Home » » Στερνό αντίο στον Δ. Μητροπάνο (Βίντεο)

Στερνό αντίο στον Δ. Μητροπάνο (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 | 4:17 μ.μ.

 Χιλιάδες κόσμου είπαν σήμερα το στερνό αντίο στον μεγάλο άνθρωπο και καλλιτέχνη Δημήτρη Μητροπάνο. Δεκάδες είναι επίσης τα αφιερώματα που υπάρχουν σήμερα σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο γ’ αυτόν τον καλλιτέχνη που σημάδεψε ανεξίτηλα τον χώρο του λαϊκού τραγουδιού.

Ηταν αυτό που λέει ο λαός μας «μάγκας». Αφουγκραζόταν τα προβλήματά του, τα μετέτρεπε σε νότες και μιλούσε στις καρδιές μας. Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού καταγόταν από μια αριστερή οικογένεια βίωσε στο πετσί του το μίσος του αστικού κράτους, συγχρωτίστηκε απόλυτα με τα λαϊκά βιώματα.

Πέρασε μια σειρά καταστάσεις μέχρι την καταξίωση του.

Από περασμένη συνέντευξη του αντιγράφουμε: «Δεν ήμουν κανένα παιδάκι κλεισμένο στο σπίτι του. Κάθε βράδυ ξενύχταγα μέχρι της 7 και 8 η ώρα το πρωί. Δεν υπήρχε σκυλάδικο που να μην έχω γυρίσει. Μέχρι να παντρευτώ και να κάνω παιδιά ήμουν σκορποχώρι. Ας με πούνε και σκυλά. Δεν με αφορά. Ξέρω πολύ καλά ποιος είμαι. Μου άρεσε να ξενυχτάω να πίνω. Εκεί μέσα μεγάλωσα».

Στάθηκε πάντα δίπλα στους λαϊκούς αγώνες, αν και δεν δίσταζε κάποιες φορές να εκφράζει τις επιφυλάξεις του για την πολιτική του ΚΚΕ του οποίου ήταν πάντα ψηφοφόρος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger