Home » , » Ολάντ όπως λέμε Παπανδρέου

Ολάντ όπως λέμε Παπανδρέου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 24 Απριλίου 2012 | 7:18 μ.μ.

Δεν έχουμε την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι ο Ολάντ και εφόσον εκλεγεί, -πράγμα πολύ πιθανό- θα αλλάξει ριζικά την πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη, αν υπολογίσουμε τον κίνδυνο στον οποίον επέρχονται οι χώρες του νότου η μία μετά την άλλη. Όλη η προεκλογική αντίθεση στο σύμφωνο σταθερότητας και την πολιτική της Μέργκελ θυμίζουν έντονα την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα το 2009.

Από την άλλη η προσπάθεια Σαρκοζί να αντλήσει ψήφους από την δεξαμενή της άκρας δεξιάς, πέρα από την απώλεια μιας μερίδας προοδευτικών ευρωπαϊστών, ενέχει και την πιθανότητα κατακερματισμού του κόμματος της Λεπέν, αν και εφόσον ωθήσει τους ψηφοφόρους της να τον στηρίξουν. Εξάλλου το 18% της Λεπέν στις κάλπες, δεν προκύπτει από μια απότομη δεξιά στροφή της κοινωνίας, αλλά από το βασικό της προεκλογικό σύνθημα «Έξω η Γαλλία από το ευρώ». Έτσι μια ενδεχόμενη στήριξη Σαρκοζή, θα προκαλέσει την οργή των ψηφοφόρων, αφού ο Σαρκοζη αποτελεί τον βασικό πυλώνα της ευρωπαϊκής πτέρυγας.

Στην απέναντι όχθη, η αριστερά φαίνεται έτοιμη να στηρίξει τον Ολάντ, θέτοντας ως πυλώνα στης στάσης αυτής, την αντίθεση του σοσιαλιστή στις πολιτικές λιτότητας των Μέρκελ και Σαρκοζή, μόλις όμως ο Γάλλος Τσολάκογλου δημιουργήσει κυβέρνηση, θα αποδειχτεί όχι και τόσο αντίθετος, ανοίγοντας έναν διάλογο με την Γερμανία, αλλά κάνοντας πίσω στην πρώτη δυσκολία και συμφωνώντας εν τέλει με την συνέχιση της ίδιας πολιτικής, επικαλούμενος τις διαθέσεις των αγορών και την σωτηρία της χώρας (σας θυμίζει κάτι;)

 Μια τέτοια στάση των αριστερών κομμάτων θα σήμανε και τον πολιτικό τους κατακερματισμό, δημιουργώντας μια αίσθηση κρίσης συναίνεσης στην κοινωνία, που σε συνδυασμό με την αναπόφευκτη πολιτική λιτότητας, θα θυμίζει έντονα Ελλάδα… Εξάλλου η Γαλλία πρέπει να δανειστεί για φέτος 170 δις. ευρώ και να λάβει μέτρα ύψους 160 δις μέχρι το 2016.

Το ζητούμενο για τους λαούς δεν είναι ποιος θα τους οδηγήσει στον γκρεμό.
Το ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός μαζικού κινήματος που θα αγκαλιάσει τους ανθρώπους, και θα επιτεθεί στους εχθρούς του και ένα τέτοιο κίνημα δεν μπορεί να έχει έδρα το κοινοβούλιο…


Καλή Λιτότητα σε Όλους
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Υ. Γ 1. χρειάζονται περίπου 500 δις μόνο για την Ισπανία, ίσος τελικά ο μοχλευμένος μέχρι αΐδιας EFSF να αποδειχθεί λίγο… άδειος…
Υ. Γ 2. χτες τα Moodys έστειλαν Δωράκι στην Ολλανδία, απειλώντας ότι θα υποβαθμίσουν την πιστοληπτική της ικανότητα από το σημερινό ΑΑΑ, η Fitch έκανε το ίδιο.
Y. Γ 3. οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης της ελληνικής αριστεράς τώρα που έρχονται οι εκλογές, φοράνε τον μανδύα του «βαρύ πράγμα η εξουσία σε τέτοιες μέρες δύσκολες»
Τι ακριβώς φοβούνται;
Υ. Γ 4. Γιατί το ΚΚΕ προσδιορίζει τα πάντα βάζοντας το «ταξικό» ενώ στους μετανάστες δεν κάνει ταξική επίκληση;


ΑΚΗΣ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

24 Απριλίου 2012 στις 9:18 μ.μ.

O Γάλλος Τσολάκλογλου ονομάζεται Παιτέν, έτσι, για να μαθαίνουμε και κάτι!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger