Home » , » Αν εμείς δεν πάρουμε θέση στα όσα σχεδιάζουν άλλοι χωρίς εμάς και ενάντια σε μας, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Αν εμείς δεν πάρουμε θέση στα όσα σχεδιάζουν άλλοι χωρίς εμάς και ενάντια σε μας, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 | 5:22 μ.μ.

«Σε 15.000 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που μέσα σε ένα δίμηνο αναγκάστηκαν να στραφούν από την πλήρη απασχόληση στη μερική ή εκ περιτροπής εργασίας. Αυτό στην πράξη συνεπάγεται... ευέλικτο ωράριο και κατ' επέκταση ελαστικούς μισθούς (...) Ενας στους δύο εργαζόμενους (...) είδε το ωράριό του να περιορίζεται στις 4 ώρες την ημέρα (...) το 12,4% των νέων συμβάσεων εκ περιτροπής απασχόλησης προβλέπει εργασία για μία μόλις ημέρα την εβδομάδα (...) στον αντίποδα μόνο ένας στους εκατό μερικώς απασχολούμενους απασχολείται για επτά ώρες κάθε ημέρα»

«ΗΜΕΡΗΣΙΑ»

«Μείωση μισθών 10% θα προτείνουν οι εργοδότες του κλάδου του εμπορίου και της βιοτεχνίας (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) για 500.000 υπαλλήλους με αντάλλαγμα την να διατηρηθούν ορισμένα επιδόματα και θέσεις εργασίας»

«Πρώτο Θέμα»

«Την ανάγκη για επιπρόσθετα μέτρα το 2013-2014 – με στόχο το ελληνικό δημόσιο χρέος να φτάσει το 2020 στο 117% του ΑΕΠ - εκτιμάται από την εφημερίδα Wall Street Journal ότι θα συστήνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα, Τετάρτη, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Σύμφωνα με τη WSJ, ο πρόεδρος της Κομισιόν θα αναφερθεί επίσης στις εκλογές στην Ελλάδα, απευθύνοντας έκκληση προς την επόμενη κυβέρνηση της χώρας να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί, ενώ θα ζητήσει μείωση του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά 15% την επόμενη τριετία».

«Καθημερινή»

Κι ενώ παρακολουθούμε τις ανούσιες κοκορομαχίες μεταξύ των επίδοξων «σωτήρων» μας, εν όψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών, το τι βιώνουν σήμερα τα λαϊκά στρώματα και το τι τους έρχεται αύριο αναγκάζονται να το ομολογήσουν και οι αστικές φυλλάδες.

Παράλληλα η πραγματικότητα μας λέει ότι μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι μικροεπαγγελματίες δεν έχουν φτάσει απλώς στα όρια τους –της φτώχειας, της αξιοπρέπειας, της δυνατότητας επιβίωσης- αλλά τα έχουν ξεπεράσει. Ταυτόχρονα οι αστοί πολιτικοί αρχηγοί, και το αστικό προσωπικό προσπαθούν να μας παραμυθιάσουν πάλι για να αποδεχθούμε το «σχέδιο σωτηρίας» που έχουν.

Όταν έχουμε μια οικονομικοπολιτική άλωση της χώρας για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας ξένων και ντόπιων πλουτοκρατών, θα πρέπει ο λαός μας να είναι πολύ ανόητος για να εγκλωβιστεί στο δίλλημα που θέτουν «αποδοχή του μνημονίου ή καταστροφή της χώρας», πόσο μάλιστα όταν καθημερινά βλέπουμε όλους και περισσότερους ανθρώπους της τάξης μας να καταστρέφονται από τα μέτρα του Μνημονίου.

Όπως έχουμε τονίσει και σε άλλη ανάρτησή μας μετά τις εκλογές ετοιμάζεται το τελειωτικό χτύπημα για τον κόσμο της εργασίας και τα λαϊκά νοικοκυριά. Μέτρα απίστευτης σκληρότητας –που ήδη έχουν ψηφιστεί από ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ και έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης- έρχονται να προστεθούν σε ότι έχει προηγηθεί σπρώχνοντας στα τάρταρα της δυστυχίας τα λαϊκά στρώματα.

Αν εμείς δεν πάρουμε θέση στα όσα σχεδιάζουν άλλοι χωρίς εμάς και ενάντια σε μας, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
18 Απριλίου 2012 στις 5:58 μ.μ.

Προκλητική κοροϊδία απέναντι στους ανέργους η χθεσινές εξαγγελίες του Ευάγγελου Βενιζέλου !!

Ανώνυμος
18 Απριλίου 2012 στις 6:22 μ.μ.

Ο Aggloγερμανοτσολιάς του 1941/2012 έγραφε Προκλητικά: Φάτε, λοιπόν, Aριθμούς, Xρόνους και...Xόρτο: Oi χθεσινές εξαγγελίες του Ευάγγελου SAMARA Βενιζέλου απέναντι στους ανέργους !!

Ανώνυμος
18 Απριλίου 2012 στις 10:36 μ.μ.

Εκτιμώ οτι το πλανο 30/900 θα πρεπει να γινει η συλλογική μας αδιαπραγμάτευτη θέση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και αφού καταλήξαμε να κινητοποιούμαστε μόνο επετειακά πλέον ας ελπίσουμε στην 1η Μάη με προσοχή να μην γίνει 5η Μάη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger