Home » , » Ο Μύθος της Ανάστασης

Ο Μύθος της Ανάστασης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 12 Απριλίου 2012 | 5:47 μ.μ.

(Από το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου Μυθοπλαστία όλες οι θρησκείες «της Οικουμένης»)

Τα περί ανάστασης του Χριστού αποτελούν μυθική παράδοση και όχι ιστορικό γεγονός. Σ’ αυτή τη συμβολική θεολογική διακήρυξη, που εντάσσεται στον χώρο των φανταστικών «θαυμάτων» και του πρωτογονισμού των ανθρώπων θεμελιώθηκε ο χριστιανισμός, όπως όλες οι θρησκείες με αίτια την απουσία γνώσεων και επιστημονικών ερευνών. Ο Χριστός διέδιδε, πολλά χρόνια πριν από τον διωγμό, ότι θα αναστηθεί μετά τη σταύρωσή του και θα ανέλθει στον ουρανό! Έλεγε στους μαθητές του: Θα τον φονεύσουν και την τρίτη ημέρα θα άναστηθεί31.

 Κατά την είσοδο του στην Ιερουσαλήμ, ομιλώντας στους μαθητές, αναφερόταν σε βασανισμούς και ανάσταση32. Και σε άλλο ευαγγέλιο αναφέρονται προβλέψεις του Χριστού για σύλληψη, θανάτωση και ανάσταση33. Φανταστικές περιγραφές συνοδεύουν τον θάνατο του Ιησού στον στον σταυρό33α.

Στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται ότι η στέγη του ναού της Ίερουσαλήμ σχίσθηκε από την κορυφή ως ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

The Kom
13 Απριλίου 2012 στις 4:58 π.μ.

Re sy Giorgi, tetoia ora, tetoia logia... To gegonos oti dialekses afti tin mera gia na anartiseis afto to post, einai kathari mikroprepia kai tipot allo! Ti paristaneis? Ton atheo? Atheos ypirksa kai ego, kai epeidi ypirksa ksero tin diafora anamesa ston atheo kai ton antitheo!

Apo fasista na apomythopoihei tin Xanouka ton Dekemvrio me tin kryfi elpida oti tha ton akousoun Evraioi to perimeno! Sto kato kato tis grafis, tetoios einai, tetoia kanei! To na synantao kommounistes -pou kanonika tha prepe na exoun mia pio sovari stasi apenanti stin diaforetikotita- kai na kanoun tis idies anohsies, tha pei oti exoume POLY dromo brosta mas - perissotero apo mia psifo stin Aleka h ton Aleksi...

Kai loipon? Ti kataferes? H pisti einai outos h allos h paradoxi tou mh logikou. An pistevo se kati logiko epeidi ksero pos apodikneietai tote den einai pisti, einai gnosi!

Opos pistevo oti mia mera o kosmos tha katalavei tin ousia tou Kommounismou, etsi pistevo kai stin Anastasi Kyriou - ousiastika den boro na apodikso kanena ap ta dyo! Ara an einai to ena lathos, einai kai to allo lathos.

Kai kati teleftaio: Prin tin proti ptitiki mhxani, prin proto sxedio, prin to proto epixeirima, o anthropos PISTEVE oti borouse na petaksei. Esto kai an den ypirxe oute ena logiko epixeirima gi afto. H xoris orous PISTI tou htan afti pou ton odhgise stadiaka stous protous peiramatismous k argotera stin anakalypsi tis aerodynamikis!

PALI KALA LOIPON NA LES POU YPARXEI H PISTI, KAI EFTYXOS O KOSMOS BOREI NA PAEI PARAKATO!

Afta kai kala myala! H' mallon kalh kardia!

Ανώνυμος
13 Απριλίου 2012 στις 5:10 μ.μ.

χριστιανοκομμουνιστές.............

Τάσος Πάτρα
13 Απριλίου 2012 στις 5:46 μ.μ.

Ρε com
Πρώτον μας έπρηξες να μπορέσουμε να διαβάσουμε αυτά που γράφεις με τον τρόπο (γρίκλις)που τα γράφεις αν αυτός ήταν ο στόχος σου πέτυχες διάνα διαφορετικά πρέπει να έχεις πρόβλημα με τα Ελληνικά.
Δεύτερον όταν καταφέραμε να τα διαβάσουμε διαπιστώσαμε ότι .. χαμένος κόπος δεν άξιζαν τη ταλαιπωρία. Μόνη μας αποζημίωση αυτή η παγκόσμια πρώτη της άποψης ότι: H xoris orous PISTI δηλ. η πρωτόγονη θρησκευτική πίστη odhgise stin anakalypsi tis aerodynamikis!!!!!!! . Αυτό πια διεκδικεί ΝΟΜΠΕΛ φιλοσοφίας.Εμένα προσωπικά με βοήθησε να αναλογιστώ πόσο θα είχε προχωρήσει η επιστήμη αν δεν μεσολαβούσε ο μεσαίωνας της επικυρίαρχης πρωτόγονης θρησκευτικής πίστης που έθεσε υπό διωγμό τις επιστήμες απαγόρευσε τη Φυσική και τα Μαθηματικά και έστειλε στη πυρά τόσους και τόσους επιστήμονες που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τους θρησκευτικούς μύθους. Για σκέψου να διαρκούσε ακόμα θα γυρίζαμε στις σπηλιές !!!.
Η απορία του Αϊνστάιν πως καταφέρνουν τον πιστό να καταπίνει τόσους ογκόλιθους ανθρώπινης βλακείας είναι και δική μου .
tas.vag@gmail.com Πάτρα

Τσιριπιλούα
13 Απριλίου 2012 στις 9:56 μ.μ.

Σιγά τα ωά! Η θρησκεία είναι τέτοια γιατί έχει σχέση με τους μύθους. Όλες έχουν. Εξού και ο κάθε άνθρωπος πιστεύει τα παραμύθια της δικής του θρησκείας και κοροϊδεύει αυτά των άλλων. Το θέμα είναι η κοσμοθεωρία της κάθε θρησκείας.

Tολστόι
13 Απριλίου 2012 στις 10:01 μ.μ.

Οι αστείοι επαναστάτες που κατέβασαν τα είδωλα του Χριστού.....για να ανεβάσουν τα είδωλα του Λένιν και του Στάλιν !
Πρώτα υποσχέθηκαν την Βασιλεία των Ουρανών(κομμουνισμό)....σαν σωστοί κήρυκες του Μωϋση-Μαρξ !
Ύστερα "έριξαν" το Θεό....και έκαναν Θεό τον Άνθρωπο!
Πολύ μπροστά....
Ύστερα ξέρουμε που κατέληξαν.....

Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί οι Απόστολοι έφυγαν από τα σπίτια τους,παράτησαν παιδιά,γυναίκες,φίλους,διασκορπίστηκαν σε τόσα μέρη,κυνηγήθηκαν,πέθαναν με μαρτυρικό θάνατο διαλαλώντας μέχρι την τελευταία τους αναπνοή για τον Ιησού και την ανάσταση !
Τόσο πάθος και τόλμη για κάτι που δεν είχαν δει?
Για ποιο λόγο ?!!!!

Γιατί δεν γύρισαν στο σπιτάκι τους,αν όλα είναι όπως τα λέει ο τάδε Σιμόπουλος(σωστός αγωνιστής κατά τα άλλα)..??

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ-ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ,ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ,ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ,ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ-ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ !

Ξεκολήστε με τον "νεκρό υλισμό" του συντρόφου Μαρξ γιατί χανόμαστε...
Εκτός από το Κεφάλαιο διαβάζουμε και τίποτα άλλο.
Ότι δεν μπορούμε να το καταλάβουμε δεν σημαίνει και ότι δεν είναι έτσι.....

ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τον τάφο του Ιησού εδώ:http://www.scarlakidis.gr/13.salantin.html

Αδερφικούς χαιρετισμούς στις μούμιες (Λένιν) !!

perdikas
13 Απριλίου 2012 στις 10:14 μ.μ.

Tάσο Πάτρα για ρίξε μια ματιά στο utube τι έλεγε ο Αϊνστάιν για το Θεό.....και μετά τα ξαναλέμε !

Μην μπερδεύετε την Εκκλησία με τον Ιησού-Θεό,όπως και να μην μπερδεύετε τον Ζαρατούστρα του Νίτσε με τον Ναζισμό !!

Και οι δύο "διδασκαλίες" μεταλλάχθηκαν στο μέγιστο,από αυτό το άχρηστο ον τον Άνθρωπο....

Ακόμα δεν έχουν καταλάβει τίποτα.....

Τάσος Πάτρα
14 Απριλίου 2012 στις 2:12 π.μ.

Perdikas δεν κατάλαβα τι ακριβώς να αναζητήσω στο utube ;Τον Αϊνστάιν να προσεύχεται γονατιστός ; Οι χριστιανοί Ταλιμπαν έχουν σκυλέψει τη μνήμη όλων των διάσημων της ανθρωπότητας . Θα άφηναν τον Αϊστάιν . Τον Καζαντζάκη κοντεύουν να τον κάνουν ευσεβέστατο πιστό Ο Φλωράκης πάρα λίγο να έμενε στο άγιο όρος . Σκυλεύουν πάνω στους τάφους και αποκρύπτουν τις επιγραφές των τάφων . Ο Αϊστάιν είπε και έγραψε Δύο πράγματα είναι απέραντα το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος. Τώρα αν είχε γυρίσει κάποιο βίντεο μπορείς να μου το στείλεις.
Τολστόι αφού μελετάς τους ....Αποστόλους αν μελετήσεις την αγία γραφή (όπως εγώ) Θα διαπιστώσεις και σύ ότι οι 4 ευαγγελιστές ενώ αναφέρονται στα ίδια << γεγονότα>> θαύματα κλπ δεν συμπίπτουν μεταξύ τους , ο καθένας από τους 4 περιγράφει και μια διαφορετική εκδοχή για το ίδιο ....συμβάν !!!!!
Η απλή λογική λέει ότι περιγράφουν κάτι που δεν είδαν και δεν έζησαν.
Μη νομίζετε ότι μιλάμε για πράγματα που αγνοούμε. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς έχουμε μελετήσει την αγία γραφή ενώ εσείς δεν έχετε διαβάσει Μαρξ.

14 Απριλίου 2012 στις 9:22 π.μ.

Η ιστορία του Ναζωραίου είναι ένας ΜΥΘΟΣ (δεν έγινε ΠΟΤΕ) που κατασκευάστηκε τον 4ο αιώνα.

ΚΑΝΕΝΑΣ άθεος δε γύρισε ΠΟΤΕ πίσω!
Είναι σαν ένα παιδάκι που μεγάλωσε, να ανακάλυψε τελικά ότι ο μύθος του άγιου Βασίλη είναι πραγματικός και άρχισε να πιστεύει ως ενήλικάς πάλι σ' αυτόν!


Και να του δίνετε από δω μέσα μερικοί ΔΕΝ είστε ευπρόσδεκτοι.

Εδώ μαζεύονται σοβαροί αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι να ανταλλάξουν σκέψεις.

Ο διαχειριστής ΠΟΛΥ κακώς τους αφήνει!

Αν θέλω να ταραχτώ πάω και press gr μεριά!

Τολστόι
15 Απριλίου 2012 στις 6:37 π.μ.

Ρε μεγάλοι μελετητές της Βίβλου.....
εμείς οι άσχετοι από Μαρξ.....διαβάζουμε Φ.ΕΝΓΚΕΛΣ.....

http://www.scribd.com/doc/25287981/%CE%A6-%CE%88%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CF%82-%CE%A4%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%85

Τολστόι
15 Απριλίου 2012 στις 7:22 π.μ.

ΤHANO καλύτερα στο press gr....εδώ χρειαζόμαστε ανοιχτά μυαλά.....

-http://www.youtube.com/watch?v=22A4awR_Bh8
-http://www.imdleo.gr/diaf/2009/09/J_Christ-Pilatos.pdf
-http://papaflesa.blogspot.com/2011/12/frederic-g.html

http://www.myidea.gr/post/2011/03/01/ce97cf84ceb1cebd-cf86ceb1ceb9cebdcebfcebcceb5cebdceb9cebacebfcf82-cebf-ce98ceb1cebdceb1cf84cebfcf82-cf84cebfcf85-ce99ceb7cf83cebfcf85-cebaceb1ceb9-ceb7-ce91cebdceb1cf83cf84ceb1cf83ceb7-cea4cebfcf85-ceb1cf80ceb1cf84ceb73b.aspx
-http://www.christianity-science.gr/material/2008_03_13.htm

Tελικά ο κινηματικός χώρος κινδυνεύει από κάτι "σοβαρούς αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους".....

ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΑ ΜΥΘΟΣ ΗΤΑΝΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !!

perdikas
15 Απριλίου 2012 στις 7:52 π.μ.

Mάγκες ξέρω και έγω ένα παληκάρι που ενώ ούτε καν υπήρξε ΠΟΤΕ(!!!!).....
παρ'όλα αυτά κατάφερε να χωρίσει τον ιστορικό μας χρόνο στα ΔΥΟ(π.χ.-μ.χ.).....

Άσε που χωρίς να τον έχει δει ΚΑΝΕΝΑΣ....
τον ζωγράφισαν τόσοι πολλοί !

Αυτό είναι μαγκιά.....

perdikas
15 Απριλίου 2012 στις 8:09 π.μ.

thano για φέρε κανα ιστορικό στοιχείο για τον Αη Βασίλη και τους οπαδούς του,που τους σφάζαν μέσα σε κατακόμβες που υπάρχουν μέχρι και σήμερα(έστω και ψεύτικο!!) και ξαναμίλα ύστερις.....

Σκατά στους χριστιανοταλιμπάν,σκατά και στην εξουσία της Εκκλησίας και των Αστών που ο ίδιος ο Ιησούς πολέμησε και γι΄ αυτό τον σταύρωσαν !!

"Aλίμονο σ'εσάς δάσκαλοι του Nόμου και Φαρισαίοι, υποκριτές! Που καθαρίζετε το έξω μέρος του ποτηριού και της πιατέλας, όμως μέσα είναι γεμάτα από προϊόντα αρπαγής και πλεονεξίας.Φαρισαίε τυφλέ! Kαθάρισε πρώτα το μέσα του ποτηριού και της πιατέλας, για να γίνει καθαρό και το έξω.
Aλίμονο σ'εσάς δάσκαλοι του Nόμου και Φαρισαίοι, υποκριτές! Που μοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους, οι οποίοι απ' έξω φαίνονται ωραίοι, μα από μέσα είναι γεμάτοι από κόκαλα νεκρών και κάθε είδους ακαθαρσία.Tο ίδιο κι εσείς, εξωτερικά φαίνεστε δίκαιοι στους ανθρώπους, μα από μέσα είστε γεμάτοι από υποκρισία και ανομία"

Tάσο αυτό που έγραψα στο σχόλιο μου δεν το είδες;
"Μην μπερδεύετε την Εκκλησία με τον Ιησού-Θεό,όπως και να μην μπερδεύετε τον Ζαρατούστρα του Νίτσε με τον Ναζισμό !!
Και οι δύο "διδασκαλίες" μεταλλάχθηκαν στο μέγιστο,από αυτό το άχρηστο ον τον Άνθρωπο...."

Συνεχίζετε να μην καταλαβαίνετε....

9 Μαΐου 2012 στις 4:35 μ.μ.

Οι ρίζες του Χριστιανισμού του Λεντσμαν

Οι αποδείξεις (κυριολεκτώ) για το γιατί είναι όλα ένας μύθος.

Όποιος θέλει, μπορεί να μάθει την αλήθεια, το βιβλίο είναι κορυφαίο!

Και δεν ασχολείται με άλλα κείμενα, just the bible!

https://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=108000708&LastAdd=108000708&t=%CF%C9%20%D1%C9%C6%C5%D3%20%D4%CF%D5%20%D7%D1%C9%D3%D4%C9%C1%CD%C9%D3%CC%CF%D5

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2013 στις 6:25 μ.μ.

ΕΔΩ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΛΕΕΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΚΕΨΕΙΣ!!! ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ????

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2013 στις 7:56 π.μ.

Ο Χριστός δεν υπήρξε ποτέ!
Τουλάχιστον, όχι έτσι, όπως παρουσιάζεται στην Καινή Διαθήκη και στο Χόλλυγουντ.
Ακόμη ο Περικλής ο Αθηναίος, που έζησε 500 χρόνια πριν την φερόμενη ως ύπαρξη, του Χριστού, ήταν απολύτως υπαρκτό πρόσωπο.
Ο Χαμουραμπί που έζησε 1100 χρόνια πριν τον Χριστό, ήταν επίσης υπαρκτό πρόσωπο.
Ο Ραμσής (Ρα Μοεσίς) ο Β', ο Φαραώ των Αιγυπτίων (κατά πάσα πιθανότητα ετεροθαλής αδερφός του Γνωστού Μωυσή) ήταν επίσης υπαρκτό πρόσωπο κι ας έζησε 2000 χρόνια πριν το Χριστό.
Εσταυρωμένοι υπήρξαν πολλοί.
Κανένας όμως από αυτούς δεν μετέτρεψε το νερό σε κρασί, δεν περπάτησε πάνω στη θάλασσα, δεν πολλαπλασίασε τα ψωμιά, δεν θεράπευσε με απλό άγγιγμα λεπρούς, τυφλούς, ανάπηρους δεν επανέφερε στη ζωή νεκρούς και τέλος δεν αναστήθηκε ο ίδιος.
Αν όλα αυτά είχαν συμβεί στην, υπό Ρωμαϊκή Κατοχή, Παλαιστίνη, θα είχαν κινήσει το ενδιαφέρον των αρχών. Αλλά τέτοιο πράγμα δεν συνέβη ποτέ.
Και ποιων αρχών.
Των Ρωμαϊκών που κατέγραφαν τα πάντα με ένα τερατώδες δίκτυο πληροφοριοδοτών και γραφειοκρατών.
Οι δε "Απόστολοι" μάλλον ήταν κάποιοι αιρετικοί και τυχοδιώκτες παντελώς ανυπόληπτοι εντός της πατρίδας τους, οι οποίοι αναζητούσαν "ευήκοα ώτα" σε άλλες χώρες.
Κατά τα λοιπά τα χριστιανόπουλα και άλλοι τινές παραπλανηθέντες, (ιουδαϊστές, μουσουλμάνοι, ινδουιστές κλπ, κλπ) πρέπει να γνωρίζουν ότι τα παιδιά μεγάλωσαν και δεν περιμένουν τα παιχνίδια, από την καμινάδα που φέρνει ο Αη Βασίλης (της Coca Cola).
Υ.Γ. : Επίσης η Λούσυ ο αυστραλοπίθηκος, που έζησε πριν 1.000.000 χρόνια ήταν υπαρκτός οργανισμός ενώ το ίδιο δεν ισχύει για τον Ρούντολφ το ελαφάκι.

Συμπέρασμα : "Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός" δεν ήταν πλαστό 50 ευρο, αλλά 70ευρο. Και πέιτε μου εμένα, ποιος περιπτεράς θα σου χάλαγε 70ευρο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger