εκανε πολλαπλά κακο σε κάποιους
βλέπω ομως να περιφρονητέ εναν αλλο αποδεδειγμένα αντάρτη πολης και καλο παιδι
διοτι δεν σας βολεύει η ιστορια του ,μιλάω για τον Τζωρτζάτο .

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2012 στις 3:03 μ.μ.

2310net είσαι λαθος κατα τη δικη μου γνωμη γιατι:
1.Χρησιμοποιεις τον ορο τρομοκρατια, δηλαδη ορολογια της αρχουσας ταξης, οταν ξερεις (?) πολυ καλα οτι τρομοκρατια ειναι η καταστολη,η φτωχια, οι απολυσεις, οι βομβαρδισμοι κλπ.
2.Σου διαφευγει το γεγονος οτι η 17Ν δεν εβαζε γκαζακια για να κανει ΜΠΟΥ και να τρομαξουν μερικοι, τους καθαριζε στεγνα, οποτε ναι, θεωρω οτι καποιοι βιομηχανοι, εισαγγελεις, εφοπλιστες, κλπ πηγαιναν μεχρι την τουαλετα με σεκιουριτι κι αυτο με ικανοποιει αρκετα.
3.Με την ιδια λογικη το ΕΑΜ εδιωξε τους Γερμανους?Η βια του ΕΑΜ δεν εκανε και τιποτα με τη δικη σου λογικη.
4.Ο Κουφοντινας παραδοθηκε για δικους του λογους προφανως, μηπως ηθελες να ζωστει με εκρηκτικα και να αυτοπυρποληθει για να του αναγνωρισεις μια ελαχιστη εντιμοτητα πανω του?
Γραφεις: "αλλά εγώ απο μια μεγάλη τρομοκρατικη οργάνωση δεν θα περίμενα να παραδίνονται στην Αστυνομία τα μέλη της (Κουφοντίνας), ούτε να δίνει ο ένας τον άλλον (Σ. Ξηρός κτλ.)."
Γραφω λοιπον : κι εγω θα περιμενα απο ενα κομμα που γιγαντωθηκε και εκανε ονομα με την παρανομια και με το αιμα των αγωνιστων του, να παψει να χαιδολογιεται με την αστικη νομιμοτητα, αλλα τι να κανουμε? ετσι ειναι...

5 Απριλίου 2012 στις 12:21 π.μ.

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΗΤΣΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ

Ανώνυμος
5 Απριλίου 2012 στις 1:27 π.μ.

Να σε καλα σύντροφε ΣΚΟΠΕΛΟΣ να ξερεις πως εσένα ειχα
στο μυαλό μου οταν έγραφα σου εχω στείλει και μήνυμα αλλα
επηδη μου τέλειωσαν οι μονάδες στο κινητό έρχεται με Περιστέρι (δεκοχτούρα)

Ανώνυμος
5 Απριλίου 2012 στις 1:22 μ.μ.

Σκασμός σε όλους όσους δεν έχουν θυσιάσει το παραμικρό. Η εκ των υστέρων κριτική είναι για τον π.....! Σεβασμός είναι το ελάχιστο

Ανώνυμος
5 Απριλίου 2012 στις 3:07 μ.μ.

Ανώνυμε (4 Απρ. 3:03)

1. Ο όρος "τρομοκρατία" χρησιμοποιήθηκε απο το ίδιο το κομμουνιστικό κίνημα. Αυτόν τον όρο χρησιμποιεί και ο ίδιος ο Λενιν. Ο τρόπος που χρησιμοποιείται μια λέξη είναι διαφορετικός ανάλογα με το περιεχόμενο που δίνεται στον όρο αυτόν. Για παράδειγμα αν χρησιμοποιήσεις τον όρο Επαναστατική Οργάνωση θα σημαίνει ότι ταυτίζεις την λέξη Επανάσταση με οργανώσεις τύπου 17Ν;
2.Το γεγονός ότι οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι πήγαιναν τουαλέτα με σωματοφύλακες δεν σημαίνει ότι έχασαν κάτι αυτοί ή ότι κέρδισε κάτι ο λαος και το κίνημα του.
3. Ποιός είπε οτι διαφωνώ με την ένοπλη βία;
4. Δεν καταλαβαίνω καταρχήν πως συνδέεις το γεγονός ότι ο Κουφοντίνας παραδόθηκε και το γεγονός ότι με το που συνελήφθη ο Ξηρός "εξαρθρώθηκε" όλη η οργάνωση με το γεγονός ότι ένα κόμμα που άνθισε επι παρανομίας χαριεντίζεται με την αστική νομιμότητα. Προφανώς εννοείς το ΚΚΕ. Δεν μπορώ να απολογηθώ εγώ για το ΚΚΕ, ούτε θέλω ούτε μπορώ.
Πάντως οι κομμουνιστές που έζησαν στην παρανομία φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν όμως το έκαναν με αξιοπρέπεια, ακόμα και σε εποχές που αρκούσε να "δώσεις" έναν σύντροφό σου για να σωθείς. Ακόμα και τότε κάποιοι προτίμησαν το εκτελεστικό απόσπασμα.

Πάντως η σχέση του ΚΚΕ με την αστική νομιμότητα σήμερα είναι άλλο κεφάλαιο και δεν βλέπω για ποιό λόγο θα πρέπει να σχετιστεί με τον Κουφοντίνα.

Πληροφοριακά πάντως εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου και δεν μιλάω εξονόματος κανενός ΚΚΕ.

5 Απριλίου 2012 στις 3:38 μ.μ.

βάστα γερά σύντροφε! και τι λέει τώρα ο καθένας..και μόνο που έχουν τόσο μένος και τόσο θυμό, κάτι σημαίνει..τι παρακαταθήκες άφησε τώρα η 17Ν, ας ενημερωθεί όποιος θέλει από πολλούς ξένους ερευνητές και αναλυτές. Αφού δεν τους αρκεί η δική μας κατάθεση. Τα ίδια και τα ίδια, χρόνια ολόκληρα, αν είναι οι ένοπλοι κομμάτι του κινήματος και..τρίχες. οι ινστρούχτορες του 'κινήματος', αδιέξοδες αυταρέσκειες. Απ'αυτά κι απ'αυτά, μας διώξουν απ'την οργάνωση και στρογγυλοκαθήσαν στα πολυτελή γραφεία και πουλάν θεωρία.. κι έχουν μείνει τρείς κι ο κούκος..και απ'την άλλη το κράτος έχει οργανωθεί σε υπερτρομοκράτη, μας πηδάει με χίλους τρόπους κι αυτοί κοιτάν μόνο να διατηρήσουν τα στεγανά τους..ποιοί είναι αυτοί που μπορούν να υποστηρίζουν οτιδήποτε ενάντια σ'αυτό που αισθάνεται η καρδιά μου και αποδεικνύει η καθημερινή εμπειρία? Αν δεν μπορεί να μιλήσει ο κουφοντήνας, ποιός μπορεί? εγώ προσωπικά θα ήθελα να ακούσω και τον μεγάλο.

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2012 στις 4:08 μ.μ.

Αλλα αν δεν ειναι αυτος αγωνιστης, τοτε ποιος διαολος ειναι;;;; ...η Παπαρηγα;
Σε ολη την ανθρωπινη ιστορια, αγωνας και επανασταση σημαιναν πολεμο και θυματα!
Αιντε, πολυ φλωροι εχουμε γινει, γιαυτο μας καταντησαν ετσι...

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2012 στις 11:21 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑ μη συγκρουσιακό με όλες τις μορφές σύγκρουσής δεν είναι έτοιμο για ανατροπές. Πρέπει όλοι οι χώροι που ασχολούνται σοβαρά με τα κοινά να ξαναβάλουν στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα της σύγκρουσης, αρχικά στο δρόμο και να σταματήσει επιτέλους η κοινή άποψη πού περνάει (εδώ κι 10 χρόνια)κι γίνεται συνείδηση οτι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ.Η έμπνευση και η πίστη για νίκες λείπει.Θεωρώ οτι πρέπει να ασχολειθούμε με το πως μπορούμε να αποφύγουμε αρκετες προβοκάτσιες και οχι να έχουμε αρνητική στάση στο συγκρουσιακό.ΝΙΚΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ.Πρεπει πολλές οργανώσεις να σταματήσουν να έχουν παθητική στάση.

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2012 στις 11:31 μ.μ.

σταμάτησε ο κόσμος της πραγματικής αριστερας να είναι συγκρουσιακός κι αυτο θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν.Κίνηματα μη συγκρουσιακα δε φέρνουν νίκες.Στο τραπέζι των συζητήσεων όλων των οργανώσεων:αντιμετώπιση της προβοκάτσιας αλλα και των συγκρούσεων.

12 Απριλίου 2012 στις 4:37 π.μ.

Την επανάσταση δεν θα την κάνει μιά ένοπλη οργάνωση τύπου 17Ν,γιατί απλά δεν μπορεί.Και δεν μπορεί,γιατί και λίγοι είναι και κάνουν αντάρτικο σε λάθος βάση.Αν ήταν πολλοί,θα μπορούσε να στηθεί ένα πραγματικό αντάρτικο,όχι όμως αντάρτικο πόλεων, αυτό παντού απέτυχε(RAF, Ερυθρές Ταξιαρχίες).Το αντάρτικο πρέπει να στηθεί στο βουνό κι απο κει να πάει σε κάμπους και πόλεις με διάφορες τακτικές που θεμελίωσε ο μεγαλύτερος θεωρητικός του ανταρτοπολέμου Μάο Τσε Τουνγκ,και ανέπτυξε μετά ο Τσε.Τύποι σαν της 17Ν,παρα τις καλές τους προθέσεις,είναι απλά Δονκιχώτηδες,συμπαθητικοί και γραφικοί συνάμα.Το να σκοτώνεις πού και πού κανέναν αστό ή κανέναν απο το πολιτικό προσωπικό τους δεν είναι λύση,γιατι θα τους αντικαταστήσουν κάποιοι άλλοι.Το θέμα είναι να πάρεις την εξουσία τους.
Την σοσιαλιστική επανάσταση θα την κάνει ο λαός,πιό συγκεκριμένα το εκμεταλλευόμενο κομμάτι του,δηλαδή οι εργαζόμενοι μαζι και οι άνεργοι,δηλαδή το 99,9% του λαού.Και θα την κάνει όταν συνειδητοποιήσει οτι είναι το 99,9% του λαού,οτι είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης κι οτι κατέχει το πιο ισχυρό όπλο.Την εργατική του δύναμη,αυτή που πουλάει όσο όσο στους αστούς.Αν τους αρνηθεί αυτή την εργατική δύναμη μέσω μιας γενικής απεργίας διαρκείας,όπου θα κατέβουν ΟΛΟΙ,το αστικό σύστημα θα καταρρεύσει αμέσως.Βλέπετε,η επανάσταση είναι τόσο εύκολο να γίνει και συνάμα τόσο δύσκολο,δύσκολο όχι γιατί ο λαός δεν μπορεί αλλά δεν θέλει,κι αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει.
Την γενική απεργία διαρκείας για να πέσουν οι αστοί την είχε προτείνει μέσα απο το ΚΚΕ τη δεκαετία του 1920 η ομάδα Χαιτά-Ευτυχιάδη αλλά υπερίσχυσε στο ΚΚΕ η άποψη των Σιάντου-Θέου.Ο γνωστός Σιάντος που υπέγραψε την συμφωνία της Βάρκιζας,Η λογική των Σιάντου-Θέου ήταν οτι δεν είχαν ωριμάσει ακόμα οι συνθήκες για κάτι τέτοιο.Σας θυμίζει τίποτα αυτό?Τα ίδια λέει το ΚΚΕ και τώρα.Και σίγουρα για σοσιαλιστική επανάσταση δεν έχουν ωριμάσει οι συνθηκες.Μεταξύ μας,αν είναι να ωριμάσουν οι συνθήκες για τον σοσιαλισμό,που ονειρεύεται το ΚΚΕ,τον υπαρκτό-ανύπαρκτο,καλύτερα να μην ωριμάσουν ποτέ.Όμως πιστεύω οτι αν το ΚΚΕ έριχνε το σύνθημα για μαζική απεργία διαρκείας,για να πέσουν οι κυβερνήσεις των μνημονίων,ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ θα κατέβαιναν εκτός απο το χώρο του ΠΑΜΕ και θα ακολουθούσε και η συντριπτική πλειοψηφία του απλού ασυνδικάλιστου λαού,που βλέπει να του κλέβουν το ψωμί και διψάει να αντιδράσει αλλά κανένας δεν του δίνει το μέσο..Για το ΚΚΕ όμως ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια που φέρνουν το λαό 100 χρόνια πίσω σε βιοτικό επίπεδο και λαικές κατακτήσεις, για τις οποίες κι αυτοί πάλεψαν, είναι αποπροσανατολιστικος!!!! κι ο μόνος σημαντικός αγώνας για δαύτους είναι αυτός για την λαική εξουσία,που με τα μυαλα που έχουν δεν θα έρθει ποτέ όπως κι η Δευτέρα Παρουσία.Μιλάμε όμως για ένα κόμμα,που περιχαρακώνεται στα στενά όρια του και αρνείται την συνεργασία και το διάλογο,δεν λέω με τους σοσιαλδημοκράτες του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ,αλλά με παρατάξεις που έχουν τις ίδιες αρχές και αξίες,όπως ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Κσι το κάνει γιατί μακιαβελλικά σκεφτόμενο θέλει να ηγεμονεύσει στον σοσιαλιστικό χώρο εξαφανίζοντας όλους τους άλλους.Όποιος,όμως.σκάβει το λάκκο του αλλουνού,πέφτει μέσα ο ίδιος.
Αρκετά,όμως με το ΚΚΕ(ΚΟΜΜΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ),αυτό το κόμμα-έκτρωμα.Και μιλώ για την οργάνωση του κόμματος,όπου η δημοκρατία ειναι απαγορευμένη,μιλώ για τις κατα καιρούς ηγεσίες του κι όχι για τους απλούς οπαδούς του και τα απλά μέλη του,που θέλουν να εκφραστούν αλλά δεν μπορούν παρά μόνο να υπακούουν στην κομματική γραμμή.Το σίγουρο είναι οτι πρόκειται για ένα κόμμα ιστορικών λαθών και προδοσιών του λαικού κινήματος.
Οι εκλογές είναι ένας από τους αγώνες και κανεις αγωνιστής δεν πρέπει να λείπει.Τι θα ψηφίσει είναι δικαίωμα του.Πάντως,για να ευχαριστήσω λίγο και τους συντρόφους του ΚΚΕ,που στεναχώρησα,ακόμα και η ψήφος στο ΚΚΕ είναι για μένα θετική σε σχέση με ψήφους σε ΔΗΜΑΡ,ΣΥΡΙΖΕΣ, και δεν συμμαζεύεται.Δεν είναι όμως ο μοναδικός αγώνας,θα ακολουθήσουν πολύ περισσότεροι και πιο σκληροί κι εκεί πρέπει να είμαστε όλοι και να πάρουμε κι άλλους πολλούς μαζί μας,το 99,9% που λέγαμε πριν,αν γίνεται.

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 6:40 μ.μ.

ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ,ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger